Şimdi Ara

Apple'a şok: En çok satan telefon markası değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'a şok: En çok satan telefon markası değişti
    2024 yılı, akıllı telefon pazarında beklenmedik bir gelişmeye sahne oldu. Uzun yıllar boyunca ABD pazarında liderliği elinde bulunduran Apple tahtını Samsung'a kaptırdı. Son verilere göre, Samsung, ABD'de en çok satan telefon markası konumuna yükseldi.

Son araştırma Samsung'un önde olduğunu gösteriyor

Pazar araştırmaları paylaşan CIRP, Apple ve Samsung’un ABD’deki telefon satışlarını karşılaştırdı. Samsung'un ABD'deki akıllı telefon satışlarından yüzde 38'lik bir pay aldığı belirtilirken, Apple'ın aldığı pay yüzde 33 seviyesinde kaldı. Motorola, yüzde 13 payla üçüncü sırada yer alırken, Google yüzde 6 ile dördüncü oldu.

Samsung, iPhone'lara kıyasla daha uygun fiyatlı modeller sunarak geniş bir tüketici kitlesine hitap etmeyi başardı. Özellikle Galaxy A serisi, bu konuda öne çıkan modeller arasında yer alıyor. Apple ise iPhone modelleriyle genellikle üst segment pazarında boy gösteriyor.

Ayrıca Bkz.A18 çipli iPhone 16'ların çok daha güçlü olması bekleniyor

Apple'ın pazar payındaki düşüş çeşitli nedenlere bağlanıyor. Yüksek fiyatlar, yeni modellerde yeterince yenilik sunulmaması ve tedarik zinciri sorunları gibi etkenler Apple'ı olumsuz etkileyen faktörler arasında sayılıyor.

• 3 vakte kadar

"Samsung elmanın bilmemne bilmemene patentine çok benzer bir patenti kullanmış, hmmm demek ki elmadan esinlenmiş, e o zaman para cezası keselim"

Şeklinde haberler duyarız

Bir firma elmayı tokatlamaya başlayacak da o firmaya ambargo veya patent davaları çullanmayacak, olabilemez, oldurulabilemez :) :)
  • 70k ile giriş yapan s24u 256 versiyonu 57-58k bulunabiliyorken max serisi 80k,önde olmasi şaşirtmadi adamlarin fiyat politikasi her daim sağlam..Apple max serisinde kamera ve ekran olarak yenilik getirmedigi sürece update edip keriz yerine koymaya dvm edicek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Samsung'un leblebi fiyatındaki telefonlarıyla, telefonların Türkiye fiyatlarının alakası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Telefonların artık kötüsü bile yeterince tatmin edici bir deneyim sunuyor o yüzden insanlar fazla para harcayıp dahasını aramıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Motorola ne alaka

• Herşeyi anladım da Motorola'nın oradaki konumu çözemedim. Satın aldıkları başka markalar mı var acaba?

• 3 vakte kadar

"Samsung elmanın bilmemne bilmemene patentine çok benzer bir patenti kullanmış, hmmm demek ki elmadan esinlenmiş, e o zaman para cezası keselim"

Şeklinde haberler duyarız

Bir firma elmayı tokatlamaya başlayacak da o firmaya ambargo veya patent davaları çullanmayacak, olabilemez, oldurulabilemez :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 29 Haziran 2024; 22:31:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de nokia neyse amerikada motorola o. çok eski ve saygın bir firma. üstelik de motrola cep telefonlarını bulan kişi. şu anda lenovo satın aldı. ama amerikalılar nostaljik nedenlerle tutkulu.

• Yani ben zaten şunu anlayamıyorum, Apple’ın uygun fiyatlı tek serisi var oda se modelleri. Samsung’a gelince ise samsung giriş seviyesi, orta seviye ve amiral gemisi diye tabir ettiğimiz premium telefonlarda üretiyor. Hadi premium seride Apple’dan az satıyor onu anlıyorum ama düşük ve orta seviyede şimdiye kadar zaten milyonlarca kez Apple’dan çok telefon satması ve önde olması gerekirdi satış sayısında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 10 sene sonra apple piyasada tutunamayacak hale gelecek demedi demeyin. Yeniliksi, tek düze ürün yelpazesiyle bir yere kadar tutunulur. Samsung telefon üretirken yanında yeni teknolojiler de üretiyor bu sayede az maliyet ile çok kazanç elde edebiliyor. Apple tarafı bu konuda çok kısır.

Androidi bile en güzel harmanlayan ve optimizasyon sağlayan telefon firmaları başında geliyor bence. Sonrasında xiaomi firması geliyor şahsi görüşümce.

• Samsung'un akıllı telefon pazarında sunduğu ürün portföyü Apple'ınkine nazarla daha çeşitli ve fiyatları daha uygun. Alt segmentlerden Ultra gibi en üst segmentlere FE serileri gibi farklı segmentler arasında hibrit şekilde de duran bolca seçenek var. Bana şaşırtıcı gelmedi. Apple kendisini "elit" telefonlarla yani üst segment ile kısıtlıyor + Samsung ile aşağı yukarı aynı seviyede - bazı konularda Samsung'un üstün olacağı şekilde - yani artık Samsung muadillerine nitelikte belirleyici bir fark atamayan üst segment telefon sunuyor.

• Motorola kuzey ve latin amerika'da bir pazara sahip çünkü. Türkiye'de hiç yok galiba.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Kendileri Türkiye de yok.

• Ailedeki bireylerin eski kullandıkları telefonlar var. Mesela S10e ve Ip11 var. Kesinlikle S10e, aynı kullanımda daha hızlı hissettiriyor IP11 e karşı.
    Eskiden Apple'ın en büyük kozu güncelleme ve buna bağlı uzun ömürdü. Bence artık bir anlamı kalmadı (güncel hayatımda IP14PM kullanıyorum, Airpods ve Watch ile birlikte kullanmasam bugün S24U ya geçiş yaparım. Şu an Apple'da beni tutan tek şey ekosistem)

• Normal böyle şeyler Apple zaten kemik kitlesi var ona hitap etmeleri de yetiyor.

• Hehaje H kullanıcısına yanıt
    Doğru. Motorola Lenovo üretimi olmasına rağmen ilkten ABD menşeili olduğu için bunun kaynağını yiyor. Çin cihazları satmıyor veya satılmıyor.

• Samsung da risk altında ama; müşteri memnuniyeti düşüyor. Adamlar, daha yeni yeni 5 sene güncelleme garantisi vermeye başladı ama hala yüksek işlemci gücü ve verimli çalışma potansiyelini devam ettiren ürünlerinin üstünü çizdi. Note 8/9/10, Galaxy Watch 3 ve öncesini güncelleme listesinden kaldırdı ki saat telefon gibi bir şey de değil, uzun ömürlü bir aksesuar ve bir çırpıda siliveriyorsun.
    Ben Samsung saatimi Huawei saat ile değiştirdim mesela ve kimseye de Sanmsung önermiyorum, artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 30 Haziran 2024; 12:50:34 >
  • az model yülsek fiyat ona rağmen bugüne kadar lider oluşu mucize zaten, ödül verilmeli

• Gözlerim yaşardı ilkkez apple begenmeyen topluluk bir arada 🙄🤧 yaşasın Samsung S serisi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.