Şimdi Ara

Türkiyede eğitim sistemi neden kötü açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak sorun formasyon eğitim fakültesindekilerın hakkı olduğu halde fen edebıyatçılarda bunun nimetinden yararlanıp öğretmen olması sonuç ne ? öğretmen olan binlerce mevzun ve 4 yıl öğrt.olmak için okuyan egıtım fakültesi öğrencinin atamalarda kpssde hakkı yenmesi.

ikinci olarak maaşlar 2000 tl maaş veriyorsun 5000 tl versen adam gıbı duzene soksan sistemi kimse tıp hukuk mühendislik okumaz ve iyi derece yapanlarda öğretmenlik seçer, iyi öğretmen iyi nesil demektir.

Her yere üni. açmak ve eğitim faküktesi koymak

Bir ara aöfden bile öğretmen olunuyordukı kaldırıldı şuan tek ing.öğretmenliği var.

Herkes öğretmene suç atar asıl veli suçludur idealist bir hoca çocuğa zor yolu gösterir sene sonunda fırça atan çirkeflik yapan velileri görmemek için adam hakkı olmayanı bile geçiriyor sonra yalvarmaya gidersınız geçir diye.

Kpssde yaşanan olaylar.

Sırf küpe taktı diye bir hocayı doğuya süren sistem.

Doğu görevi (her memurun korkusu)

Sırf puanı yettiği için öğretmen olanlar.

Düz liseleri kapatıp en kalitesiz okulları bile anadolu yaptılar dershaneleri temel lise yaptılar ben dershaneye gidiyorum disiplin 0 beyler öpüşen hocanın karşısında kucaktan kucağa gezen tipler var temel liselerde disiplin adına bişey yok.

Çok fazla şişirme notlar sonucunda herkesin taktir teşekkür alıp liseyi en kotu ogrwncının bile ıyı ortalamayla bıtırmesi.

emekli yaşı 65 yaşına kadar 40 45 yıldır öğrt.yapuyor millet doğal olarakta kontenjan düşmüyorki yeni insanlarda gelsin düşürsene şunu 50ye.

Vakıf üni.sonucu hakkıyla mühendislik kazanıp zengin bebelerin para verip baraj sınırındakı puanlarla mühendis mimar olması.

10 zayıf dersle bile geçebilme hakkı yeni geldi.

daha çok var mümkünse sizde sayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebi224 -- 25 Ekim 2015; 0:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılıyorum

• Doğudaki sorun inanılmaz boyutlarda.Hiçbir memur gitmek istemiyor oraya.Ögretmenler sırf tayin isteyebilmek için formaliteden evlilik yapıyorlar.Hastane açılıyor hastaneye saldırıyorlar,okulları yakıyorlar,polislere roket atıyorlar.E sonra orda hayat olmuyor.Ya terörist oluyorlar ya da İstanbul gibi batı şehirlerine gelip Bağcılar gibi çöplüklere yerleşip gündelik hayat düzeninin içine ediyorlar.
    Gelelim batıya.Veliler çocuklarını şımarık yetiştiriyor kanımca.Ögretmen en ufak bir hakaretinde direk soruşturmaya kadar gidiyor.Eskiden biz dayak yerdik annemiz babamız hakettin derdi.Yani eğitim eksikliği başta aileden geliyor.2.olarakta herşeyin sınava dayandırılması.Hiçbir ülkede 1 sınav için 12 yıl emek vermiyorsun.
    Daha çok var yazsam rahat 2 sayfa gider.Yazmaya eriniyorum.Bu konuları tartışmakla ülke düzelmiyor malesef.

• Aylık Türkiye de eğitim sistemi neden kotu konusuna hoşgeldiniz

• up

• Hocam yeni nesil kadar boş beleş bi nesil yok öğretmen bişey dese çocuga hemen dava açılıyor ve bu yüzdende çocuklar çok şımarık yetişiyor ben 84 lüyüm bizim zamanımızda saygı vardı yahu çalışkan olmasanda ahlaklı oluyordun.

Ülke bence bitmiş hocamkeşke tek eğitim olsa,sağlık sistemi,yaşam kalitesi o kadar zorlaştıki ben hep bunu derim hayat zor değil Türkiyede hayat zor durumu olan aklı başında olan bi dakika bile durmaz 13 yıldır başımızda olanlar daha yeni asgari ücret 1.300 olacak diyiyorlar yazık yaf:)
  • Sorunu çözmek için öğretmenlere düzenli olarak kpss'ye girme şartı getirilmeli. Böylece kendilerini geliştirmek zorunda kalacaklar ve paslanmayacaklar. Daha sonra dersleri ağırlaştıracaksın. Elini kolunu sallayan eğitimden, fef'den mezun olamayacak böylece. Sonra ellerinden 3 ay yaz tatilini alacaksın. Başka bir şekilde çalışmaları sağlanacak. Bu dediklerim olursa eğitim sistemi düzelecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla her şey çözülür ama bu eğitim sistemi böyle gitmeye devam ederse ne üretecek sanayimiz nede geliştirecek teknolojimiz nede yiyecek ekmeğimiz kalacak. İnsanlar ölür, doğar, terör çözülüyor, partiler gider gelir fakat bu eğitim sistemini düzeltmedikçe hiçbir zaman refah toplum düzeyine ulaşamayacağız ve bunu şimdi yapsak bile en az 30-40 belkide daha fazla yıl sonra bize geri dönecek. Ama biz düzeltmek, iyisini yapmak yerine daha da beter hala soktuğumuz için Türkiye diye bir devletin yıkılması da yakındır, bağımsızlığını kaybetmesi de. Acı ama gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hippokrates

Sorunu çözmek için öğretmenlere düzenli olarak kpss'ye girme şartı getirilmeli. Böylece kendilerini geliştirmek zorunda kalacaklar ve paslanmayacaklar. Daha sonra dersleri ağırlaştıracaksın. Elini kolunu sallayan eğitimden, fef'den mezun olamayacak böylece. Sonra ellerinden 3 ay yaz tatilini alacaksın. Başka bir şekilde çalışmaları sağlanacak. Bu dediklerim olursa eğitim sistemi düzelecektir.

Tek suçlu öğretmen yani? Kpss baştan saçmalık zaten her gün yapılsa kaç yazar. Tıpkı ygs/lys gibi. Beden müzik dersimiz var zordan kastın nedir. Çocuk psikolojisini görüyoruz bunu nasıl zorlaştıracaksın? 3 ay tatilde inşaatta çalışsın nasıl fikir kafana yattı mı

• 12 yıl okul okudum 1 ay üniversite okuma-yazma hariç 1 ayda kendime kattığım kültürü,bilgiyi 12 yılda katamamıştım. Bunun en büyük katkısı üniversitede sorgulayan araştıran bireyler yetiştirmeyi hedefliyorlar saçma kuralları yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 dersten kalan nasıl geçerki 2.5 tutmaz ki

Not;
    Bütün derslerim 93 :D
    Resim beden dahil

• Arz,Talep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rzgrklc

quote:

Sorunu çözmek için öğretmenlere düzenli olarak kpss'ye girme şartı getirilmeli. Böylece kendilerini geliştirmek zorunda kalacaklar ve paslanmayacaklar. Daha sonra dersleri ağırlaştıracaksın. Elini kolunu sallayan eğitimden, fef'den mezun olamayacak böylece. Sonra ellerinden 3 ay yaz tatilini alacaksın. Başka bir şekilde çalışmaları sağlanacak. Bu dediklerim olursa eğitim sistemi düzelecektir.

Tek suçlu öğretmen yani? Kpss baştan saçmalık zaten her gün yapılsa kaç yazar. Tıpkı ygs/lys gibi. Beden müzik dersimiz var zordan kastın nedir. Çocuk psikolojisini görüyoruz bunu nasıl zorlaştıracaksın? 3 ay tatilde inşaatta çalışsın nasıl fikir kafana yattı mı

Kpss nitelikli öğretmen ile niteliksiz öğretmeni ayırt etmeye yarıyor. Saçmalık falan değil. Dersleri zorlaştırmayı sistem anlamında söyledim. Çan eğrisi kaldırılsın, her derse baraj getirilsin, haftalık ders sayısı artırılsın. Şu rezilliğe bakar mısın?http://www.milliyet.com.tr/ogretmenler-sinifta-kaldi--gundem-2094581/
    Bu insanlar kalkıp öğretmen mi olacaklar şimdi? Niteliksiz bir öğretmenden nasıl nitelikli öğrenciler, donanımlı beyinler çıkar söyler misin bana?

• quote:

quote:

quote:

Kpss nitelikli öğretmen ile niteliksiz öğretmeni ayırt etmeye yarıyor. Saçmalık falan değil. Dersleri zorlaştırmayı sistem anlamında söyledim. Çan eğrisi kaldırılsın, her derse baraj getirilsin, haftalık ders sayısı artırılsın. Şu rezilliğe bakar mısın?http://www.milliyet.com.tr/ogretmenler-sinifta-kaldi--gundem-2094581/
    Bu insanlar kalkıp öğretmen mi olacaklar şimdi? Niteliksiz bir öğretmenden nasıl nitelikli öğrenciler, donanımlı beyinler çıkar söyler misin bana?

Mülakat olsa daha iyi olmaz mı torpilsiz? İşini gayet düzgün yapan öğretmenler de var hocam ama müfredatın dışına çıkamıyorlar. Kim milyoner olmak ister de harita bilgisi sorusunu yapamayan coğrafya öğretmeni de var. Sistem komple çürük bana göre veli öğretmen meb.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack76

Valla her şey çözülür ama bu eğitim sistemi böyle gitmeye devam ederse ne üretecek sanayimiz nede geliştirecek teknolojimiz nede yiyecek ekmeğimiz kalacak. İnsanlar ölür, doğar, terör çözülüyor, partiler gider gelir fakat bu eğitim sistemini düzeltmedikçe hiçbir zaman refah toplum düzeyine ulaşamayacağız ve bunu şimdi yapsak bile en az 30-40 belkide daha fazla yıl sonra bize geri dönecek. Ama biz düzeltmek, iyisini yapmak yerine daha da beter hala soktuğumuz için Türkiye diye bir devletin yıkılması da yakındır, bağımsızlığını kaybetmesi de. Acı ama gerçek.

Katılıyorum.Yüzyıllardır süregelen Türk devletleri birbirimizle ettiğimiz kavgalar yüzünden bitecek.Bizler yakın bir zamanda Fatih Sultan Mehmet , Kanuni , Mustafa Kemal Atatürk ün hükmettiği tüm dünyaya kök söktürmüş ama kürt sorunu,terör ve eğitim sistemi yüzünden kaybedilen bir ülke olarak anılacak benden söylemesi.Allah sonumuzu hayretsin.

• Abicim her şey eğitimcilerin davranışlarına bağlı. Bu ülkede milli eğitim öğrencinin saçına kıyafetine karışacağına öğretmenlerin davranışlarına müdahale etmesi lazım.
    Lise 4'e gidiyorum şu an o kadar kötü öğretmenlerimiz var ki görmeniz lazım.
    Kitaptan deftere yazı yazdırmakla, öğrenciye ezber yaptırmakla eğitim olmaz.
    Öğrencinin ve öğretmenin birbiriyle bilim, felsefe ve din gibi konularda sohbet etmesi, tartışması gerekiyor. Saman gibi eğitimle bunlar olmaz.

Okullara siyasi eğitim verilmeli ve iktidar bu derslere karışmamalı. Şu anki öğrencilerin %90'ı ideolojilerin çoğunu bilmiyor.

Yani demek istediğim; okullara sosyal hayatta işimize yarayacak dersler gerekiyor. Öğrencinin sosyal yaşamda işine yarayacak bilgiler alması şart.

• iğrenç bir eğitim sistemi var o kadar kötü ki son 12 yılda 13 kere mi ne değişmiş eğitim sistemi resmen deneme tahtası olduk. arkadaşlar çözüm çok basit akrabaları eğitim sisteminin başına geçirmeyeceksin eğitim proflarını koyucaksın üstüne batıdaki eğitim sistemini benimseyeceksin 20-30 sene içinde etkileri gözükür çok rahat bir şekilde ama nerede? ülkenin geri gitmesini isteyenler arapçayı koyar tabii. lanet olsun bu başımızdakilere onlara destekleyenlere.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Mülakat olsa daha iyi olmaz mı torpilsiz? İşini gayet düzgün yapan öğretmenler de var hocam ama müfredatın dışına çıkamıyorlar. Kim milyoner olmak ister de harita bilgisi sorusunu yapamayan coğrafya öğretmeni de var. Sistem komple çürük bana göre veli öğretmen meb.

sizce bu ülkede torpilsiz bir mülakatın olması mümkünmü ?

eğitim-fen edebiyat okuyanlar istiyorki her okuyan hemen sınavsız atansın. neden ? adam çünkü tercih ederken kafasındaki hayal o. kadro kadro kadro. neden ? rahatlığı tatili v.b. için.

mevcut öğretmenlerin %70 i atanana kadar debelen sonra yat ve emekliliği bekle modunda. şu an bir alan sınavı yapılsa adım gibi eminimki %40-50 branş öğretmeni kendi alanında başarısız olacaktır.

keşke yıllık-2 yılda bir alan bilgisini test etme 2 defa baraj altı kalınması halinde kadrodan postalanma olayı gelse öğretmenliklere ve akademik kadrolara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 25 Ekim 2015; 1:56:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çengelliiğne

Abicim her şey eğitimcilerin davranışlarına bağlı. Bu ülkede milli eğitim öğrencinin saçına kıyafetine karışacağına öğretmenlerin davranışlarına müdahale etmesi lazım.
    Lise 4'e gidiyorum şu an o kadar kötü öğretmenlerimiz var ki görmeniz lazım.
    Kitaptan deftere yazı yazdırmakla, öğrenciye ezber yaptırmakla eğitim olmaz.
    Öğrencinin ve öğretmenin birbiriyle bilim, felsefe ve din gibi konularda sohbet etmesi, tartışması gerekiyor. Saman gibi eğitimle bunlar olmaz.

Okullara siyasi eğitim verilmeli ve iktidar bu derslere karışmamalı. Şu anki öğrencilerin %90'ı ideolojilerin çoğunu bilmiyor.

Yani demek istediğim; okullara sosyal hayatta işimize yarayacak dersler gerekiyor. Öğrencinin sosyal yaşamda işine yarayacak bilgiler alması şart.

bahsettiğiniz donanımda insanlar genelde öğretmen olmaz. ideal uğruna olanlarıda devlet kadrosunda çalışmaz.

• Öğretmene saygı hiç kalmamış arkadaşım öğretmeni me diyorki o bana bi sesini yükseltsin dövsün babamı okula getiririm diyor. Nesil çok şımarık. Sen ortalığı yık başkasının öğrenme hakkını elinden al 40 kişinin hakkına gir ve utanmadan bunları söyle. Eğer ben dayağı hakketsiysem ağız burun dalsada aileme kavga ettim kavganın suçlusu bendim derim kimse kimseyi durduk yere dövmez. Bu ülkeye idam ile dayağın geri gelmesi lazım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.