Huzur neden yok?Önce sebebini söyle istersen... Yoksa insanlar seni yanlış anlıyabilir... İnsanlarından sebepmi neden ? Bu arada arkadaşlar neden ülkenizi küçümsüyorsunuz anlamış değilim... Sanki yıllar önce bu topraklarda ölen insanlar boşu boşuna ölmüş gibi bi izlenim edindim şimdi... Herkez ülkeden kaçmaya çalışıyor... Bu kadarmı soğudunuz ülkenizden-Milletinizden?
Ülkeden değil,ülkeyi kullananlardan huzur yok.
Arkadaşım ülkeyi kullananlardan şikayetciysen bunun çözümü Türkiyeden kaçmak değildirÜlkeni eğer seviyorsan bunun için çaba göstermeli çalışıp bi yerlere gelmelisinki bu ülke bi yerlere gelebilsin... Bakınız Almanya 1.dünya savaşında ve 2.dünya savaşındada yenildi ama hala güçlü,bakınız israil, bakınız Japonya... Bizim ülkemizdede insanlar içlerinde hazıra konma gibi şeyleri barındırmasalar şimdi bizde şimdikinin kaç katı güce sahip olabilirdik... Yani anlatmak istediğim isteyen bu ülkeleri kullananlara fırsat vermiyebilir...
ilk kez
bak diyorsunki dairem var dükkanım var ee daha ne olsun bunlar arabadan kat kat iyi şeyler bunları göremeyenlerde var... Öss konusuna sana kesinlikle katılıyorum... Benim gözlemlerime göre bu ülke kro dolu doğrudur
sen kurtar ülkeni o zaman ama bu ülkeden gitmek isteyenlere de birşey diyemezsin
sen inanıyor musun baklava çalan bir çocuğun 16 yıl hapis yediği bir memleketi kurtarabileceksin,üstelik küf tutmuş beyinli aptal bir halkı varsa
sen kurtarmaya çalıştığın anda alaşağı ederler seni,ne olduğunu bile anlamadan bir bakmışın musalla taşındasın
unutmaki o zamanki türkiye şimdi ki değil...
Hırsızlık yapana gereken cezayı vericeksinki birdaha yapmasın!!! bi hırsız gelip birşey çalıyorsa ve sen gelip buna eyvallah diyorsan o senin sorunun çünkü bu hırsız yarın gene başka birşey çalabilir. Gerekli cezayı almalıki birdaha yapmasın... Bak İran ne güzel yapıyor en ufak suç işliyeni asıyor ah bunu Türkiyede yapıcaklar varya suç oranları yarı yarıya düşer... Ayrıca bu hapise atıp besleme olayınada karşıyım bunlara kenilikle en ağır biçimde ceza görmelerini dilerdim!!!
quote:
Orjinalden alıntı: ilk kez
ne yapayım ya şimdi ben
burdaki dükkanla evi satsak orda bi daire alsak okula gitsem sonrada orda üni okusam
İmkanın varken yapmalısın. Kurtul buralardan.
@afsdfas baklava çalan bir çocuktan bahsediyor adam.hem madem sende bu kadar iranı seviyorsun sanada yol verelim istersen?
Beğenmeyen def olur gider,
Makedonya yı bilmemde yurtdışına göçmen olarak giden çoğu kişi oralarda amelelik yapıyor alt sınıf hizmet işlerinde çalışıyor çoğu.Yani çoğu kişi yurtdışı hayali kuruyor ama gidende memnun değil kalanda.
quote:
Orjinalden alıntı: Bludger
Makedonya yı bilmemde yurtdışına göçmen olarak giden çoğu kişi oralarda amelelik yapıyor alt sınıf hizmet işlerinde çalışıyor çoğu.Yani çoğu kişi yurtdışı hayali kuruyor ama gidende memnun değil kalanda.
Buna katılmıyorum. İşçi olarak bilerek gidiyorsa tamam, ama bir o kadar da okumak için giden var. Yurtdışında okuyup halen oralarda iyi yerlerde çalışan çok tanıdığım var şahsen.
quote:
ben makedonyada dogdum. 2002 de tr ye geldik
quote:
Orjinalden alıntı: ®ed
@afsdfas baklava çalan bir çocuktan bahsediyor adam.hem madem sende bu kadar iranı seviyorsun sanada yol verelim istersen?
İranı seviyorum dedimmi önce anlıyalım sonra mesaj yazalım LÜTFEN... Ben orada baklava çalan çocukdanda bahsetmedim dedimki suç işliyen gereken cezayı görmeli... Peki görüyorlarmı ? hayır. Sadece besliyoruz... Zaten kaybediyorsak iyi kalpliliğimizden kaybediyoruz.
amone
Yapmıyorlar işde bende bundan şikayetçiyim... Beslemekden başka birşley yapmıyorlar...
quote:
Orjinalden alıntı: Tan Er
quote:
Buna katılmıyorum. İşçi olarak bilerek gidiyorsa tamam, ama bir o kadar da okumak için giden var. Yurtdışında okuyup halen oralarda iyi yerlerde çalışan çok tanıdığım var şahsen.
Ben kendi gözlemlerimden bahsettim yani üniversitede okuyanları bilmiyorum ama başka bir millet niye kendi vatandaşı varken yabancı birini yüksek yerlere getirsin ki.Gidenlere baktığımda ya orda bi dönerci açmış ya tesisatçı ya da bunun gibi hizmet işleri(bu meslekleri küçümsemiyorm) şirketlerde çalışanlar falanda var ama yüksek yerlerde değiller %80 ini böyle, Fransa,Hollanda gibi yerler için benim gözlemim belki abd de durum faklıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: afsdfas
Hırsızlık yapana gereken cezayı vericeksinki birdaha yapmasın!!! bi hırsız gelip birşey çalıyorsa ve sen gelip buna eyvallah diyorsan o senin sorunun çünkü bu hırsız yarın gene başka birşey çalabilir. Gerekli cezayı almalıki birdaha yapmasın... Bak İran ne güzel yapıyor en ufak suç işliyeni asıyor ah bunu Türkiyede yapıcaklar varya suç oranları yarı yarıya düşer... Ayrıca bu hapise atıp besleme olayınada karşıyım bunlara kenilikle en ağır biçimde ceza görmelerini dilerdim!!!
O zaman devletin başındakiler şuan ne haldeydi acaba
Madem Makedonya'da doğdun büyüdün, oraları bizden iyi biliyosun demektir. Kararı kendin vereceksin. Bana kalırsa bi kağıda kendine göre +ları -leri yaz ona göre karar ver daha rahat karar verirsin böylece.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Tan Er
quote:
Ben kendi gözlemlerimden bahsettim yani üniversitede okuyanları bilmiyorum ama başka bir millet niye kendi vatandaşı varken yabancı birini yüksek yerlere getirsin ki.Gidenlere baktığımda ya orda bi dönerci açmış ya tesisatçı ya da bunun gibi hizmet işleri(bu meslekleri küçümsemiyorm) şirketlerde çalışanlar falanda var ama yüksek yerlerde değiller %80 ini böyle, Fransa,Hollanda gibi yerler için benim gözlemim belki abd de durum faklıdır.
Tabi ki senin söylediklerinin de doğruluk payı var. Meslekleri küçümsemediğin belli zaten kimse de hiçbirşeyi küçümseyemez. Ama mesela şöyle söyliyeyim benim İngilterede çok akrabam avr ve bunların çoğu yönetici kademesindeler biryerlerin. Hemde bu biryerler küçük yerler değil.
quote:
Orjinalden alıntı: ArFa_
Madem Makedonya'da doğdun büyüdün, oraları bizden iyi biliyosun demektir. Kararı kendin vereceksin. Bana kalırsa bi kağıda kendine göre +ları -leri yaz ona göre karar ver daha rahat karar verirsin böylece.
Evt kesinlikle katılıyorum... Hayat senini hayatın buna senin karar vermen lazım bizim değil...
Ayrıca son olarak Türk olupda türkiye karşıtı insanları buradan kınıyorum!! Allah sonumuzu hayır etsin
quote:
Orjinalden alıntı: CrimeIce
quote:
Orjinalden alıntı: afsdfas
Huzur neden yok?Önce sebebini söyle istersen... Yoksa insanlar seni yanlış anlıyabilir... İnsanlarından sebepmi neden ? Bu arada arkadaşlar neden ülkenizi küçümsüyorsunuz anlamış değilim... Sanki yıllar önce bu topraklarda ölen insanlar boşu boşuna ölmüş gibi bi izlenim edindim şimdi... Herkez ülkeden kaçmaya çalışıyor... Bu kadarmı soğudunuz ülkenizden-Milletinizden?
Ülkeden değil,ülkeyi kullananlardan huzur yok.
+ bılınmeyen bı seymıs gıbı sorulması daha da sınır bozucu
Evet gerekli ceza verilmeli,kime olursa olsun...Her millet layık olduğu şekilde yönetilir...
kaç git kendini kurtar birader harcama kendini buralarda össymiş pehhhhhhhhhh
Tabiki git Türkiye'de yaşanmaz artık git gide geriya gidiyoruz. Eğer bir şans verilseydi bana gözümü kırpmadan MAKEDONYA derdim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme