Şimdi Ara

Diş İltihabına Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
21.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dişimde çürük var ve devamlı ağrıyor. Klamoks BID 1000 mg antibiyotik içtim bu faydalı olur mu sizce ? Ya da sizin önerebileceğiniz başka birşeyler varsa yazarsanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş İltihabına Çözüm

Diş iltihabı, diş etlerinde ve diş köklerinde ağrı, şişlik ve kızarıklığa neden olabilen yaygın bir durumdur. Tedavi edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Diş iltihabının yaygın nedenleri şunlardır:

• Diş çürüğü
    • Periodontal hastalık (diş eti hastalığı)
    • Diş travması
    • Kötü ağız hijyeni

Diş iltihabının belirtileri şunları içerir:

• Diş ağrısı veya hassasiyeti
    • Diş etlerinde şişme ve kızarıklık
    • Diş etlerinden kanama
    • Yemek yerken veya sıcak/soğuk şeyler tüketirken ağrı
    • Ağızda kötü tat veya koku

Diş iltihabı tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Genellikle antibiyotikler, ağrı kesiciler ve antiinflamatuar ilaçlar kullanılır.

Klamoks Diş İltihabına İyi Gelir Mi?

Klamoks (amoksisilin), diş iltihabının tedavisinde kullanılan yaygın bir antibiyotiktir. Diş apsesi, diş eti iltihabı ve diğer diş iltihaplarına neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur.

Klamoks'un Kullanımı

Klamoks, doktor reçetesiyle alınmalıdır. Genellikle günde iki kez, 1000 mg'lık tabletler halinde alınır. Tedavi süresi enfeksiyonun şiddetine bağlıdır.

Yan Etkiler

Klamoks'un bazı yan etkileri vardır, ancak bunlar genellikle hafif ila orta derecelidir. En yaygın yan etkiler şunlardır:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Karın ağrısı
    • Baş ağrısı

Önemli Notlar

Diş iltihabı ciddi bir durumdur ve tedavi edilmezse komplikasyonlara yol açabilir. Klamoks gibi antibiyotikler diş iltihabını tedavi etmede etkili olsa da, diş hekimine gitmek ve altta yatan nedeni tedavi etmek önemlidir.

Diş ağrısı veya diş etlerinde şişme gibi diş iltihabı belirtileri yaşıyorsanız, en kısa sürede bir diş hekimine başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • seviyorsan git konuş bence.
  • Ağrıyorsa ılık suya tuz koy sonra suyu karıştır,daha sonra ağzında o dişinin oldugu yerde gargara yap. İyi gelecektir emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapuaYeniGine -- 4 Eylül 2011; 23:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemalBahar

Ağrıyorsa ılık suya tuz koy sonra suyu karıştır,daha sonra ağzında o dişinin oldugu yerde gargara yap. İyi gelecektir emin ol.

Usta çok teşekkür ederim. Yaptım ağrım hafifledi. Çok keyifliyim. Tekrar sağolasın.
  • Diş iltihabından dolayı geçen çarşamba ameliyat oldum.3-4 Yıl önce oluşmuş ancak hiç ağrı sızı yoktu ama dişlerimde bi şişkinlik hissetmeye başladım ve dişçiye gittim.Çekilen filmden sonra iltihabın dişi kangren ettiğini ve hemen perşembe günü Kanal tedavisinden sonra cuma günü ameliyat yapmalıyız dedi.Aynı zamanda kist oluşmuş diş etlerinde iltihabdan dolayı.ağzımda dikişler var hala baya zorlu bi hastalık. amelyattan sonra bende 1000lik klamoks kullanmaya başladım tekrardan iltihap oluşmasını engelledi ancak sanada ilaçtan önce bi tedavi yapılması gerekebilir.Vakit kaybetmeden Dişçiye git dostum.
  • rovamycine iç 3000 lik söküp atıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.