Şimdi Ara

En çok satan akıllı telefon markaları açıklandı: Birinci şaşırtmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En çok satan akıllı telefon markaları açıklandı: Birinci şaşırtmadı
    Pazar araştırma firması Canalys, küresel telefon pazarının 2024 yılına ait son rakamlarını paylaştı. Rapor, akıllı telefon satışlarındaki artışın yeniden başladığını gösteriyor. Bu dönemdeki sevkiyatlar 1,22 milyar adede ulaşırken, bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre %7 daha yüsek. İşte 2024 yılında en çok satan markalar.

Akıllı telefon pazarında yükseliş başladı

Canalys verilerine göre Apple ve Samsung, 2024 yılında %18’lik pazar paylarıyla liderliği paylaştı. Xiaomi ise %14 ile üçüncü sırada yer alırken Çinli üreticiler genel olarak güçlü bir büyüme kaydetti. Xiaomi, yıllık %15 büyüme ile 168.6 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi ve Transsion ve Oppo da benzer oranda yükseldi.

Samsung’un 2024 yılında 222.9 milyon telefon sattığı görülüyor. Bu rakam, bir önceki yıla göre %1’lik bir düşüşe işaret ediyor. Benzer şekilde Apple da 225.9 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirerek %1 oranında geriledi. Özellikle gelişmekte olan pazarlardaki rekabetin artması ve Çin’de yerel markaların agresif fiyatlandırma stratejileri bu gerilemede etkili oldu.

Bu arada, BBK çatısı altındaki Oppo, Vivo ve Realme gibi markalar birleştirildiğinde toplamda %20’lik bir pazar payına ulaşıyor.  Yılın son çeyreğine bakıldığında ise, Apple 77.1 milyon sevkiyat ve %23’lük pazar payıyla lider konumunu sürdürdü. Ancak bu rakam, 2023’ün aynı dönemine kıyasla %1’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.iPhone 15, 2024'ün en çok satan telefonu oldu: İşte sıralama

Samsung ise 51.9 milyon telefon sevk ederek %16 pazar payına ulaştı ve yıllık %3 düşüş yaşadı. Son olarak Xiaomi, yılın son çeyreğinde 42.7 milyon telefon satarak yıllık bazda %5 büyüme kaydetti. Transsion, 27.2 milyon telefon sevkiyatıyla %4 küçülürken, Vivo %10 büyüyerek 26.4 milyon sevkiyat yaptı.

Çin pazarının etkisi büyük

Çin pazarı, 2024’te yıllık %4 büyüme kaydetti ve sektör genelindeki toparlanmanın ana itici gücü oldu. Bunun arkasında ise agresif fiyatlandırma ve yenilikçi modeller bulunuyor. 2025’te ise bu trendlerin nasıl şekilleneceği merak konusu.

• Aynen kardeşim 60hz lik telefonu satarlar zaten yani kitlesi genelde donanı dan anlamaz Android tarafı daha güzel zaten 65 bin TL ver 60hz ekran al 10 15 bin aralığında rahatça 120hz lik Android telefon bulursun örnek redmi note 13 11 bin ile 13 bin arası fiyat gayette yeterli donanımı 8gb Ram gayet yeterli iphone 16 da 8b Ram var Android artık pekte ağır bir sistem değil iphone= kırpılmış telefon
    Peki bu 5g'yi nerede kullanacaksınız? Daha 5g ihalesi bile açılmadı. 2026 yılında kullanmaya başlayacakmışız ama başında mı sonunda mı belli değil.
    Son 2-3 yıldır " 5g'siz telefon alınmaz "diye yorumlar okuyorum burada. 2023 yılında alınan telefonlara (Çinli) güncelleme desteği bile bitti.
    Ülkemizde insanların çoğu ( araştırmalara göre ) ortalama 2,5 yılda bir cep telefonu değiştiriyor. Yani 3 yıl önce 5g'li alanlar değiştirdi bile hatta belki de 5g gelmeden yine değiştirecek. O yüzden resmi bir tarih verilmeden çok da kasmamak lazım.

Ps: İlk olarak 2021'de gelecek dendi daha sonra 2022'de ulaştırma bakanı 2023 dedi. Geçen sene 2026 dediler...
  • Apple bu işi biliyorEn çok satan akıllı telefon markaları açıklandı: Birinci şaşırtmadı 

• Transsion markalarını birlikte sayıp BBK grubunu ayırmaları, manipülatif bir araştırma olduğunu gösteriyor. BBK %21 ile önde. Gerçekten "Birinci şaşırtmadı"...

• gnsnc G kullanıcısına yanıt

Tek marka altında birleşselermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim 60hz lik telefonu satarlar zaten yani kitlesi genelde donanı dan anlamaz Android tarafı daha güzel zaten 65 bin TL ver 60hz ekran al 10 15 bin aralığında rahatça 120hz lik Android telefon bulursun örnek redmi note 13 11 bin ile 13 bin arası fiyat gayette yeterli donanımı 8gb Ram gayet yeterli iphone 16 da 8b Ram var Android artık pekte ağır bir sistem değil iphone= kırpılmış telefon

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kral5656x K kullanıcısına yanıt

bahsettiğin telde 5g yok

2025 yılındayız 5g olmayan tel alınmaz alınmamalı

Donanımdan anlıyorum ve gidip 60hz ekranlı telefon aldım. Marka fanlığım da yok. Yazılımını seviyorum, daha kullanışlı geliyor. 60hz ekran dışındaki diğer özellikleri beni daha çok tatmin ediyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mavikıs M kullanıcısına yanıt
    Peki bu 5g'yi nerede kullanacaksınız? Daha 5g ihalesi bile açılmadı. 2026 yılında kullanmaya başlayacakmışız ama başında mı sonunda mı belli değil.
    Son 2-3 yıldır " 5g'siz telefon alınmaz "diye yorumlar okuyorum burada. 2023 yılında alınan telefonlara (Çinli) güncelleme desteği bile bitti.
    Ülkemizde insanların çoğu ( araştırmalara göre ) ortalama 2,5 yılda bir cep telefonu değiştiriyor. Yani 3 yıl önce 5g'li alanlar değiştirdi bile hatta belki de 5g gelmeden yine değiştirecek. O yüzden resmi bir tarih verilmeden çok da kasmamak lazım.

Ps: İlk olarak 2021'de gelecek dendi daha sonra 2022'de ulaştırma bakanı 2023 dedi. Geçen sene 2026 dediler...

• Esxici E kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. iPhone, donanım konusunda benim için sıfır. Fakat, uygulamaların uyumlu çalışması, arayüz tasarımı ve kendi ekosistemindeki iyi çalışması özelliklerinden dolayı kullanıyorum.
    Haa, sonraki telefonum yüksek ihtimalle Android olacak. Onu da söyleyeyim.

• Aypona verilen para çöp

• Devlet yasakladıkça daha çok iPhone Samsung satış yapar ve millet Devlete başındakilere cephe almaya başlar. (Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsanda bu Cennet Vatanı.)

• darkhair kullanıcısına yanıt
    👍

• volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Doğru gelişmemiş ülkende 5g yok ve iphone alacak paranız da yok burdan bakınca acıyorum

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Fakirsin

Gider pro max alırız kardeş kes şimdi

• volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum sana

• çok bilmek kullanıcısına yanıt
    Pro ya vereceğin paranın 15 binini telefona verip kalanı da güzel bir oyuncu PC si yaparım daha karlı

• mavikıs M kullanıcısına yanıt
    Peki 5g yi nasıl kullanacaz daha doğru düzgün yok türkiyede laf atmak için boş yapmayın

• çok bilmek kullanıcısına yanıt
    O Fakirse senin gibi enayi değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.