Şimdi Ara

Türkiye & Yurtdışı Tv fiyat farkları, bu fiyatlarla nereye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce Bir arkadaşa ait LG 42" plazma ile ilgili başlıkları okurken, Ekim 2007 tarihinde 2800 olan fiyatın ne kadar değiştiğini araştırırken fiyat karşılaştırması yapan bir sitede TR deki fiyatlar ve altında bazı komşu ülkelerin fiyatları vardı. Bu ülkeler 10 yıl öncesine kadar komünizmle yönetilen pazar ekonomisiyle yeni tanışmış ülkeler olmasına rağmen onlardaki en pahalı fiyatla bizdeki en ucuz fiyat arasında bile ciddi bir fark mevcut.

kızgınlıkla sordum kendime... neden böyle? ve ne zamana kadar? bu fiyatların bu kadar büyük olmasının sebebi yoksa bizmiyiz? bu kadar LCD-plazma heveslisi olmasak bir şeyler değişirmi?

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN

Türkiye & Yurtdışı Tv fiyat farkları, bu fiyatlarla nereye ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sizin verdiğiniz örneğide geçin,listedeki ülkeler,vestel,beko,arçelik marka ürünleri,lcd ve plazmaları bizim yarı paramıza alıyor.
    bu konuda farklı cevaplar gelecektir.ben cevapların çoğuna şimdiden katılmadığımı belirteyim.
    genelde cevaplar,vergi,nakliye sebebi ile ilgili olacaktır.ama gerçek,sadece çok kar etmeyi alışkanlık haline getirmiş bizim ithalatçı firmalarımızdır.
  • yazık gerçekten bu ülke halkını keriz yerine koyuyorlar bu haraç tarzında vergileri alan devlette çok kar marjı olan ithalatçılarda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: görece

sizin verdiğiniz örneğide geçin,listedeki ülkeler,vestel,beko,arçelik marka ürünleri,lcd ve plazmaları bizim yarı paramıza alıyor.
    bu konuda farklı cevaplar gelecektir.ben cevapların çoğuna şimdiden katılmadığımı belirteyim.
    genelde cevaplar,vergi,nakliye sebebi ile ilgili olacaktır.ama gerçek,sadece çok kar etmeyi alışkanlık haline getirmiş bizim ithalatçı firmalarımızdır.

Haklısın, nakliye,kargo,vergi gibi etkileyenler Tüm ülkeler için geçerli... Şu aralar bazı modellerde yapılan şok indirimler de asıl fiyatın ne olduğu konusunda fikir veriyor.
  • tam olarak serbest piyasa ekonomisine geçemedik bu sebepten rekabet yok ve devlet çok yüksek vergi alıyor
  • Bu iktisatla alakalı bir konu ve düşündüğünüz kadar basit birşey değil.

İktisatı geçersek şöylede düşünebiliriz; neden bizim insanımız bu kadar ne oldum delisi ve açgözlü? (düşük eğitim, dahada kötüsü anlamsız, faydasız eğitim)(

Neden herkesin evinde 5 tane tv, plasmalar lcdler var?

Bu soru belki bize basit bir soru gibi geliyor ama aslında çok derinliği olan bir cevabı var..

Avrupada yaşayan akrabalarımız var, İsveçte isviçrede vs hepsi gayet başarılı işi gücü olan mesela teyzem isveçte tv5 de haber yapımcısı, Türkiyeye geldiğinde çok şaşırıyor her odada tvler herkesin cebinde milyarlık cep telefonları vs.. Onun telefonu çok eski ama halen çalışan bir telefon mesela. Evinde bir tane 55 ekran crt tvsi var. İsterse en iyi lcd yi alamaz mı? Elbette alır ama neden almıyor? Çünkü Türkiyedeki kadınlar gibi bütün gün evde oturup seda sayan izlemiyor, onun yerine kitap okuyor, resim çiziyor hobileriyle uğraşıyor.

Kusura bakmayın ama arkadaşlar, bizim insanımız bu konuda çok hatalı, Eminim en çok lüx elekronik satılan ülkelerden biri Türkiyedir, en çok kredi borcu olanda gene bizizdir.

Bizim insanımızda boş gezen çok var, kadınlar zengin koca bulup boş oturma peşinde, adamlar ne yolunu bulurumda kısa yoldan zengin olurum peşinde, kimse ben işimi düzgün yapayım demiyor. Adamın içine kontur alacak parası yok ama gidip 1000 ytlye telefon alıyor borç harç, yada hiç ihtiyacı yokken gidip 100 cm plasma alıyor neden mi? Çünkü adam boş; kendi boşluğunu bunlarla doldurmaya çalışıyor.. 3000 ytlye tv alana kadar bir kursa gideyim, bir hobi edineyim demiyor gidip tv alıp öyle boş boş izliyor bütün gün. (burda bahsettiğim cinema tutkunu insanlar değil, onların durumu çok farklı)

Mesela eğer bu ürünler pahalı ise; o zaman almayın bu kadar basit, bir süre sonra akıllanıp değerinde satmaya başlarlar, ama işte bu bahsettiğim tarzda tiplerden beklenecek bir tepki değildir bu, ne aldığına bile bakmaz yada ne kadar para harcayacağına çünkü toplum bilinci yoktur ve sorumsuzdur. Japonlar mesela sony yi neden bu kadar ucuza alıyor?

Halk değişmediği sürece kimseden birşey bekleyemezsiniz.. Öte yandan burda suçluda yok, herşeyin en başındaki en büyük kötülük cahillik, eğitimsizlik ve okumuş koyun yetiştirmektir.

Sonuçta meselenin distribitör vs ile uzaktan yakından alakası yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 1 Mart 2008; 18:33:39 >

• bizim toplumumuzun eğitimsiz yada eğitildiği halde dünya gerçeklerini iyi anlayamadığı doğrudur.ama sen suçun hepsini millete kestin.bu milleti okutmayan yada okutupta içi boş yalan yanlış şeylerle uğraştıranların,bilinçsiz bir toplum oluşturmak için olağanüstü çaba gösterenlerin hiç mi kabahti yok? Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatların yüksek oluşuyla türkiye halkının cahil olmasının nasıl bağlantısı oluyor onu anlamadım tamamen devletçi ve tekel ekonomiden kurtulamamızdan kaynaklanıyor
  • quote:

suçun hepsini millete kestin.

quote:

Öte yandan burda suçluda yok, herşeyin en başındaki en büyük kötülük cahillik

Daha dikkatli okumanı ve öyle cevap yazmanı tavsiye ederim üniversiteli arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: THX

tam olarak serbest piyasa ekonomisine geçemedik bu sebepten rekabet yok ve devlet çok yüksek vergi alıyor

Demirperde ülkeleri geçti, biz geçemedik! ne menem bir şeymiş bu piyasa ekonomisi

sanırım kendi sorumun cevabını buldum arkadaşlar... Neden bu kadar pahalı? sorunun cevabı : kredi kartı ve taksit!

öğrendiğime göre kredi kartına taksit uygulaması Dünyada biz hariç belki bir yada iki ülkede daha var. Hangimiz bu milyarlık aletleri peşin alıyoruzki? peşin alım gücümüz yok ama taksit olunca herşeye eyvallah diyoruz. Eskiden tül perde, nevresim satan yerler vardı. Tahtakale de 10 liraya aldıkları malı taksit düşkünü annelerimize 50 liraya 10 taksit satarlardı. Annelerimiz de "amaaan canım aydan aya öderim" deyip bu tezgahın çarklarının dönmesine yardımcı olurlardı. 12 ay 18 ay 24 aylar sürdükce fiyatlar Diğer ülkeler seviyesine asla gelmeyecek sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: JakX

neden bizim insanımız bu kadar ne oldum delisi ve açgözlü? (düşük eğitim, dahada kötüsü anlamsız, faydasız eğitim)

Yazını çok dikkatli okudum dostum.Saygılar
  • quote:

Yazını çok dikkatli okudum dostum.

Teşekkür ederim, insan sevdiği şeylerin hatasını görür, kızar ve eleştirirmiş, daha iyi olmasını istediği için sonuçta. Benimkide biraz bu hesap sanırım.
  • aramızda birbirimizi sevmememiz için bir neden yok zaten.tabi ki hepimizin eksiklikleri var,düzeltilmesi gereken yanlarımız var.çünkü insan olmanın yapısında bu var.Saygılar
  • ya unuversıtleı akrdesım haklısın haklısında lafım meclısden dısarı ama bu fıyat farkalrına abkıyorum bırde avrupaya bakıyorum
    turkıyede ınsan olmak demek havyan olmak demekmı bu ne kar yaaa
    ben vergının bu kadarını gormedım
    ben karın bu kadarı gormedım
    ıkı katı vergı ıkı katı karmı olur yahu
    Allahlarından bulsunlar
  • quote:

Bu iktisatla alakalı bir konu ve düşündüğünüz kadar basit birşey değil.

İktisatı geçersek şöylede düşünebiliriz; neden bizim insanımız bu kadar ne oldum delisi ve açgözlü? (düşük eğitim, dahada kötüsü anlamsız, faydasız eğitim)(

Neden herkesin evinde 5 tane tv, plasmalar lcdler var?

Bu soru belki bize basit bir soru gibi geliyor ama aslında çok derinliği olan bir cevabı var..

Avrupada yaşayan akrabalarımız var, İsveçte isviçrede vs hepsi gayet başarılı işi gücü olan mesela teyzem isveçte tv5 de haber yapımcısı, Türkiyeye geldiğinde çok şaşırıyor her odada tvler herkesin cebinde milyarlık cep telefonları vs.. Onun telefonu çok eski ama halen çalışan bir telefon mesela. Evinde bir tane 55 ekran crt tvsi var. İsterse en iyi lcd yi alamaz mı? Elbette alır ama neden almıyor? Çünkü Türkiyedeki kadınlar gibi bütün gün evde oturup seda sayan izlemiyor, onun yerine kitap okuyor, resim çiziyor hobileriyle uğraşıyor.

Kusura bakmayın ama arkadaşlar, bizim insanımız bu konuda çok hatalı, Eminim en çok lüx elekronik satılan ülkelerden biri Türkiyedir, en çok kredi borcu olanda gene bizizdir.

Bizim insanımızda boş gezen çok var, kadınlar zengin koca bulup boş oturma peşinde, adamlar ne yolunu bulurumda kısa yoldan zengin olurum peşinde, kimse ben işimi düzgün yapayım demiyor. Adamın içine kontur alacak parası yok ama gidip 1000 ytlye telefon alıyor borç harç, yada hiç ihtiyacı yokken gidip 100 cm plasma alıyor neden mi? Çünkü adam boş; kendi boşluğunu bunlarla doldurmaya çalışıyor.. 3000 ytlye tv alana kadar bir kursa gideyim, bir hobi edineyim demiyor gidip tv alıp öyle boş boş izliyor bütün gün. (burda bahsettiğim cinema tutkunu insanlar değil, onların durumu çok farklı)

Mesela eğer bu ürünler pahalı ise; o zaman almayın bu kadar basit, bir süre sonra akıllanıp değerinde satmaya başlarlar, ama işte bu bahsettiğim tarzda tiplerden beklenecek bir tepki değildir bu, ne aldığına bile bakmaz yada ne kadar para harcayacağına çünkü toplum bilinci yoktur ve sorumsuzdur. Japonlar mesela sony yi neden bu kadar ucuza alıyor?

Halk değişmediği sürece kimseden birşey bekleyemezsiniz.. Öte yandan burda suçluda yok, herşeyin en başındaki en büyük kötülük cahillik, eğitimsizlik ve okumuş koyun yetiştirmektir.

Sonuçta meselenin distribitör vs ile uzaktan yakından alakası yok..

hay sağolasın kardeşim,yzdıklarınız virgülüne kadar dogru,ne oldum delisi,sonradan görme insanımıza az bile yazdıklarınız ve ithalatçıların fiyatları

• quote:

Orjinalden alıntı: universteli

quote:

neden bizim insanımız bu kadar ne oldum delisi ve açgözlü? (düşük eğitim, dahada kötüsü anlamsız, faydasız eğitim)

Yazını çok dikkatli okudum dostum.Saygılar

bende arkadaşında üzerine vurgu yaptıgı gibi size ÜNİVERSİTELİ arkadaş okuduklarını anla,işte sende o okumuş cahillerdensin,kusura bakma ama gerçek bu biraz kitap oku ama elektronik katalogu,kullanma kılavuzu degil
  • tek suçluyu halk olarak göstermek çok yanlış. alabilecek durumu olduğu halde 55 crt kullanan kişiyimi örnek almalıyız ???

öyle her evde 5 tane televizyon konusuda çok abartılı bir tanımlama.

madem ki yabancı ülkelerle karşılaştırma yaptınız bende yapayım o zaman....

kuzenim 30 seneyi aşkın bir süredir ABD de yaşıyor. dublex bir evde her türlü konforta sahip. çok zengin bir insanmı ? hayır ! toyota bayisinde satış sorumlusu olarak çalışıyor. anlattıklarına göre araba kullanma belgesine sahip tüm bireylerin bir arabası var. orada yaşayan insanlarla aynı konumda olabilmek bizler için zaten hayal....

ben kirada oturan bir insanım ve ne yazık ki bir arabam yok. bir kaç seneye kadar araba alma şansım yok, ev almay zaten daha düşünemiyorum bile. fakat akşam eve gittiğim zaman güzel bir filmi LCD televizyonda izlemek ve zevk almak istiyorum. şartlarımı biraz zorlayarak bunu sağlayabilirim. sizce bu lüksmü değilmi ???

arkadaş hobiden bahsetmiş, hobiler bedavamı acaba ? biz bu hobilerle ilgilenecek parayı ne yazık ki bulamadığımız için bir kere kendimizi sıkıp bir LCD televizyon almaya ve tek hobi olarak film izlemeye çalışıyoruz. nedenmi ? çünü film izlemek bedava... !

geçtiğimiz yaz eşimin ülkesi olan Polonyaya 15 günlüğüne tatile gittik. çok gelişmiş bir ülkemi ? hayır. fakat eşimin ailesinde ehliyet sahibi her bireyin arabası var ! bunun sebebine gelince yeni bir arabayı Türk parası ile 8-10 bin ytl ye almak mümkün. ikinci elde ise bir maaş ile bir araba alınabilecek durumda. bunları gördükçe halimize acıyorum resmen !

işte size ispatı :

http://www.allegro.pl/18077_e46_1998_2004_.html?order=t&view=gtext

1 zł = 2 ytl civarı

yani 2004 model bir BMW 20.000 - 25.000 YTL civarı

Türkiyede bir araba almak ne yazık ki lüks sayılıyor ! her alanda vergiler belimizi büküyor ve bir çok üründe dünyadaki en yüksek vergileri ödüyoruz !

soruyorum şimdi suçlu halkmı ????

• Yılda 150 milyar dolar faiz ödemesi yapan başka bir ülke var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pol-on

bende arkadaşında üzerine vurgu yaptıgı gibi size ÜNİVERSİTELİ arkadaş okuduklarını anla,işte sende o okumuş cahillerdensin,kusura bakma ama gerçek bu biraz kitap oku ama elektronik katalogu,kullanma kılavuzu degil

1-Cahil sensin,üstelikte görgüsüzsün
    2-o överek anlattığın yazıyı yazan arkadaş bile bana hak vermişken sen bana kitap oku diyorsun.ben ise sana önce yazılanları okuyup anlayabilecek kapasiteye gel ondan sonra tartışalım diyorum.(Jakx'ın benim yazdıklarıma verdiği cevabı oku lütfen.tabi okuman yazman varsa.tabi birde okuduğunu anlayabilmen için beyne ihtiyacın olacak.)
    3-ne kadar da meraklıymışsın Türk halkına her türlü şeyin söylenmesine.halkımızın eğitim seviyesi düşük olabilir,fakat o halk bizim.bizim olanı eleştirmekte bir yere kadar.
    4-şimdi söyle bakalım;bu halkı bilerek yıllarca bilinçli olarak cahil bıraktıranların hiç mi kabahati yok? bu halk üzerine oynanan oyunlar dünyada başka hangi topluluk üzerine oynanmıştır?
    5-sen sadece olana bakıyorsun;fakat olan şeyin neden böyle olduğunu sorgulamıyorsun?işte onu sorgulayabilirsen geçek suçlunun halk değil;halkı bu hale bilinçli olarak getirenler olduğunu görürdün.

işte onunla iligili sana bir örnek;Zamanında bir öğrenci Süleyman Demirel e sert çıkıyor.Demirel de başkalarını seçseysin o zaman diyor.Öğrenci de bunun üzerine;Sayın Demirel iyi diyorsunuz ama sizlerden başka bu memlekette seçecek kim var ki?(birde karaoğlan var).yerinizi neden gençlere bırakmıyorsunuz diyor.

şimdi anlayabildin mi? bu memlekette yıllarca halk nelere mahkum bırakılmış.o zaman sana şunu soruyorum;burda halkın suçu ne???

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: anteros24

ya unuversıtleı akrdesım haklısın haklısında lafım meclısden dısarı ama bu fıyat farkalrına abkıyorum bırde avrupaya bakıyorum
    turkıyede ınsan olmak demek havyan olmak demekmı bu ne kar yaaa
    ben vergının bu kadarını gormedım
    ben karın bu kadarı gormedım
    ıkı katı vergı ıkı katı karmı olur yahu
    Allahlarından bulsunlar

bu işlerin nasıl düzeleceğini sana kısaca anlatayım.

1-insanlar dükkan açarken ne zaman ilk vergi kaçırmayı düşünmezler
    2-devletin malının deniz olmadığının ne zaman farkına varırlar
    3-ülke menfaatlerinin kendi menfaatlerinden önemli olduğunu ne zaman anlarlar

işte o zaman dostum sende bu tv leri avrupa ve abd deki fiyatlara buradan da satın alabilirsin.Saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.