Türk değildir herhalde romalı olabilir miyiz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiyede Yaşayan İnsanların Irkı Nedir?
-
-
Caucasian
-
reptain
-
Kelt olabilir mi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Booker DeWittCaucasian
Kafkas ırkı?
Ermeni miyiz yani hocam?
Ne alaka?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortaya karışık işte. -
Bence hangi ırktan ziyade nasıl hissettiğin, kendini nerede konumlandırdığın önemlidir. -
Bizimkiler Hitit herhalde kelt bile olabilirler gitmiyoooh demiş olabilirler kelt göçünde -
Herkes türk değil
Arap var kürt var çerkez var Boşnak var
Türk,Hitit, Lidyalı, Frigyalı,Sümerli -
Herkes bişeyim diyor ama esasında dna testi yapılsa bambaşka çıkar herkes. Aşırı derecede karışmış bir bölge Anadolu. -
Rohirrim -
1. Beylikler zamanında kimler varsa onlar karışık. Ama çoğumuz yüksek oranda Türküz. Safkan azınlık bulamazsın ama safkan Türk çoktur. Çünkü Anadolu’ya büyük Türk göçü olmuştur ve çok uzun yıllar sürmüştür. Benim Ana tarafım Arap,Türk karışık, Osmanlı zamanı savaşlar da erkekler gitmiş torunları dönmüş. Baba tarafımı bilmiyorum belki öğrenebilirim bir ara. Şimdi düşündüm de sanırım bizim Mısır da bayağı akrabalarımız vardır
quote:
Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayatHerkes türk değil
Arap var kürt var çerkez var Boşnak var
iyide kürtlerin olduğu bölgedede geçmişe bakınca kurulan ülkeler kürdiye kürdistan falan değil sümerler vs var kürtler zaten çok ilginç bu kadar nufusla adamlar son 1000 yılda ne devlet ne bölge hiçbir mok kuramamış korkak narin halk diyecem öylede değiller tam tersi aile bağları vs yüksek ve gözü karalar ama geçmişe bakıyorsun ortada hiçbir şey yok hadi türkceye çevirmemişlerdir gizlemişler diyip yabancı kaynaklara bakıyorm yine bi mok yok son 500 yılda gökten zembille mi indiler anlamadım ki
-
Bilimsel anlamda düşündüğümüz şekilde "ırklar" bulunmaz ve Küçük Asya'nın genetik havuzu oldukça zengin. Romalılar ise Türkler gibi bir millet değil, kavimler üstü bir emperyal topluluk; tıpkı değişik kavimlerden olup da dinsel kimlik olarak Müslüman ya da Hıristiyan olmak gibi. Bu bağlamda saf coğrafi, genetik ve tarihsel verilerden yola çıkarsak biz Türkçe konuşan Müslüman Doğu Romalılarız. Türkiye aşağı yukarı eski Romanya veya daha iyi bilinen adıyla Bizans'tır Türkleşmiş ve de Müslümanlaşmış olarak. Bizans da bir ulus devlet değil; Hıristiyan veya Yunanî Romalı eski bir imparatorluk. Osmanlı da Bizans'ın üstüne kurulu Müslüman ve Türkî - Farsî bir imparatorluk. Tarihin kompleksitesini yorumlarken her ne kadar hemen hemen herkes bunda ısrar etse de belirli homojen bloklar tasavvur etmekten her zaman kaçınmalısınız. Heterojen algılamalısınız. Tıpkı çaprazlamalar, mutasyonlar ya da simbiyozlar sonucu ortaya çıkan karma bir gen dizisiyle uğraşıyormuş gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: GenelKültürAbidesi
Bence hangi ırktan ziyade nasıl hissettiğin, kendini nerede konumlandırdığın önemlidir.Her şey ne ad yakıştırdığın, ne adla andığın ile ilgili. İnsan doğası uyarınca anlamlandırmak, bir "referans etiketi" yani gruplayıcı bir ad vermek zorundasın. Türk, Çinli, Romalı, Hıristiyan vb bunlar esasında bağıl ve genellikle olağanüstü derecede keyfi yakıştırmalar. Bugün biz Türkik dediklerimizi farklı bir isimle adlandırıyor da olabilirdik. Ama Türk ismi yapışıp kalmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 2 Ocak 2021; 4:5:5 >
quote:
Orijinalden alıntı: EnterXiyide kürtlerin olduğu bölgedede geçmişe bakınca kurulan ülkeler kürdiye kürdistan falan değil sümerler vs var kürtler zaten çok ilginç bu kadar nufusla adamlar son 1000 yılda ne devlet ne bölge hiçbir mok kuramamış korkak narin halk diyecem öylede değiller tam tersi aile bağları vs yüksek ve gözü karalar ama geçmişe bakıyorsun ortada hiçbir şey yok hadi türkceye çevirmemişlerdir gizlemişler diyip yabancı kaynaklara bakıyorm yine bi mok yok son 500 yılda gökten zembille mi indiler anlamadım ki
Alıntıları GösterMezopotamya coğrafyasını gerçekten yeteri kadar araştırdığına inanıyor musun ? Dünyada gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerden daha fazla uygarlık kurulmuş, dünyaya yön vermiş ve dağılmıştır orada. Örnek gösterdiğin Sümerler dediğin medeniyet zaten dünyanın ilk medeniyetlerinden birisi, hatta kimilerine göre dünyadaki ilk uygarlık. Milattan önce 5000'li yıllardan bahsediyoruz.
Sümerlerden sonra orada yeni uygarlıklar kurulmadı, yıkılmadı mı zannediyorsun ? Mısır neden çağının çok ilerisinde bir uygarlıktı ? Çünkü dönemin petrolü olan suya hükmediyordu. Sümerler neden dünyaya yön veren bir uygarlıktı ? Çünkü onlar da suya hükmediyordu. Fırat ve Dicle gibi iki verimli nehrin civarında sayısız uygarlığın su uğruna savaşmayacağını hangi ahmak iddia edebilir ? Mezopotamya gibi eşsiz bir coğrafyanın geçmişini bilmemek ve o bölge için yorum yapmak için nasıl bir cahil olmak gerekir ?
Madem ilk çağ tarihi bilgin sadece "Sümerler" kelimesinden ibaret, sana acilen yakın tarih kitapları okumanı öneriyorum. Kürtlerin devlet kurmadığı iddianı da "Kürtler hiç bir devlet yönetmedi" olarak yorumlayarak sana "Safevi Hanedanı"'nı araştırmanı tavsiye ediyorum cahil dostum.
Çünkü senin amiyane tabirinle bir ırkın devlet kurması, yönetmesinin en fazla 300 yıllık bir tarihi var (Fransız devrimi etkisiyle). Ecdadım diye gurur duyduğun devletlerin hanedanına ve halkının demografik yapısına bakarak bir nebze olsun demek istediğimi anlayabilirsin. Emir Timur kutlu bir Türk'tü ama bir başka Türk hükümdara (Yıldırım Bayezid) en büyük hançeri o sapladı. Fatih Sultan Mehmet Han, yazışmalarında "Roma İmparatoru" unvanını kullanırdı, Türklerin devleti dediğin devlette Türkler sefalet içinde yaşardı. Ecdadım dediğin Osmanlı hanedanı devşirile devşirile Türk olarak mı kaldı sanıyorsun ?
Seçim olmayan bir şey ile övünmek yalnıza aptalların işidir. Türk olduğun için gurur duyman ve Kürtler'in bilinen bir devleti olmamasını küçümsemen de senin aptallığının karnesidir.
Benzer içerikler
- araf suresi 10. ayet büyü
- ölmeden önce koku
- vücudu soğuğa alıştırmak
- klamoks 1000 mg diş iltihabı
- bira içtikten sonra ağrı kesici içilir mi
- exxen de neler var
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
- dünyanın en büyük vinci
- suudi arabistan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X