Şimdi Ara

En çok satan iPhone 14 modeli değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2023’te hâlâ satan iPhone 11 bir yana dursun, Amerika’da son zamanlarda iPhone 14 modeli daha çok satmaya başladı.

iPhone 14 Pro Max geriledi

Yatırım şirketi JP Morgan, iPhone 14 serisinin önceki seriye göre daha iyi sattığını, iPhone 14 Pro Max modelinin öne çıktığını, iPhone 14 Plus’ın tutulmadığını bildirmişti. Şirketin sağladığı güncel verilere göre, kullanım yüzdelerinde ufak değişiklik oldu.

iPhone 14 Plus tutmadı

Daha önce iPhone 14 Pro Max %19, iPhone 14 %18 oranındaydı. Amerika’daki operatörler arasındaki bu durum Nisan 2023’te tersine döndü ve iPhone 14 Pro Max ikinci sıraya geriledi. iPhone 14 Pro, %16’dan %15’e geriledi. iPhone 14 Plus %7 ile çok fazla tercih edilmeyen model olarak kalmaya devam ediyor.

Kaynak:https://appleinsider.com/articles/23/06/16/base-iphone-14-now-sells-better-than-pro-models-14-plus-still-unpopular

• Mini gibi Plus'ta yakında yok olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her sene düz modeller daha çok satıyorlar zaten. Bu sene düz ile pro’lar arasındaki teknik farkları daha da ayırdılar ama yine de düz daha çok tutulmaya başladı. 2023’te dünyanın en çok satan telefonu muhtemelen iPhone 14 olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düz pro da mı tutmamış

• Apple 2 cihaz çıkarmalı eskisi gibi bu kadar çok cihaz'a gerek yok

• Plus modeli gerçekten güzeldi neden tutmadı anlamak çok zor.

• expressimo kullanıcısına yanıt
    60 hz olmasından dolayı büyük ihtimalle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plus iyi aslında ama insanlar küçük kullanmak istiyor demek

• 14 Pro Max gibi bi takoz un eşi daha yoktur tasarım berbat ötesi elde kullanılması mümkün değil di zaten alanlar Afyon olduğu için aldı ama oda biyere kadar

• Lexco kullanıcısına yanıt

14 de 60hz ama cayır cayır satmış öne bile geçmiş. Demek ki mini gibi plus gibi düz modelin farklı varyantları tutmuyor. Ya düz ya pro/pro max

• 14 Plus'ın bence tutulmama sebebi 13 Pro Max. Çünkü işlemci ve ramlerine kadar aynılar. Kaldı ki 13 PM'in çelik kasa, lidarlı 3. makro kamera, 120 hz ekran gibi artılarıda var.

Yeni model çıkar çıkmaz Apple satışları durduruyor ama Pro-Pro Max serisi modeller iPhoneların zirvesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 17 Haziran 2023; 21:46:25 >
  • Yurtdışında 14 pm ile 14 plus arasındaki fiyat farkı çok az olduğu için tutmadı birde halihazırda 13 pm kullananlar telefonlarını yükseltmek istediğinde 14 pmye geçmiştir yabancı forumlarda hep onu konuşuyorlar adam diyor 13 pm varken neden 14 plus alayım almak istesem 14 plus yerine 100 150 dolar daha verip 14pm alırım diyor. Türkiyede iş değişiyor Ben 14 plus kullanıyorum 33 bine aldım 2 ay önce trendyolda indirim vardı çok memnunum. Benim elim büyük cihazın büyük bataryasının sağlam olması lazımdı şu anki fiyatlara göre çok iyi yapmışım. Ben aldığımda 14 pm 45 bindi düz 14 31 bindi. En mantıklısı plustu. 13 pro max alamazdım çünkü 14 plustan daha pahalıydı ben alırken ve 3. Telefoto Kamera ve 120 hz olması güzel ama 14 Plusta photonic engine olduğu için ana kamerası daha başarılı ve bataryası da öyle. Türkiyede 15 serisi çıktığında 14 plusta indirim olursa ve satışı da devam ederse(genelde büyük firmalar pro ve promax satışları kaldırıyor mini ve düz modellerle devam ediyor) şansının olduğunu düşünüyorum çünkü 14 pm satıştan kaldırılacak malum ve düz 14 almak isteyen ama ekran büyük olsun bataryası iyi olsun diye düşünen insanlar alacaktır.

Not: Yakın arkadaşlarım sayesinde iPhone 13, iPhone 13 pro, iPhone 14 plus, iPhone 14 promax kullanma şansım oldu hepsini uzun süre deneyimledim 14 plusun incecik oluşu çapraz kamera dizaynı ve büyük ekranlı olması beni cezbetti ve iyi fiyata aldığım için memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 18 Haziran 2023; 6:6:37 >

• Normal modeli de Plus fiyatina cikarip Plus modelini bitirecekler ayni mini modelinde yaptiklari gibi.

• 13 pm kullanıyorum 14 pm alcaktım kamera dışında hiç bir yenilik olmadığı için değmeyeceği için yine geçmedim ne zaman fark olur adam akıllı o zaman geçilir

• 0537 kullanıcısına yanıt
    O zaman iPhone 14’ün de tutmaması lazım. İşlemci ve belleğine kadar iPhone 13 Pro ile aynı. Aynı şekilde çelik kasa, ProMotion, LiDAR sensör ve telefoto kamera artıları iPhone 13 Pro için de mevcut.

Esasen sebep Apple’ın plus modeli gecikmeli olarak çıkarmış olması. Çünkü o süre zarfında almak isteyenler haliyle pro max’e gittiler. Plus çıktığında ise iş işten geçmişti. Tüketici çoktan seçimini yapmıştı. Eğer iPhone 15 Plus tüm seri ile aynı anda çıkış yaparsa iPhone 15 Pro Max’ten daha fazla satacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Haziran 2023; 22:12:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Amaç belli. Elde kalan eski çipleri düz model serisinde değerlendiriyorlar.

Kesinlikle katılıyorum ama. Sürdürülebilirlik diye tutturuyorsalar iPhone 14 serisinin satışını bir anda çekmezseler olur biter.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz sadece 15 Pro Max'e büyük bir fiyat güncellemesi yapılırsa gerçek olabilir. Plus, Mini'den bile büyük bir hataydı. Apple bunu eninde sonunda anlayacak ve XS ile 11 serisinde yaptığı gibi 3 modele düşecek yine, diye düşünüyorum.

En azından Mini'nin amacı vardı. Plus amaçsız. Eski nesil çip, kasa tasarımı eski çizgiyi taşıyor kavis vs de yok bu yüzden tepsi/kumanda görünümünü sürdürüyor. Ekran tazeleme hızını da yine 60 yapacak gibime geliyor Apple. Bir Pro cihazı olmadığını bu kadar iyi belirten bir cihaz. Mini'nin amacı küçük telefonu seven yüzde 5-10 arası kitleyi hedeflemek ama 14 Plus'a kadar 14 Pro ve 14 Pro Max'ı hedefliyordu kullanıcı gamı. Ucuz almak isteyenler de 13/14'e yöneldi zaten.

• High Sierra kullanıcısına yanıt
    Neden amaçsız olsun? Gayet de güzel cihaz. Cihazın pili bitmiyor ve bu durumdan aşırı memnunum. Cihazın amaçsız olduğu çipine göre değil ihtiyaçlara fiyatı bazında ne denli cevap verdiğiyle bağlantılıdır. Eski çip diye niye amaçsız olsun? Aynısı iPhone 14 için de geçerli. iPhone 13 Pro’nun aynısı. Başta iPhone 14 sipariş etmiştim fakat iade ettim ve iPhone 14 Pro almaya karar verdim. Ama pil konusunda sorunlu olması sebebiyle ve büyük ekrana da meyil edince bir anda iPhone 14’ten pro max’e döndü iş. Hal böyle olunca fiyat da bir anda uçmuştu. iPhone 14’ten iPhone 14 Pro Max’e gidene kadar aradaki farka sıfır telefon alınabiliyor ve öyle az bir fark da değil. Bu sebeple büyük ekran ve uzun pil ömrü için benim açımdan en iyi seçenek iPhone 14 Plus’tı. iPhone 14 Pro alabilirdim ama istediğim büyük ekran ve pil ömrüydü. Yani ortada bir amaç var ve bu cihaz da bu amaca gayet uygun yapıda. Sadece 48 megapiksel çözünürlük ve kamera geliştirmeleri beni cezbetti. Ayrıca profesyonel kullanım olmadığı sürece pro olup olmamasının hiçbir önemi yok. Pro olmadığını belli etmese ne olacak kullanım profesyonel olmadıktan sonra? İçerik üretmiyorsan bu cihaz ile yapabildiğin her şeyi diğer cihaz ile de yapabiliyorsun. Alanların %90’ı standart kullanıcılar. Profesyonel değiller. Ben alıp da kimsenin ProRes video ve ProRAW fotoğraf çekimi yaptığını ve bunları bilgisayar başında Lightroom üzerinde düzenlemekle uğraştığını görmedim. Fotoğrafı/videoyu kayıplı formatta çekip günün sonunda Instagram’a atıyorsun ve olay bitiyor. Ekran olarak ise 120 Hz olduğu halde belirli durumlar haricinde asla 120 Hz’de çalışmayan bir ekranı var. Bunu tekno mağazada bizzat kendim de deneyimledim. Standda iPhone 14 Pro Max ile S23 Ultra vardı. İkisini de denedim fakat o 120 Hz akışkanlığını iPhone 14 Pro Max’te alamıyordum. S23U’nun ise bariz şekilde 120 Hz’de çalıştığı farkediliyordu. Bu nasıl pro şimdi? Pro diye alıyorum ama 120 Hz’de çalışmıyor. E niye veriyorum bu parayı? Sadece kamerası için. Onda da RAW çekim yapmadığınız sürece ya da telefoto kamerayı kullanmadığınız sürece hiçbir fark göremezsiniz. 10 bin lira farkı sadece kamera için vermiş gibi oluyorsunuz. O farka başka ihtiyaçlarımı gördüm. Ki iyi ki de öyle yapmışım. Çünkü şimdi o farka aldığım ürün şu an aynı farka alınamıyor. :) Bu arada iPhone 14 PM’yi elime alır almaz ilk farkettiğim şey top güllesi gibi ağır olmasıydı. İyi ki de almamışım dedim. Evimde medya sunucum mevcut ve telefon üzerinden sıkça içerik izlerim. Bu kadar ağır bir telefonu saatlerce elimde tutmak bilek ağrısı yapar. Hayatımda hiç bu kadar ağır bir telefon tuttuğumu hatırlamıyorum. Baya kadın telefonu olmuş. Kadın telefonu derken şu sebeple kadınlar çanta bulundurduğundan ve bizim gibi cepte taşımak gibi bir dertleri olmadığı için ağırlık onlar açısından bir problem teşkil etmiyor. Bu kadar ağır bir telefonu cepte taşımak gerçekten bir süre sonra rahatsız edecektir. Şu anki iPhone 14 Plus bile bana bu kadar zor geldiyse pro max düşünemiyorum. Hele bir de kılıfla falan 300 gram oluyor düşününce bile psikolojim bozuluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Düz proların şarjı çok kötü o yüzden tutmuyor

• Plus çok ortada kalan bi model oldu çevremde kullanan bile çok az

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.