Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
63.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet hocam ama gidip enparadan vs. 3500TL kredi çekseniz 6 aylık masrafı 225TL gibi oluyor. Açıkçası Amazon Almanya satıyorken başka hiçbir satıcıya bakmaya pek gerek yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Evet hocam ama gidip enparadan vs. 3500TL kredi çekseniz 6 aylık masrafı 225TL gibi oluyor. Açıkçası Amazon Almanya satıyorken başka hiçbir satıcıya bakmaya pek gerek yok bence.
    İlaveten herhangi bir arıza vs durumda ben ilgilenmiyom aldığım firma oculus ile iletişime geçip geri yolluyor. Yani efsane cumada ki indirimlerle 4 bine alsam senin dediğin fiyatla arada 200 tl fark kalıyor. tabiki peşin almak daha kolay
  • quote:

Sen kullanıyor musun, inceleme yapar mısın
  • OLIHOGDES kullanıcısına yanıt
    360AVM'ye sordum. Garanti konusunda sorduğum soruya bu sabah cevap vermişler. Garanti süresini 1 yıl olarak söylediler. Bu süre içinde olası bir garanti ihtiyacı durumunda ürünü onlara gönderiyorsunuz ve yazılımsal ise kendileri donanımsal ise Oculus'a göndermek suretiyle ilgileniyormuş.

Ancak Oculus garanti sayfasında Avrupa Birliği içinde bir yerden alındığında garanti süresinin 2 yıl olduğu belirtilmiş. Ayrıca Amazon Almanya elektronik ürünlere direk kendisi 2 yıl garanti veriyor normalde. Şu an Quest 64GB ve Rift S 3500TL'ye geliyor.

Türkiye'de satış yapan firmayı tanımıyorum. Olumlu veya olumsuz bir görüşüm yok haklarında. Ama açıkçası bu tarz bir ürün için 2 yıl garanti ve karşımda muahatap Amazon olmasını tercih ederim.

Türkiye'den almaya kararlıysanız 11.11 günü de alabilirdiniz aslında. Kupon ve bonus kart puan kazanımı ile 4100-4200TL civarına geliyordu.

Amazon Türkiye üzerindeki Oculus satıcıları hep 3.parti. Kara Cuma ile indirim yaparlar mı bilmiyorum. İndirimler genelde Amazon'nun direk kendi sattığı/satıcı olduğu ürünlerde yapıyor.

Henüz seti almadım. Eğer alırsam Amazon üzerinden alacağım. Black Friday için ay sonunu bekliyorum. Belki az da olsa bir indirim veya oyun hediye vb. bir promosyon olabilir. Ama genel incelemelerin yanı sıra özellikle Reddit üzerinde hem Rift S hem de Quest için bir çok kullanıcı konusu var. Orada bir çok detaylı bilgi ve ipucu bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Kasım 2019; 13:4:51 >
  • quote:

360AVM'ye sordum. Garanti konusunda sorduğum soruya bu sabah cevap vermişler. Garanti süresini 1 yıl olarak söylediler. Bu süre içinde olası bir garanti ihtiyacı durumunda ürünü onlara gönderiyorsunuz ve yazılımsal ise kendileri donanımsal ise Oculus'a göndermek suretiyle ilgileniyormuş.

Ancak Oculus garanti sayfasında Avrupa Birliği içinde bir yerden alındığında garanti süresinin 2 yıl olduğu belirtilmiş. Ayrıca Amazon Almanya elektronik ürünlere direk kendisi 2 yıl garanti veriyor normalde. Şu an Quest 64GB ve Rift S 3500TL'ye geliyor.

Türkiye'de satış yapan firmayı tanımıyorum. Olumlu veya olumsuz bir görüşüm yok haklarında. Ama açıkçası bu tarz bir ürün için 2 yıl garanti ve karşımda muahatap Amazon olmasını tercih ederim.

Türkiye'den almaya kararlıysanız 11.11 günü de alabilirdiniz aslında. Kupon ve bonus kart puan kazanımı ile 4100-4200TL civarına geliyordu.

Amazon Türkiye üzerindeki Oculus satıcıları hep 3.parti. Kara Cuma ile indirim yaparlar mı bilmiyorum. İndirimler genelde Amazon'nun direk kendi sattığı/satıcı olduğu ürünlerde yapıyor.
    Aynen 11.11 indiriminde 444 tl kuponum vardı ve ürün bana 3996 tl ye denk geliyordu üstelik 9 taksit ve vade farkı yoktu ama çeyizlik eşya almam gerekiyordu ve hepsini birde alamıyordım. Çeyizlik eşyayı seçtim ve kuponum öldü. Tek umudum efsane cuma indirimleri ve n11 in kupon dağıtması

Önümüz düğün o zaman. Hayırlı olsun diyeyim. Hocam sen evlenerek gerçekten "gerçek" dünyaya adım atmak üzeresin zaten. VR işini ne yapacaksın? VR benim gibi 10 yıllık evlilere lazım
    Kuponu doğru yerde kullanmışsın.
  • quote:

Önümüz düğün o zaman. Hayırlı olsun diyeyim. Hocam sen evlenerek gerçekten "gerçek" dünyaya adım atmak üzeresin zaten. VR işini ne yapacaksın? VR benim gibi 10 yıllık evlilere lazım
    Kuponu doğru yerde kullanmışsın.
    33 yaşında evlilik mi olur. Ufukta evlilik bile yok ama napim ileriye dönük yatırım yapayım dedim

Hayda işler karıştı. Hocam o zaman ne diye çeyiz aldın? Al bir gaming pc ve yanına rift s takıl
  • quote:

Hayda işler karıştı. Hocam o zaman ne diye çeyiz aldın? Al bir gaming pc ve yanına rift s takıl
    Çook acayip indirim vardı. Ütü lazımdı süpürge lazımdı. Bunlar eksik iken nasıl quest alayım.
    İyi olmuş hocam. Zaten Link de 2020 başına kalmış galiba. Redditte konusu vardı. Konuyu dağıtmadan VR ile ilgili girdi de yapmış olayım
  • quote:

İyi olmuş hocam. Zaten Link de 2020 başına kalmış galiba. Redditte konusu vardı. Konuyu dağıtmadan VR ile ilgili girdi de yapmış olayım
    Peki oyun fiyatlarını ne yapacaksın. En son çıkan bi oyunun fiyatına baktım 40 dolar. Yani 240 tl civarı. Aşırı pahalı. Oculusa mail atıp bu haksızlığı ortadan kaldırmasını isticem. Sonra bize korsan oyun yüklüyosunuz diye kimse kızmasın, şartlar bizi itiyor. Oyunlar 40-50 tl olsa hemen alırım.

Korsan oyunları nasıl yüklücez peki

Parasını verip alacağım hocam. Açık konuşayım korsan kullanımın benim nazarımda savunulacak bir tarafı yok. Hemen oynamak istersem liste fiyatından alırım veya indirim zamanlarını beklerim. Paramızın değersiz olması Oculus’u çok bağlayan bir durum olmasa gerek. Ama keşke bölgesel fiyatlama yapsa. Ayrıca TR’deki VR kitlesi de oldukça kısıtlıdır diye düşünüyorum. Korsan kullanım içerik üreticilere de zarar veriyor.
  • quote:

Parasını verip alacağım hocam. Açık konuşayım korsan kullanımın benim nazarımda savunulacak bir tarafı yok. Hemen oynamak istersem liste fiyatından alırım veya indirim zamanlarını beklerim. Paramızın değersiz olması Oculus’u çok bağlayan bir durum olmasa gerek. Ama keşke bölgesel fiyatlama yapsa. Ayrıca TR’deki VR kitlesi de oldukça kısıtlıdır diye düşünüyorum. Korsan kullanım içerik üreticilere de zarar veriyor.
    Bende aynı zamanda ps4 ve psvr de var. Ps4 te ki vr oyunlar bu kadar pahalı değil. Çünkü TL olarak satılıyor
    Umarım Oculus da bir gün TL ile bölgesel fiyatlama yapar. Asgard gibi bir oyunu 40 USD olarak 100 TL’ye almak sevindirici olurdu.
  • quote:

Umarım Oculus da bir gün TL ile bölgesel fiyatlama yapar. Asgard gibi bir oyunu 40 USD olarak 100 TL’ye almak sevindirici olurdu.
    Savaşlı online oyunlar var mı, umarım psvr ile çözünürlük farkı çok barizdir yoksa param çöp olur
    PSVR göz başına 960x1080 iken Rift S 1280x1440, Quest ise 1440x1600 çözünürlüğe sahip. Psvr sonrası farkı hissedersiniz.

Multiplayer oyun işi direk PC/konsol gibi oluyor mu bilmiyorum.

Medal of Honor Above and Beyond var. Savaş temalı güncel oyun. Multiplayer modu da olacak diye biliyorum. Rift S özgü ama Quest ile de Link kablosu ve/veya eğer oluyorsa Virtual Desktop/Relive/ALVR ile kablosuz olarak oynanır belki.
  • Kablosuz aktarım işine biraz baktım. Virtual Desktop/ALVR/Relive VR ile PCVR oyunlarının Quest üzerinde kablosuz olarak oynama imkanı var gibi duruyor.
    Bu noktada iyi bir 5Ghz Router (AC1200 ve üzeri, CPU'su güçlü ve Gigabit bağlantılı) şart ve oyun PC'sinin de Gigabit hat üzerinden bağlanması tavsiye olarak
    geçiyor çoğu yerde.

Kablosuz/mobil kullanım imkanı güzel bir yetenek ama asıl oynamak isteyeceğim oyunlar PCVR/Rift S tarafında.
    Bunları Quest ile oynamak için Link kablosu ve/veya ilave router almam gerekecek gibi duruyor.
    Ayrıca kablolu bile olsa sıkıştırmalı/gecikmeli görüntü aktarım durumu olacak.

Sizin Virtual Desktop kullanım tecrübeniz nasıl? Quest ile hangi oyunları bu şekilde oynuyorsunuz?
    Sizin router nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Kasım 2019; 0:43:55 >
  • quote:

PSVR göz başına 960x1080 iken Rift S 1280x1440, Quest ise 1440x1600 çözünürlüğe sahip. Psvr sonrası farkı hissedersiniz.

Multiplayer oyun işi direk PC/konsol gibi oluyor mu bilmiyorum.

Medal of Honor Above and Beyond var. Savaş temalı güncel oyun. Multiplayer modu da olacak diye biliyorum. Rift S özgü ama Quest ile de Link kablosu ve/veya eğer oluyorsa Virtual Desktop/Relive/ALVR ile kablosuz olarak oynanır belki.
    Questin ve psvr ın çözünürlük değerlerini biliyorum zaten, kağıt üzerinde quest bariz üstün ancak bu konuda hem psvr hem questi olan bir arkadaşa sordum, o bana pek fark görmedim dedi. İlaveten psvr screen door efekti çok belli oluyor ve pixelleri sayıyorum. Umarım questte böyle durum yoktur. Birde psvr da amoled ekran varken questte oled ekran var. Hangisi daha iyi bilemedim. Amoled çok daha canlı ve parlak iken rgb dizilimlerinden dolayı pixeller daha net gözüküyor. Oled tarafında durum nasıl bilmiyorum

Hocam o karşılaştırmayı cihazları kullanan kişiler daha iyi yapacaktır. Ama SDE açısından sorunlar yeni setlerde azalmış duruyor. Ürün incelemeleri dışında genelde Reddit üzerindeki Oculus,Quest, Rift S, PSVR konularından bilgi alıyorum. Bu cihazların yurt dışında kullanımı bize göre çok daha yaygın. Bundan dolayı kullanıcı tecrübelerine bu şekilde ulaşmak daha kolay.
    3 cihazın da ekran tipi, çözünürlükleri ve tazeleme hızları farklı. Ergonomik farklar da var. Bundan dolayı kullanım tecrübesi de farklı olacaktır.

Ben şimdilik hala Quest'in Rift S'e özel oyunları ile genel olarak PCVR oyunlarını oynatma seçeneklerini inceliyorum. Link kablosu, kaliteli bir 5GHz Router ve Virtual Desktop yazılımı ilave masraf olacak ve Rift S'e göre de oyun kalitesi %80 civarında olacak. (gibi duruyor ilk incelemelere göre)

Cihazlar da oyunları da maliyetli iken açıkçası Asgard's Wrath, Lone Echo II, Stormland, Medal of Honor gibi oyunları hakkını vererek oynamak isterim. Bundan dolayı da tercihim hala Rift S olacak gibi duruyor.

Black Friday'de Leonovo 350USD'ten satacak. Muhtemelen online satıcılar da fiyat eşleşmesi yapıp bu fiyata verecektir. Lenovo Cashback siteleri üzerinden duruma göre %3-%7 geri ödeme de yapıyor. Rift S gibi bir cihaz 325-340 USD gibi bir rakama gelir. Bu cihazı 350 birime almak bile hayal. Biz ancak 3500 birime alabiliyoruz. Bu durumdayken de mecburen iki setten birisini seçmek zorunda kalıyor insan.

Eğer BF döneminde Amazon'da vs. bir indirim yakalarsam sanırım Rift S alacağım. Her ihtimale karşı 2020 başını da bekleyebilirim. Link kablosu piyasaya çıkmış ve son kullanıcı tarafından
    test edilmiş olur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.