Şimdi Ara

Türkiyede temel bilimler okumak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kimse dillendirmemiş ama ilk 20kda olup temel bilim okursan ilk 5k için 2000,5-10k için 1500,10-20k için de 1000 tl burs alabiliyorsun.(Ortalama2.5 üstü olmak şartıyla)Bu para da eğer ki çok harcayan birisi değilseniz üniversitede ailenize yük olmanızı engeller.Mezun olduktan sonra da iş sahası bayağı geniştir.Boun faktörünü de göz önüne katarsak şahsen bounda matematik okumayı yıldızda herhangi bir mühendisliği okumaya tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese teşekkür ediyorum

Söyle genel bi cevap vercek olursam sadece sıralama iyi geldi diye tıp yazmak bana çok kötü bir şey gibi gözüküyor yani sonuçta bu hayatım olacak. Ve ben okumak istiyorum ciddi ciddi ömrümün sonuna kadar okumak istiyorum beni kitaplarımla gomsunler istiyorum çünkü bunu seviyorum hem de çok

Sınava hazırlık sürecine koç mat hedefiyle başlamıştım ama böyle ters tepkiler alınca çalışmam kötü etkilendi çalışmam için bi sebep bulamadım ve şu an ciddi ciddi o insanlara dargınım çünkü hayat bu olmamalı bence

Aileye yük olma meselesinde en azından ünide rahatım çünkü tubitakin iyi bir bursu var ve ozel ders imkani hele de istanbulda. Mbg okuyan arkadaşın yatay geçiş yapması biraz düşündürdü hangi bölüme gecis yapicak yapcak söyler umarım

Ve son olarak pişman olup bu sınav sürecini tekrar yaşamak istemiyorum bu yüzden her ihtimali düşüneceğim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi childintheRye -- 20 Haziran 2019; 18:11:14 >

• Odtu mat isteyen arkadas seni o kadar iyi anliyorum ki.ailem uzakta ve ben korkumdan bunu anne babama söyleyemedim bile

• childintheRye kullanıcısına yanıt
    Evet ben de korkumdan tam söyleyemedim. Tıp istemediğimi biliyorlar mühendislik istiyorum sanıyorlar. Çocukken hevesim vardı ama lisenin başında gerçekten matematikle fizikle ilgilenmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubleonursuz -- 11 Temmuz 2019; 13:27:47 >
    Hocam mbg okuyan arkadaş dediğin ben miyim bilmiyorum çünkü iki kişiyiz.Ben Cs istiyorum.Ama şu an geçemem sanırım.

• Evet hocam sizsiniz diğeri mühendislik istiyor zaten. Mbg okuyan iki kisinin yatay geçiş istemesi beni şaşırttı açıkçası çünkü en okunabilir bölümlerden birisi olarak söyleniyordu hep tabi insana göre değilse dediginiz gibi başka bir ihtimal kalmıyor
    Ve matematik okusam da çap yaparım büyük ihtimalle zaten bounda birçok mühendislik ve diğer temel bilimlerle çap yapma imkanı var bu çekici kılıyor biraz daha

• The Cupid kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi ki sizin gibi insanlara denk geliyorum çünkü boun fizik geçen sene 18k ile kapatmış ve sizin sıralamanız çok iyi olduğu halde bunu yazmanız bana cesaret veriyor

Hocam ben fizik bölümüne taa 10. sınıfta karar vermiştim. O zamanlar boun fizik 28k civarı falandı. Ben de rahat rahat girerim fazla kasmam diye düşünmüştüm. Gel gör ki iki sene içerisinde 18e ilerledi, bu sene kaçla kapatır bilinmez. 18e düşünce ve ilk 5 bin bursunu vs görünce ben de şu bursu alayım dedim. Bu sene de iyi çalıştım. Muhtemelen 2k gibi bir şey gelecek. Daha iyisi gelseydi de fikrim değişmezdi. Aileme 2 senedir fizik seçeceğimi söylediğim için alıştılar, seçme diyen falan yok.
    Eğer gerçekten istiyorsan kimseyi dinleme, sonuçta senin hayatın. O bölümü sen okuyacaksın başkaları değil.
    Yurt dışı hedefin var mı?
    Aynen bu kararı sen kafanda bitirdiysen ne güzel ama ben daha bu sene başında karar verdim ve destek çikan da olmadı buna fakat bu biraz kötü etkilese de değişmeyecek gibi
    Yurtdışı isteğimse elbette var ama bu konuyu pek araştırmadım hele bi üniye gideyim kafamdaki ilk şey bu olacak herhalde. sizin var galiba aklınızda öyle bir şey

evet var, asıl hedefim o zaten. fizik konusunda gayet iyi de matematikte de boun'dan yurt dışında çok iyi yerlere gidebilirsin bencehttp://www.math.boun.edu.tr/images/sitedoc/graduates.pdf şurdan da görüldüğü üzere.
    Insallah hocam ya istediğimizi olur seneye de bounda görüşürüz artık beni çok bunaltmazlarsa

Bölümü planladığın gibi seçtin mi? Seçtiysen pişman mısın ve düşündüğün şeyleri yaşadın mı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.