Şimdi Ara

Türkiye & Yurtdışı Tv fiyat farkları, bu fiyatlarla nereye ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Türkiye & Yurtdışı Tv fiyat farkları, bu fiyatlarla nereye ?
  • Biz "Eşşek" olduktan sonra semer vuran çok olur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: THX

Yılda 150 milyar dolar faiz ödemesi yapan başka bir ülke var mı?

Buna nasıl diyorsunuz : +1

Söylenecek çok şey var ancak bu konularda hele bu platformlarda fikir birliği utopik biraz.

Arabalar ve benzin belki de dünyada en pahalı bizim ülkemizde.
    Buna rağmen trafikteki bunca arabadan, bunca park yeri azlığından, bunca trafik kazasından yakınıyoruz.

Bu işte bir gariplik yok mu?
  • evet çok garip...

demek ki insanlar memnun...
    şahsen hükümetin yerinde olsam daha çok vergi koyarım, daha çok zam yaparım...
    ne demişler : deveye diken insana s...n yaraşır.
  • Herkese iyi akşamlar

Konuyu öğleden sonra gördüm ve baktım bazı arkadaşlar bir şeyler yazmışlar bende biraz bekleyipte bilgi kabilinden neler alabilirim diye
    bu saate kadar bekledim+

1-Konu başlığı itibarıyla çok güzel ve faydalı iken,yazılar ile konu şirazesinden çıkmış!!
    hatta hakarete varan üsluba gelmiş kimileri arasında!!iyide biz neyi tartışacağız!!

2-Bir çok arkadaş bu arada yazılarında satır aralarında üstelik çok güzel vurgular yapmış,ama sonra kimisi farklı mecralara yönelmiş!
    Kimisi İktisat okumuş,kimisi okuyor,kimisi bir şeyleri bitirmiş,yani tabiri caizse arada deriz ya.....hepsi okumuş çocuklar......evet okumuşlar ama
    Türkçe den sınıfta kalıyorlar bu arada çoğubuna ne demeli,kavga etmeden,kafa-göz yarmadan biz zaten hayatta bir konuyu tartışamayız,
    çünkü "Türkçe den sınıfta kalan adam" kelime dağarcığı bitince dili bırakıp eliyle konuşuyor!!

3-Beyle okumuş adamlara has üslupta ve bilgide yazınki,"harbi okumuş desinler" sizlere!
    Üstelik konu önemliden gayrı,ziyadesiyle önemli ve bu milletin asıl sıkıntısı budur işte,
    KAR MARJI+Genel Vergiler(ve ilgili diğer tüm vergi v.s harcamaları)+diğer diğer masraflar kalemlerinin oranları ve maliyete
    etki eden unsurları v.s v.s vede en önemlisi "Ticari Ahlak" kavramları nedir ki bu en sonuncusu aslında birinci sırada olsa
    ilk sırada saydığım etken maddelerin önemi halkımızı bu derece rahatsız etmeyecektir ama bunu en sona getiripte,diğer maddeleride
    bunun üzerine inşa ederseniz eden dipte kalan TÜRK halkınada Allah yardımcı olsun,ama Allah insanlara akıl-fikir ihsan eyledi,sen kalk bunu
    kullanma olayı yaparsan vay halimize,dolayısıyla manzara gördüğünüz üzere hepinizin aşinasıdadır!!!

4-Türkiye kendi modelini yaratamamış bir ülke olarak 20/21.yüzyıllardaki Ekonomide,bugün bunlara mahkum olmuştur,bütün sistemler USA/Batı dan alınıyor
    ama hikaye,NEDEN,bir kere kafayı çalıştırıp model yaratamıyoruz,sürekli alma-yama ilede sadece TÜRK işi yapıyoruz ve işin traji-komik tarafıda
    biz hala vede ısrarla Amerikayı yeniden keşfetmek ister gibi gidiyoruz,yaw elin adamı bu dünyayı bitirmiş Galaksileri keşfederken biz hala nerede nelerin
    hesabını yapıyoruz,biz hala 1920/30 ların kalıbından çıkamadık,kağıt üstünde hesapta çıktık,ama aslında hala çıkamadık!

TEKEL ve Tekelci zihniyeti hala yıkamadık,elin adamı öyle bir sistem kurmuşki bunu çok fena yıkmış,karşı gelenide öyle fena cezalandırmışki,sıkıyorsa birisinin
    yada birilerini maçası bunu tekelleştirsin yani Kartel leştirsin,ancak Medya ve bazı işlerde bunlar Kartel gibi gitsede normal vatandaş bunlara bakmaz,TV ler kimin
    elindeymiş yok USA da Turner in yok Avrupada R.Murdoch un bunlar onlar için hikaye adamlar çarşıya pazara bakıyorlar,giyim-kuşama bakıyorlar burada
    bölüm itibarıyla "panele" bakıyorlar" ve çok mutlu hepsi!!daha bir çok alanda halkı orada KAR MARJI ve TEKEL gibi gayri ahlaki durumlarıda olmayıncada
    herkes adam gibi makul fiyatlara mal alabiliyor......

5-Burada konu panel bölümü itibarıyla olduğu için aslında genel manada ben buna tüm elektronik cihazlarda diyebilirim,USA ve Japonya pazarından İngiltere
    ve bir çok pazara kadar bilen-göre-yaşayan ve çok ciddi takip eden birisi olarak ve üstelik senelerce oralarda bir vesile bulunup çalışan v.s derken ciddi
    bir bilgi birikimim vardır;

-Bir kere bütün sektörlerde çok ciddi bir "rekabet sistemi" vardır vede çok acımasız bir sistemdir şayet olaya tek taraflı vede satıcı tarafından bakarsanız ama
    herifler öyle bir sistem kurmuşlarki ve rekabet sistemi,devletleri/sistemleri/zihniyetleri önce HALK diyor gerisi hikaye diyor!!yani adamlar önce Tüketiciyi
    düşünüyorlar,satıcıyı düşünen yoktur,işine gelmezse yapma bu işi arkadaş diyorlar,ayrıca orada yani gelişmiş ülkelerdeki sistemleri ve yapıları itibarıyla bizdeki
    gibi mantar biter gibi işyeri açılamıyor,burada eline üç kuruş geçiren ben bunu açacağım deyip ticari yer açıyor ama orada açamıyor!!neyse bunu konu dışı bırakıp
    diğer duruma geçiyorum.
    Çok ciddi bir antitekel kanunları vardır!Genel Vergi oranları bizimle mukayse bile edilemeyecek ülkeler ve kalemler bazlı şeyler vardır!
    Özellikle rekabetin yarattığı ivme ile KAR MARJ ları inanılmaz düşüktür!!bizde felaket yüksektir(totalde>>örneğin elektronik işinde hem Distribütör hemde
    Bayi tekeli zaten olayı bitiriyor)!!2/3 kat fiyata çıkabiliyor bir anda!

Gerçi her ülkede bunları konuşmak için bazı parametreleride ele almak lazımdır,şimdi bu işi USA ile karşılaştırırsak beyhude olur veya İngiltere ile,çünkü sistemler
    ve piyasa ARZ-TALEP dengeleri farklıdır ki USA de hepten farklıdır!!
    ARZ-TALEP te özellikle maliyet muhasebesini altüst edebilir,saşt bir şeyi yada ülkeyi örnek alırsan......

Tipik bir örnek vereyim,Pio 4280 i Digicom farklı fiyata alır!!
    Ama OneOnLine(Pio nun USA Distribütörü) farklı fiyata alır!!

Digicom en yüksek fiyattan alırken,OneOnLine en düşük fiyattan alıyor NEDEN?????????
    --yaw OneOnLine en yüksek siparişi verip en düşük fiyatı alabiliyor
    --Uzakdoğu satış felsefesi budur,herifler maliyet/miktar/birim fiyat hesabını yaparlarda ondan!

Avrupa örneğin "yılda" ortalama 100/150bin Pio çekerken,USA "ayda" 150/200bin panel çekiyor!!!on katı fazla mal çekende yarı yarıya hatta daha düşük
    fiyat alıyor uyanık çekik gözlülerden!!Pio mamullerini,aynı şey diğer tüm elektronik cihazlar içinde söz konusudur,hatta bu ürünler Japonya da bile
    USA dan daha pahalıdır!!! herkes ne kadar al çekerse o kadar uygun fiyat alıyor......

Gelelim satışlara>>OneOnLine malı gümrükten çekip piyasada herkese verir,USA da bayi-mayi olayı yoktur,yaw ne bayisi,Bayi demek TEKEL demektir!!!
    Bu işlerde bayilik filan yoktur!!mağazası/showroom satış v.s yerleri olan herkes gider malı alır OneOnLine dan aynen,sonrada satar üstüne üçkuruş
    KAR koyarak!!tabi burada yine devreye>>kim ne kadar fazla mal çekerse o kadar düşük fiyat alır OneOnLine firmasından,yani sistem sürekli rekabeti
    çalıştırıyor,bundan kaçış yoktur,yoksa iflas edersin...
    Böylece X mağazasında 4280 en düşük örneğin $ 2.400 e kadar verilebiliyorsa,Y mağazasında aynı ürün $ 1.700 e bile alınabilir!!şayet Amazon ve benzeri sitelerde
    bazı ürünlerin fiyatlarına bakarsanız anormal fiyat farkları görebilirsiniz,örneğin bir mal x firmasında $ 4000 ama bir diğer firmada $ 2000 e olabilir!!!!!

Bu olayın bizim dandik ve ne olduğu belli olmayan şaibeli internet satıcıları filan gibi değildir,bizdede böyle farklar bazı mallarda bazen olabiliyorsada USA daki sistemle
    uzaktan yakından alakası yoktur,kimse dalgaya düşmesin lütfen
    Ayrıca orada netten satış yapmak bizdeki gibi değildir,sakat yapanın hayatı kayar sonra orada!!

6-Bize gerlirsek bana göre bütün kriterler ve baz alınan parametreler ekonomik ve elbette siyasi irade olarak külliyen yanıştır!!bunu anlamak içinde
    ne İktisat nede İşletme okumanıza gerek vardır Türkiye deyani herşeyin o kadar yanış olduğunu cahil bile bilebiliyor,okumaya filan gerek yok,zaten
    bizde malum sözdür.........okumakla adam olunmaz diye(gerçi burada vurgunlamak istenen başka şeydir ama,biz bunu yine kendimize çevirip,özellikle
    "okumuş" adamları küçümseriz,yaw kapatın Üniversiteleride millet kurtulsun bu dertten,girmek bin dert,çıkmak bir dert,birde kılığın uygun değilse yine girmek
    bir dert v.s v.s kapayın gitsin en iyisi bu okulları!!nedir yaw,madem okumakla adam olunmuyor!!

-Bir memleket düşünün,devlet iradesi öyle güçsüzki,Tüketici Kanunları 2 adamın dudağı ucuna bağlı çıkabiliyor,yada buna benzer ilgili kanunlar
    yine bir kaç büyük patronun "icazeti" ile çıkabiliyor(burada salt lafım özellikle "Tüketici Hakları Kanununadır"!!!)
    Siz herhalde bu kanunların aslında alındığı ülkelerden "bihabersiniz",ulen madem kendine benzeteceksin,niye dışardan alıyorsun,otur kendin yaz!!!
    Ama sorarsan genelde şöyle deriz ya biz hep.............."abi bizde böyle işine gelirse"...... diye,evet bizde herşey işine gelirse zihniyeti ile gidiyor,gerçi bunlar
    TÜRK milletinin işine gelmiyor ama sistem öyle bir bağlamışki halkın elini kolunu ne yapsa beyhude,ama kimisine göre memleket güllük-gülistanlık mış,şayet
    FED faizi oranı yada Mortgage bilmem ne olmasaymış,başımız göğe bile erermiş o zaman,yani bütün kabahati atacakları yerde hazır!!!

7-Birde bu olayların felsefi ve sosyolojik bir boyutu varki bunu işte yukarıda bazı arkaşlar tartışırken,işi başka mecralara götürmüşler,yani orayı toparlıyamamışlar
    ve işi hatta hakarete vardıran noktaya getirmişler,yaw beyler uyanık olun lütfen,okumuş adam bunu yaparsa,elbette herkes bütün tartışmaları kavga ile bitirir,sonra
    kavga biter ama konu ve dert hala devam eder!!

Yazımın ilk başında verdim,ülke kendi kimlik ve sistemini yaratamamış diye,evet buradan hareketle bütün sıkıntılarda bundan kaynaklanıyor ve bunu değiştirmek içinde
    hiç bir şey yapılamıyor,sistem otomatiğe alınmıştır,en ufak bir durumda adeta kendisini "kilitliyor"!!!
    Ancak çok güçlü bir siyasi irade maalesef çok uzun yıllardır hatta 60 seneden bile fazla ülkeye gelemediği için sistem kırılamıyor bir türlü,çünkü gelenin bir tek hedefi
    vardır OY ve TABAN,dolayısıyla bu mülahaza ve zihniyet içinde olan bir irade nasıl RADİKAL kararlar alabilsinki!!!
    O güç aslında belki kimilerinin hemen aklını bir şeyler getirecektir(yani bunlar engelliyor diye ama aslında senin iraden ve tavrın ondan güçlü ise,o sana hiç bir şey yapamaz)!!!
    Oy a ve Taban a mahkum bir siyasi zihniyetlede ancak bu kadar ilerleriz,yinede Allah şükürler olsun diyeceğiz başka çare yok gibi!

Üstelik o kadar fazla zaman kaybettikki,Radikal denilen kararları almakta bir o kadar zorlaşıyor gün geçtikçe!
    Zira alınacak kararlar sayısı fazla olunca elbette herkes etkişenecektir ve tepkide daha büyük olacaktır!

Bizde sözde vede hesapta rahmetli Özal ile başlayan 1984 kararları ile uygulamaya geçirilen ama hiç bir alt-yapısı olmayan "Serbest Piyasa" ve "Rekabet"
    hareketi sistemi büsbütün kilitlemiş ve işin acı tarafıda "Ahlakende" sistemi kirletmiştir!!!bu ahlaken olayının acısı çok daha derindir!bunuda ayrıca düşünmenizi rica
    ediyorum sizlerden!

Dünyada Serbest piyasa bu demek değildir!işin komik tarafıda bizim uzmanlar(hangi geri zekalı uzmanlar bunlar pek merak ediyorum doğrusu!!)
    bunları getirip dışardan serbest piyasa sistemi budur diyerek orasını burasını eşeleyerek bir şeyler ortaya çıkarıyorlar.......yani ortaya karışık yapıyorlar.......

Yine işin garibi "Rekabet" sistemi bizde bana göre külliyen yanlıştır!çünkü bana göre aslında Türkiye de "Rekabet" yoktur
    Yada ben dışarda ya yanlış gördüm yada dışarda rekabet yanlışta Türkiye de doğru!!!
    Yani bizim hazretlerin günahını almayayım sonra,belki bizdeki doğrudurda tüm dünyadaki yanlıştır,olamazmı yani???????????

Hani her bir şeyde diyeruz ya.........abi bizde böyle işine gelirse!!
    Zaten dünyada bir ülke düşünün,ortada bir değer var ve bunu herkes aynı değerde kabul ediyor ama biz kabul etmiyoruz,yani herkesinki yanlış bizimki doğru

-------------------
    Toparlarsak ve konu başlığında aslında pahalılıktan şikayete durumuna gelirsek,aslında fazla şikayet etmemek lazımdır,sistem maalesef bunu gerektiriyor,üstelik
    acı tarafı Kanunlar böyle Beyler ,kanunlar böyle!!ha boşluklar yokmu hiç derseniz,olmazmı hemde nasıl boşluk var!!her tarafı delik deşik zaten sistemin
    ve maalesef TÜRK Halkı hiç haklı olamıyor bunlarla........

Bir ürün değiştirme olayı var Allah sabır versin başına gelene!!
    Servis olayı tam bir işkence!
    Satıcılar hem malı satıyorlar,hemde biraz laf edersin bir dövmedikleri kalıyor!
    KAR Marjları elin insafına kalmış,çünkü memlekette rekabet yok!
    Hele hele bazı arızalarda ne satıcı nede servis bu işlere bakıyor(1 dead-pixel olayı,onlara göre şöyle 15/20 dead-pixel olacakki ürün değşsin değilmi!)
    Bleeding/Clouding/Smear v.s den hiç bahsetmiyorum çünkü ne satıcıya nede servise bunları gösterince,herifler....abi hiç bir şey yok,hüsnü-kuruntu
    yapıyorsuın diyebiliyorlar,biraz daha cart-curt edersende bırakıp gidiyorlar ve kime şikayet edersen et diyebiliyorlar!!!

Çünkü senin Tüketici kanunların hikaye kanunlarda ondan,senin bunlara karşı işlenmiş suçlardaki cezaların(yaw cezası varmı bilen duyan beri gelsin gari)
    ne alamde,YOK
    Malı pahalı satıyor diyemiyorsun,...........alma arkadaş sende.......... diyor sana kanunların
    Adam ticaret yapıyor istediği fiyata satablir diyor sana,aslında bu doğru adam ticaret yapıyor ama ilgili kanunlar ve özellikle sende rekabet yokki,bu nasıl bir
    "ahlaki ticaret" diye o zaman adama sormazlarmı Beyler....

Yani sapla-saman bizde birbirinin içine öyle geçmişki,ayır ayırabilirsen........

Saygılar

----------------
    Albanez

• Fiyat farklarına katkısı olur belki şu eklemenin.

Normal bilişim ürünlerinde %18 kdv dışında ekstra bir vergi alınmazken tüplü TV LCD TV ve plazma TV lerde %45 vergi alınmaktadır ürün gümrükten geçerken. Bunun %16 sı bandrol vergisi denen saçma sapan bir vergi. diğer gümrük masraflarını hiç katmıyorum!

Sizce bu kadar yüksek verginin nedeni sadece cari açık dengesini kapatıp ithalat ihracat oranını azaltmakmıdır? Çok açık: kesinlikle değil. Otomotivde olduğu gibi güya yerli üreticiyi destekleme perdesi altında Koç ve Vestel grubuna verilen bir rüşvet vergisi bu. Koç ve Vestelin LCD ve Plazmalarının daha rahat ülkemizde satılması için. Bu sözümona üreticiler paneli ve kasayı ayrı getirip ülkemizde vidalama işlemi yaparak %25 oranında vergi avantajı sağlıyorlar.
    Yerli üretimi destekleyelim ok. Ama paneli ayrı kasayı ayrı getirip ülkemizde vidalayarak bir nevi şark kurnazlığı ile yerli markaları sözümona destekleyecem diye resmen bu ülkenin halkı cezalandırılıyor. Daha pahalıya Tv alıp kullnamak durumunda kalıyor.

Arçelik Beko Vestel rekabet etsin diye %45 daha fazla ödüyoruz kısaca...

• quote:

Orjinalden alıntı: murattolga

Yorumsuz!

Türkiye & Yurtdışı Tv fiyat farkları, bu fiyatlarla nereye ?

bu manzaraları gördükçe insanın içinden ağlamak geliyor valla

ben Polonya ya gidip yaşamayı düşünüyorum.

imkanınız varsa sizde kaçın kurtarın kendinizi arkadaşlar

şimdi nemi yapıyorum, ağlanacak halimize gülüyorum

• jAKX arkadaşın dediğinde doğruluk payı vardır elbet ama kazıklanmamızı bunlara bağlamak yanlış. Bu ithalatçı firmalar, bayiler aşırı kar ediyorlar. Gümrük Birliği içinde o kadar fiyat farkı vergiyle izah edilemez diğer taraftan. Her türlü ürünlerde bayiler başka ülkelerdeki bayilerle aynı fiyata ürünü mal etse bile önce fiyatı ikiye üçe katlayıp bununla da yetinmeyip bir de Euro'ya çeviriyorlar. Sadece tv. değil hi-fi ekipmanlarında da durum aynıdır. Distribütörler doğal tekel oluşturuyorlar pek çok markada. Ya da kendi aralarında fiyatı anlaşarak belirliyorlar Rekabet Kanunu da çiğneyerek.

Diğer taraftan bazı firmalar paralel ithalat yapıp servis garantisini de kendisi vererek bu ithalatçı firmaların en azından bazı kalem mallardaki soygununu ortaya çıkarıyorlar. Istanbul Bilişim'de bazı ürünlerde fiyatlar resmi bayiilerinkinin yarısı kadar. Ama bunlar yeterli değil maalesef çözüm ithalatçı-distribütör-bayii sayısının ve rekabetin artmasındadır arkadaşlar

Bir örnek : Sony 26S2020 LCD tv'nin Koç Holding Arçelik bayii fiyatı peşin olursa hem de 1950 YTL , Sony Shop fiyatı 1550 YTL, Kipa fiyatı ise 999 YTL ! Antalya'da 1km2'lik bir alanda aynı ürüne 3 farklı fiyat buldum Bu durum birileri tarafından vatandaşın feci bir şekilde kazıklanmakta olduğunun kanıtıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 4 Mart 2008; 18:34:23 >

• albani dostum dediklerinin çoğuna katılmaktayım ama müsade edersen benimde söyleyeceklerim var;

1- tartışma olayından başlayayım öncelikle; ben konuyu başlatan arkadaşa açıklama yapıyorum birisi geliyor hakaret ediyor.hem hiç bir şey anlamamış,hemde körü körüne sadece yazmak için yazıyor.aslına bakarsan kaale almaya bile değmez bence.fakat iş hakaret boyutlarına varınca istemesemde cevap vermek zorunda kaldım.bizdeki bir sıkıntıda bizim eleştiri anlayışımızın hakaret olmasıdır.yani bizde eleştiri değil sadece hakaret vardır.

2- dış ülkelere gelince; küçük bir örnekle başlayayım,japonyaya 2 tane atom bombası atıldığında takriben kendini toparlayıp dünyaya bende varım demesi yaklaşık 50 yıl almıştır.biz ise cumhuriyetten sonra 85 sene geçmesine rağmen tabiri caizse sadece arpa boyu kadar yol almışızdır. peki nedeni nedir?

a- cumhuriyet kurulduktan sonra sistem kendi zenginlerini oluşturabilmek için düzenlemelere gidilmiştir.(şapka kanunu vs..)

b- bunun nedeni ise halkta herkes fakir olduğu için bu yöntemle bazı zenginler oluşturmak ve bunlar vasıtası ile devletin üzerinden yükü kaldırmak(istihdam vs..).yani burda devlet sadece kanunu çıkartıyor,gerisi ise kendiliğinden işliyor.(bu memlekette koç,sabancı vs... kim varetmiştir?).

c- şimdi diyeceksin ki bununla olayın ne alakası var?hemde çok var.sıra ona geldi.japonya kalkınabilmek için halkına normal çalışma saatlerinden sonra(8 saatten sonra) 1 yada 2 saat devlet için çalışılacak,birde harcanılan elektrik,su idareli kullanılacak,lüks tüketim yapılmayacak vs,,, gibi talimatlarda bulunmuş halk ise bunu yıllarca uygulamıştır.meyvesi ise 50 yıl sonra alınmaya başlanmıştır.

d- şimdi gelelim tekrar bize,bizde cumhuriyet kuruldu,sistem kendi zenginlerini oluşturdu.herşey normal;ama sonra sistemin oluşturduğu o zenginler memleket için değil kendi menfaatleri için çalışmaya başlamıştır.hani derler ya balık baştan kokar !!! işte o hesap.yani tarihten gelen bir yanlışlar sinsilesi.

3-olayın tarihi boyutunu anlattık gelelim şimdiye; bu yanlışlar sinsilesinin önüne geçebilmek için ilk ve can alıcı adımı senin verdiğin o mükemmel örnekte olduğu gibi Özal atmıştır.ama 1 koyup 3 almak yerine 1 koyur 5 zarar etmiştir.önce iyi yanlarını anlatayım;insanımız el ile tekstil yaparken Özal bu memlekete makinaları sokmuş ve halkımız yahu böyle şeylerde var mıydı demiştir? başka bir örnek; bu memlekete japon arabası(toyota) nı getirmiş(sabancı vasıtası ile) böylelikle koç grubunun tekelini yıkmıştır.halkın mercedes gözüyle baktığı meşhur renault 12 efsanesi sonsuza dek tarihe gömülmüştür.toyota memlekete gelene kadar bu millet renault alabilmek için 6 ay hatta 1 sene sonrasına siparişle araba almak zorunda bırakılmıştır.(tv olayında olduğu gibi araba olayının tekelinin boyutlarını heralde anlamışsındır)

şimdi yanlışlarını anlatayım; serbest piyasa!!! dünyada tereyağından kıl çeker gibi uygulanan bu sistem bizde büyüklerin(holdinglerin) tekeline sokulmuş ve onlar yönetime ne derse yönetim onu yapmıştır.(şimdi tarihten neden başladığımı anlayabildin mi?).güç büyüklerin elinde,büyüklerin gözü doyar mı?tabi doymaz.o zaman basıver zammı.hemde 4-5 katına kadar.nasılsa bu millet öder bi şekilde.hani Özal ın meşhur bir lafı vardır "benim memurum işini bilir"diye.işte o hesap.bi şekilde yolunu bulup işini halledeceksin.

4-avrupa ülkeleri arasında AB ye girmeden önce Gümrük birliğine giren tek ülke malesef biziz.yapan Çiller.zarar milyar dolarlarla ifade ediliyor.gümrük birliği iyi olacak diye getirildi ama,ne zamanki avrupadan gelen mallara gümrük kapılarında akıl almaz vergiler konuldu,işte o zaman bunun nasıl bir şey olduğu ortaya çıkmıştır.bizim malları avrupa ya göre fahiş fiyatla almamızın bir nedeni de budur.ben hala bu gümrük birliğinin ne işe yaradığını anlayabilmiş değilim.ne amaçla yapıldığını da.

5-Sonuç; sana tarihten başlayarak,örnekler vererek(bunlar çoğaltılabilir.daha yakın bir örnek almanya.adamlar,ruslar yer üstüne fabrika kurdurmadığı için yerin altına fabrika kurmuşlardır.ortalama 15 sene olması gerek bu böyle gitmiştir.) günümüze kadar geldim.günümüzde ise neden böyle olduğunu eskiden yapılan yanlışların günümüze kadar düzeltilmemiş olduğunu ve bu yanlışların bir kartopuyla başlayıp nasıl bir çığa dönüştüğünü bu yazıyla anlamak heralde mümkün.bu işler nasıl düzelir dersen;biz öyle bir ülkeyiz ki,kanunlara değil kanunları kendimize uyduruyoruz.yani bende bilmiyorum.Allah bu millete sabırlar versin.

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.