Şimdi Ara

Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama geldi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
8.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    alternatif çokta siz göremiyorsunuz tutturmuşsunuz google uygulamalarına bir sürü şeye... sizin kafanın dünya genelindede olmasından ubuntu mobil işletim sistemini geliştirmekten vazgeçti...
  • aniceman kullanıcısına yanıt
    donanımı ( iphone ve ipad + airpods v.s. ) üretmiyor fason üreticiye ürettiriyor foxconn fabrikasındaki intiharlarında baş sorumlusu apple...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Al bak cezanın açıklaması:

https://www.rekabet.gov.tr/Karar?kararId=7d9ba7e3-2b8f-4438-87a5-26609eab5443

Google'ın derdi cezayı ödemek değil. Gerekli düzenlemeleri yaparsa pazar payı azalacak ve tekele yakın bir durumda olduğu için bu konumunu kaybetmek istemiyor.

Google'a tavır alınması gerekirken, haklı olduğumuz davada kendi kendimize giriyoruz şaka gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutturmuşsunuz bir Google gidiyorsunuz.Neymis alternatifi yokmuş. Alternatifi olmasa ne olur sanki.İnternete gireceksen ac tarayıcıyı gir. O kadar kendimizi kaybettik ki herkes YouTuber olma, Facebook beğeni derdinde. Ne zaman bir YouTube videosu görsem tutturmuslar beğen beğen beğen. 10 senede bu durumlara geldik. Ben bir 10 seneyi daha düşünemiyorum..Bu durumu firsat bilip biraz psikolojimizi düzeltsek daha mantıklı olmaz mı? Tabi bu durumu modern yaşam, medeniyet, gelişmişlik olarak görenlere lafım yok.

• Rekabet kurumu gayet yerinde açıklama yapmış.Buradaki bazı kişilerde olayı paypala felan getirip eleştirmeye çalışmış. Kendilerini nasıl ezikledilerse hep haksız biz oluyoruz haklı olan gavur markası.Avrupa,rusya cezayı yapıştırıyor biz yapıştırınca google ülkeden gidecek diye eleştiriyorlar.Merak etme kemiksiz 3-4 milyar parayı bırakıp gitmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletler haklı olarak artık Google'dan vergi istiyor ve bunun sebebi sadece maddi değil.
    Google ve Facebook topladığı tüm verileri bugüne kadar istediği gibi kullandı ve kimseye sormadan sattı.
    Veri deposu; bugüne kadar olan tekel olan bu uygulamaları devletler tehdit olarak görüyor.

Bu sürece Rusya ve Çin direkt olarak kendileri müdahale bulundu, Avrupa grubu ve Türkiye arkadan dolanıyor.

• Haklı isek boyun eğmeye gerek yok, açıkama gayet yerinde olmuş, başta google’ ın mağduriyeti şeklinde algılamıştım...

• Olayın gelişim sürecinde yandex in şikayeti var, yandex başvurusu sonucunda bu ceza kesiliyor. Bunun haricinde şimdiye kadar şikayetçi olan yok.

Durum ciddi... Anlaşacaklarını düşünüyorum.

• exodusium kullanıcısına yanıt
    Nasıl YAANİ?

• Google ile Rekabet Kurumu arasında kavga var arkadaşlar. Çekirdekler, cips ve çay nerdeydi?

• Rekabet kurumu açıklama yapmış ve tribünler bir çoşmuş bir çoşmuş sorma gitsin. Yandex (Rusya) istedi diye Google'ye ceza kes... Google'yi (ABD'yi) kov, Yandex'i (Rusya'yı) ihya et...

Hükumetin son zamanlarda aldığı hiçbir siyasi, hukuki karar vatandaşın yararına olmamış. Aksine işini daha da zorlaştırmıştır. Bakınız; Papaz Brunson inatlaşması ve dövizin yükselmesi ve sonra Papazın geri iade edilmesi, olanın vatandaşa olması...

• Bütün ülkelerde olduğu gibi sadece telefon şirketlerine verdiği rüşvet yetmez.

Hükümete'de rüşvet verip uygulamasına öyle devam edecek

• Arkadaş bu Kanal projesi de bir Abdulhamitin projesi oluyor, bir Ecevitin. Bir Allah'ın kulu da çıkıp ülkemize şöyle faydalı olacak böyle faydalı olacak deyip nedenleriyle açıklamıyor. Kimin projesi olursa olsun ben memlekete faydalı hiçbir yanınını göremiyorum. Araplara çok faydası var o ayrı. Fabrika kurun kardeşim fabrika millet aç aç.
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Türkiye'den arama yapıyorsun peni yazarsan onlar çıkar tabi. 2 tl ile ne alınır yaz.
  • Ne tekelleşmesi var bana açiklar misin?

• HatakeKakashi H kullanıcısına yanıt
    para bitince google'a sardılar yalan mı?
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sana gerekçeli kararı gösteriyorum. Aç oku bak bakalım ceza neden kesilmiş. "Para bitince Google'a sardılar yalan mı?" bu nasıl bir düşünce sistematiğidir?

Google hakim durumunu kötüye kullandığı için ceza yemiş olabilir mi? Rakiplerinin piyasada faaliyet göstermelerini zorlaştırdığı için ceza yemiş olabilir mi?

Kaynak gösterdiğin adam kim? O öyle söyledi diye öyle mi olmak zorunda, aç karara bak, Avrupa'daki karara bak, kendin değerlendir kimin haklı olduğunu.

Aziz Nesin'in verdiği oran az bile bence yüzde 90 falan. Herkes siyaset odaklı bakıyor olaya, objektif bakan azınlık.

• Mükemmel bir açıklama olmuş; geri adım atılmamış ve aşırı sevindim buna!

• ben mevzuyu anlamadım, chrome yüklü olmadan mı gelsin? ya da tarayıcı da arama motoru boş mu gelsin de biz seçelim? google maps mi olmasın? android i alalım ama google servislerini almayalım mı mevzu? google türkiye'de kiminle rekabet ediyor ki, mağdur kim şimdi burada ? eğer böyleyse mevzu saçmalık derim , netice de her üretici kendi uygulamalarını koyuyor cihazlarına, bunu samsung da yapıyor xiaomi de yapıyor apple da yapıyor. yani aynı yasanın her konuda işlemesi gerekmiyor mu? lg oled aldım diye webos arayüzü kullanmak zorunda değilim o zaman, ben tizen istiyorum.

• kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Mevzu yandex in mağduruz google tekel olmuş diyip şikayet etmesi ile başlamış bizden kimsenin umrunda değilmiş rekabet kurulu da bakmış ab de rusya da sağlam paralar ödenmiş hadi bizde keselim cezayı demiş olay bu.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.