Şimdi Ara

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell’e ortak oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kamulaştırması iyi oldu inşallah kazık fiyatları düzene sokarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    şeffaflık bu diyarlardan gideli çok oldu (:

• Kimler atanacak bakalım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technotronic kullanıcısına yanıt

fiyatlara ve paketlere vs etkisi olmaz gibime geliyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-üye

Biz de turkcell i yerli biliyoruz. Satılmış ruhumuz bile duymamış.

Talep üzerine içerik kaldırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakanda -- 25 Haziran 2020; 14:52:22 >
  • qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt

Mehmet Emin Karamehmet Yapı Kredi ve Pamukbank'taki borçları için Turkcell ve Digiturk'teki hisselerde ayak oyunları yaptı. Yabancı ortak olan Telia Sonera mahkemeye bu konu için başvurdu.

Mehmet Emin Karamehmet borçları için ayak oyunları yapmasaydı bugünkü duruma gelinmezdi.

• GENERALCELL kullanıcısına yanıt

AyCell'de bazı sorunlar vardı.

Turkcell "ben en iyisiyim" düşüncesiyle piyasadaki hakim durumunu kullanıyordu. Diğer taraftan Turkcell halk arasında "ben en iyisiyim" şeklinde dedikodu yayıyordu.

Ayrıca Aria ve AyCell'in sözleşmesinde Türkcell ve Vodafone'un (o zamanki Telsim) baz istasyonlarını kullanacağına dair bir madde vardı. Turkcell bu maddeye itiraz etti. Dedikoduları yaymasının sebebi buydu.

Kısacası Turkcell her şeyi baltalama veya engelleme yöntemleri uyguluyordu.

• Wakanda W kullanıcısına yanıt

Ufak bir düzeltme yapayım;

BDDK Yapı Kredi ve Pamukbank'taki borçlar ve hatalar sebebiyle el koyunca Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet yaptığı ayak oyunlarıyla Telia Sonera'nın hissesini azalttı, hisseleri azaldığı için Telia Sonera'nın genel kuruldaki temsil oranı azaldı. Ve Yapı Kredi ve Pamukbank'taki borçlarına karşılık Turkcell hisselerini teminat gösterdi. Rus şirketi Alfa Telekom'u ortak olarak almaya çalıştı, Telia Sonera itiraz etti.

Mehmet Emin Karamehmet'in Turkcell'de yaptığı ayak oyunlarını takip ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Ufak bir düzeltme yapayım;

BDDK Yapı Kredi ve Pamukbank'taki borçlar ve hatalar sebebiyle el koyunca Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet yaptığı ayak oyunlarıyla Telia Sonera'nın hissesini azalttı, hisseleri azaldığı için Telia Sonera'nın genel kuruldaki temsil oranı azaldı. Ve Yapı Kredi ve Pamukbank'taki borçlarına karşılık Turkcell hisselerini teminat gösterdi. Rus şirketi Alfa Telekom'u ortak olarak almaya çalıştı, Telia Sonera itiraz etti.

Mehmet Emin Karamehmet'in Turkcell'de yaptığı ayak oyunlarını takip ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakanda -- 25 Haziran 2020; 14:52:40 >
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt

Dediklerinize katılıyorum. Başlarda Turkcell'in sadece adı Türk idi, bu durum Türk şirketi algısı yarattı.

Yalnız merak ettiğim bir şey var;

Turkcell 2000 yılında New York borsasına kote olmuştu, halen devam ediyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Dediklerinize katılıyorum. Başlarda Turkcell'in sadece adı Türk idi, bu durum Türk şirketi algısı yarattı.

Yalnız merak ettiğim bir şey var;

Turkcell 2000 yılında New York borsasına kote olmuştu, halen devam ediyor mu?

Türk algısı yerini gerçek Türk şirketine bıraktı, bence güzel oldu.

Turkcell, ABD, Almanya ve Meksika'da hala devam ediyor. Yurt dışındaki kote olduğu borsaları bu siteden takip edebilirsiniz.

• bence bu türk şirketi olayını yanlış yorumluyor bir çok kişi, şirketin %51 lik kısmi elimizde olması yeterlidir, yönetimde söz hakkı olmayan %49luk kısımda yerli yabancı her türlü yatırımcı elinde pay bulundurabilir, yönetimde çoğunluğu olmayan bir yatırımcı ortak stratejik olarak tehlikeli değildir.

ayrıca alınan %24lük hisse varlık fonu tarafından alındı, bu tip fonlar yatırım fonlardır, ülkelerin yatırım fonları fazla veren milli gelirin etkin değerlendirilmesi için çeşitli alanlara yatırım yapar, bugün telia payını satmış, varlık fonu karlı görmüş almış, 1 sene sonra varlık fonu daha karlı gördüğü başka bir alana bu hisseleri satıp yatırım yapabilir, %100 ünü turkcell almış olsa bu yorumları kısmen anlayabiliriz ama varlık fonu olayı bambaşka bir konu, ne kadar elde tutacak bilemezsiniz.

uzun lafın kısası kullanıcı, vatandaş, çalışan vb hiç bir şekilde bu satın almanın bir yararını yada zararını görmeyeceğiz.

başka bir başlıkta dediğim gibi tek dikkat edilmesi gereken telia neden payını satıp çıktı, bunu genel ekonomik durum için ve gelecek dönemler için iyi analiz etmek lazım

• özelleştime diye diye kafa ütüleyenler şimdi kamulaştırmaya geçiş yaptı.

• özelleştirme yada kamulaştırma hangisi olursa olsun, kamu yararı varsa desteklenmelidir, ancak burada serbest piyasa dinamikleri gereği kamu yararı varsa diğer yatırımcıya yarar olmadığı için saçma kısır bir sarmalın içinde çıkmaz bir döngüde kalıyoruz...

• Türk Telekom Bankaların , Turkcell devletin , Vodafone yabancı sermaye... Karışık çorba tadında telekomünikasyon firmalarımız.

• quote:

Orijinalden alıntı: maaart

bence bu türk şirketi olayını yanlış yorumluyor bir çok kişi, şirketin %51 lik kısmi elimizde olması yeterlidir, yönetimde söz hakkı olmayan %49luk kısımda yerli yabancı her türlü yatırımcı elinde pay bulundurabilir, yönetimde çoğunluğu olmayan bir yatırımcı ortak stratejik olarak tehlikeli değildir.

ayrıca alınan %24lük hisse varlık fonu tarafından alındı, bu tip fonlar yatırım fonlardır, ülkelerin yatırım fonları fazla veren milli gelirin etkin değerlendirilmesi için çeşitli alanlara yatırım yapar, bugün telia payını satmış, varlık fonu karlı görmüş almış, 1 sene sonra varlık fonu daha karlı gördüğü başka bir alana bu hisseleri satıp yatırım yapabilir, %100 ünü turkcell almış olsa bu yorumları kısmen anlayabiliriz ama varlık fonu olayı bambaşka bir konu, ne kadar elde tutacak bilemezsiniz.

uzun lafın kısası kullanıcı, vatandaş, çalışan vb hiç bir şekilde bu satın almanın bir yararını yada zararını görmeyeceğiz.

başka bir başlıkta dediğim gibi tek dikkat edilmesi gereken telia neden payını satıp çıktı, bunu genel ekonomik durum için ve gelecek dönemler için iyi analiz etmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakanda -- 25 Haziran 2020; 14:53:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wakanda

Alıntıları Göster

Tam olarak durum önceki uzun yazınızda ve bu yazınızda anlattığınız gibi. Ben de yıllardır Turkcell'deki bu karmaşık yapıyı takip ediyordum. Korkuyordum Turkcell elden gidecek diye. Devlet sonunda amacına ulaştı. Devletin Telia'ya hisselerini sattırmak için ne gibi taktiklere başvurduğunu siz de biliyorsunuzdur. Sonuç olarak Turkcell bizde kaldı. Uluslararası Ticaret Mahkemeleri aleyhte karar verir diye korkuyordum. Pençe-Kartal, Pençe-Kaplan gibi operasyonlarımızın giderleri devletimizin bütçesinden karşılsnıyor. Devletimiz güçlüyse bunları yapabilirsin.İşte bu gibi duygularla Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu kontrolünde olması beni sevindirdi. Turkcelldeki o kadar anlaşmazlığa ve soruna rağmen Turkcell gelişmeye güçlenmeye devam etti.Ben buna da ayrıca sevindim. Şu aşamadan sonra Turkcellde Kamu çalışanları için özellikle memur kesim için çok uyguna paket ve içerikler sunulacağını düşünüyorum,merakla bekliyorum. Baz istasyonlarının Turk Telekom ile ortak kullanımı da gerçekleşebilir. Bakalım Vodafone ne zaman satacak hisselerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 22 Haziran 2020; 5:10:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

Tam olarak durum önceki uzun yazınızda ve bu yazınızda anlattığınız gibi. Ben de yıllardır Turkcell'deki bu karmaşık yapıyı takip ediyordum. Korkuyordum Turkcell elden gidecek diye. Devlet sonunda amacına ulaştı. Devletin Telia'ya hisselerini sattırmak için ne gibi taktiklere başvurduğunu siz de biliyorsunuzdur. Sonuç olarak Turkcell bizde kaldı. Uluslararası Ticaret Mahkemeleri aleyhte karar verir diye korkuyordum. Pençe-Kartal, Pençe-Kaplan gibi operasyonlarımızın giderleri devletimizin bütçesinden karşılsnıyor. Devletimiz güçlüyse bunları yapabilirsin.İşte bu gibi duygularla Turkcell'in Türkiye Varlık Fonu kontrolünde olması beni sevindirdi. Turkcelldeki o kadar anlaşmazlığa ve soruna rağmen Turkcell gelişmeye güçlenmeye devam etti.Ben buna da ayrıca sevindim. Şu aşamadan sonra Turkcellde Kamu çalışanları için özellikle memur kesim için çok uyguna paket ve içerikler sunulacağını düşünüyorum,merakla bekliyorum. Baz istasyonlarının Turk Telekom ile ortak kullanımı da gerçekleşebilir. Bakalım Vodafone ne zaman satacak hisselerini.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wakanda -- 25 Haziran 2020; 14:53:32 >

• Kimse sormuyor isveçli telia hisselerini piyasanın %54 altına varlık fonuna sattı.Peki neden ? Gizli kapılar arkasında neler döndü ? Bu kadar büyük yatırımı tv lerde gazetelerde boy boy reklam yapmaları lazımdı neden yapılmadı ? En can alıcı soru 50 milyon dolara tank palet fabrikasını satıllar sırf para yok diye.Peki turkcell almaya 2.4 milyar doları nerden buldunuz ???

Ayrıca türktelekom turkcell den daha büyük.Türk Telekom bankaların elinden kurtarnak yerine neden Turkcell kurtarıldı.Gönlüm isterdi ki Türk Telekom adına yakışır şekilde kurtarılsın ve dünya devleri arasına sokulsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertunc23 -- 22 Haziran 2020; 7:41:58 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.