Şimdi Ara

Yerli otomobil fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
1
Favori
3.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta boyunca forumda 150.000 bandında olacağı konuşuldu... Ben de çok umutlanmıştım ta ki araçları görene kadar... Bence o paraya vermezler bu araçları...

Televizyonda bir yorumcu suv için 45.000 Euro/300.000 lira civarı tahminlerden bahsetti...

Bence 2022 yılında piyasaya sürüldüğünde sedan 300, suv 400den ucuza satılmaz gibi...

Sizin tahmininiz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 27 Aralık 2019; 17:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardesim siz zenginsiniz heralde.Almanyada ,avrupa ulkelerinde cogunluk boyle araclara binebiliyor bizim insanimiz niye binmesin.sokaklarda 3-5 degil onlarca olsun nolur sanki.zenginle fakir arasindaki ucurum kapansin,milli gelir artsin,nefret azalsin.insanlar kari koca namuslari ile calisip gecip derdi olmadan insanca yasasin.tiyatroya,sinemaya gitsin disarida yemek yesin,sifir otomobile binsin,

Soyleyecek cok sey var aslinda ama kelimeler kifayetsiz kaliyor.Bu ulke bu ulke insani daha iyilerine layik.
    Insanlar 2300 tl ile gecim derdinde bu ulkede kari koca calissanda yine ayni.
    Luks bir yerli otomobil ozellikle alamadiktan sonra benim icin bir sey ifade etmiyor.Yapilmasin mi yapilsin elbet.Ama vatandasa gorede bir model b segmenti halk otomobilide uretilseydi gonul isterdi.

Meydanlarda milletim diyenler niye bu milletin de alabilecegi otomobil konsepti tanitmadilar bu gun.saygilar
  • Bugün'ün fiyatlarına göre yazıyorum.

KDV ÖTV alınmazsa en iyi ihtimal 160 - 180 olur.

KDV ÖTV alınırsa 250'den aşağı olması çok zor.

Not: Bu araçların fabrika kurulup da seri üretime geçileciğine inanmıyorum. Umarım yanılırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 27 Aralık 2019; 17:20:51 >
  • O bahsi geçen menzil için sadece 100~120.000 batarya maliyetleri tutar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bugün'ün fiyatlarına göre yazıyorum.

KDV ÖTV alınmazsa en iyi ihtimal 160 - 180 olur.

KDV ÖTV alınırsa 250'den aşağı olması çok zor.

Not: Bu araçların fabrika kurulup da seri üretime geçileciğine inanmıyorum. Umarım yanılırım.
    Saf vergisiz saf hali C suv için 250 bandında vergilerle 400 bin gibi rakamlara satılır bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Euro 5 lira olsa bile anlatılan özelliklerdeki arabanın 200binden aşağı olma olasılığı yok.

• KDV yok ötv 120 kw için %15 galiba ötv oranını biraz daha düşürürlerse 160-170 civarına alınabilir gibi herhalde

Bataryalar da yerliymiş bu da önemli bir maliyetti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Android -- 27 Aralık 2019; 17:35:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Saf vergisiz saf hali C suv için 250 bandında vergilerle 400 bin gibi rakamlara satılır bence.

Alıntıları Göster
    Hocam olabildiğince iyimser rakamlar yazdım, yoksa aklımdan geçen rakamlar daha fazla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatını bilmem de bu araç piyasaya çıksın elektriğe %100 zam yapar bunlar..
  • Çıkana kadar bi 500.000 olur hocam .

• Aynı fikirdeyim.

• teşviklerle birlikte 250-300 bin TL olabilir diyorlar, ama benzer özellikteki bir arabanın Türkiye fiyatı 500 bin TL olurdu diyorlar.
    ama benim şahsi düşüncem, hala imza 700'den bir farkının olmadığı. zaten yandaşlardan cem küçük bile ”yüzde 15 yerli olacak” deme cesaretini gösteriyor. Habertürk'den Abdurrahman Yıldırım ise: "fiyatından dolayı kısıtlı bir üretim olabilir, ama seri üretime geçmeyebilir" diyor.

benim düşüncem; seri üretim olmaması ve sadece yüzde 15lik yerlilik oranını ele alırsak, kısıtlı bir üretim yapılır (ama en geç 2023'ü bulur) ve en az 400 bin TL'den azınlık bir hevesli aracı alır. (2023'e kadar dolar zaten iyice uçar, 400 bin TL bile aşırı iyimser bir tahmin kalabilir) ama bugünden daha aşırı bir ekonomik kriz yada siyasi ve iç dalgalanma olursa, togg'u saabın yanına gönderirler

velhasıl, seri üretime geçileciğine inanmıyorum. pamuk ipliği bağlı bir ülkede iyimser olmak hayalcilik olur. umarım yanılıyorumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 27 Aralık 2019; 18:42:33 >

• Audi etron ne kadar? Yarısından biraz fazla olur işte. Akp çocukları alır sıraya koyar bizde uzaktan bakarız. Test edilen aracın maliyeti kaç euro kim bilir.

• SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Ben de ona bakıyordum, bu araç Audi e-tron emsalinde diyelim. Hatta, Audi e-tron ilk lanse edildiğinde kamera şeklinde yan aynalar vardı, ben baz donanım olan normal yan aynalı Almanya fiyatını vereyim; 83.500€ (555.000TL). İngiltere fiyatı 71.000 Sterlin (553.800TL)

Burada birkaç kez sadece bataryanın 150.000TL maliyetinin(!) olduğunu yazmıştım. Böyle bir elektrikli SUV aracın emsallerinin fiyatlarına bakmak lazım.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam batarya 80 bini geçmiyor 4000 adet 18650 pil kullanılmış tesla model 3'ün uzun menzilli paketinde şuan sony veya lg 18650 pil 20 lira. devlet pazarlık yapmayı biliyorsa tanesini ucuza getirebilir ama sanmıyorum bu aracın 200 k dan aşşağı çıkacağını

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öngörülerine güvendiğim ve sektörün içinde yönetici konumunda olan bir arkadaşım C segmenti SUV'un 2022 (en geç 2023) yılında satışta olacağını ve hedef fiyatının 200k tl. olduğunu söylemişti. (geçen hafta).
  • C-SUV 50.000USD+KDV+OTV 4x4 500KM
    C-SUV 45.000USD+KDV+OTV 4x2 500km
    SEDAN 45.000uSd+kdv+otv 4x2 600KM
    B-SUV 30-35.000USD+KDV+OTV 4x2 350km

Sektörün icinden birileri 2022 icin 200.000TL fiyat verebiliyorsa lithium bataryayi kömür ile karıştırıyor olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Aralık 2019; 19:23:56 >
  • Muadil Full elektrikli araç fiyatlarından haberiniz var mı ?

Tesla otomobil , 1.5 - 2. Milyon TL
    Kaldı ki TOGG kadar özellik yok

300 bine bu SUV aracı versinler kapış gider

Yok satar, fabrika üretmeye yetişemez

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.