Şimdi Ara

Mayıs ayında en çok satılan otomobiller: Egea Sedan şaşırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
5.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Türkiye'deki sıfır otomobil satışlarına ilişkin güncel verileri paylaştı. Buna göre pazar 2024 yılı genelinde büyümesini sürdürse de mayıs ayı özelinde yüzde 8'in üzerinde daralma söz konusu. Peki söz konusu dönemde en çok satılan otomobiller hangileri? Gelin yakından bakalım:

Bazı güvenlik donanımlarının standart olmasını zorunlu kılan uygulamanın 7 Temmuz'dan itibaren devreye girecek olması, markaları ellerindeki stoku bitirmeye yöneltti. Dolayısıyla, stok durumunun ve kampanyaların satışlarda büyük rol oynadığı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte ipi göğüsleyen taraf Renault oldu. Fransız marka, hem mayıs ayında hem de 2024 Ocak-Mayıs döneminde lider konumda.

Ayrıca Bkz.Chery, ARRIZO 8 PHEV ile Türkiye'de çevre dostu ulaşıma odaklanacak

İkinci sırada gözleriniz Fiat'ı arıyor olabilir ancak mayıs ayında büyük kan kaybeden markanın beşinci sıraya kadar düştüğünü görüyoruz. İkinci sırada ise Volkswagen yer alırken, çok konuşulan Çinli markalardan Chery üçüncülük koltuğunda oturuyor. Bu arada Chery'nin ilk beş aylık süreçte de üçüncü olduğunu belirtelim.

2024 Mayıs ayında en çok otomobil satan markalar 🚗
    Sıra Marka Adet
    1. Renault 9714
    2. Volkswagen 8036
    3. Chery 6208
    4. Hyundai 4647
    5. Fiat 4510
    6. Skoda 4162
    7. Togg 4140
    8. Peugeot 4025
    9. Dacia 3385
    10. Toyota 3241

Mayıs ayında en çok satılan modeller

Mayıs ayında en çok satılan modellere baktığımızda ise Renault Clio'nun lider olduğunu görmekteyiz. İkinci sırada ise %100 elektrikli Togg T10X bulunuyor. Görünüşe göre Togg'un kredi kampanyası epey ilgi çekmiş. Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea Sedan, 2873 adetle beşinci sırada bulunuyor.

2024 Mayıs ayında en çok satılan otomobiller🥇
    Sıra Model Adet
    1. Renault Clio 4661
    2. Togg T10X 4140
    3. Renault Megane Sedan 3374
    4. Chery Tiggo 8 Pro 3038
    5. Fiat Egea Sedan 2873
    6. Toyota Corolla 2638
    7. Volkswagen Taigo 2606
    8. Honda City 2593
    9. Volkswagen Polo 2414
    10. Hyundai i20 2221

• Egea'nın fiyatları saçmalık seviyesinde. Kim 1.6m verir egea cross'a? Bir de yerli üretim olacak. Koç grubu alışmış millete kırbacı vurmaya. (Not: Egea kullanıcısıyım)

Ps: Fiat beni duymuş herhalde egealarda acayip indirimler yapılmış. Son 1 senede bayiden egea alanlara koç grubunun nasıl kırbacı vurduğu yapılan indirim oranlarından açıkça anlaşılıyor.
    Beni sevindiren geçen ay verilen kredi kampanyasının etkisiyle de olsa TOGG'un aylık 4000 adedi geçen satışı oldu. Umarım Avrupa'ya açıldığında da güzel satış rakamları yakalar...

Egea'nın vergi dilimi avantajını yitirdikten sonra pek bi albenisi kalmıyor bence. Özellikle Honda City şuan otomatik vites ve dolu paketle birlikte neredeyse boş paket Egea parasına satılıyorken...
    İlk 5 ayda toplam 471.743 adet otomobil satılmış. Aylık ortalama 94.348 adet oluyor. Yaklaşık aynı nüfusa sahip Almanya'da ise aylık 173.696 adet. Neyi fazla geldi satışların?

Zaten Türkiye ÖTV-KDV-VERGİ oranlarına 1 numara olmuş. Halen yetmedi diyorsunuz. Ya adam belki 40 yıl çalıştı emekli ikramiyesi ile ilk kez bir araba alacak? Yok almasın vergi %1000 olsun.

Sistemi eleştireceğine niye araç satılıyor diye kızıyorsunuz. Enteresan.
    Teneke egea’yı kim niye alsın. Önceden ucuzdu alıyordu insanlar ama gördüler ucuz etin yahnisi yavan olur. Yağ yakma, yağ eksiltme vs her şey var. Çekiş problemleri var araç gitmiyor. Üstelik her yeni modelinde de bu problemler düzeltilmeden piyasaya çıkıyor. Devlet araç alırken 2 araçta kendisine istemese zaten sorun çözülecek. 1 milyona alacağın aracı 300’e alacaksın. Başta devlet çok aç gözlü, denetim felan da yaptığı yok. Firmalara baskı uygulasa ve kendisi bu kadar vergi almasa yarı fiyatından daha ucuz sahip olacağız araçlara
    ya kardeşim sanane? akıla bak ötv artsın diyor birde utanmadan. sor bakalım para olanda niye para var sen alamıyorsun? ne bu çekememezlik? fiyatı düşsün bizde alalım diyeceğine hala zam gelsin diyorsun bu kafa ile çok daha ezilirsin. ucuzlasın sende al sende o kesime gir. herşeye zam gelsin demek ne demek? belki adam yıllarca biriktirdi aldı? zamları eleştireceğine iyice zamlansın diyorsun.
    100 liraya tavuk döner ayran yiyip "millette para var yauu bah arabağ alıyoğrlar" dediği için ona giren çıkan yok tabi. Ötv artsın diyor.

Yukarıda da yazdım birisi de 1,6 milyona egea mı olur koç ailesi rererö yapmış. Sorsan bilmez o paranın ne kadarı arabanın maliyeti ne kadarı vergi.
    cahilliğin daniskası senin düşüncen bence. emekli ikramiyesi ne kadar ki ne veresin çocuklarına? 1 tane ev alamıyorsun o parayla anca boğazını doldurursun. ayrıca ortalık çakal kaynıyor araba alıyorsun ortası ekli çıkıyor çalıntı çıkıyor ikinci eli sıfırdan yüksek satanımı dersin görüyoruz youtube’da. bence kafa yapınızı değiştirin ben birşeyin fiyatının düştüğünü görmedim. bari sizde yangına körükle gitmeyin.
  • Beni sevindiren geçen ay verilen kredi kampanyasının etkisiyle de olsa TOGG'un aylık 4000 adedi geçen satışı oldu. Umarım Avrupa'ya açıldığında da güzel satış rakamları yakalar...

Egea'nın vergi dilimi avantajını yitirdikten sonra pek bi albenisi kalmıyor bence. Özellikle Honda City şuan otomatik vites ve dolu paketle birlikte neredeyse boş paket Egea parasına satılıyorken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 4 Haziran 2024; 16:47:15 >
  • Talkşov değil Togg ŞOV.

• Egea'nın fiyatları saçmalık seviyesinde. Kim 1.6m verir egea cross'a? Bir de yerli üretim olacak. Koç grubu alışmış millete kırbacı vurmaya. (Not: Egea kullanıcısıyım)

Ps: Fiat beni duymuş herhalde egealarda acayip indirimler yapılmış. Son 1 senede bayiden egea alanlara koç grubunun nasıl kırbacı vurduğu yapılan indirim oranlarından açıkça anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratozgulz -- 7 Haziran 2024; 18:5:26 >
  • Teneke egea’yı kim niye alsın. Önceden ucuzdu alıyordu insanlar ama gördüler ucuz etin yahnisi yavan olur. Yağ yakma, yağ eksiltme vs her şey var. Çekiş problemleri var araç gitmiyor. Üstelik her yeni modelinde de bu problemler düzeltilmeden piyasaya çıkıyor. Devlet araç alırken 2 araçta kendisine istemese zaten sorun çözülecek. 1 milyona alacağın aracı 300’e alacaksın. Başta devlet çok aç gözlü, denetim felan da yaptığı yok. Firmalara baskı uygulasa ve kendisi bu kadar vergi almasa yarı fiyatından daha ucuz sahip olacağız araçlara

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Otomatik Egealar, Megane'dan daha pahalıya satılıyor millet ne kafayla hala Egea tercih ediyor anlamıyorum

• barabarabarbara kullanıcısına yanıt

Otomatiğini almıyorlar ki. 1.4 fire easy düz vites en çok satan modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 4 Haziran 2024; 15:29:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para olanda gerçekten var.Kredi zorluğu faizlerin artması bu kesimi hiç etkilemiyor.Piyasada otomobil satışları azalıyor,otomobiller satılmıyor,ötv inidirmi düzenlemsi vs diyen timsahlara kimse kulak asmasın.Ötv bence %80 den %100'e çıkarılmalı.Vergi vergi diye fakir fukarayı kasıp kavuracağına bak burada ayda 100000 araç alacak kadar ensesi kalın zengin var.Ötv %120 olsa bile bunlara işlemez.Gene gider bağımlı gibi arabalara yapışırlar.Ötv %150 olsun bu sülükler hala deli gibi araba alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 4 Haziran 2024; 14:22:51 >
  • muratozgulz kullanıcısına yanıt
    Niyetim arabayı değiştirmek egea niyetliydim şirket arabaları değiştirdi egea aldı geçen 3 günlük kullanmadım fırsatım oldu arkadaş bu kadar ses yalıtımı kötü olan 2024 model araba yoktur heralde direk vazgeçtim

Egeanın fiyat listesi daha saçma 49adet opsiyon yar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • omer1739 O kullanıcısına yanıt
    Japonların durumunu görsen egea’ya şükredersin. Bu araçları nasıl bu kadar ses geçirebilir yapıyorlar pes doğrusu, özel çaba lazım.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    ya kardeşim sanane? akıla bak ötv artsın diyor birde utanmadan. sor bakalım para olanda niye para var sen alamıyorsun? ne bu çekememezlik? fiyatı düşsün bizde alalım diyeceğine hala zam gelsin diyorsun bu kafa ile çok daha ezilirsin. ucuzlasın sende al sende o kesime gir. herşeye zam gelsin demek ne demek? belki adam yıllarca biriktirdi aldı? zamları eleştireceğine iyice zamlansın diyorsun.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Bende Honda city 2007 model var vallahi benim arabam daha sessiz kafadan gitti egea

• Model bazında taigo dışında hepsi doğrudur özellikle togg u çok görüyorum suvda pejoda çok var

Kırbacı vuran koç ailesi değil, Erdoğan ailesi. Bu millette biraz vergi bilinci olsa böyle vergileri kimse kırbaçlayamazdı.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    İlk 5 ayda toplam 471.743 adet otomobil satılmış. Aylık ortalama 94.348 adet oluyor. Yaklaşık aynı nüfusa sahip Almanya'da ise aylık 173.696 adet. Neyi fazla geldi satışların?

Zaten Türkiye ÖTV-KDV-VERGİ oranlarına 1 numara olmuş. Halen yetmedi diyorsunuz. Ya adam belki 40 yıl çalıştı emekli ikramiyesi ile ilk kez bir araba alacak? Yok almasın vergi %1000 olsun.

Sistemi eleştireceğine niye araç satılıyor diye kızıyorsunuz. Enteresan.

• DGrayMan kullanıcısına yanıt
    100 liraya tavuk döner ayran yiyip "millette para var yauu bah arabağ alıyoğrlar" dediği için ona giren çıkan yok tabi. Ötv artsın diyor.

Yukarıda da yazdım birisi de 1,6 milyona egea mı olur koç ailesi rererö yapmış. Sorsan bilmez o paranın ne kadarı arabanın maliyeti ne kadarı vergi.

• Honda city otomatik varken Egea almanın bir anlamı yok.

Herkes yeni clio alıyor belediye dağıtıyormuş gibi herkeste var bu ara.

• Clio'nun bu kadar satmasına hiç anlam veremiyorum.

90hp 142nm tork 1.0 tce motorun ne gücü var ne de yakıt tasarrufu.

90hp 220nm tork 1.5 dci dizel Clio 4 ekonomik diye satılıyordu tamam da Clio 5 alanlara hayret ediyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.