Şimdi Ara

türkiyede üretilen araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bir aracın türkiyede üretilmesi artı bir değer midir yoksa eksi midir sizce

• Muz orta bir soru olmuș . Biri ayağını uzstirsa tam olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terzi.

Muz orta bir soru olmuș . Biri ayağını uzstirsa tam olur

ne soru soracağımı sana danışıyım bidaha sen ayağını uzatıp terziliğinle ilgilen birader
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihbudak

quote:

ne soru soracağımı sana danışıyım bidaha sen ayağını uzatıp terziliğinle ilgilen birader

Alıntıları Göster
    bence artı bir değer çünkü yerli olduğu için yedek parçası yan sanayi vs. derken daha bol+ucuz oluyor.

hepsinden önemlisi istihdam konusu.
  • quote:

quote:

Kendi yazdığımı okuyunca sana hak veriyorum, yazdiklarima kizmakta haklısın.
    Ama senin yazdığını okuyunca bende, kendi yazdığıma hak veriyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Kendi yazdığımı okuyunca sana hak veriyorum, yazdiklarima kizmakta haklısın.
    Ama senin yazdığını okuyunca bende, kendi yazdığıma hak veriyorum.

Neyse Hocam bi parça bizede hak vermişsin ya oda yeter sağolasın. hayırlı akşamlar
  • Honda Civic sedan Türkiye'de montajlanıyor. Honda Civic hatchback İngiltere'de montajlanıyor.
    Ikisinin iç kabinine ayrı ayrı oturun. Sedan ya da hatchback Karşılaştırması yapmadan bi havasını koklayın kokpitlerin.
    Materyale dokunun. İşçiliğe bakın.
    Bayiiden çıktığınız zaman aklınızda tek bir soru olacak?
    Neden neden neden?
    Aradaki bu fark neden diyeceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1g0rithm -- 21 Kasım 2014; 19:48:47 >
  • Maalesef bu durumdan etkilenmiş biri olarak Türkiye'de üretilmiş araçlara şüphe ile bakıyorum. 2011 model megane 3 satın almıştım. Türkiye üretimdi ve Fransa üretimi ile dağlar kadar fark vardı. En acayip olanı stepne fransız üretimlerde bagajın döşeme altında iken Türkiye üretiminde ise arabanın altına monte edilmişti
    Daha çok fark var ama neyse
  • Hep kafa patlatıcı ve zeka isteyen konular açılıyor, kafayi yiyicem yakinda.
  • salihbudak kullanıcısına yanıt
    Salih kardeşim seni yermek için söylemiyorum Terzi sorunun net cevabını vermemiş ama dolaylı yoldanda en iyi cevabı vermiş. Seninde hakkın var tabi yanlış olmasın.
  • Megane2 var bende Türkiye üretimi yedek parçası bol ve ucuz, piyasaları iyi , daha çok ustaları var. Daha ne olsun bu durum çoğu Türkiye üretimi araç için geçerli. Malzeme olarak daha dandikler bence ama yine de Türk üretimi araçları severim.
  • Turkiye uretimi araclarin cogunun iihs veya ncap i belli degil. Acikcasi biras supheli yaklasiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkanxp

Turkiye uretimi araclarin cogunun iihs veya ncap i belli degil. Acikcasi biras supheli yaklasiyorum.
    İstihdam konusunda önemlidir. İthal ikamesi modeline benzer serbest piyasadan kopan modeller uygulanmadıkça faydası olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

Megane2 var bende Türkiye üretimi yedek parçası bol ve ucuz, piyasaları iyi , daha çok ustaları var. Daha ne olsun bu durum çoğu Türkiye üretimi araç için geçerli. Malzeme olarak daha dandikler bence ama yine de Türk üretimi araçları severim.

nasıl yanı farklı parçalarmı kullanıyorlarda parça daha bol ve ucuz oluyor anlayamadım durumu hocam.. hani desen aynı parça ama malzeme kalitesi farklı tamam derim de sanki burda üretilen megan 2 ile fransa üretimi megan 2 kasa yada malzeme şekli olarak mı farklı yoksa malzeme kalitesimi...
  • İthal tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Megane2 var bende Türkiye üretimi yedek parçası bol ve ucuz, piyasaları iyi , daha çok ustaları var. Daha ne olsun bu durum çoğu Türkiye üretimi araç için geçerli. Malzeme olarak daha dandikler bence ama yine de Türk üretimi araçları severim.

nasıl yanı farklı parçalarmı kullanıyorlarda parça daha bol ve ucuz oluyor anlayamadım durumu hocam.. hani desen aynı parça ama malzeme kalitesi farklı tamam derim de sanki burda üretilen megan 2 ile fransa üretimi megan 2 kasa yada malzeme şekli olarak mı farklı yoksa malzeme kalitesimi...

Arac Turkiyede uretilince bir cok paracasi Turkiyedeki tedarikcilerden geliyor. Boyle olunce yedek parca istendiginde daha kolay ve ucuza bulunabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

quote:

Arac Turkiyede uretilince bir cok paracasi Turkiyedeki tedarikcilerden geliyor. Boyle olunce yedek parca istendiginde daha kolay ve ucuza bulunabiliyor.

anlamadığım nokta Türkiyede üretilen parça yurt dışında üretilen araca olmuyor uymuyor mu yanı... yada tam tersi.. sonuçta bi parçası her 2 aracada aynı değilmi ne yani farklı parçalar mı...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

quote:

anlamadığım nokta Türkiyede üretilen parça yurt dışında üretilen araca olmuyor uymuyor mu yanı... yada tam tersi.. sonuçta bi parçası her 2 aracada aynı değilmi ne yani farklı parçalar mı...

Alıntıları Göster
    Rakiplerine göre daha uygun fiyatlı oluyorlar.

Neden derseniz?

Kargo ve gümrük gibi işlemler uygulanmıyor.

Ayrıca parça bekleme vs. gibi bir durum kolay kolay oluşmuyor.Neden derseniz?

Çoğu parçası zaten fabrika stoğunda bulunduruluyor.(Markaya göre değişiyor.Mesela Megane3 HB'de ülkemizde üretiliyor ama

bazı parçaları Fransa'dan isteniyor.)

Çokta bir artısı yok.Genelde satıcı bayiler ve distribütör aradaki kara cebe indirince bir farkı kalmıyor.

• öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Uymakla ne alakası var hocam??

Atıyorum kablo sistemi.

Kabloların belli standartları var.

Burdaki hatta burdan, dışardakine de ordan kablo alıyorlar.

Ama atıyorum ordaki üretici aynı standartta daha kaliteli üretim yapıyordur çünkü daha eski, daha tecrübeli üreticidir.

Standart aynı ama kalite farklı
  • Ülkemize istihdam sağlar, cari açığı azaltır, fiyatı nispeten uygun olur palçasını bol bulursunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.