Corsa D 1.4 LPG Otomatik aracım aşırı yakıt tüketiyor. Şehiriçi 17 lt lpg tüketmeye başladı. Bunun içinde benzinle çalışıp gittiğini de eklersek araç neredeyse 18 19 lt yapar. Uzun yola gittim geldim 100 km ye 90 100 km hızla 13 lt yaktı. Lpg ci herşey normal görünüyor diyor. Lpg filtresi değişti. Otomatik kalibrasyonu ele manuele geçti birde böyle dene dedi. Kaçakta yok dedi. Motorcuya gittim motorda sorun olsa araç tekler stop eder bağırırı gitmez dedi ama araçta hiç bir anormallik yok. Neden olabilir acaba daha önce böyle bir sorun yoktu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 25 Eylül 2021; 18:51:50 > |
Opel Corsa D 1.4 LPG Otomatik Aşırı Yakıt Tüketimi Sorunu
Opel Corsa D 1.4 LPG otomatik araç sahipleri, aşırı yakıt tüketimi sorunu ile karşılaştıklarını bildiriyorlar.
1.4 motorlu Opel Corsa'ların LPG ile 100 km'de ortalama 7,5-8,5 litre tüketmeleri beklenir. Ancak bazı kullanıcılar, araçlarının 10 litreye varan yakıt tüketimleri yaptığını belirtiyorlar.
Sorunun nedeni henüz tam olarak belirlenememiş olsa da, aşağıdaki faktörlerin etkili olabileceği düşünülüyor:
- Arızalı enjektörler veya yakıt pompası
- Tıkalı hava veya yakıt filtreleri
- Yanlış ayarlanmış LPG sistemi
- Sürüş alışkanlıkları
Bu sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunun çözümüne yardımcı olabilirsiniz:
- Aracınızı yetkili bir serviste kontrol ettirin.
- Hava ve yakıt filtrelerini düzenli olarak değiştirin.
- LPG sistemini yetkili bir teknisyene kontrol ettirin ve ayarlatın.
- Agresif sürüş alışkanlıklarınızdan kaçının.
Sorun devam ederse, aracınızı yetkili bir servise götürerek daha detaylı bir inceleme yaptırmanız önerilir.