Şimdi Ara

Türkiyede temel bilimler okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tahminlerime göre sıralama 10-15k arası gelicek ve boun matematik istiyorum ama bunu etrafımdakilere söylediğimde sanki bi hata yapıyormuşum gibi tepki veriyorlar ve forumun düşüncelerini merak ediyorum

Cevap verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi childintheRye -- 19 Haziran 2019; 18:43:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye temel bilim okunur ancak ilerlemek için yurtdışına gitmeniz gerekir.

"Matematik okuyacaksanız ortalama bir matematikçi olamazsınız, çok iyi olmak zorundasınız." der ünlü matematik profesörü Ali Nesin.

Matematik, fizik gibi alanlarda akademisyen olmak bir meslek değildir çünkü ömür boyu çalışırsınız, bilimde emeklilik yoktur.

Eğer vasat bir akademisyen olursanız mesleki tatmin de yaşayamazsınız ve aldığınız normal maaş ile tatminsiz bir hayatınız olur.

Temel bilimlerde esas tatmin parada değil yaptığınız işlerdedir, Ali Nesin'in dediği gibi ortalama bile olamazsınız. Mutlaka çok çok iyi olmalısınız.

Bu bölümler seçilir mi, kesinlikle seçilir ancak gençlik hevesiyle sadece ilginç geldiği için marjinal olmak için kesinlikle seçilmez ya da puan boun'de ee okumaya yetmiyorsa boun'de okumak için yazılmaz, pişman olursunuz.

Eğer gerçekten tutkuluysanız, 50 yıl sonra da aynı hevesle bilim için çalışacaksanız işte o zaman gönül rahatlığıyla yazın. Çok para kazanmazsınız ama rahat yaşayacak kadar kazanırsınız (genellikle yurtdışında) ve birçok tutkulu bilim adamı gibi ofisinizde / labınızda gözünüzü son kez kapatırsınız.

Temel bilimci değildi ancak Şeyhü'l Müverrihin'di. Osmanlı Tarihin'nin dünyada tanınan en büyüğüydü. Tutkusunu " Ben mutlu bir insanım. 15 yaşında kendime bir hedef koydum. Ona eriştim. Dağa çıkmak gibiydi; zirveye ulaştım, şimdi oradan bağırıyorum, herkes beni dinliyor. " diyerek 2015'te 99 yaşında böyle anlatmıştı.

İşte tutku böyle birşeydir. Siz de böyle bir hedef koyabiliryorsanız yapın. Aşağıdaki fotoğraf Prof. Dr. HALİL İNALCIK Hoca'nın Bilkent Üniversitesindeki çalışma odasının 100 yaşında bıraktığı halidir...

Ayrıca Halil Hoca gençliğinde okuduğu " Hasan Âli Yücel / Goethe - Bir Dehanın Romanı " isimli kitaptan da çok etkilendiğini söyler, sizlere de tavsiye ederim. İş Bankası Kültür Yayınlarından güncel baskısını bulabilirsiniz.

http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/600x360/Archive/2016/7/26/574533_cover_rect.jpeg?lastModified=1469536908966
  • Boğaziçi matematik öyle laf atılacak bir bölüm değil bence tercih edilebilir hata yaptığını düşünenler öğretmen olucağını sanıyordur ama sadece 3 5 kişi öyle güzel üniversitelerden öğretmen olup çıkıyor ki onlarda özel dersle iyi para kazanıyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de fizik okumak istiyorum. Bana da ailem dahil herkesten gereksiz tepkiler geliyor. Ama akademik olarak ilerlemek istediğimden doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Sen de akademik kariyer yapmak istiyorsan doğru tercih yapmış olursun.

• Matematik bölümünün iş imkanlarını vs çok bilmiyorum ama akademik kariyer düşünüyorsan yaz. Ben de 2-3k sıralama ile boğaziçi fizik yazacağım.
  • Saçma bence, o sıralamayla tıp ya da mühendislik okumak varken boun mat biraz heyecan aramak gibi. Ayriyeten önü açık bir temel bilim olsa mbg gibi mesela yine neyse. Ama benim şahsi kanaatim tıp/diş ikilisinden birini istemiyorsanız güzel bir ünide tercihinize kalmış güzel bir mühendislik okumanız yönünde.

Bu arada ilk senemde bende mbg okudum, çok sevdim çok güzel ama şu an başka bir mühendislik bölümüne yatay geçiş düşünüyorum sorun olursa cevaplayabilirim

• ysb223 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı durumdayız.Ben de bilkentte mbg okuyordum şu an yatay geçiş düşünüyorum

• 15 k ya boun matematik saçma bence. O sıralama tıp var, odtü-itü de güzel mühendislikler var. Bunlar dururken gidip işsiz kalma ihtimalinin yüksek olduğu bir bölümde okumak çok mantıklı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam temel bilim okumak için idealist olmak ve o bölüme çok ilgi duymak lazım.Mesela ben mbg okuyorum bilkentte ama bölümün bana göre olmadığını anladım bırakmaya karar verdim.İyice düşünmenizi öneriyorum.Çoğu mühendislik matematik ağırlıklı zaten okurken matematikle ilgilenirsiniz veya çap yapmaya zorlarsınız.Ama gerçekten ilgi duyuyorsanız ve bölümde mutlu olacağınızı düşünüyorsanız,biz bir şey diyemeyiz.

• Hocam akademi için 28 yaşına kadar ailenden yardım alman gerek diyebilirim hayatının her anında eğitim göreceksin sürekli daha yukarıya çıkmak için ders çalışman gerekecek bunların bilincinde olmalısın hayal ettiğin saygı görülecek pozisyona 40 lı yaşlarından sonra belki ulaşabileceksin bunları unutma tabi bunlar akademik kariyer için boğaziçinden mezun olmuş ortalama düzeyde bir insan çoğu bankada analist olabilir yan dal yapıp kendine bir yol çizebilir seçmeli derslerine yazılım ekleyip yazılım işine girebilir bunun gibi daha bir çok işi yapabilir

• The Cupid kullanıcısına yanıt
    Hocam 2k-3k ile Koç düşündünüz mü Fizik için?

• Türkiye temel bilim okunur ancak ilerlemek için yurtdışına gitmeniz gerekir.

"Matematik okuyacaksanız ortalama bir matematikçi olamazsınız, çok iyi olmak zorundasınız." der ünlü matematik profesörü Ali Nesin.

Matematik, fizik gibi alanlarda akademisyen olmak bir meslek değildir çünkü ömür boyu çalışırsınız, bilimde emeklilik yoktur.

Eğer vasat bir akademisyen olursanız mesleki tatmin de yaşayamazsınız ve aldığınız normal maaş ile tatminsiz bir hayatınız olur.

Temel bilimlerde esas tatmin parada değil yaptığınız işlerdedir, Ali Nesin'in dediği gibi ortalama bile olamazsınız. Mutlaka çok çok iyi olmalısınız.

Bu bölümler seçilir mi, kesinlikle seçilir ancak gençlik hevesiyle sadece ilginç geldiği için marjinal olmak için kesinlikle seçilmez ya da puan boun'de ee okumaya yetmiyorsa boun'de okumak için yazılmaz, pişman olursunuz.

Eğer gerçekten tutkuluysanız, 50 yıl sonra da aynı hevesle bilim için çalışacaksanız işte o zaman gönül rahatlığıyla yazın. Çok para kazanmazsınız ama rahat yaşayacak kadar kazanırsınız (genellikle yurtdışında) ve birçok tutkulu bilim adamı gibi ofisinizde / labınızda gözünüzü son kez kapatırsınız.

Temel bilimci değildi ancak Şeyhü'l Müverrihin'di. Osmanlı Tarihin'nin dünyada tanınan en büyüğüydü. Tutkusunu " Ben mutlu bir insanım. 15 yaşında kendime bir hedef koydum. Ona eriştim. Dağa çıkmak gibiydi; zirveye ulaştım, şimdi oradan bağırıyorum, herkes beni dinliyor. " diyerek 2015'te 99 yaşında böyle anlatmıştı.

İşte tutku böyle birşeydir. Siz de böyle bir hedef koyabiliryorsanız yapın. Aşağıdaki fotoğraf Prof. Dr. HALİL İNALCIK Hoca'nın Bilkent Üniversitesindeki çalışma odasının 100 yaşında bıraktığı halidir...

Ayrıca Halil Hoca gençliğinde okuduğu " Hasan Âli Yücel / Goethe - Bir Dehanın Romanı " isimli kitaptan da çok etkilendiğini söyler, sizlere de tavsiye ederim. İş Bankası Kültür Yayınlarından güncel baskısını bulabilirsiniz.

http://www.cumhuriyet.com.tr/thumbs/600x360/Archive/2016/7/26/574533_cover_rect.jpeg?lastModified=1469536908966

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 19 Haziran 2019; 23:28:15 >

• Hocam ülkenin durumu çok iyiye gitmiyor.O yuzden mühendislik okuman daha mantıklı geliyor bana.Gerekirse matla bireysel olarak ilgilenirsin ya da yandal falan yaparsın
  • OHenry O kullanıcısına yanıt
    Düşündüm hocam. Bilkent-koç-boun akademik kadrolarını, seçeneklerini vs karşılaştırdım. Boğaziçinin 3. sınıfta farklı seçenekler sunması beni cezbetti. Astrofizik seçeneği var ve benim de istediğim astrofizik üzerine yoğunlaşmak idi. Akademik kadrosu da oldukça iyi ve yurt dışı bağlantıları çok iyi. Bu yüzden boğaziçine daha yakınım.
  • The Cupid kullanıcısına yanıt
    İdealist bir hedefiniz olması çok güzel, umarım seçiminizden hep memnun olursunuz.

• idealiniz matematikte ilerlemek ve akademisyen olmak ise okuyun aksi takdirde boun için yazıyorsanız yazmayın
  • OHenry O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, umarım siz de hayattaki seçimlerinizden memnun olursunuz.
  • Türkiyede ilk 15 bine girenin illa tıp diş mühendislik yazması zorunlu gibi bi algı var. Bu tamamen saçmalıktır. Kimse istemediği bi mesleğe iş imkanı var diye gitmemeli. Sonra 2 dk da 5 hasta muayene eden doktorlar falan çıkıyor. Ayrıca iş imkanı meselesi 7-8 yıl sonra bitecek gibi gözüküyor her yere tıp fakültesi açıldı ve fabrika gibi üretim yapıyor bakalım devlette kadrolar dolunca kendini bu bölümlere atıp hiç geliştirmemiş arkadaşlar ne yapacak. Diyeceğim o ki kendini geliştirene her yerde iş var. Matematik okuyan adam analitik düşünmeyi problem çözmeyi öğrenir ve her işi yapabilir. Bugün bütün teknolojilerde bütün bilimlerde matematik var. Üniversite döneminde ailene yük olmamak adına özel ders falan da verebilirsin öyle bi imkan da var. Arkadaşın biri demiş 28 yaşına kadar ailene bağımlısın falan diye tamamen saçma bi argüman. Sanki bütün mühendisler mezun olur olmaz ayda 5000-6000 alıyor. Yeni mezun mühendisler en iyi 3500 le falan başlar istediği maaşları almaya da 10 yıl sonra başlar kimse yeni mezun birine o parayı vermez.

Herkes sevdiği, ilgilendiği, sıkılmayacağı işi yaparsa dünya güzel bi yer olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomi_06 -- 20 Haziran 2019; 1:9:31 >

• yapmak istediğim hede, hem ilgim olduğu için hem de ilk 5bine hayatta giremeyeceğim için odtü matematik düşünüyorum
  • 90 67,5 ile odtü mat istiyorum lakin aile baskısı nedeniyle tıp yazacağım gibi gözüküyor.
    Takip.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.