Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Quest 2 siparişi verdim, bayadır almak istiyordum, dolar nasılsa durmayacak diye bastım amazondan önsiparişe, bakalım nasıl çıkacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=ny_OPsxHQmU&feature=youtu.be

Quest 2, reverb g2 ve index karşılaştırması. Özellikle simülasyon için alacaklar i·çin güzel bir video olmuş dcs'de quest 2 reverb g2 arasında baya fark var. Reverb'de Screen door effect neredeyse yok ki bu incelemedeki lensler piyasaya çıkacak üründekilerden daha kötü.

1000 dolarlık index 300 dolarlık quest2'den daha kötüyken piyasadan kalkar yakında sanırım.

Quest 2 fiyatına göre gayet iyi vr sektörünü reverb g2'yle bir adım ileri götürür bu iki headset.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• HP'den göz hareketlerini ve kalp atımını takip edebilen Reverb G2'nin Pro sürümü çıkacakmış.

Flight Sim için alacak olsam HP G2 'i tercih ederdim. Görüntü kalitesi açık ara daha iyi rakiplerinden . Yalnız HP'nin VR setini bir süredir kullanıyorum. Donanımda pek sorun yok ama Microsoft'un yazılım desteği belirsiz. Arada bir güncelleme geliyor olsa da Facebook gibi net bir gelecek vizyonu koymuyorlar kullanıcının önüne.

Örneğin Windows Mixed REality cihazların yeni nesilleri çıkacak mı? Bu HP G2 mesela yeni nesil mi yoksa HP 'nin birinci nesil üzerinden kendi çabasıyla geliştirdiği bir cihaz mı belli değil.

Big Screen 'i biraz denedim. Şu anda belki televizyon için tercih edilmez ama potansiyeli çok büyük. Gerçekten sinema hissi veriyor. Belki HP Reverb G2 ile denense şu anda bile yerine göre televizyona tercih edilir.
    https://www.bigscreenvr.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 30 Eylül 2020; 22:23:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HSeldon

HP'den göz hareketlerini ve kalp atımını takip edebilen Reverb G2'nin Pro sürümü çıkacakmış.
    https://arstechnica.com/gaming/2020/09/hps-next-vr-headset-loaded-with-biometric-sensors-aimed-at-enterprise/?utm_brand=arstechnica&utm_source=twitter&utm_social-type=owned&utm_medium=social

Flight Sim için alacak olsam HP G2 'i tercih ederdim. Görüntü kalitesi açık ara daha iyi rakiplerinden . Yalnız HP'nin VR setini bir süredir kullanıyorum. Donanımda pek sorun yok ama Microsoft'un yazılım desteği belirsiz. Arada bir güncelleme geliyor olsa da Facebook gibi net bir gelecek vizyonu koymuyorlar kullanıcının önüne.

Örneğin Windows Mixed REality cihazların yeni nesilleri çıkacak mı? Bu HP G2 mesela yeni nesil mi yoksa HP 'nin birinci nesil üzerinden kendi çabasıyla geliştirdiği bir cihaz mı belli değil.

Big Screen 'i biraz denedim. Şu anda belki televizyon için tercih edilmez ama potansiyeli çok büyük. Gerçekten sinema hissi veriyor. Belki HP Reverb G2 ile denense şu anda bile yerine göre televizyona tercih edilir.
    https://www.bigscreenvr.com/
    G2'nin en büyük artısı arkasında valve'in olması ve valve ile birlikte geliştirilmesi. ( kulaklıklar dahil çoğu parçası indexle aynı) Daha piyasaya çıkmadan steam g2'ye uygun steam vr güncellemelerini açıklamaya başladı (gpu hızına göre otomatik supersampling ayarlanması vs) ayrıca microsoft da wmr'nin pazar payının artmasını istiyor bu yüzden msfs 2020'nin uyumlu olacağı ilk headset g2 olarak açıklandı. steam ve microsoft bir ürünü parlatmak isterse parlatır neticede o yüzden yazılım ve teknik olarak problem yaşanacağını sanmıyorum.

• Merhabalar,

Beat Saber için bir vr almayı düşünüyorum diğer vr oyunları pek oynamam gtx970'li bir pc sistemim var bilgi açısından ne almalıyım ?
    Anladığım kadarıyla quest 2 alırsam solo olarak beatsaber2 oynayabilirim anladığım kadarıyla.

Tavsiyelerinizle yardımcı olabilir misiniz?
  • Rever g2 düşünen arkadaşlar iyi bir ekran kartına sahip olduklarından emin olsunlar.aşağıdaki kartlar normalin yarısı kadar çözünürlükte çalışacakmış.

For those with less powerful GPUs, you won't be able to take full advantage of the Reverb G2’s impressive display. However, the following graphics cards will still make it work, if only at half the resolution. The list is as follows: NVIDIA® GeForce GTX 1060, NVIDIA, GeForce GTX 1660, NVIDIA GeForce GTX 1660ti, NVIDIA GeForce GTX 1070, NVIDIA GeForce RTX 2060, AMD Radeon™ RX 580, AMD Radeon RX 5500XT, AMD Radeon RX 590, AMD Radeon RX 5600 XT, AMD Radeon RX Vega56, and the AMD Radeon RX Vega64.
  • aminoasit A kullanıcısına yanıt
    Yarı çözünürlükte bile Rift s'den daha iyi görüntü veriyor zaten Screen door effect olmaması büyük artı. Ayrıca ekran kartının yüküne göre otomatik çözünürlük ayarlayacak yani bu listede olan bir kart %50yle çalışırken diğeri %75de çalışabilir.

• Overmedia kullanıcısına yanıt
    Sadece beatsaber için alacaksanız quest 2 en doğrusu. Gtx 970li Pc'den alacağınız performanstan daha iyi vr performansı alırsınız quest 2den. Amazonda önsiparişi 3500 tl civarı.

• Merhaba, Oculus Quest ve Rift s için telegram ve whatsapp gruplarımız vardır. Her türlü bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Katılmak isteyen pm atabilir. Gözlükleri alacak olanlarda katılabilir

• arkadaşlar ilgilenen olursa elimde tertemiz vive cosmos var wireless aparatıyla birlikte.

• marquin kullanıcısına yanıt

Tavsiye için teşekkür ederim, ek birkaç sorum olacak.

1. Bu cihazı aldığımızda kendine ait bir store uygulaması mı olacak beatsaber satın almak için ?
    2. Oculus Link Headset Cable olan versiyonunun artısı nedir ?
  • Overmedia kullanıcısına yanıt
    facebook üyeliği almak zorundasınız o üyelikle Oculus store'a bağlanıp uygulamaları oradan alıyorsunuz. Oculus store dolar üzerinden satış yapıyor 20-25 dolar civarı kaliteli içerikler. İ·ndirimde 10 dolara düşüyor. quest 1'de orjinal olmayan içerikler kullanılıyordu ileride quest2de de bir yolu bulunur her oyunu orjinal almak zorunda kalmazsınız.

Link pc'ye bağlamanıza yarar vr oyunu olmayıp vr desteği olan pc oyunlarını oynamak için gerekli. Bilgisayarı upgrade etmeden sizin işinize pek yaramaz. Kabloyu daha sonra da satın alabilirsiniz zaten. Ayrı satışı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: marquin

facebook üyeliği almak zorundasınız o üyelikle Oculus store'a bağlanıp uygulamaları oradan alıyorsunuz. Oculus store dolar üzerinden satış yapıyor 20-25 dolar civarı kaliteli içerikler. İ·ndirimde 10 dolara düşüyor. quest 1'de orjinal olmayan içerikler kullanılıyordu ileride quest2de de bir yolu bulunur her oyunu orjinal almak zorunda kalmazsınız.

Link pc'ye bağlamanıza yarar vr oyunu olmayıp vr desteği olan pc oyunlarını oynamak için gerekli. Bilgisayarı upgrade etmeden sizin işinize pek yaramaz. Kabloyu daha sonra da satın alabilirsiniz zaten. Ayrı satışı var.

Bilgiler için sağol verdim siparişi $476.20 geldi 64 gblik olan versiyonu gittikçe fee ücreti artıyor gibi yanlız alacak olan varsa kontrol edebilir.

Kaçında ulaşır merak ediyorum şimdiden heyecanlandım :)

• Hepsiburada HP Reverb G2 siparişimi iptal etmiş.

Aynı zamanda şatış sayfasında artık ürün temin edilemiyor yazıp yeni sipariş almıyor.

İnşallah Türkiyede resmi satıştan çekilmez, zaten başka resmi garantili VR yoktu.

6000 TL'e kıyıp VR'a artık geçeyim dedim, benim yüzümden HP Türkiye'de satmaktan vazgeçti  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargat -- 6 Ekim 2020; 14:26:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kargat

Hepsiburada HP Reverb G2 siparişimi iptal etmiş.

Aynı zamanda şatış sayfasında artık ürün temin edilemiyor yazıp yeni sipariş almıyor.

İnşallah Türkiyede resmi satıştan çekilmez, zaten başka resmi garantili VR yoktu.

6000 TL'e kıyıp VR'a artık geçeyim dedim, benim yüzümden HP Türkiye'de satmaktan vazgeçti  

selam hocam, ne zaman sipariş vermiştiniz, ne zaman iptal edilmiş.

benim önsiparişim hala aktif görünüyor ama ürünün satıştan kaldırılması hatta ürünün satış sayfasının bile kaldırılması bende de şüphe oluşturmuştu.

• 18.09.2020 yani 20 gün önce sipariş vermiştim.

Hayırlısı diyeceğimde ne yazık ki Türkiyede garantili başka PCVR yok.

Hoş gerçi rtx 3080/3070 de bulunmuyordu, bende madem öyle Amd ekran kartlarının bu ayın sonunda çıkmasını mı beklesem demeye başlamıştım.

En azından yarı çözünürlükle bile olsa VR oynar, ekran kartı olayını beklerim derken, VR'dan da olduk :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargat -- 6 Ekim 2020; 15:5:17 >
  • kargat kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadanın ne yaptığı belli değil belki tekrar satışa açar ama fiyat ne olur belli olmaz. Daha önce de gerekçesiz siparişi iptal edilen arkadaşlar olmuştu sonra onlar yeniden satışa çıkınca tekrar sipariş etmişti. Size de herhangi bir gerekçe bildirilmedi mi?

Ayrıca G2 önsiparişleri yalan olursa muhtemelen piyasada bulamayız zaten. Dünya geneli aşırı sipariş var ve belki aylarca stoğa girmeyecek ürün. Yarı fiyatına quest 2 alınır en kötü ne yapalım.

• Valla aşağıdaki gibi bir mail atmışlar, ne kadar Üzgünler emin olamadım :)

Üzgünüz, ürünü tedarik edemedikSiparişinizdeki tedarik edilemeyen ürün için ödediğiniz tutar iade edilecektir. Geri ödeme işleminizin detaylarını içeren e-posta ayrıca gönderilecektir. Yaşanan bu durum için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.

HP Reverb G2 Sanal Gerçeklik Gözlüğü

5928,85 TL(1.0 Adet)

Alışverişinizde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz,

Hepsiburada

Neyse gelsinde mecbur gene garantili olsun diye hepsiburada/Hp Türkiyeden alırım. Zaten İspanya Amazona baktım 7000 tl'e geliyor. Abartıp 10k falan demezlerse yapacak bir şey yok.

Şeytan diyor al Quest 2 amazondan 4000 tl'e kurtulda sonra pişman olucam birde üstüne G2 alıcam biliyorum, Neyse sabır... 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargat -- 6 Ekim 2020; 15:16:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kargat

Valla aşağıdaki gibi bir mail atmışlar, ne kadar Üzgünler emin olamadım :)

Üzgünüz, ürünü tedarik edemedikSiparişinizdeki tedarik edilemeyen ürün için ödediğiniz tutar iade edilecektir. Geri ödeme işleminizin detaylarını içeren e-posta ayrıca gönderilecektir. Yaşanan bu durum için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.

HP Reverb G2 Sanal Gerçeklik Gözlüğü

5928,85 TL(1.0 Adet)

Alışverişinizde bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz,

Hepsiburada

Neyse gelsinde mecbur gene garantili olsun diye hepsiburada/Hp Türkiyeden alırım. Zaten İspanya Amazona baktım 7000 tl'e geliyor. Abartıp 10k falan demezlerse yapacak bir şey yok.

Şeytan diyor al Quest 2 amazondan 4000 tl'e kurtulda sonra pişman olucam birde üstüne G2 alıcam biliyorum, Neyse sabır... 

o kadar kafasızlar ki piyasaya çıkmamış ürünü tedarik edemedikleri için iptal ediyorlar. daha önce zaten g2'yi ertesi gün kargo şeklinde satmışlardı bir süre. bunlardan her şey beklenir neticede hepsiburada ne sattığını bilmiyor, belki bizimkileri de iptal ederler fikir yürütemiyorum hepsiburada mevzu olunca.

• Selamlar. Ben de rift cv1'imi satıp quest 2 siparişi verdim. Şimdi ilk etapta almamız gereken link kablosu olacak ama orjinal çok pahalı. Aliexpressten bakan ya da alan oldu mu? Bir de yine amazon dışında başka bir siteden kafalık bakan oldu mu? Elite strap bana pahalı geldi, orada da hakkımı aliexpressten yana kullanacağım gibi. Tavsiyesi olan? Şimdiden teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.