Şimdi Ara

##TÜRKİYEDE BİR İLK,APPLE SHOP...##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yavaş yavaş,pc sektörünün büyümeye başladığı ülkemizde,apple de artık Türkiye'ye önem vermeye başladı.Bunun en önemli örneklerinden biri,apple için ayrı olarak dükkan açmış olmaları.

2 Gün önce İstanbul/Levent Kanyon alışveriş merkezindeydim,hoş hiç bir yerli marka yoktu,bütün giysi markaları avrupa markasıydı,ve apple ıda ilk katta gördüm.

Gerçekten,apple kadar mükemmel bir bilgisayar daha yok,pc demiyorum zira biraz(Hatta kat be kat)daha farklılar.Apple,türkiye web sitesi;
    http://www.apple.com.tr/tur/apple/hardware/powermacg5/

İbm esasen,İntel ve Amd'den hep daha erken üretmiştir işlemcilerini,örneğin ilk dual-core işlemciyi intel,ilk 64 biti amd buldu gibi bir şey tamamen yanlıştır.Zira ibm,pc patentini aldığı için İntele bundan 30 sene önce izin veren firmadır.Zilog daha iyi fiyat verse İntel değil Zilog veyahut motorolla olacaktı...

PowerPc ler 2 senedir 65 Nm desteğine sahipler mesela,İntel daha 4 aydır,Amd ise daha hiç üretemiyor,zaten İbm bu yüzden ödül almış sanırım...

Şimdi diyeceksinizki neden Apple İntel'e geçti,hemen açıklayayım sektörde hiç bir şey tesadüf değildir,zira İbm şu anda Ps3 ve Xbox 360 için yoğun uğraşlar vermekte,uzun zamandır böyle bir mücadele vermiyordu ibm,dolayısıyla üretim sıkıntısı baş gösterdi ve mevcut PowerPc ler iyice pahalılandı.Macintosh,yıllardır bu pazarda %10 olan piyasa paylarını koruma pahasına,ve daha ucuza işlemci almak uğruna böyle bir işe girişti.Yani G5'in performanssızlığı gibi bir durum söz konusu değildir.Aksine,Quad-Core G5'in tam tamına 76 Gflops verdiği söyleniyor.Gerçekten,Hd video convert ederken,ses dosyaları,yüksek çözünürlüklü resimler için son derece ideal bir işlemci.Tahminim süperpi 1M aldırabilirsek bu canavar işlemciye,4-5 Sn gibi bir rakam çıkacağı.

Neyse,konuya dönelim,Apple'nin bu atağı İbm'ı rahatsız etti tabiki çünkü Microsoft un büyük köstekcilerinden olmayı hedefliyor,Ar-Ge çalışmaları için ayrılmış 1 Milyar Dolar gibi bir parayı sırf LİNUX işletim sistemini geliştirmek için yatırmış bir firmadır ibm.

X86 Mac,bence düşünülemez bir şeydir,ben tahmin ve hayal edemiyorum açıkcası,Mac in kalbi "risc" tir.Cisc,daha komplex bir yapıdadır,bir işlemin sonuçlanması sıraya bağlıdır.Fakat risc te aynanda pek çok komut işlenebilir.Playstation 1&2,ve cep telefonlarımızın hepsi risctir,ve risc daha az ısınır,örneğin 200 Mhz'lik cep telefonlarımızda fan yoktur,değilmi?Isınmazda.X86 Mac hakkında zaten,bilmiyorum G5 olmadığı sürece pek tad alınamaz,gerçek Macintosh kullanan insanlarda zaten G5 işlemcili,Tiger işletim sistemli Mac Os'lere atladılar.Şu an türkiyedede satılmakta,hatta 30 İnç Apple Display ile birlikte,gerçekten mükemmeldi,iyiki elime kullanma fırsatı geçmiş.

Zaten bu kasalar,default olarak su soğutmayla geliyor,fabrikada su soğutma koyuluyor,gürültü problemi yok,iletken olarak "altın" kullanılıyorki,en temiz sinyaller alınsın.

Toplam 16 Gb'a kadar bellek desteği var,Pci Express Slotlarıda var.Mac destekli oyunlar oynanabilir...

• Kadıköy Rex sinemasının orda yaklaşık 2 aydır var apple shop
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Kadıköy Rex sinemasının orda yaklaşık 2 aydır var apple shop
    quote:

Orjinalden alıntı: Fixed

Bilmiyordum ama genede uzun zamandır yoktu,ben ilk Kanyonda gördüğüm için yazdım.O dev gibi ekran hala gözümün önünde.Böyle hızlı bir sistem olamaz yav,hemde hiç ses çıkartmıyor,çıt çıkmıyor ve aşırı net bir görüntü var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy07

quote:

Orjinalden alıntı: Fixed

Bilmiyordum ama genede uzun zamandır yoktu,ben ilk Kanyonda gördüğüm için yazdım.O dev gibi ekran hala gözümün önünde.Böyle hızlı bir sistem olamaz yav,hemde hiç ses çıkartmıyor,çıt çıkmıyor ve aşırı net bir görüntü var.

Alıntıları Göster
    ben öyle bilgisayar kullanmam.Arada ses çıkacak yoksa olmaz Gözlerimde o kadar net görüntüye alışık değil.Zaten iki dakka bakayım dedim gözüm bozuluyodu .Ağrı girmeye başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: Computer Art

Çok lüks bir bilgisayar,sosyete işiNete girmek için g3 laoptop yeter ama g5 e gerek yok.
  • quote:

Çok lüks bir bilgisayar,sosyete işiNete girmek için g3 laoptop yeter ama g5 e gerek yok.

Alıntıları Göster
    çok tatlııı
    soğutmasına bir kaç örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir_ -- 3 Temmuz 2006; 14:46:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emir_

çok tatlııı
    soğutmasına bir kaç örnek

Alıntıları Göster
    Abi şu tatlılığa bakarmısın yaw ahh ahh şu maclerde fm2006 oynansaydı direk çift işlemcili g5 alıp koyardım masama ama yok

• quote:

Orijinalden alıntı: EuRoBoY

Abi şu tatlılığa bakarmısın yaw ahh ahh şu maclerde fm2006 oynansaydı direk çift işlemcili g5 alıp koyardım masama ama yok

Alıntıları Göster
    tek sorunu apple ın biraz (bayaa) tuzlu olması,onun yarı fiyatına toplama alırsın aynı ozellikde....
  • quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

tek sorunu apple ın biraz (bayaa) tuzlu olması,onun yarı fiyatına toplama alırsın aynı ozellikde....

Alıntıları Göster
    Çift çekirdekli G5 2.3 Ghz in fiyatı 6200 Ytl...

30 inç Apple display alırsanız toplam maliyet 12.000 Ytl.Araba parası.

Ancak 12.000 ytl ye bu işlem gücünü bulmak imkansız pc de,macde imkanlı ibm saolsun.

• quote:

Çift çekirdekli G5 2.3 Ghz in fiyatı 6200 Ytl...

30 inç Apple display alırsanız toplam maliyet 12.000 Ytl.Araba parası.

Ancak 12.000 ytl ye bu işlem gücünü bulmak imkansız pc de,macde imkanlı ibm saolsun.

Alıntıları Göster
    bağdat caddesinde yaklaşık 1 yıldır apple ın mağzası mevcuttur
    apple ların mükemmel bilgisayarlar ama çok pahalı işte adamlar çizgilerini hiç bozmuyo direk üst kesime hitap ediyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: 2fast4u

bağdat caddesinde yaklaşık 1 yıldır apple ın mağzası mevcuttur
    apple ların mükemmel bilgisayarlar ama çok pahalı işte adamlar çizgilerini hiç bozmuyo direk üst kesime hitap ediyolar

Alıntıları Göster
    Evet hocam ama apple nin türkiyeye ilgi göstermesi hoşuma gitti,demek Türk insanı artık yazılım dünyası=microsoft ve Pc=Pentium 4 olmadığını kavramış.

Mac deyince millet dalga geçerdi eskiden,gerçi kimsenin G5 alacağını zannetmiyorum bağdat caddesindede otursa,çoğu kişi mac mini veya G3 Laptopları tercih ediyor,bu arada g3 laptopunda görüntüsü muhteşemdi,ordan çıkıp yandaki teknosaya gidince,bizim asus,hp toshiba laptoplar yanında sönük kaldı valla görüntü olarak...Apple nin monitörleri gerçekten çok iyi...

• quote:

Evet hocam ama apple nin türkiyeye ilgi göstermesi hoşuma gitti,demek Türk insanı artık yazılım dünyası=microsoft ve Pc=Pentium 4 olmadığını kavramış.

Mac deyince millet dalga geçerdi eskiden,gerçi kimsenin G5 alacağını zannetmiyorum bağdat caddesindede otursa,çoğu kişi mac mini veya G3 Laptopları tercih ediyor,bu arada g3 laptopunda görüntüsü muhteşemdi,ordan çıkıp yandaki teknosaya gidince,bizim asus,hp toshiba laptoplar yanında sönük kaldı valla görüntü olarak...Apple nin monitörleri gerçekten çok iyi...

Alıntıları Göster
    Ayrıca yine kadiköyde stada doğru giderken bir tane daha var AppleShop..

Ayrıca bu G5 bir harika

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Ayrıca yine kadiköyde stada doğru giderken bir tane daha var AppleShop..

Ayrıca bu G5 bir harika

Alıntıları Göster
    PM G5 Quad 2.5Ghz
    İki adet çift çekirdekli 2.5GHz PowerPC G5 işlemci, bundan haberiniz yok galiba epey bi zamandır ev kullanıcıları için piyasada....
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomex

PM G5 Quad 2.5Ghz
    İki adet çift çekirdekli 2.5GHz PowerPC G5 işlemci, bundan haberiniz yok galiba epey bi zamandır ev kullanıcıları için piyasada....

Alıntıları Göster
    Apple artıkın G5 işlemcili sistem üretimini bıraktı, o da artık intel işlemciye döndü, ilk sistemleri macbook ve macbook pro intel core duo ve solo, aynı şekile imac lerde, resimlerde gördüğmüz sistemler henüz çıkmadı onlarda conroe işleiler kullanılacak ve ismi tahminen mac pro olacak, 1 yıl içindeyse tamamen intel tabanlı sistemlere dönecek, zaten forumlarda da görürsünüz pc lerde de mac os x çalıştırılabiliyor illegal olrakda olsa, bunun yanında native olarak bootcamp yazılımı ile mac os x ve windows xp dual boot yapılabiliyor.

bilgileriniz biraz eski bi güncelleme yapalım

bu arada Türkiye'deki apple shop lar malesef ABD deki gibi apple ın shop ları gibi değil, buradaki firaların yaptığı shoplar, sanırım Apple IMC ninshop u yok en son shop levent Kanyon 'da açıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaVinci -- 4 Temmuz 2006; 12:05:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaVinci

Apple artıkın G5 işlemcili sistem üretimini bıraktı, o da artık intel işlemciye döndü, ilk sistemleri macbook ve macbook pro intel core duo ve solo, aynı şekile imac lerde, resimlerde gördüğmüz sistemler henüz çıkmadı onlarda conroe işleiler kullanılacak ve ismi tahminen mac pro olacak, 1 yıl içindeyse tamamen intel tabanlı sistemlere dönecek, zaten forumlarda da görürsünüz pc lerde de mac os x çalıştırılabiliyor illegal olrakda olsa, bunun yanında native olarak bootcamp yazılımı ile mac os x ve windows xp dual boot yapılabiliyor.

bilgileriniz biraz eski bi güncelleme yapalım

bu arada Türkiye'deki apple shop lar malesef ABD deki gibi apple ın shop ları gibi değil, buradaki firaların yaptığı shoplar, sanırım Apple IMC ninshop u yok en son shop levent Kanyon 'da açıldı

Alıntıları Göster
    Evet g5 ler tükenmeden kapmak lazım,kullandım dehşet bir şeydi.Bu arada x86 mac e mac demem ben,performansı pek iyi olmaz....

• quote:

Evet g5 ler tükenmeden kapmak lazım,kullandım dehşet bir şeydi.Bu arada x86 mac e mac demem ben,performansı pek iyi olmaz....

Alıntıları Göster
    mac i mac yapanı sadece işlemcisi değil bunu unutmamak lazım, anakartı standart piyasadan alacağınız modellerden değil, HDD i apple a özel üretiliyor ön belleği vs. daha farklı, ekran kartı keza o da farklı üretiliyor, benim G5 de nvidia 5200 var ve call of duety gibi oyunları tam çözünürlükte ve detayları sonuna kadar açıp çok rahat takılma olmadan oynayabiliyorum, mac i mac yapan daha çok parçalar arasındaki uyum ve işletim sistemi bunların toplamı bir mac i oluşturuyor, artık G5 almakta çok akıllıca değil gibime geliyor hatta 1-1.5 yıl mac almamak daha isabetli olur sistem tam manası ile oturur programlar rosetta desteğiyle çalışmaktan çıkıp native çalışmaya başlar.

• quote:

mac i mac yapanı sadece işlemcisi değil bunu unutmamak lazım, anakartı standart piyasadan alacağınız modellerden değil, HDD i apple a özel üretiliyor ön belleği vs. daha farklı, ekran kartı keza o da farklı üretiliyor, benim G5 de nvidia 5200 var ve call of duety gibi oyunları tam çözünürlükte ve detayları sonuna kadar açıp çok rahat takılma olmadan oynayabiliyorum, mac i mac yapan daha çok parçalar arasındaki uyum ve işletim sistemi bunların toplamı bir mac i oluşturuyor, artık G5 almakta çok akıllıca değil gibime geliyor hatta 1-1.5 yıl mac almamak daha isabetli olur sistem tam manası ile oturur programlar rosetta desteğiyle çalışmaktan çıkıp native çalışmaya başlar.

Alıntıları Göster
    ben 3 sene önce APPLE Türkiye Distribütörü'nde çalışmıştım mağazada var yani.. vay be neler geçmişti elimizden o zamanlar ama bu shop'lar daha küçükler galiba..

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam ben mac osx işletim sistemini, amd işlemcili standart bilgisayarıma kurdum. ses kartı, ethernet , ekran kartı her şey çalışıyor, bir mac den farkım yok gibi bir şey.

-bu arada mac ler iyidir güzeldir ama çok pahalılar,zaten yeni macbook notebooklarda bir sürü sorun çıkmış, fazla ısınıyorlarmış, plastiği soyuluıyormuş vs....

ekran görüntüsüde koyuyorum kendi sistemimden...
    rudeboy mac lerin ekranları çok kaliteli demişsin, şimdi bende hem windows hem mac osx olduğu için söylüyorum fark ekranda değil(kullandığım ekran aynı,ama mac osx bende de daha güzel gözüküyor)
    fark mac osx in gamma ve renk ayarlarında, mac osx'de renkler ve masa üstü daha canlı ve gerçekçi duruyor,windowsa geçmek istemiyor insan.

mac ler daha hızlı çalışıyor doğrudur, işletim sistemi olarak windowsdan baya bir farklı, windows sisteme çok yük bindiriyor, hele vista çıkınca napacağız bilmiyorum. açılışta bile 1 gb a yakın ram kaplıyormuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 4 Temmuz 2006; 13:51:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

hocam ben mac osx işletim sistemini, amd işlemcili standart bilgisayarıma kurdum. ses kartı, ethernet , ekran kartı her şey çalışıyor, bir mac den farkım yok gibi bir şey.

-bu arada mac ler iyidir güzeldir ama çok pahalılar,zaten yeni macbook notebooklarda bir sürü sorun çıkmış, fazla ısınıyorlarmış, plastiği soyuluıyormuş vs....

ekran görüntüsüde koyuyorum kendi sistemimden...
    rudeboy mac lerin ekranları çok kaliteli demişsin, şimdi bende hem windows hem mac osx olduğu için söylüyorum fark ekranda değil(kullandığım ekran aynı,ama mac osx bende de daha güzel gözüküyor)
    fark mac osx in gamma ve renk ayarlarında, mac osx'de renkler ve masa üstü daha canlı ve gerçekçi duruyor,windowsa geçmek istemiyor insan.

mac ler daha hızlı çalışıyor doğrudur, işletim sistemi olarak windowsdan baya bir farklı, windows sisteme çok yük bindiriyor, hele vista çıkınca napacağız bilmiyorum. açılışta bile 1 gb a yakın ram kaplıyormuş :)

Alıntıları Göster
    mouseları bile farklı yaa ama gerçektende fiyat farkı biraz fazla teşekürler rudeboy07

@Magnat_HiFi
    mac işletim sistemini normal bilgisayara sorunsuzca kurabiliyormusun arakadaşım eğer mümkünsde ve bana biraz bilgi verebilrisen mac yüklemeyi düşnüyourm eşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.