< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi childintheRye -- 19 Haziran 2019; 18:43:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi childintheRye -- 19 Haziran 2019; 18:43:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye temel bilim okunur ancak ilerlemek için yurtdışına gitmeniz gerekir.
"Matematik okuyacaksanız ortalama bir matematikçi olamazsınız, çok iyi olmak zorundasınız." der ünlü matematik profesörü Ali Nesin. Matematik, fizik gibi alanlarda akademisyen olmak bir meslek değildir çünkü ömür boyu çalışırsınız, bilimde emeklilik yoktur. Eğer vasat bir akademisyen olursanız mesleki tatmin de yaşayamazsınız ve aldığınız normal maaş ile tatminsiz bir hayatınız olur. Temel bilimlerde esas tatmin parada değil yaptığınız işlerdedir, Ali Nesin'in dediği gibi ortalama bile olamazsınız. Mutlaka çok çok iyi olmalısınız. Bu bölümler seçilir mi, kesinlikle seçilir ancak gençlik hevesiyle sadece ilginç geldiği için marjinal olmak için kesinlikle seçilmez ya da puan boun'de ee okumaya yetmiyorsa boun'de okumak için yazılmaz, pişman olursunuz. Eğer gerçekten tutkuluysanız, 50 yıl sonra da aynı hevesle bilim için çalışacaksanız işte o zaman gönül rahatlığıyla yazın. Çok para kazanmazsınız ama rahat yaşayacak kadar kazanırsınız (genellikle yurtdışında) ve birçok tutkulu bilim adamı gibi ofisinizde / labınızda gözünüzü son kez kapatırsınız. Temel bilimci değildi ancak Şeyhü'l Müverrihin'di. Osmanlı Tarihin'nin dünyada tanınan en büyüğüydü. Tutkusunu " Ben mutlu bir insanım. 15 yaşında kendime bir hedef koydum. Ona eriştim. Dağa çıkmak gibiydi; zirveye ulaştım, şimdi oradan bağırıyorum, herkes beni dinliyor. " diyerek 2015'te 99 yaşında böyle anlatmıştı. İşte tutku böyle birşeydir. Siz de böyle bir hedef koyabiliryorsanız yapın. Aşağıdaki fotoğraf Prof. Dr. HALİL İNALCIK Hoca'nın Bilkent Üniversitesindeki çalışma odasının 100 yaşında bıraktığı halidir... Ayrıca Halil Hoca gençliğinde okuduğu " Hasan Âli Yücel / Goethe - Bir Dehanın Romanı " isimli kitaptan da çok etkilendiğini söyler, sizlere de tavsiye ederim. İş Bankası Kültür Yayınlarından güncel baskısını bulabilirsiniz. http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/600x360/Archive/2016/7/26/574533_cover_rect.jpeg?lastModified=1469536908966 |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 19 Haziran 2019; 23:28:15 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomi_06 -- 20 Haziran 2019; 1:9:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|