Şimdi Ara

Türkiyedeki en iyi alt yapı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
0
Favori
7.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyden bahsediyorsunuz siz ya her sene asgari 10 golü biz kendi altyapımızdan çıkan oyunculardan yiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca Türkiye'nin gelmiş geçmiş Avrupa'daki en başarılı futbolcusu nihat'ta beşiktaş altyapısından çıkma.ve türk tarihinde altyapı devrimini ilk gerçekleştiren takımda beşiktaştır.metin-ali-feyyaz,rıza çalımbay,Sergen filan hepsi burdan çıkmıştır

• neverlate kullanıcısına yanıt
    Semih'in tüy gibi stoper olarak çıkmasından mı Emre Çolak'ın sıfır oyun görüşüyle ve alan kontrolüyle çıkmasından mı yoksa Sabri'nin tümünden mi bahsedeyim bilemedim şimdi.

Altyapılardan oyuncu çıkmayabilir ancak orta düzey bir oyuncuyu bile kendi çapında hazırlayamayan bir altyapı organizasyonunu övmek için oksijenin beyne sirayet etmemesi lazım cidden.

Galatasaray altyapısından çıkan oyuncuların hepsi 2.liglerin rotasyon oyuncusu olmuş, kendilerini geliştirmekten yoksun, fiziksel-mental olarak eksik.

Semih 23 yaşına gelmiş fiziğini geliştirmesi lazım diyoruz. Daha ne diyebilirim ki.
  • Ben neverlate'e katiliyorum. Buyurun az once kesinlesen transferlerimiz ,Damlaspor'dan 2003 doğumlu Burak Emre ARKAN ile,
    Şehzadebaşı'dan 1999 Doğumlu Fatih ÇİFTÇİ,Kulübümüze transfer oldu. Simdi olurda bu cocuklar ilerde buyuk topcu olursa , galatasaray altyapisinin urunu olmayacak mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noseyparker

Semih'in tüy gibi stoper olarak çıkmasından mı Emre Çolak'ın sıfır oyun görüşüyle ve alan kontrolüyle çıkmasından mı yoksa Sabri'nin tümünden mi bahsedeyim bilemedim şimdi.

Altyapılardan oyuncu çıkmayabilir ancak orta düzey bir oyuncuyu bile kendi çapında hazırlayamayan bir altyapı organizasyonunu övmek için oksijenin beyne sirayet etmemesi lazım cidden.

Galatasaray altyapısından çıkan oyuncuların hepsi 2.liglerin rotasyon oyuncusu olmuş, kendilerini geliştirmekten yoksun, fiziksel-mental olarak eksik.

Semih 23 yaşına gelmiş fiziğini geliştirmesi lazım diyoruz. Daha ne diyebilirim ki.

Bana 20 yasinda Semih'ten daha iyi oynayan ve herhangi bir takimin 2 adet sampiyonlugu boyunca sürekli ilk 11 oynamis 1 tane stoper söyle o zaman. Madem Türk altyapilarini karsilastiriyoruz. Lütfen 1 tane örnek söyle. Hadi bekliyorum. Bülent Korkmaz'dan beri böyle bir örnek yok. Isin ironik tarafi, Bülent Korkmaz da Galatasaray alt yapisindan cikmis.

Cik 1 tane Arda Turan kalitesinde oyuncu cikaran kulüp söyle. Yok iste var mi? Bütün Buca'yi Manisa'yi toplasan sol bacagi etmiyor. Bir tane Emre Belözoglu kalitesinde orta saha söyle. Kac Türk oyuncu Inter'e , A.Madrid'e gitmis bu ülkeden?

Yahu madem Bucaspor falan diyorsun 1 tane örnek ver. Yarim sezon önce 23 yasinda Belkica'dan getirdigi, daha Türkce'yi dogru düzgün konusamayan adami Buca altyapisinin süper ürünü diye yutturanlardan baska bir örnek gösteren yok. Emre Colak dedigin adam Umut Gündogan'dan genc ve 2 yildir Galatasaray'da oynuyor. Dikkatini cekerim sampiyon olan Galatasaray. Ikinci lig takimi olan Manisa veya Buca degil. Sampiyonlar liginde oynuyor.

Kendi oyuncunuzu asagilayip, en gereksiz adamlari yüceltiyorsunuz. Cidden bu forumda kendi takimina sövme modasi basladi. Ligdeki bütün takimlar GS kadar adam cikarsa simdi dünya kupasinin favorisi olurduk. Neymis Buca'ymis, Manisa'ymis. Adam olsalar kendi takimlarini ikinci ligde süründürmezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

Ayrıca Türkiye'nin gelmiş geçmiş Avrupa'daki en başarılı futbolcusu nihat'ta beşiktaş altyapısından çıkma.ve türk tarihinde altyapı devrimini ilk gerçekleştiren takımda beşiktaştır.metin-ali-feyyaz,rıza çalımbay,Sergen filan hepsi burdan çıkmıştır

Aynen arkadas. Ilk basta yazdim zaten. Türkiye'de Galatasaray altyapisina rakip olacak bir altyapi varsa o da BJK altyapisidir. Ama sana da simdi eksiyi basarlar. Nihat kepce, Sergen göbekli, Metin uzun sacli falan derler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noseyparker

Bülent Korkmaz 1.81, Semih Kaya 1.82 tamam biraz kalıpsız ama tüy gibi falan demekte abartı adam 2 senedir cl de as stoperimiz. Arkasında durun biraz şu adamların.

• Başarı olarak kesinlikle Galatasaray ve Beşiktaş diyebiliriz.

Ama Gs ve Bjk son yıllarda alttan oyuncu çıkaramadı (Bi Semih Kaya işte)

Bu iki takımdan sonra kesinlikle Bucaspor gelir. Hem tesis olarak hem sistem olarak çok başarılı şekilde işliyorlar.

Burada ''Bucaspor şu zamana kadar kim çıkmış?'' gibi cahilce şeyler yazılmış fakat adamların kurduğu bu futbol akademisi daha çok yeni ve bu kısa sürede bile yetenekli oyuncular çıkmaya başlıyor (Salih Uçan mesela) İlerde, 5-10 sene sonra çok çok daha iyi bir yere gelecektir. Yani demek istediğim bu gidişle Bucaspor'dan yetenekli oyuncular çıkacaktır.
  • Adam sadece oyuncu örnek göstererek altyapıların üstünlüğünü veya acizliğini kanıtlayabileceğini sanıyor Kaç tane altyapı maçı izledin, son 10 yılda 18 altı liglerde kimler şampiyon oluyor baktın mı? Tabi ki bakmadın Arda var Semih var oooo. Saydığın tüm yaş grubunu kabul etsek onların zamanından beri çıkmış oyuncularla 5 yılda 1 bile yapmıyor. Hala tek koldan savunarak boş boş konuşuyorsun. İnsanlar tamam demeyince de çemkiriyor.
  • Alt yapı , sahadan tutunda paraya kadar önemlidir. Bunların hepsini barındıran da Galatasaray.
  • tartışmasız bursa ve 1461 Trabzon
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

Adam sadece oyuncu örnek göstererek altyapıların üstünlüğünü veya acizliğini kanıtlayabileceğini sanıyor Kaç tane altyapı maçı izledin, son 10 yılda 18 altı liglerde kimler şampiyon oluyor baktın mı? Tabi ki bakmadın Arda var Semih var oooo. Saydığın tüm yaş grubunu kabul etsek onların zamanından beri çıkmış oyuncularla 5 yılda 1 bile yapmıyor. Hala tek koldan savunarak boş boş konuşuyorsun. İnsanlar tamam demeyince de çemkiriyor.

Neye bakarak yorumlayacagiz altyapinin kalitesini? Tabii ki cikan oyuncuya bakacagim.

Ici bombos mesaj atmissin, Einstein muamalesi yapmamizi mi bekliyorsun?

• Kartalspor
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Orijinalden alıntı: Silver Eagle

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Umut Gündogan dedigin adam 23 yasinda. Buca'ya daha bu sezon basinda Belcika'dan geldi. Nasil altyapilarindan cikmis oluyor anlamadim. Burak Yilmaz yine 23 yasinda Manisa'ya geldi. Besiktas'ta hayal kirikligi yasadiktan bile sonra.

Su yalan yanlis bilgilerle gelip su konuya yorum yapiyorsunuz ya size diyecek bir söz bulamiyorum.

Artun kim, Emre Güral kim? Neyi kanitlamislar simdiye kadar? Salih neyi kanitlamis? Daha ilk 11'e giremiyor. Bizdeki Emre Colak, Sabri, Aydin bile daha cok forma sansi buluyor. Hepsi de öz mü öz kendi altyapimizdan.

Ben sana Arda Turan, Emre Belözoglu, Semih Kaya, Tugay Kerimoglu, Okan Buruk, Bülent Korkmaz, Arif Erdem seviyesinde adam soruyorum. Bütün kulüpleri toplayip ortaya cikardigin adamlara bak.

Son 3 yılda çıkardıklarını yazdım farkettiysen.Sen çıkmış bundan 10 sene önce Galatasaray'ın çıkardığı adamları sayıyorsun.İyi ben de 1907'den itibaren Fenerbahçe'nin altyapısından çıkan adamları yazayım.Son 3 yılda Semih'den başka adam çıkartabilmiş misin?Hayır.İlk 11 yazarken altyapıdan çıkmış kaç oyuncu yazabiliyorsun?Bir.Altyapıdan çıkan oyuncular gelecek vaat eden oyunculardır.Bir anda yıldız olamazlar.Salih oynamıyor çünkü sakat.Gelecek vaat eden Türk oyunculara bak çoğu Bucaspor veya Gençlerbirliği altyapısından çıkmıştır.Madem Galatasaray'ın altyapısı çok iyi neden genç milli takımlara oyuncu gönderemiyor?

U21 Milli Takımı
    Galatasraylı:0
    Fenerbahçeli:0
    Beşiktaşlı:0
    Bucasporlu:3

U20 Milli Takımı
    Galatasraylı:0
    Fenerbahçeli:0
    Bucaspor:1
    Eskişehirspor:3

U19 Milli Takımı
    Galatasraylı:1
    Fenerbahçeli:1
    Trabzonspor:3
    Bucaspor:3

U18 Milli Takımı
    Galatasraylı:1
    Fenerbahçeli:4
    Beşiktaşlı:1
    Bucaspor:0

Burada 15 sene önceki altyapıdan çıkardıkların ile övün sen.Ama şu anda Galatasaray altyapısı Türkiye'de ilk 3'e bile giremez.

Evet son 3 yilda Semih'ten baska adam cikarabilmisiz. Emre Colak da Semih gibi 2 sene önce 20 yasinda Türkiye'de bir kulübün sampiyonlugunda bas rol oynadi.

Ondan 3 yil önce de Arda Turan, Aydin Yilmaz cikti. Ondan 3 yil önce de Sabri, Emre Belözoglu cikti. Ondan 3 yil önce de Okan, Arif, Bülent, Tugay'larin jenerasyonu cikti.

Görünen o ki seneye de Emre Can ve Ibrahim as kadroya girecekler. Bu devamli bir altyapi kültürüdür. Her yil 5 oyuncu cikarip ilk 11 oynatacak degiliz. 3 senede 1 üst düzey oyuncu cikmasi müthis bir istatistik. Bütün süper lig kulüpleri bunu yapsa Ispanya, Almanya kalitesinde kadrolarimiz olur.

Bunun karsisina örnek diye Bucaspor'un 23 yasinda Belcika'dan getirip yarim sezon ikinci ligde 3-5 mac oynatip yolladigi adami saymiyorum senin gibi. U19-U20 takimlarini gececeksin ayrica. Gecen 10 yilda kac tane genc takimi oyuncusu adam gibi futbolcu olmus? Onlari sayacaksak gencken rekorlari alt üst eden Cem Sultan'i, Cafercan'i sayarim ki U18 oynamaktan öteye gidemediler. Kaliteli futbolcu kolay yetismez. 100 taneden 1 tane cikar. Bana Arda Turan veya Emre Belözoglu kalitesinde oyuncu cikaran kulüp getirmedikce ciddiye alamam kusura bakma.

U19'u falan beğenmedin o zaman şu an milli takımda oynayan ve Galatasaray altyapısından yetişmiş kaç oyuncu var?He Aydın Yılmaz he Sabri he Emre Çolak.Muhteşem oyuncular gerçekten.Hep böyle oyuncular çıkartın.Son 3 senede çıkarttığın tek kalburüstü oyuncu Semih.Arda Turan'a Galatasaray altyapısı ne vermiş?Arda Galatasaray'da bir yere geldiyse yetenekleriyle geldi.Arda'nın gitmeden önceki halini de hatırlıyoruz şimdiki fiziksel halini de biliyoruz.İyisi mi siz Aydın Yılmaz ile Sabri ile övünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolqan

Ben neverlate'e katiliyorum. Buyurun az once kesinlesen transferlerimiz ,Damlaspor'dan 2003 doğumlu Burak Emre ARKAN ile,
    Şehzadebaşı'dan 1999 Doğumlu Fatih ÇİFTÇİ,Kulübümüze transfer oldu. Simdi olurda bu cocuklar ilerde buyuk topcu olursa , galatasaray altyapisinin urunu olmayacak mi ?

Zannediyorlar ki diger kulupler damizlik anna babalardan futbolcu embriyolari uretiyor... Tabii ki yerel kuluplerden toplayacagiz. Adamlarin biri 11 yasinda, biri 14 yasinda. Iyi futbolcu olup olmayacaklari Galatasaray altyapisinda belli olacak. Islerine gelince gidiyorlar 23 yasinda yurtdisindan getirilen adami altyapi sayiyorlar. Sonra da Galatasaray hazir oyuncu aliyor diye elestiriyorlar.

3-5 provakator butun forumu alistirdi kendi futbolcusuna sovmeye alistirdi. Geldigimiz durum ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

Ayrıca Türkiye'nin gelmiş geçmiş Avrupa'daki en başarılı futbolcusu nihat'ta beşiktaş altyapısından çıkma.ve türk tarihinde altyapı devrimini ilk gerçekleştiren takımda beşiktaştır.metin-ali-feyyaz,rıza çalımbay,Sergen filan hepsi burdan çıkmıştır

Başarı kastın nedir? yani nihat kahveciyi, Türkiyenin Avrupa'da gelmiş geçmiş en başarılı futbolcusu yapan nedir?

alt yapıda kalite: İyi oyuncuyu bulmak mı? Oyuncunun yeteneğini, oyun bilgisini v.b. arttırmak mı? Altyapıda kalitenin ölçüsü nedir?

bu soruları herkes cevaplayabilir..
  • Konu altyapıysa en iyi diye bir şey yok.
  • 3 büyüklerde ki altyapı falan değil kendimizi kandırmayalım, özellikle @neverlate.

altyapısı fena değil diyebileceğimiz bir bursaspor var ama orada da oyuncuları üstyapıya çıkarmakta sorun var. üst yapıda tutunabilecek mental gelişim eğitimini veremiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

Adam sadece oyuncu örnek göstererek altyapıların üstünlüğünü veya acizliğini kanıtlayabileceğini sanıyor Kaç tane altyapı maçı izledin, son 10 yılda 18 altı liglerde kimler şampiyon oluyor baktın mı? Tabi ki bakmadın Arda var Semih var oooo. Saydığın tüm yaş grubunu kabul etsek onların zamanından beri çıkmış oyuncularla 5 yılda 1 bile yapmıyor. Hala tek koldan savunarak boş boş konuşuyorsun. İnsanlar tamam demeyince de çemkiriyor.

galatasaraylıyım ama cidden haklısın, bu kadar dar görüşlü bakma olaya neverlate.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

3 büyüklerde ki altyapı falan değil kendimizi kandırmayalım, özellikle @neverlate.

altyapısı fena değil diyebileceğimiz bir bursaspor var ama orada da oyuncuları üstyapıya çıkarmakta sorun var. üst yapıda tutunabilecek mental gelişim eğitimini veremiyorlar.

+1
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.