Şimdi Ara

türkiyede üretilen araç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Thomassee

Uymakla ne alakası var hocam??

Atıyorum kablo sistemi.

Kabloların belli standartları var.

Burdaki hatta burdan, dışardakine de ordan kablo alıyorlar.

Ama atıyorum ordaki üretici aynı standartta daha kaliteli üretim yapıyordur çünkü daha eski, daha tecrübeli üreticidir.

Standart aynı ama kalite farklı

hocam baştan okursan daha net anlaşılır ne sorduğum...

arkadaşlar yerli montaj araç daha iyi demiş parça konusunda falan hemen ucuza bulunuyor demiş... oysa ben tam tersini düşünüyorum iş istihdamı dışında yurt dışı montaj araç bana ne zaman incelesem yada duysam daha kaliteli gelir.. anlamadığım aynı araç aynı kasa niye yurt içinde montajı yapılanın parçası ucuz olsun adam yurt dışı montajada sonuçta isterse aynı parçayı hatta yan sanayii bile kullanır demek istedim...

ben kendi fikrim orjinal fabrikası neresi ise ora montaj tercih ederim.. sebebi çok net burda çalışan işçiye ne maaş veriyorki adam karşılığında ne derece öz verili ve titiz çalışsın.. bi vida sıkıldımı tamam bakmazki tammı bi diş azmı sıkıldı bi punta azmı bi kablo hatalımı vs vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

Megane2 var bende Türkiye üretimi yedek parçası bol ve ucuz, piyasaları iyi , daha çok ustaları var. Daha ne olsun bu durum çoğu Türkiye üretimi araç için geçerli. Malzeme olarak daha dandikler bence ama yine de Türk üretimi araçları severim.

nasıl yanı farklı parçalarmı kullanıyorlarda parça daha bol ve ucuz oluyor anlayamadım durumu hocam.. hani desen aynı parça ama malzeme kalitesi farklı tamam derim de sanki burda üretilen megan 2 ile fransa üretimi megan 2 kasa yada malzeme şekli olarak mı farklı yoksa malzeme kalitesimi...

Arac Turkiyede uretilince bir cok paracasi Turkiyedeki tedarikcilerden geliyor. Boyle olunce yedek parca istendiginde daha kolay ve ucuza bulunabiliyor.

anlamadığım nokta Türkiyede üretilen parça yurt dışında üretilen araca olmuyor uymuyor mu yanı... yada tam tersi.. sonuçta bi parçası her 2 aracada aynı değilmi ne yani farklı parçalar mı...

ufak tefek degisik parcalar olabiliyor ama genelde yuzde 90-95`i uyar parcalarin.

Siz sanirim ayni model aracin hem yerlisi hem ithali olsa hangisi iyi diye dusunuyorsunuz ama ayni aracin hem ithali hem yerlisi satilmiyor.

Mesela Opel Astra mi Renault Megani mi diye dusunmek lazim. Astra ithal oldugu icin parcalari Megane parcasindan pahali oluyor.

Turkiyede iscilik daha ucuz + parca ulkenin icinde uretilince nakliye parasi da dusuk oluyor.

• Aracin turkiyede uretilmis olmasi hicbir sekilde arac kalitesi icin fark yaratmaz. Cunku tasarimcinin+yani patent sahibinin standartlari vardir. Fabrika sadece verilen mali istenilen kalitede uretir. Fabrika dediginiz seyin baska bir islevi yoktur. Bu baglamda turkiyede uretilen araclar eger dediginiz gibi daha kalitesiz ise bu tamamen firmanin satis politikalariyla ilgilidir. Sorunu turkiyeye ve turk insanina mal etmek tamamen yersizdir. Ben cinde uretim yaparim ama titanyumdan fiberglastan araba yaparim. Cin iyi mi olur bu durumda ? Ek olarak yukaridaki arkadasin dedigi gibi, memlekete ve kullaniciya da getirileri buyuk olacaktir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Megane2 var bende Türkiye üretimi yedek parçası bol ve ucuz, piyasaları iyi , daha çok ustaları var. Daha ne olsun bu durum çoğu Türkiye üretimi araç için geçerli. Malzeme olarak daha dandikler bence ama yine de Türk üretimi araçları severim.

nasıl yanı farklı parçalarmı kullanıyorlarda parça daha bol ve ucuz oluyor anlayamadım durumu hocam.. hani desen aynı parça ama malzeme kalitesi farklı tamam derim de sanki burda üretilen megan 2 ile fransa üretimi megan 2 kasa yada malzeme şekli olarak mı farklı yoksa malzeme kalitesimi...

Arac Turkiyede uretilince bir cok paracasi Turkiyedeki tedarikcilerden geliyor. Boyle olunce yedek parca istendiginde daha kolay ve ucuza bulunabiliyor.

anlamadığım nokta Türkiyede üretilen parça yurt dışında üretilen araca olmuyor uymuyor mu yanı... yada tam tersi.. sonuçta bi parçası her 2 aracada aynı değilmi ne yani farklı parçalar mı...

ufak tefek degisik parcalar olabiliyor ama genelde yuzde 90-95`i uyar parcalarin.

Siz sanirim ayni model aracin hem yerlisi hem ithali olsa hangisi iyi diye dusunuyorsunuz ama ayni aracin hem ithali hem yerlisi satilmiyor.

Mesela Opel Astra mi Renault Megani mi diye dusunmek lazim. Astra ithal oldugu icin parcalari Megane parcasindan pahali oluyor.

Turkiyede iscilik daha ucuz + parca ulkenin icinde uretilince nakliye parasi da dusuk oluyor.

anladım hocam bende aynı aracın 2 farklı serisi var diye düşündüm... nedeni bazen sahibindende dolaşırken adam yazmış yerli montaj araçlarla kıyaslamayın bu avrupa üretim yok şu donanımlı falan filan gibi yoksa elbette almanyada üretilen mercedes le yerli montaj üretim aracın parçası bir olurmu hiç...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladım hocam bende aynı aracın 2 farklı serisi var diye düşündüm... nedeni bazen sahibindende dolaşırken adam yazmış yerli montaj araçlarla kıyaslamayın bu avrupa üretim yok şu donanımlı falan filan gibi yoksa elbette almanyada üretilen mercedes le yerli montaj üretim aracın parçası bir olurmu hiç...

aslinda olmamasi icin bir sebep yok firma isterse olur ama adamlarda Turkiyedeki beklentiye gore araba uretiyor. mesela Linea cok satiyor, adamlar Turkiye sartlarina gore uretim yapmislar. Daha kaliteli de yaparlardi isterlerse, isterlerse Alfa Romeo kalitesinde de uretim yaparlardi ama ona gore de fiyati olurdu bu sefer az satilirdi. Tamamen strateji ile alakali. Yoksa Mercedes ve Bmw bile ayni kalitede uretilebilir Turkiyede bir engel yok. Ha tabi elektronikler bazi parcalar her zaman ithal olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

Honda Civic sedan Türkiye'de montajlanıyor. Honda Civic hatchback İngiltere'de montajlanıyor.
    Ikisinin iç kabinine ayrı ayrı oturun. Sedan ya da hatchback Karşılaştırması yapmadan bi havasını koklayın kokpitlerin.
    Materyale dokunun. İşçiliğe bakın.
    Bayiiden çıktığınız zaman aklınızda tek bir soru olacak?
    Neden neden neden?
    Aradaki bu fark neden diyeceksiniz?

ingiltere üretimi civic hb tam bir fiyasko her tarafı plastik, daracık, fıçıcık. full+full sanruflu orjinal deri koltuklı civic sedandan sonra çöp geldi açıkcası.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.