Şimdi Ara

Türkiye'ye özel Hava Durumu Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendim için yaptığım bu hava durumu programını sizlerin de kullanımına sunuyorum.

Mevcut hava durumu programları hep Amerika'dan data alıyor. Halbuki bizim için Devlet Meteoroloji verileri daha gerçekçi. Çünkü sürekli olarak güncelleniyor. Ayrıca Amerika'dan alınanlarda tüm şehirler yok. DMI (Devlet Meteoroloji işleri) sitesinde ise 81 vilayetin tamamı var.

Programı kurmak çok ama çok kolay.
    İzlenmesi gereken yol şu:
    Önce nerdeyse tüm gemini2 image'lerde bulunan "Webcam Viewer" plugin'ini kurun.
    Sonra bu plugin'in "webcam.xml" dosyası yerine benim verdiğim dosyalardan istediğinizi koyun. Hepsi bu kadar.
    Tabii benim verdiğim dosyalardan beğendiğinizin adını "webcam.xml" yaptıktan sonra atacaksınız.
    Örneğin enigma2'de webcam xml dosyası usr\lib\enigma2\python\Plugins\Extensions\WebcamViewer klasöründe. Diğer image'lerde nerde olduğunu da bu image'i kullanan arkadaşlar yazarsa yeni kuracak olanların işleri kolaylaşır.

Gelelim xml dosyalarının işlevlerine:
    webcam-alfabetik.xml dosyasında şehirlerin tümü tek bir sayfada ve alfabetik sırada yer alır.
    webcam-plaka.xml dosyasında yine şehirlerin tümü tek bir sayfada ama plaka sırasına göre yer alır.
    webcam-bolge.xml dosyasında önce 7 coğrafi bölgeden biri seçilir, sonra o bölgede bulunan şehirlerden istenen seçilir.
    webcam.xml dosyasında ise tek bir şehir yer alır. Dosya içinde kendi şehrinizi yazarsanız, seçme sorunu kalmaz. Tabii şehir ismi ile birlikte sehir= ifadesinden sonraki plaka numarasını da değiştirmelisiniz. Plaka numarası 1-9 arası için 01-09 şeklinde iki basamak yazılmalıdır.
    Ayrıca xml dosyalarından istediğinizi istediğiniz şekilde düzenleyerek değişik listeler de elde edebilirsiniz.

Güle güle kullanın.
    Şenol EKER

[URL]http://www.upload.gen.tr/d.php/s14/gtamimw0/Hava_Durumu.zip.html[/url]

• Uygylamak istiyorum
    Ancak bende plugins klasörü senin verdiğin adreste değil
    Senin verdiğinin enigma2 klasörü bende yok
    YAKACAN image 4,7 kullanıyorum

ftp://192.168.254.2/var/tuxbox/plugins/
    Webcam viewer kurulumu bilen var mı?
  • Yakacan image duymadım; Enigma2 mi yoksa Enigma1 mi kullandığınız image? Ya da cihazınızın modeli ne?
    Enigma1'lerde (dm500 örn.) webcam viewer pluginlerde olmayabilir.
    Normal pluginleri kumandadan kurduğunuz yerde "webcam viewer" diye bir şey yok mu?
  • Webcam viewer, enigma2 için. Yani DM800,DM8000 gibi cihazlar. Sanırım siz listede bulamayacaksınız.
  • İmage 4,7 gemini 1 veya 2onu bulamadım
     Türkiye'ye özel Hava Durumu Programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 26 Ağustos 2010; 23:29:34 >
  • DM 500S ler enigma 1 dir hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.