Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

korsanıda var , o siteye üye ol, ingilizcesi var
    https://discordapp.com/invite/gNjewja

discord grubu var artık, mega linkleri uçmuş

Alıntıları Göster
    Yardımın için teşekkürler ama ingilizce pek anlamıyom. Bize türkçe aşama aşama anlatım gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oculus go nun oyunları çok ucuz ve ücretli olanlarının da fiyatı çok uygun. Haksızlık bu ya. Questte neden bu kadar pahalı

• OLIHOGDES kullanıcısına yanıt
    PCVR için AAA diyebileceğimiz Asgard's Wrath, Lone Echo, Stormland gibi oyunların fiyatları 40 USD ve bu oyunlar sadece Oculus Store üzerinde satılıyor.

SteamVR ile kendi kütüphanesine dahil etse belki yerel fiyatlamadan yararlanırız. Örneğin Half-Life: Alyx oyunu ön sipariş fiyatı 60 USD. Bu aralar indirimde 54 USD.
    Ama Steam'de TL normal fiyatı 92TL ve şu an indirimle 82,80TL. Bu oyun da gayet güzel bir oyun olacak gibi duruyor ve fiyatı da uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Kasım 2019; 16:39:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

PCVR için AAA diyebileceğimiz Asgard's Wrath, Lone Echo, Stormland gibi oyunların fiyatları 40 USD ve bu oyunlar sadece Oculus Store üzerinde satılıyor.

SteamVR ile kendi kütüphanesine dahil etse belki yerel fiyatlamadan yararlanırız. Örneğin Half-Life: Alyx oyunu ön sipariş fiyatı 60 USD. Bu aralar indirimde 54 USD.
    Ama Steam'de TL normal fiyatı 92TL ve şu an indirimle 82,80TL. Bu oyun da gayet güzel bir oyun olacak gibi duruyor ve fiyatı da uygun.
    Oculus sitesinde kampanya yapmış. Star wars serisini yanında veriyor ancak geç kalınmış bir uygulama. Sen 400 dolarlık ürün alıyon yanında hediye oyun yok. Bu kampanya iyi olmuş ancak bence şöyle olmalıydı. Gözlüğü alınca 1 tane ücretli oyunu kullanıcı kendi seçip ücretsiz alıcak.

Evet Quest ile Vader Immortal 1-2-3 hediye ediliyor. 30 USD değeride oyunlar. Steam üzerinde şu an olduka güzel indirimler var.
    Henüz başlık konusunda karar veremedim. Rift S şu an 50 USD indirimli. Ağırlıklı PCVR oynayacağımdan hala Rift S'e meyilliyim.
    ama Link imkanı da biraz cezbediyor. Oldukça araştırdım.

Quest'i rahat kullanmak için kesinlikle başlık bir şekilde head strap, foam vs. ile modifiye edilip arkaya powerbank takarak
    dengelenmesi gerekiyor. Yoksa kısa süreli kullanımda bile rahatsızlık veriyormuş. Bu konuda Reddit üzerinde onlarca mesaj okudum.

Link imkanı güzel ama onun için de ya çıktığında 80USD'lik 5m orijinal kablo alınacak ya da şu an önerilen 3mt Anker Kablo veya çalıştığı belirtilen
    Partylin kablo ve uzatma kabloları alınacak. 30-40 USD civarı tutuyor bunlar da. Kablolar, modifiyeler, powerbank derken duruma göre kargo ve vergileri ile
    birlikte 100-200 USD arası bir masraf demek bu. Asıl önerilen Vive Deluxe Audio Strap var ama tek başına 100 USD/Euro maşallah.TR'de 1250TL gibi satılıyor.
    Ürünleri direk ABD/Avrupa'dan alacaklar veya yolcu yaında getirtecekler için masraf biraz daha düşer.

Gördüğüm tespitleri buraya da yazmış olayım. Birileri faydalanır belki.

Rift S--> Tazeleme hızı yüksek (80Hz) ve bu fark yaratıyor diyorlar, kesinlikle daha konforlu ve hafif, ekran berraklığı ve keskinliği daha iyi,
    alt pikseli daha fazla LCD ekran ve görüntü kalitesi nispeten daha iyi, 5 izleme kamerası var, SDE çok daha az/yok, mekanik IPD ayarı yok,
    sadece kablolu ve PC ile kullanım var ve ses çıkışı zayıf, hand tracking henüz yok.

Quest --> Tazeleme hızı düşük (72Hz), çözünürlüğü daha yüksek (2880x1600 vs 2560x1440), alt pikseli daha az OLED ekran, siyah renk gösterimi daha başarılı,
    konfor sorunu kişisen kişiye göre değişmekle birlikte bir oranda herkes için var ve sadece set olarak bile daha ağırken ekler ile ağırlığı daha da artıyor,
    tek başına mobil ünite olarak Quest içerikleri ile, 3.parti yazılımlar (Virtual Desktop, ALVR, ReLive) ve sağlam bir 5GHz modem/router/AP ile SteamVR ve VR destekleyen Pc oyunlarının
    içerikleri ile kablosuz olarak Oculus Link veya uyumlu 3. parti USB kablo ile kablolu olarak Rift S içeriklerini de kullanacak şekilde kullanım imkanları var, mekanik IPD ayarı var,
    SDE daha fazla, hand tracking var.

Benim gördüğüm mobil VR işini biraz bile düşünen için Quest daha iyi ama ilave masraflı bir alternatif. Sadece PCVR düşünen Rift S almalı. Şu an indirim de var.

Sonraki nesilleri hakkında bir bilgi pek yok ama 2021-2022'den önce gelmeyecektir. Belki Quest 2 ile tek bir HMD çıkar, hem ünite olarak güçlü olur (Snapdragon 865 ve üzeri bir SoC)
    hem de kablolu (Link) ve kablosuz (HTC Vive tarzı resmi adaptör) olarak PC'ye gecikmesiz ve görüntüde kalite kaybı olmadan bağlanacak bir cihaza geçilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 2 Aralık 2019; 10:59:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Evet Quest ile Vader Immortal 1-2-3 hediye ediliyor. 30 USD değeride oyunlar. Steam üzerinde şu an olduka güzel indirimler var.
    Henüz başlık konusunda karar veremedim. Rift S şu an 50 USD indirimli. Ağırlıklı PCVR oynayacağımdan hala Rift S'e meyilliyim.
    ama Link imkanı da biraz cezbediyor. Oldukça araştırdım.

Quest'i rahat kullanmak için kesinlikle başlık bir şekilde head strap, foam vs. ile modifiye edilip arkaya powerbank takarak
    dengelenmesi gerekiyor. Yoksa kısa süreli kullanımda bile rahatsızlık veriyormuş. Bu konuda Reddit üzerinde onlarca mesaj okudum.

Link imkanı güzel ama onun için de ya çıktığında 80USD'lik 5m orijinal kablo alınacak ya da şu an önerilen 3mt Anker Kablo veya çalıştığı belirtilen
    Partylin kablo ve uzatma kabloları alınacak. 30-40 USD civarı tutuyor bunlar da. Kablolar, modifiyeler, powerbank derken duruma göre kargo ve vergileri ile
    birlikte 100-200 USD arası bir masraf demek bu. Asıl önerilen Vive Deluxe Audio Strap var ama tek başına 100 USD/Euro maşallah.TR'de 1250TL gibi satılıyor.
    Ürünleri direk ABD/Avrupa'dan alacaklar veya yolcu yaında getirtecekler için masraf biraz daha düşer.

Gördüğüm tespitleri buraya da yazmış olayım. Birileri faydalanır belki.

Rift S--> Tazeleme hızı yüksek (80Hz) ve bu fark yaratıyor diyorlar, kesinlikle daha konforlu ve hafif, ekran berraklığı ve keskinliği daha iyi,
    alt pikseli daha fazla LCD ekran ve görüntü kalitesi nispeten daha iyi, 5 izleme kamerası var, SDE çok daha az/yok, mekanik IPD ayarı yok,
    sadece kablolu ve PC ile kullanım var ve ses çıkışı zayıf, hand tracking henüz yok.

Quest --> Tazeleme hızı düşük (72Hz), çözünürlüğü daha yüksek (2880x1600 vs 2560x1440), alt pikseli daha az OLED ekran, siyah renk gösterimi daha başarılı,
    konfor sorunu kişisen kişiye göre değişmekle birlikte bir oranda herkes için var ve sadece set olarak bile daha ağırken ekler ile ağırlığı daha da artıyor,
    tek başına mobil ünite olarak Quest içerikleri ile, 3.parti yazılımlar (Virtual Desktop, ALVR, ReLive) ve sağlam bir 5GHz modem/router/AP ile SteamVR ve VR destekleyen Pc oyunlarının
    içerikleri ile kablosuz olarak Oculus Link veya uyumlu 3. parti USB kablo ile kablolu olarak Rift S içeriklerini de kullanacak şekilde kullanım imkanları var, mekanik IPD ayarı var,
    SDE daha fazla, hand tracking var.

Benim gördüğüm mobil VR işini biraz bile düşünen için Quest daha iyi ama ilave masraflı bir alternatif. Sadece PCVR düşünen Rift S almalı. Şu an indirim de var.

Sonraki nesilleri hakkında bir bilgi pek yok ama 2021-2022'den önce gelmeyecektir. Belki Quest 2 ile tek bir HMD çıkar, hem ünite olarak güçlü olur (Snapdragon 865 ve üzeri bir SoC)
    hem de kablolu (Link) ve kablosuz (HTC Vive tarzı resmi adaptör) olarak PC'ye gecikmesiz ve görüntüde kalite kaybı olmadan bağlanacak bir cihaza geçilir.
    Rift s için ileri çıkacak oyunlarda ekran kartı kasmaya başlıcak yeniden ekran kartı almak için yapacağın masraflarıda say. Link kablosu ile zaten rift s oyunlarını oynucan. Bu durumda quest almak daha . ben quest alıcam 15 güne kadar. Ayrıca korsan oyunda yükleniyor

Herkesin bakış açısı farklı tabi ki hocam. Güçlü bir oyun makinem hep oluyor zaten. Sık sık da güncelliyorum. VR set almasam da o makineyi idame edeceğim. Bir de konfor sorunundan dolayı biraz çekimserim. Quest alan başlıyor kablo, mod, powerbank bakmaya gördüğüm kadarıyla. Muhakkak seven için Quest oyunları da güzeldir ama ben ağırlıklı olarak sadece Rift S ve PCVR oyunlarını oynarım gibi duruyor. Hanım belki Beat Saber vs. sevebilir Quest ile. Korsan oyun zaten kullanmıyorum.
    Henüz tam karar vermedim ben de. Belki bu indirim zamanı alırım ya da 2020'ye bırakıp yurtdışına kendim çıktığımda alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 28 Kasım 2019; 17:3:17 >
  • arkadaslar kullananlar için bir sorum var. En iyi VR deneyimim ps VR ile olmustu, simdi oculus rift s veya quest mi alayım diye dusunuyorum.

Rift amazon.com ve de de indirimde, hangisini onerirsiniz ozellikle oculus link tanıtımından sonra? RTX2060 kartım var, subatta almanyaya gidecegim ancak subattan onec fiyatlar iyi alsam mo diye dusunuyorum.

Ikinci bir soru da amazon.com veya de den bunları son zamanlarda sorunsuz teslim alan var mı aranızda?
  • Arkadaşlar merhaba, oculus go ile bilgisayardaki vr destekli oyunları oynayabiliyor muyuz? (flight simulator, xplane, arma 3 gibi)
  • Valve index ci var mı

• Var birader

• tornavida T kullanıcısına yanıt
    Hocam ses versene bak konuyu canlı tutmaya çalışıyoruz
  • tornavida T kullanıcısına yanıt
    Hocam bir resim bombardımanı yapsana

• Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)
    Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)

• Bildiğiniz üzere steamde vr olarak binlerce oyun seçeneği var. Beat Saber favorim. Boneworks önümüzdeki ay çıkacak onu ve Half life vr oyununu dört gözle bekliyorum.
    Yarış simülasyon oyunları ve uçuşta da dcs world oynuyorum. Pc2, ac, acc, automobilista, kartktaft, dirt rally 1-2, rfactor2 gibi birçok yarış oyununu vr da denedim. Fiyat biraz düşerse sisteme srs shakekit eklemeyi düşünüyorum.
    Valve index için konuşmak gerekirse ayrıca htc vive sahibi olarak da eğer bütçeniz el veriyorsa vive ı hiç düşünmeyin derim. Oculus performans olarak htc ile benzer ancak index çıtayı oldukça yukarı taşımış durumda. Hafiflik, çözünürlük, konfor, ses ve kontrolcüleri her anlamda çok daha iyi. Bana göre eğlence anlamında ödenen paranın hakkını veriyor. Şiddetle tavsiye ediyorum çünkü oyunlarda şiddeti severim. Bakınız GORN

• Bu arada neredeyse tüm oculus oyunları revive yazılımı ile steamvr ile birlikte oynanabiliyor. Darth vader ilk episodu, lone echo ve robo recall denedim. Oculusun oyunları sayıca az ancak yapım olarak gerçekten çok kaliteli.

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07

arkadaslar kullananlar için bir sorum var. En iyi VR deneyimim ps VR ile olmustu, simdi oculus rift s veya quest mi alayım diye dusunuyorum.

Rift amazon.com ve de de indirimde, hangisini onerirsiniz ozellikle oculus link tanıtımından sonra? RTX2060 kartım var, subatta almanyaya gidecegim ancak subattan onec fiyatlar iyi alsam mo diye dusunuyorum.

Ikinci bir soru da amazon.com veya de den bunları son zamanlarda sorunsuz teslim alan var mı aranızda?
    Psvr sahibi olarak berbat diyorum. Sadece destiny 2 yi sinema efekti ile oynadığım için tutuyorum. Silahlı oyunlarda kollar ters dönüyor şaka gibi. Optime etmek zorunda kalıyom sonra adam beni öldürüyor. Kontrolcüler berbat. Kol ile zaten vr hissiyatı oluşmuyor. Çözünürlük berbat

• quote:

Orijinalden alıntı: tornavida

Hayırlı olsun. İndexsin incelemesini izledim. Ancak oturarak ve kabloya bağlı olmak bana göre değil. Vr hissiyatını gölgeliyor. Çözünürlük Oculus Quest ile aynı olması lazım tabi biri Lcd diğeri poled. Burda pixel dizilimleri fark atıyor. İlaveten bence özellikleri göz önünde tutulduğunda kesinlikle çok pahalı. Neredeyse Aynı özellik sunan Oculus rift s yarı fiyatı. Ben tercih etmem. Fiyat politikasını değiştirmeli yoksa oculus ile mücadele edemez.

• Bu arada yurt dışından peşin alıpta sonradan taksit yapmıyormuş bankalar😂. 360 avm den alıcam. Efsane cuma indirimi pek olmadı ülkemizde. Fiyatları önce artırıp sonra üzerlerini çizip normal fiyatlarını yazmalarını artık yemiyoruz

berbat dediğiniz oculus quest mi oculus rift s mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.