hocam 100 defa yazmışım ırkcı vs değilim zaten ırkcılık dincilik milliyetcilik ezik insanları bir arada tutmak için söylenen yalanlardır benim bahsettiğim hiç kürt devleti olmaması. Yada medeniyet mezopotamya da doğdu diyoruz ama bölge halkı olan kürtlerin çokta zeki olmadığını görüyorum hani ilk medeniyeti yaratacak toplum değiller almanlar ingilizler ruslar çinliler dışındada hiçbir toplumdan beklemem mesela < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiyede Yaşayan İnsanların Irkı Nedir? (2. sayfa)
-
-
Saxon mk -
Ben Türküm hocam kesinkez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum mesajın başını okuyup bırakıyor musun ? Sana referans gösterdiğim yerlere baktın mı ?
Ayrıca medeniyetin doğduğu yer olan mezopotamya ile kürtler arasında nasıl bir korelasyon arıyorsun ? Sümerler antik bir uygarlık ve Sümerler yok oldu. Yani medeniyeti Kürtler kurdu gibi bir argümanım zaten olmadı. "Bölge halkı olan kürtlerin" ne saçma bir cümleye giriş şeklidir ? 1000 yıl önce Oğuz Türkleri Anadolu'da mıydı?
Kavimler, insanlar, hayvanlar, bilim, kültür göç eder ve evrim geçirir. Senin bugün "Kürt" ya da "Türk" diye tanımladığın şey 150 yıl önce aynı anlama gelmiyordu. Almanlar, ingilizler, ruslar diyorsun birde. Çarlık öncesi dönemde Sibirya'nın nasıl bir diyar olduğunu, sanayi devriminden önce Avrupa'nın nasıl bir yer olduğuna baktın mı ? Senin zeki dediğin insanlar birkaç yüzyıldır zeki.
Bilmediğin hiçbir şey hakkında konuşma dostum, öğrenmek gerçekten inanılmaz kolay artık. Kitap okumana gerek bile yok, açıp youtube'dan tarih videoları izlersen bile bişeyler öğrenebilirsin. Bunu karikatürize ederek anlatan kanallar da var.
-
türküz. türk ırk değildir.
-
ırkım türk değilse niye türküz diyoruz şöyle karizmatik bir isim bulalım kenfimize
Dolandırıcılık ve soygunculuk.
Türk kelimesi kafatasçı bir ırkçılık içermez. Zaten bazı arkadaşların da değindiği gibi bu coğrafya Japonya gibi izole bir coğrafya değil. Tarihin en eski uygarlıklarının beşiği olduğunu Göbeklitepe'den de anlıyoruz.
Bu sebeple Türk kelimesini bir bir deri rengi, saç rengi veya kafatasçı bir yaklaşım yerine Atatürk'ün açıkladığı gibi açıklamak belki de en doğrusu:
-
Bilimsel olarak karmakarışık. Wikipediada haplogroup datası var her coğrafya genetiği var ancak çoğunlukla yakın doğu, balkan, kafkas, batı anadolu, anadolunun kendi öz ırkı. türk kürt laz vs bu kavramlar biyolojik olarak ırkı tanımlamıyor yalnız. Millet isimleri bunlar sonradan oluşturulan şeyler.
-
Ülkemizin büyük çoğunluğu Türk ırkından oluşmaktadır daha sonra nüfus olarak Kürtler gelmektedir çok az miktardada Araplar, Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler bulunur
ırk diye bişi yok çünkü
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 23:9:30 > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 23:9:43 > -
Irk nedir söylede öğrenelim ?
Kürtlerin kökeni irani ve hint -
caucasoid, ama akdeniz tipi ağırlıklı olarak.
ülkenin batısına yaklaştıkça yunan, sicilyalılara diğer akdenizlilerle benzeşmeye başlıyor insan tipi uzun zayıf ince gösteren köşeli kafa yapısı
doğuya gidildikçe esmerlik semitiklik yuvarlak kafa ve dinariklik artıyor.
hem balkanlardan hem kafkas tarafından gelen bir dinariklik var.
türkiyeyi yunanistan ve italyadan ayıran tek konu.
şablon aynı ama üstündeki tekstür farklı daha araplarla iran ermeni vs ile karıştığımızdan
-
Haha. Sadece 50 sene önce Türklerin de ekseriyeti çok çocuk yapardı. Benim babam 7 kardeş, annem ölenlerle birlikte 10 kardeş ve iki taraf da Türk. Benim ise sadece iki kardeşim var. Günümüzde Türkler iyice şehirlere kümelendi ve daha az çocuk sahibi oluyorlar. Kürtlerse hala eski kafalı. Tarihte Türkler bu bölgedeki bütün etnik unsurlardan daha fazla dayanışma içindeydi. Daha baskındı. Boy sistemi sağ olsun. Zaten te Allahın asyasından gelip kısa sürede bütün bölgeyi kontrol altına almaları da bu sayede oldu. Zamanla boy sistemi bozuldu. Kürtlerde ise hala aşiretçilik var. -
Ork
Oğuz(Türk), Kürt, Laz, Ermeni, Rum vs. karışımı. Tabi bu saydıklarımın saf olanları da var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X