mouseları bile farklı yaa ama gerçektende fiyat farkı biraz fazla teşekürler rudeboy07
@Magnat_HiFi mac işletim sistemini normal bilgisayara sorunsuzca kurabiliyormusun arakadaşım eğer mümkünsde ve bana biraz bilgi verebilrisen mac yüklemeyi düşnüyourm eşekkürler
evet biraz anlatabilir misin acaba?
bildiğiniz gibi mac ler artık intel sisteme geçti, yani bizim kullandığımız standart donanımlara çok benzer bir yapıya geçti, bazı yazılım konusunda uzman insanlarda mac osx dvd si üzerinde biraz oynama yaparak pc lerede kurulmasını sağladılar.developer kitler üzerinden.
şimdi nasıl kendi bilgisayarıma yüklerim sorusuna gelirsek,öncelikle donanımınızın mac osx'e uygun olması gerekir, işlemciniz en azından ss2 komut setini desteklemeli, ss3 olursa daha iyi olur. ekran kartınızdan da tam verim almak istiyorsanız, (çözünürlük ve open gl) ya intel gma 950 onboard bir ekran kartınız olacak yada benim kullandığım gibi ati x1600 serisi bir kart, nvidia larada kuruluyor ama open gl ve quartz-extreme desteği şimdilik yok.
sabit diskiniz ide ise kolayca kurulum yapabilirsiniz, sata lar biraz zahmetli(intel chipsetli anakartlarda sata larda sorun yok)
realtek marka onboard ses kartlarını direk tanıyor sistem, gigabit marka ethernet yongasınıda sorunsuz tanıyor.
torente mac osx 10.4.6 jas dvd şeklinde aratırsanız 4.3 gb lık kurulum dvd sini indirebilirsiniz.
Ancak G5 2.3 Ghz Dual-Core nin işlem gücü aşırı yüksek,g5 teki performansı almanız imkansız İntel 3 Ghz ile.
Bende sistemimi toplıyım mac kuracağım.
rudeboy xbench diye bir benchmarking programı var mac osx de, bazı arkadaşlar dual core intel işlemcilerle d900 serisi, g5 leri geçebiliyorlar. hele universal yazılımlar çıkınca fark artacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme