Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oup59

Hocam o karşılaştırmayı cihazları kullanan kişiler daha iyi yapacaktır. Ama SDE açısından sorunlar yeni setlerde azalmış duruyor. Ürün incelemeleri dışında genelde Reddit üzerindeki Oculus,Quest, Rift S, PSVR konularından bilgi alıyorum. Bu cihazların yurt dışında kullanımı bize göre çok daha yaygın. Bundan dolayı kullanıcı tecrübelerine bu şekilde ulaşmak daha kolay.
    3 cihazın da ekran tipi, çözünürlükleri ve tazeleme hızları farklı. Ergonomik farklar da var. Bundan dolayı kullanım tecrübesi de farklı olacaktır.

Ben şimdilik hala Quest'in Rift S'e özel oyunları ile genel olarak PCVR oyunlarını oynatma seçeneklerini inceliyorum. Link kablosu, kaliteli bir 5GHz Router ve Virtual Desktop yazılımı ilave masraf olacak ve Rift S'e göre de oyun kalitesi %80 civarında olacak. (gibi duruyor ilk incelemelere göre)

Cihazlar da oyunları da maliyetli iken açıkçası Asgard's Wrath, Lone Echo II, Stormland, Medal of Honor gibi oyunları hakkını vererek oynamak isterim. Bundan dolayı da tercihim hala Rift S olacak gibi duruyor.

Black Friday'de Leonovo 350USD'ten satacak. Muhtemelen online satıcılar da fiyat eşleşmesi yapıp bu fiyata verecektir. Lenovo Cashback siteleri üzerinden duruma göre %3-%7 geri ödeme de yapıyor. Rift S gibi bir cihaz 325-340 USD gibi bir rakama gelir. Bu cihazı 350 birime almak bile hayal. Biz ancak 3500 birime alabiliyoruz. Bu durumdayken de mecburen iki setten birisini seçmek zorunda kalıyor insan.

Eğer BF döneminde Amazon'da vs. bir indirim yakalarsam sanırım Rift S alacağım. Her ihtimale karşı 2020 başını da bekleyebilirim. Link kablosu piyasaya çıkmış ve son kullanıcı tarafından
    test edilmiş olur.
    Rift s içün bilgisayar toplasam kaça patlar en ucuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OLIHOGDES kullanıcısına yanıt
    Cihazların ve üst seviye oyunların minimum gereksinimleri RX580/GTX 1060 GPU ve 4 çekirdek/8 izlek CPU olsa da şimdi performans ve maliyet odaklı bir oyun PC'si kuracak
    olsam alacağım bileşenler asgari olarak MSI B450 anakart, Ryzen 5 3600 işlemci, 16 GB 3200Mhz RAM, RTX 2060 veya RX 5700 ekran kartı, 512GB M.2 NVME SSD olurdu.
    Kasa ve güç kaynağı ile birlikte 6000-6500TL tutar hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Kasım 2019; 13:35:7 >
  • quote:

Cihazların ve üst seviye oyunların minimum gereksinimleri RX580/GTX 1060 GPU ve 4 çekirdek/8 izlek CPU olsa da şimdi performans ve maliyet odaklı bir oyun PC'si kuracak
    olsam alacağım bileşenler asgari olarak MSI B450 anakart, Ryzen 5 3600 işlemci, 16 GB 3200Mhz RAM, RTX 2060 veya RX 5700 ekran kartı, 512GB M.2 NVME SSD olurdu.
    Kasa ve güç kaynağı ile birlikte 6000-6500TL tutar hocam.
    O kadar tutmuyor. 3500 tl civarı tutuyor. Ssd hariç

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)
    Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)

Hocam RX550 ekran kartı ile PCVR/Rift S tarafında hangi oyunu açmayı planlıyorsunuz?

Rift S tarafında şu an güncel oyunlar olan Asgard ve Stormland için minimum ekran kartı gereksinimleri RX580/GTX 1060 iken tavsiye edilen
    kartlar Vega 64 ve GTX 1080.

Anakartı B450 değil de A320 alırsınız. İşlemciyi Ryzen 2600 alırsınız. Bellekleri 3200 değil de 3000Mhz alırsınız.
    Kasayı en ucuzundan alırsınız vb. ile maliyet 5k civarına düşer en fazla.

Dediğim gibi PCVR ve/veya PC'de belirli bir seviyenin üzerinde oyun oynamak için yukarıda bahsettiğim bileşenler
    benim gözümde minimum alınacak parçalardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Kasım 2019; 13:45:30 >
  • Çok pahalılar zaten alamam ama keşke İzmir'de birileri olsa şu VR'ı deneyebilsek...
    telefonla çalışanlar bildiğin çöp ve göz ağrıtıyor.
  • quote:

Kablosuz aktarım işine biraz baktım. Virtual Desktop/ALVR/Relive VR ile PCVR oyunlarının Quest üzerinde kablosuz olarak oynama imkanı var gibi duruyor.
    Bu noktada iyi bir 5Ghz Router (AC1200 ve üzeri, CPU'su güçlü ve Gigabit bağlantılı) şart ve oyun PC'sinin de Gigabit hat üzerinden bağlanması tavsiye olarak
    geçiyor çoğu yerde.

Kablosuz/mobil kullanım imkanı güzel bir yetenek ama asıl oynamak isteyeceğim oyunlar PCVR/Rift S tarafında.
    Bunları Quest ile oynamak için Link kablosu ve/veya ilave router almam gerekecek gibi duruyor.
    Ayrıca kablolu bile olsa sıkıştırmalı/gecikmeli görüntü aktarım durumu olacak.

Sizin Virtual Desktop kullanım tecrübeniz nasıl? Quest ile hangi oyunları bu şekilde oynuyorsunuz?
    Sizin router nedir?
    router bu

pc de 970 li bir sistem. ALVR yi beğenmedim, Virtual daha rahat. ALVR de taban ayarı bozuluyordu, havada filan görünüyorsun bazen..VD o konuda sorunsuz

Birkaç pc vr oyunu denedim, problem olmadı. Skyrim bulanık geldi, ama gerçek hali nasıl bilmem, ağaçlar filan doku olarak kötü

Steam in kendi vr uygulamalarını, free leri denedim, pc den oynar gibiydi

Magic kart oyununu filan oynadım, sinema perdesi boyutunda, gayet rahattı

Ama Quest in kendi oyunları yüzünden PC dekilere de bakma ihtiyacı duymuyorum hiç...Çok sayıda , çok zevkli oyunlar var

Bu ara Pistol Whip dağıtıyor...Bacaklarım ağrıyor hala, nasıl çalıştırdıysa artık...

Ama tekrar söyleyeyim, kablosuz olması müthiş artı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 18 Kasım 2019; 11:23:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

router bu
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c50-ac-1200-mbps-kablosuz-dual-band-access-point-ve-router-p-BD805549

pc de 970 li bir sistem. ALVR yi beğenmedim, Virtual daha rahat. ALVR de taban ayarı bozuluyordu, havada filan görünüyorsun bazen..VD o konuda sorunsuz

Birkaç pc vr oyunu denedim, problem olmadı. Skyrim bulanık geldi, ama gerçek hali nasıl bilmem, ağaçlar filan doku olarak kötü

Ama Quest in kendi oyunları yüzünden PC dekilere de bakma ihtiyacı duymuyorum hiç...Çok sayıda , çok zevkli oyunlar var

Bu ara Pistol Whip dağıtıyor...Bacaklarım ağrıyor hala, nasıl çalıştırdıysa artık...

Alıntıları Göster
    Dostum questin kontrollerinin pilleri ne kadar süre gidiyor. Birde sürekli pile mi para vercez. Pil şirketleri ile anlaşmamı yaptılar ne.Kontrollerin pilli olması çok garip geldi bana sanki 20 yıl önceki teknoloji kullanmışlar. Neden şarj edilebilen batarya koymadılar.

Son çıkan bütün gözlüklerin kontrolleri pille çalışıyor, çok ilginç

Pil olarak Panasonic Enelop tercih edebilirsiniz. TR de pahalı ama Amazon. de üzerinden nispeten makul fiyata geliyor.

Bence dahili pile göre böyle daha iyi. Dahili pil ölürse/kapasite kaybına uğrarsa değişim daha zor ve masraflı olur. Kaliteli tekrar şarj edilebilir Enelop gibi piller ile kullanmak bence daha iyi.

• Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler hocam. Oldukça makul fiyatlı bir router iş görüyor bu durumda. Yabancı forumlarda quest ile VD kullanımı için önerilen router cihazlar daha kallavi oluyor genelde.
    Açıkçası Quest oyunları benim için yeterli olmayacaktır. Rift S ve PCVR oyunlarını kesinlikle oynamak isterim. Link ve kablosuz aktarım imkanları bu açıdan olumlu duruyor. Ama kablosuz kullanım muhtemelem büyük bir avantaj gerçekten.

Ünitenin ağırlığı ve konforu nasıl? O konuda Quest için biraz şikayet okudum. Dengelemek için powerbank ile kullanım yaygın gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 18 Kasım 2019; 17:34:33 >
  • quote:

Pil olarak Panasonic Enelop tercih edebilirsiniz. TR de pahalı ama Amazon. de üzerinden nispeten makul fiyata geliyor.

Bence dahili pile göre böyle daha iyi. Dahili pil ölürse/kapasite kaybına uğrarsa değişim daha zor ve masraflı olur. Kaliteli tekrar şarj edilebilir Enelop gibi piller ile kullanmak bence daha iyi.
    Aynen şarjlı pil baktım şimdi. Duracell in şarjlı pilleri var onu alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

router bu
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c50-ac-1200-mbps-kablosuz-dual-band-access-point-ve-router-p-BD805549

Alıntıları Göster
    Çözünürlük olarak nasıl. Göz yoruyor mu, mide bulanması ve baş dönmesi oluyor mu. 72 hz tazeleme hızı yeterli oluyor mu. Netlik ve keskinlik nasıl, yazıların okunmasında durum nasıl.

Hocam Oculus kontrolcüleri için Panasonic Eneloop pillerin çok önerildiğini gördüm. Eğer set alırsam ben o pillerden alacağım. Şarj olma ve tutma konusunda çok başarılı duruyor.
  • quote:

Hocam Oculus kontrolcüleri için Panasonic Eneloop pillerin çok önerildiğini gördüm. Eğer set alırsam ben o pillerden alacağım. Şarj olma ve tutma konusunda çok başarılı duruyor.
    Aşırı dengesiz fiyat politikası var. Aliexpreste 4lüsü 30 tl civarı. Gittigidiyorda biri 200 tl ye satıyor diğeri 400 tl

Hocam iç pazarı geçin zaten ama Aliden alırken de orijinal olduğuna emin olmak lazım.

• Oculus Link yazılımı Beta olarak yayınlandı. Şimdilik resmi kablo pazarda olmadığından uyan herhangi bir USB kablo ile test edilebiliyor.

Reddit üzerindeki ilk yorumlar olumlu duruyor. Sadece PCVR isteyen için hala Rift S önde olsa da mobilite ve zaman zaman PCVR oyunları da oynarım
    diyen için Quest+Link oldukça iyi bir seçenek oldu.
    https://www.reddit.com/r/oculus/comments/dy5xs1/oculus_link_beta_available_now/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Kasım 2019; 9:28:9 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir kablo değil aslında. Benim evdeki hiç bir TypeC uymadı.

Enaz USB 3.0 Standardında TypeC kablo olması lazım. Hatta USB 3.1 Gen 2 önerilen kablo tipi. (10gbps hıza sahip) USB 3.0 ise 5 GBps. Ancak Türkiyede satılan pek çok TypeC kablo sadece USB 2.0. Dikkatli almak lazım.
  • burakc B kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir kablo demem biraz hatalı oldu. Orada kastettiğim resmi Link harici ama o veri aktarım standartlarına ulaşan normal kablolar idi. Malum Link kablosu fiber optik. Amazon Basic ve Anker kablolarının 6-10ft uzunlukta olanları sorunsuz çalıştığı söylenmiş. Amazon üzerinden 20-30 USD aralığına geliyor. Umarım resmi Oculus Link kablosu dengi olacak şekilde ama fiyatı nispeten uygun (30-50 USD) uzun kablolar Anker, Ugreen gibi firmalar tarafından üretilir.

O konuda deneyip çalışıldığı söylenen kablolar şunlar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Kasım 2019; 13:26:38 >

• Valve yeni Half-Life oyununu VR olarak duyurdu. İsmi Half-Life: Alyx. VR içeriklerinin yaygınlaşması çok daha fazla kitleyi kendisine çekecektir.
  • quote:

Ikea dan Ladda alın, Eneloop yan ürünü

Kolların pilleri uzun gidiyor, sıkıntı değil
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Bldiğim bir marka değildi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.