Şimdi Ara

Corsa D 1.4 LPG Otomatik Aşırı Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
7.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corsa D 1.4 LPG Otomatik aracım aşırı yakıt tüketiyor. Şehiriçi 17 lt lpg tüketmeye başladı. Bunun içinde benzinle çalışıp gittiğini de eklersek araç neredeyse 18 19 lt yapar. Uzun yola gittim geldim 100 km ye 90 100 km hızla 13 lt yaktı.

Lpg ci herşey normal görünüyor diyor. Lpg filtresi değişti. Otomatik kalibrasyonu ele manuele geçti birde böyle dene dedi. Kaçakta yok dedi.

Motorcuya gittim motorda sorun olsa araç tekler stop eder bağırırı gitmez dedi ama araçta hiç bir anormallik yok. Neden olabilir acaba daha önce böyle bir sorun yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 25 Eylül 2021; 18:51:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Corsa D 1.4 LPG Otomatik Aşırı Yakıt Tüketimi Sorunu

Opel Corsa D 1.4 LPG otomatik araç sahipleri, aşırı yakıt tüketimi sorunu ile karşılaştıklarını bildiriyorlar.

1.4 motorlu Opel Corsa'ların LPG ile 100 km'de ortalama 7,5-8,5 litre tüketmeleri beklenir. Ancak bazı kullanıcılar, araçlarının 10 litreye varan yakıt tüketimleri yaptığını belirtiyorlar.

Sorunun nedeni henüz tam olarak belirlenememiş olsa da, aşağıdaki faktörlerin etkili olabileceği düşünülüyor:

• Arızalı enjektörler veya yakıt pompası
    • Tıkalı hava veya yakıt filtreleri
    • Yanlış ayarlanmış LPG sistemi
    • Sürüş alışkanlıkları

Bu sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunun çözümüne yardımcı olabilirsiniz:

• Aracınızı yetkili bir serviste kontrol ettirin.
    • Hava ve yakıt filtrelerini düzenli olarak değiştirin.
    • LPG sistemini yetkili bir teknisyene kontrol ettirin ve ayarlatın.
    • Agresif sürüş alışkanlıklarınızdan kaçının.

Sorun devam ederse, aracınızı yetkili bir servise götürerek daha detaylı bir inceleme yaptırmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lpgyi farklı marka petrolden almayı denedin mi? Bu araçlar için lpgde 10 küsür litre şehir içi için çok normal bu arada. 13 lt şehir içi 7 lt şehir dışı olması gerek aslında. Bir de farkı marka lpg işe yaramazsa bir depo benzinde dene istersen kaç lt yakıyor, eğer o da böyle 5-6 lt fazla ise sorun lpgde değil demektir, eğer normal yakarsa sorun lpg sisteminde.
  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt
    +1 Ailede corsa d otomatik var dediklerinize aynen kalitiliyorum
  • Benzinde dene
  • Şehiriçi bezinde 10 lt yakıyor zaten bu araç normal bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Lpgyi farklı marka petrolden almayı denedin mi? Bu araçlar için lpgde 10 küsür litre şehir içi için çok normal bu arada. 13 lt şehir içi 7 lt şehir dışı olması gerek aslında. Bir de farkı marka lpg işe yaramazsa bir depo benzinde dene istersen kaç lt yakıyor, eğer o da böyle 5-6 lt fazla ise sorun lpgde değil demektir, eğer normal yakarsa sorun lpg sisteminde.

Farklı istasyon en az 10 tane denedik. Çünkü şehirdışına çıktık farklı yerlerden takıt alındı shell opet total petrol ofisi hepsi aynı sonucu veriyor. Şehiriçi 18 lt çok yüksek. Eskiden böyle değildi. 1 ay içinde böyle oldu. Dün birisi balata kaçıyor olabilir dedi otomatik şanzıman için böyle bir şey olabilir mi. Araç tam otomatik tork konvertörlü sonuçta.

• 4 ileri çağ dışı şanzımanın etkileri onlar.
  • Bence araçta kesin bir problem var. Uzun yolda hız limitlerinde kullanımda 10 litre lpg yi kesinlikle geçmemesi gerekir.
    Buji bobinlerin durumu nasıl ?
    Lastik basınçları doğru mu?
    Hava filtresi en son ne zaman değişti?
    Herhangi bir arıza kodu var mı?

Bu arada viteslerde kaçırma düşük ihtimal de olsa var. Vites kilitlediği zaman 4. Vites 2500 devirde hafif rampada 100 ile gidebiliyor olması lazım. Rampa dik ise doğal olarak yarı kilitleme yapıyor onunla karıştırmayın.
  • f.gulteki F kullanıcısına yanıt

Araç 80 90 binde bakımları tam ama buji hiç açtırıp bakmadık. Lpg ci bilgisayara bağladı ateşleme falan iyi görünüyor dedi. Ustayı değiştireceğim bu hafta bakalım. Belki bizimki tespit edemiyordur

• mussti19 kullanıcısına yanıt
    Bujiler eğer hiç kontrol edilmediyse kesinlikle bujileri değiştirin. Buji sarf malzemesidir performansı da çok etkiler.
  • Bizim hanımda da 2012 1.4 otomatik Corsa D var ilk sahibiyiz. BRC marka lpg taktırdık. Sizin dediğiniz olay biz aracı aldığımızda beri var. Ben tamamen 4 vites olmasına bağlıyorum çok yakmasının sebebini. Çünkü düz yolda 3500-4000 devirde vites değiştiriyor. Rampalarda 4000-5000 devirde anca değiştiriyor. Hele birde rampa aşağı vites değiştirme saçmalığı var ki hepsinden saçma. 3000 devir rampa aşağı inerken ayağını frene götürdün mü direk vites düşürüyor ve 5000 devirde bağırtıyor arabayı. Bence otomatik vites işini becerememiş opel.

• dikkat edilecekler:

LPG kitiniz OBD özellikli mi ? evet ise "hataları sil" seçeneği AKTİF OLABİLİR. "OLMAMALI"

bu size arka planda arızaları göstermeden siler ve gizler.

ikinci dikkat edeceğiniz: Aracınıza yolda AFR ayarı yapılmalı, tasarruf vaadi için değil motor sağlığı için.

• jakalins J kullanıcısına yanıt
    5 km'lik trafiksiz yolda fan açtı demeseydin gerisine normal diyecektim. 103-104 derece normal çalışma sıcaklığı. Dur kalk trafikte 112'yi sık sık görmesi de normal ( fan açıp tekrar 103-104lere düştüğünü var sayıyorum). Saydığın parçalardan flanş hariç 104 bin km'de bende de değişti. Flanş, genleşme kabı ve kapağı 126 binde değişti. Ama benim araçta LPG yok.
  • Bende aracın dizeli var ama Opel ve Chevrolet gruplarinda, forumlarinda çok denk geliyorum; ne mühendislik firması takarsa taksin LPG takılı General Motors (GM) araçlarin hepsi sorun çikartmaya musait..

Zaten GM in benzinli motorları karakteristik olarak yuksek sıcaklikta çalışıyor.. LPG eklenince supaplar eriyor, bildigim kadariyla motor ısısını LPG daha da yükseltiyor..

Duyduğum kadariyla bazi Astra ve Insignia benzinli motora sahip araç sahipleri de 90 derecede motorun çalışması için ozel yazılım yükletiyorlarmış boyle seylerle karşılaşmamak için (Corsa'ya olur mu bilmiyorum)

Kisacası GM araclar LPG ile uyumlu değil (kisa vadede olmasada km bazinda orta - uzun vadede sıkıntı)..

Corsa 1.2 benzinlisi olan arkadaşım var (2012 de sıfir almış) LPG hiç taktirmadı maşallah diyelim 130.000km dir ondan ne boyle bir şikayet duydum ne de bakim harici motor kaputunu açtığını..

1.4 motorda kullanılan 4 ileri otomatik sanziman tork konvertorlü omürlük bir sanzimandir ondan kaynaklı olması imkanlar dahilinde bile değil.. tamam belki dsg tipi sorunlu kavramalı şanzimanlara gore 1 tik fazla yakar ama yolda biraktigi da görülmemistir.. 4 ileri şanzıman Hyundai i10 ve ve i20 de de kullanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 17 Ekim 2021; 10:16:33 >

• 4 ileri deyince 4 vitesli şahinimiz geliyor hep aklıma 😀 Geçmiş olsun satın kurtulun
  • whitewolf101 kullanıcısına yanıt

Tesla model s de 1 ileri vitesli, bunda da sanırım at arabanız aklınıza geliyordur  

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Tesla model s de 1 ileri vitesli, bunda da sanırım at arabanız aklınıza geliyordur  

Tamam 4 vitesle size mutluluklar 😀

• whitewolf101 kullanıcısına yanıt

Takılıyorum hocam , 4 ileri olmasının sebebi aracı şehiriçi için konfigürasyon etmişler yoksa ayni aracın uzun yol (otoban) için dizelinde 5 (75hp) ya da 6 (90hp) ileri vites mevcut :)) ortalama tuketimi 3.5 - 4.0 arasi değişiyor dizelde..

Avrupada bu arabalar 2.araba niyetine , markete ya da işe / okula gitgel yani sehiriçi için kullanılıyor o da 1 2 kişi biniyor en fazla , bizde arabalar pahalı olduğundan evin 1.arabası oluyor dolduruyoruz tıka basa insani ve bagajını falan  

Coğrafya kaderdir :))

• Araçta anormallik olduğu kesin. Herkes 4 ileri otomatiğe takılmış da araç 120 kmh da 3000dd ile çeviriyor. Muadil C sınıfı 1.6 atmosferik 5 ileri manuellere göre daha düşük devir çeviriyor. Lpg ile ilgili yorum yapamam, fakat benzinde şehir içi 8.5-9 lt şehir dışı 6 civarı tüketim elde edebiliyorum hız limitlerinde kullanarak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.