Şimdi Ara

Türkiyedeki en iyi alt yapı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
6.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MrKira

kesinlikle Galatasaray bunu kendi takımım olduğu için söylemiyorum Bülent Korkmaz,Emre Belözoğlu,Arda Turan,Semih Kaya...

+1

Fenerbahçeden çıkmış yıldız olmuş biri var mı bilmiyorum. Altyapılar çöp, şu hazıra konup parayla oyuncu alma geleneği yerine o paralarla atyapı geliştirilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergen590

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Dalga mi geciyorsunuz? Tabii ki Galatasaray'da. Tartismak bile gereksiz.

Galatasaray demissin ama yakın bi tarihte okadar iyi futbolcu yetiştirdiğimiz sadece benim futbol bilgime göre Arda Turan var vede bizim takımda oynayan patlama yapamıyan adam aydın ve daha gerisi

Semih Kaya futbolcu değil mi ? Emre Çolak futbol cu değil mi ? Sabri Sarıoğlu futbolcu değil mi ? Kaleci Eray kaleci değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GsUltras34

quote:

Adam sadece oyuncu örnek göstererek altyapıların üstünlüğünü veya acizliğini kanıtlayabileceğini sanıyor Kaç tane altyapı maçı izledin, son 10 yılda 18 altı liglerde kimler şampiyon oluyor baktın mı? Tabi ki bakmadın Arda var Semih var oooo. Saydığın tüm yaş grubunu kabul etsek onların zamanından beri çıkmış oyuncularla 5 yılda 1 bile yapmıyor. Hala tek koldan savunarak boş boş konuşuyorsun. İnsanlar tamam demeyince de çemkiriyor.

galatasaraylıyım ama cidden haklısın, bu kadar dar görüşlü bakma olaya neverlate.

PAF ligi son 10 yilda

- Galatasaray 4 sampiyonluk,

- Besiktas, Trabzonspor, Sivasspor, Antalyaspor, Kartalspor, Genclerbirligi 1'er sampiyonluk.

Kaldi ki altyapi sampiyonluklari ile altyapinin basarisi olculmez. Cikan oyuncularin toplam "degeri" ile olculur.

Sen olaya o kadar dar bakıyorsun ki anlaman mümkün değil. Burda sana bu kadar kişi izah etmeye çalışıyor hala diretiyorsun. Bu kadar dik kafalı olamaz insan yani tam bir cengaversin tebrik ederim.

Senin kıvançla saydığın isimlere gelirsek:

-Arif Erdem Futbola Zeytinburnuspor'da başlamış, 19 yaşında Galatasaray'a transfer olmuş.

-Emre Belözoğlu 16 yaşında Galatasaray'a transfer olmuş.

-Semih Kaya Petkimspor, Helvacıspor, Altay kulüplerinde oynadıktan sonra GS paf takımında ilk maçına 2007'de çıkmış.

-Emre Çolak sırasıyla Atışalanıspor, Beşiktaş, Atışalanıspor formaları giydikten sonra 14 yaşında Galatasaray'a transfer olmuş.

-Sabri Sarıoğlu 1995-1999 yılları arasında amatör kulüplerde top koşturduktan sonra, 1999 yılında (16 yaşında) Galatasaray A2 kadrosuna katılmış.

-Eray İşcan 2008 yılının Ağustos ayında, o dönem Galatasaray'ın pilot takımı olan ve TFF 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Beylerbeyispor kulübü ile profesyonel sözleşmeye imza atmış (Daha burda 17 yaşında).

Evet üşenmedim senin için araştırdım. Ben bunları Galatasaray düşmanlığı yaptığım için yazmıyorum. Sen de bu olayı Galatasaraylı olduğun için savunma.

Ben sana 18 yaş altı ligler dedim ayrıca, paf ligi demedim Kimin mesajı boş kimin mesajı değil acaba. Sen yine bir şeyler bulur savunursun, benden bu kadar.

Sonunda

• quote:

Orijinalden alıntı: Jen Ledger

Buca, yanlış hatırlamıyorsam da Tuncay Volkan ve Gökhan ı aynı takımdan almıştık adı aklıma gelmedi

Yanlış hatırlıyosun tuncay sakarya volkan kartalspor. Gökhan g.oftaştan aldıl. En iyi alt yapı kim sorusunun cvpı için liglerde oynayan oyuncuların yetiştiği takımlara bakmak lzm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca benim bunları saymam da bir şey ifade etmiyor ki. Galatasaray yine de Türkiye'nin en iyi alt yapısı olabilir, ama arkadaşın savunduğu şeyler sayesinde değil. Bunun tahlilini yapacak olan da bizler değil, futbolun çok daha fazla içinde olan insanlardır. Savunduğu şey doğru bile olsa yanlış yoldan savunmaya çalışarak anlamsız bir mücadele veriyor arkadaş.
  • quote:

Ayrıca benim bunları saymam da bir şey ifade etmiyor ki. Galatasaray yine de Türkiye'nin en iyi alt yapısı olabilir, ama arkadaşın savunduğu şeyler sayesinde değil. Bunun tahlilini yapacak olan da bizler değil, futbolun çok daha fazla içinde olan insanlardır. Savunduğu şey doğru bile olsa yanlış yoldan savunmaya çalışarak anlamsız bir mücadele veriyor arkadaş.

Benim anlamadığım şey şu.

Yoldan geçen birisine Türkiye'de ki en iyi altyapı hangi takımdadır diye sorsan 10 kişiden 6-7 tanesi kesin Bucaspor der. Hakikatten onların sistem rayına oturuyor zaten yukardada birşeyler yazmıştım. Ama arkadaşın olaya yaklaşımı çok saçma. Bucaspor diyen kişilere ''Buca'dan kim çıkmış ki bu zamana kadar'' diyor. Bu çok sığ bi görüş.

• yıllardır takip ederim bursa, buca, inegöl, bu konuda gerçekten süper lige topçu dağıtıyorlar. Messi aramaksa derdimiz kimsede yok o messi, önemli olan kentin çocuklarını mahalle arasında oynarken takıma alıp verdiğin eğitimle üst seviyeye çıkarmaktır.
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    İçini doldurabileceğin cümlelerin olduğunda tekrar bekleriz.
  • Bir ülkede,hangi takımın alt yapısı kuvvetlidir sorusuna verilecek cevap,o ülkenin ulusal takımının 11 i,bu ulusal takımın başarıları ve istikrarı ile aynı zamanda mevcut oyuncuların piyasa degeri nedir sorusu ile doğru orantılıdır.
    Bizim bu sorulara verecek cevabımız,boynumuzu bükmektedir ki doğrudan ülke takımlarımızın alt yapı konusunda oldukça kötü vaziyet sergilediğinin açık örneğidir.
    Geçmişten günümüze baktığımız zaman ise,durum bir miktar daha toparlamakta ve şu tablo ortaya çıkmaktadır:
    Kaleci konusunda FB,oyuncu olarakta;GS,BJK,Sakarya.
    Ulusal Takımımızın başarıları ve oyuncu değeri bakımından koca ülkede ne yazık ki 4 hadi bilemedin 5 takım kendini gösteriyor.Bu,futbol konusunda ne kadar acınacak halde olduğumuzun bir göstergesidir.
    Adı geçen diğer kulüplerin,alt yapıya önem vermesi,yukarıdaki gerçeği değiştirmemektedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de alt yapi yok ki en iyisi olsun
  • En iyisi demek yanlış olur her takımdan çıkan genç oyuncular var

• Arda'Yı Manisa'dan alıp sonra oraya geri kiralamadınız mı?
  • DeTaXs kullanıcısına yanıt
    Araştırma için sagol. Arif Erdem konusunda yanilmisim. Ama diğer oyuncular 12-16 yasları arasında Galatasaray'a gelmişler. Bu gayet normal bir durum. Oncesinde kendi memleketlerinde, mahallelerindeki kulüplerde antreman yapmalarından doğal bir şey olamaz. Önemli olan altyapıya doğru oyuncuları toplayıp, onlara doğru bir egitim vermektir.

Herkes biliyor ki Emre Belözoğlu'nu emre yapan Galatasaray altyapisidir. Arda'yı Arda yapan Galatasaray altyapisidir. 2000 dönemindeki oyuncular aynı sekilde. Semih ve emre colak aynı sekilde. Bu adamlar her fırsatta Galatasaray altyapısının kendilerine çok seyler kattığını anlatıp bundan gurur duyduklarını söylüyorlar.

Kısacası Galatasaray altyapısı Türkiye'nin en köklü ve en sürekli oyuncu fabrikasidir. Ondan sonra Beşiktaş gelir.

Ben kriter olarak çıkan oyuncuların degerine bakarım. Buna itiraz ediyorsan lütfen söyle sen hangi kritere bakıyorsun ve Türkiye'nin en iyi altyapısı hangi kuluptedir? Söyle hadi, sadece muhalaefet etmekle olmuyor.

• En iyi altyapı için şampiyonluk yaşamak bir kriter değildir. Altyapı takımlarının diğerlerinden daha iyi oynaması değil, a takıma adapte olabilecek oyuncu hazırlaması önemlidir. Altyapıların kalitesi, takımı şampiyon yapıp olgunluk döneminde 3. ligde sürünen futbolcularla mı ölçülür?

@R.Light
    Kardeşim bilmiyorsun, bari hesap sorar gibi konuşma. Arda galatasaray altyapısının ürünüdür. Manisaspor'da yalnızca 5 ay kiralık olarak kalmıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manisaspor ve Bucaspor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChuckPalahniuk

quote:

Orijinalden alıntı: sergen590

quote:

Dalga mi geciyorsunuz? Tabii ki Galatasaray'da. Tartismak bile gereksiz.

Galatasaray demissin ama yakın bi tarihte okadar iyi futbolcu yetiştirdiğimiz sadece benim futbol bilgime göre Arda Turan var vede bizim takımda oynayan patlama yapamıyan adam aydın ve daha gerisi

Semih Kaya futbolcu değil mi ? Emre Çolak futbol cu değil mi ? Sabri Sarıoğlu futbolcu değil mi ? Kaleci Eray kaleci değil mi ?

Futbolcularda hepsi banko oynayan futbolcu her zman şans bulan bi semih var

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

En iyi altyapı için şampiyonluk yaşamak bir kriter değildir. Altyapı takımlarının diğerlerinden daha iyi oynaması değil, a takıma adapte olabilecek oyuncu hazırlaması önemlidir. Altyapıların kalitesi, takımı şampiyon yapıp olgunluk döneminde 3. ligde sürünen futbolcularla mı ölçülür?

@R.Light
    Kardeşim bilmiyorsun, bari hesap sorar gibi konuşma. Arda galatasaray altyapısının ürünüdür. Manisaspor'da yalnızca 5 ay kiralık olarak kalmıştır.

Bahsettigim sey de tamamen bu. U15, U16 ligleri zaten ciddi ligler degil. Yakinlardaki bölgesel takimlarla maclarin oynandigi, adi üstünde "akademi" ligleri. Orada oynayan cocuklarin egitimeleri, sosyal gelisimleri, fiziksel gelisimleri, teknik olarak kendilerini gelistirmeleri amactir. Kulüplerin bu liglerde sampiyonluk kupalari kazanmak gibi bir vizyonu yok.

Kaldi ki sampiyon olmak sadece futbolcu kalitesiyle de ölcülmez. Bu seviyedeki bir ligde üst düzey potansiyelli futbolcu barindirip, ne bileyim sadece kalecisi veya defansi kötü olan bir takim basarisiz da olabilir. Kariyeri boyunca 3. ligde sürünecek cocuklar, dengeli bir takim oyunu ve taktik ile sampiyon da olabilir. Dolayisiyla altyapilar böyle bir "kritere" göre degerlendirilmez.

Ben cikan oyuncu kalitesine bakarim. Eger Türkiye'de yasanmis bütün basarilarda Galatasaray altyapisindan yetismis oyuncular bas rol oynamis ise bu tartisilmaz bir altyapi basarisidir.

Su anki milli takimin %50'sinden fazlasi yurtdisi kökenli oyuncular oldugunu yukarida anlattim. Eger Türkiye'deki her süper lig kulbü her 5 yilda 1 tane Arda Turan, Emre Belözoglu, Semih Kaya cikarsaydi bu durum söz konusu olmazdi.

• A2 denilen bir lig kuruldu bunlarında bi işe yaradıkları yok Mehmet Demirkol geçenlerde çok güzel bir şey söyledi 'Almanya altyapısında oyuncu değil eğitimci getirin' diye.
  • Yakın geçmişte Sakaryaspor ,Galatasaray ve Samsunspor

• hakikaten dalga mı geçiyorsunuz yoksa değişik mi olmaya çalışıyorsunuz? tabii ki de galatasarayda. şuan süperligte en fazla bizim alt yapımızda yetişmiş oyuncu vardır. uğur demirok, mehmet güven, yalçın ayhan, uğur uçar ilk başta aklıma gelenler... kadrosunda en fazla kendi altyapısında bulunan takım da bizizdir. ilk 11inde en fazla kendi altyapısından oyuncu oynatan takım da bizizdir. kalite olarak en kalitelileri yetiştiren de bizizdir.

TARAFSIZIM HAVASI ATICAM DİYE SAÇMALAMAYIN
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.