Şimdi Ara

TÜRKİYENİN DÜNYAYA ENTEGRE OLAMAMA SORUNU(ANKETLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

TÜRKİYENİN DÜNYAYA ENTEGRE OLAMAMA SORUNU(ANKETLİ)

(En Son Oy Tarihi: 21.1.2013)
Giriş

Orijinalden alıntı: odyomex

ben glabal anlamda tanınmayışımızı ülkemizin ekonomisine ya da politik stratejilere bağlamayanlardanım, futbolda dünya kupasını kaldıralım bizi dünyada tanımayan kalmaz, bu bu kadar basit, nitekim bizi şu an için tanıyanlarda 10-15 yıldır futboldaki 2002 ve 2008 çıkışlarımızdan dolayı oldu

tanımaktan kasıt bu mudur? ismimizin bilinmesi mi?
    hicbir turist turkiye dunya kupasini aldi diye bu ulkeye hayran kalmaz, belki futbol takimina hayran kalabilir ayri mesele. sen hic dunya kupasini aldi diye o ulkeye giden turist gordun mu?
    turkiye disarida iyi bi ulke olarak taninmiyor, haksiz da degiller her gun oyle haberler goruyoruz ki ben bile inanamiyorum, yabancilar birkacina denk gelse ulkenin adini duymak istemezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ergen ruhlu muhalif güruha bu soru sorulmaz ; soru muhattapına sorulur
  • liveleak'e girin türkiye videolarının altındaki yorumlara bakın suriyeli teroristlerin kaynağı herkesin arka cebinde ekmek bıçağı taşıdığı ağır müslüman bir ülke olarak görünüyoruz dışardan.

Those stupid Turkey's always wear knifes ... thats why everyone is backin off of them here in Austria, Europe. And they use that for their advantage, doin what they want to do and nobody has the balls to tell them to stop. Wonder why ? Nobody wants to die cause of those mofo's .... and if you speak out loud what you think about them you are called a nazi or racist ! We get what we deserve, future will show.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Tamam belki turk marksasi adamakilli yok ama Dunya ekonomisinde ozellikle otomotiv sanayii,insaat,hazir giyim ve gida konusunda markalasma olmasa da dunya agzimizin icine bakiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

Ülkemize bakalım:

- Vergi kaçıran bu ülkede ( belki 60 yıldır) . Devlet ne kadar uğraşsa bile sarhoşu, evsizi müdür yapıp vergi kaçıranlar bu ülkede.

- Bölgesine bakıldığında doğal kaynak ( petrol - doğal gaz vs olarak) en zayıf ülke Türkiye. Çıkan petrol ya kalitesiz yada çok derinde maliyet kurtarmıyor.

- Pkk gibi bir dert bu ülkede. Doğudan kaçan kaçana ( yatırımcısı kaçıyor, devlet faturasını tahsil edemiyor, fabrika kuranın fabrikası yakılıyor). Devletin pkk için harcadığı paranın haddi hesabı yok 30 - 40 yıldır.

- Dünya için pazarladığın kaliteli bir ürünün yok. Her ülkenin mutlaka dünyaya kabul ettirdiği ve tüm dünyaya pazarladığı en az 2-3 ürünü varken bizim dünya çapında bir ürünümüz yok. Avrupa birliğinin ürünlerimizi son 50-60 yıla kadar kendi pazarına ya sokmaması, yada çok kısıtlı sokmasının da bunda payı çok.

- Dünyada ki yabancı dil (ingilizce) bilme oranı en az olan ülke sıralamasında ya birinciyiz, yada ikinciyiz. Son 40- 50 yıldır diktatörlük benzeri yönetimle yönetildik. Sadece adı demokrasi oldu. Solcusu güçlüyse o ( kendi menfaatine göre) halkın etrafına duvarlar çekti. Sağcısı güçlüyse o yine benzer uygulamalar yaptı. Kendi halkından korkan, kendi halkının kültür zenginliğinden faydalanmayarak onu belirli kalıplara sokmak isteyen, dünyanın işleyişinden bi haber insanlardı bu insanlar. O kadar korkuyorlardı ki kendi halklarından dünya ya bu yüzden mesafeli oldular, gençlerinin eğitimini basmakalıp hazırlayıp, evrensel normlara göre bilerek düzenlemediler. Yaşlıların bir kısmına sorun Amerika nedir, Avrupa nedir bir fikri yoktur. Sırf bu yüzden. Kafatasçılık yapan, ideolojik baskıcı yönetimler, statükocu yönetimler bu hale getirmiştir bu ülkeyi. Türk halkı tüm ideolojik farklılıkları kendi içersin de hoş görü ile çözmeyi başarmış nadir halklardandır ama hükümetler, yöneticiler hep insanlar arasında bir sınır olmasını istediler ve bunları körüklediler. sağcı -solcu ( ne demekse ) gibi garip kavramlar ürettiler. Tabi bunlarla uğraşırken de dünya aldı başını gitti. Amerika denen yere bakın. Adamların ülke menfaatine, kendi insanlarının menfaati yönünde bir çıkarları olacaksa senin kılık kıyafetine, dinine, şekline bakmazlar. Senden faydalanırlar ve bu faydan doğrultusunda da hak ettiğin ücreti alırsın. Biz ise bir dönem solcuları, bir dönem sağcıları, bir dönem baş örtülüleri, bir dönem komünistleri vs bu ülkeden kovduk. gerçekten bu kovulan insanların bir çoğu başka ülkelerin teknolojilerine hizmet ediyorlar ve çok çok azı Türkiyeye geri dönüyor. Hatta dönenlerin bir kısmı da pişman. Ben falanca ülkede daha insanca yaşıyordum diyor.

Daha çok madde yazarım ama bu saatte bu kadar yeter. Kısaca bu kadar olumsuzlukla biz hala nasıl ayakta duruyoruz ona şaşıyorum ben. Bırakın vergilerin artmasını şimdiye çoktan batmış olmalıydık. Üretim yok ama aşırı derecede tüketim çok. Benzin pahalı deriz ama yolları geçtim sokaklarda arabalardan yürüyecek kaldırım kalmadı. Çalışanı hakkını vermez, memuru çalışmaz maaşını alacağı ayı doldurur. Gereksiz derecede şişirilmiş kadroların getirdiği hantallık. Bir tarafta vergiden beli bükülmüş esnaf batmamak için işçisinin sırtına yükler yükünü. Ne bileyim garip bir ülkeyiz vesselam. Diyorum ya batmadığımıza şükredelim böyle bir ülkede.

çok güzel yazmışsın.
    mantıklı ve rasyonel düşüncen için tebrik ediyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

liveleak'e girin türkiye videolarının altındaki yorumlara bakın suriyeli teroristlerin kaynağı herkesin arka cebinde ekmek bıçağı taşıdığı ağır müslüman bir ülke olarak görünüyoruz dışardan.

Those stupid Turkey's always wear knifes ... thats why everyone is backin off of them here in Austria, Europe. And they use that for their advantage, doin what they want to do and nobody has the balls to tell them to stop. Wonder why ? Nobody wants to die cause of those mofo's .... and if you speak out loud what you think about them you are called a nazi or racist ! We get what we deserve, future will show.

O sitelerde o yorumları yapanda bi tarafını bilgisayar sandalyesinden kaldırmayan, etrafın dolduruşuyla bir şeyler öğrenmiş adam. Klavye kullanmak zor bir şey değil arkadaşım. Yutupdada sallıyorlar paso, onlarda 15-16 yaşında elindeki klavyesi, karşıdaki ekranıyla dünyayı fethettiğini sanan ergen tıpkı bizde olduğu gibi.

Bu arada pek de öyle kötü bir imajımız olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Ülkemize bakalım:

- Vergi kaçıran bu ülkede ( belki 60 yıldır) . Devlet ne kadar uğraşsa bile sarhoşu, evsizi müdür yapıp vergi kaçıranlar bu ülkede.

- Bölgesine bakıldığında doğal kaynak ( petrol - doğal gaz vs olarak) en zayıf ülke Türkiye. Çıkan petrol ya kalitesiz yada çok derinde maliyet kurtarmıyor.

- Pkk gibi bir dert bu ülkede. Doğudan kaçan kaçana ( yatırımcısı kaçıyor, devlet faturasını tahsil edemiyor, fabrika kuranın fabrikası yakılıyor). Devletin pkk için harcadığı paranın haddi hesabı yok 30 - 40 yıldır.

- Dünya için pazarladığın kaliteli bir ürünün yok. Her ülkenin mutlaka dünyaya kabul ettirdiği ve tüm dünyaya pazarladığı en az 2-3 ürünü varken bizim dünya çapında bir ürünümüz yok. Avrupa birliğinin ürünlerimizi son 50-60 yıla kadar kendi pazarına ya sokmaması, yada çok kısıtlı sokmasının da bunda payı çok.

- Dünyada ki yabancı dil (ingilizce) bilme oranı en az olan ülke sıralamasında ya birinciyiz, yada ikinciyiz. Son 40- 50 yıldır diktatörlük benzeri yönetimle yönetildik. Sadece adı demokrasi oldu. Solcusu güçlüyse o ( kendi menfaatine göre) halkın etrafına duvarlar çekti. Sağcısı güçlüyse o yine benzer uygulamalar yaptı. Kendi halkından korkan, kendi halkının kültür zenginliğinden faydalanmayarak onu belirli kalıplara sokmak isteyen, dünyanın işleyişinden bi haber insanlardı bu insanlar. O kadar korkuyorlardı ki kendi halklarından dünya ya bu yüzden mesafeli oldular, gençlerinin eğitimini basmakalıp hazırlayıp, evrensel normlara göre bilerek düzenlemediler. Yaşlıların bir kısmına sorun Amerika nedir, Avrupa nedir bir fikri yoktur. Sırf bu yüzden. Kafatasçılık yapan, ideolojik baskıcı yönetimler, statükocu yönetimler bu hale getirmiştir bu ülkeyi. Türk halkı tüm ideolojik farklılıkları kendi içersin de hoş görü ile çözmeyi başarmış nadir halklardandır ama hükümetler, yöneticiler hep insanlar arasında bir sınır olmasını istediler ve bunları körüklediler. sağcı -solcu ( ne demekse ) gibi garip kavramlar ürettiler. Tabi bunlarla uğraşırken de dünya aldı başını gitti. Amerika denen yere bakın. Adamların ülke menfaatine, kendi insanlarının menfaati yönünde bir çıkarları olacaksa senin kılık kıyafetine, dinine, şekline bakmazlar. Senden faydalanırlar ve bu faydan doğrultusunda da hak ettiğin ücreti alırsın. Biz ise bir dönem solcuları, bir dönem sağcıları, bir dönem baş örtülüleri, bir dönem komünistleri vs bu ülkeden kovduk. gerçekten bu kovulan insanların bir çoğu başka ülkelerin teknolojilerine hizmet ediyorlar ve çok çok azı Türkiyeye geri dönüyor. Hatta dönenlerin bir kısmı da pişman. Ben falanca ülkede daha insanca yaşıyordum diyor.

Daha çok madde yazarım ama bu saatte bu kadar yeter. Kısaca bu kadar olumsuzlukla biz hala nasıl ayakta duruyoruz ona şaşıyorum ben. Bırakın vergilerin artmasını şimdiye çoktan batmış olmalıydık. Üretim yok ama aşırı derecede tüketim çok. Benzin pahalı deriz ama yolları geçtim sokaklarda arabalardan yürüyecek kaldırım kalmadı. Çalışanı hakkını vermez, memuru çalışmaz maaşını alacağı ayı doldurur. Gereksiz derecede şişirilmiş kadroların getirdiği hantallık. Bir tarafta vergiden beli bükülmüş esnaf batmamak için işçisinin sırtına yükler yükünü. Ne bileyim garip bir ülkeyiz vesselam. Diyorum ya batmadığımıza şükredelim böyle bir ülkede.

yazdıklarının hepsi gerçek dışı şeyler.

sarhoş ve evsizin müdür olmasının vergi kaçırmakla ne alakası var ?
    vergi kaçakçılığı her ülkede var ama yoğun olduğu ülkelerden birisi burası
    bölgesine bakıldığı zaman en zengin kaynaklardan birine sahip olan ülkelerden birisi burası
    bor, nerdeyse toplam dünya rezervi kadar ve ömrü çok çok çok fazla
    bunun dışında türkiye madencilik açısından kaynakları iyi olan bi ülkedir ancak kullanımı ve işlenmesi maalesef yok.
    doğu anadolu bölgesi ham petrol açısından zengindir........
    dünyada türklere ait pazarlaması yapılan bir çok marka ve ürün var, sen sadece tv de görfüklerinden bahsediyorsan eğer haklısın. ama bunda bile bilinirlik var, rusya ve civar ülkelerinde hemen hemen tüm türk tekstil markaları bilinmektedir. ingilterenin en çok tv satan firması beko dur.
    özellikle tekstil sektöründe türkiye 1 adım öndedir.
    elektrikli ürünler ve ev aletleri konusunda dünyanın bir çok bölgesine ihraç edilen markalarımızın ürünleri vardır.
    ayakkabı konusunda dünyanın bir çok bölgesinde ihracatlar vardır.
    fnss dünyanın en gelişmiş askeri araçlarının üretimini yapmaktadır, güney asyadaki bir çok ülke fnss üretimi savunma araçlarını alır.
    bunları uzatır giderim, senin adını sanını duymadığın firmalar var, herşeyi gaste ve tv de gördüğün gibi sanma.

ingilizce genel bir lisan değildir, dünyada en çok kullanılan dil çin ve hintçedir. sonrasında ise ispanyolca.

güney amerika ülkelerinin, hava alanında dahi ingilizce bilen insanlara rastlayamazsın, pek umurlarında değildir.
    iskandinav ülkelerinin hemen hemen çoğunda durum budur, iskandinav dilini kullanırlar.
    rusya litvanya belarus gürcistan vb. gibi ülkelerde ingilizce kullanılma oranı düşüktür.
    bi çok asya ülkesinde ingilizce kullanılmamaktadır.
    ada ülkelerinin hemen hemen hiç birisinde yerli halk ingilizce bilmez.....

son sözünle alakalı, hukuk iktidarların fahişedir diyorum ve seni izmir marşı ile uğurluyorum

• quote:

Ülkemize bakalım:

tebrikler

• quote:

Tamam belki turk marksasi adamakilli yok ama Dunya ekonomisinde ozellikle otomotiv sanayii,insaat,hazir giyim ve gida konusunda markalasma olmasa da dunya agzimizin icine bakiyor

Guldurdun anten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ben glabal anlamda tanınmayışımızı ülkemizin ekonomisine ya da politik stratejilere bağlamayanlardanım, futbolda dünya kupasını kaldıralım bizi dünyada tanımayan kalmaz, bu bu kadar basit, nitekim bizi şu an için tanıyanlarda 10-15 yıldır futboldaki 2002 ve 2008 çıkışlarımızdan dolayı oldu

:)

Mesele tanınmışlıksa dediğiniz doğru.
    Ama önemli olan neyle tanındığınız, nasıl kendinizi kanıtladığınızdır.

-Brazilya Futbol ve Rio Karnavalıyla tanındı. Ee sonra? Uluslararası Politikada kim takıyor? Hangi bilimsel çalışmada ön plandalar? Küresel sermayeyi gram etkileyecek bir yerli burjuvası var mı?
    K.Kore'de tanınıyor ama neyle diktatörlükle. Suriye bu aralar çok meşur, Esad sağolsun. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bilim-Kültür-Sanat-Ekonomi-Spor

Bu beş unsurunda çok iyi olması gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzak_dogu

quote:

Ülkemize bakalım:

yazdıklarının hepsi gerçek dışı şeyler.

sarhoş ve evsizin müdür olmasının vergi kaçırmakla ne alakası var ?
    vergi kaçakçılığı her ülkede var ama yoğun olduğu ülkelerden birisi burası
    bölgesine bakıldığı zaman en zengin kaynaklardan birine sahip olan ülkelerden birisi burası
    bor, nerdeyse toplam dünya rezervi kadar ve ömrü çok çok çok fazla
    bunun dışında türkiye madencilik açısından kaynakları iyi olan bi ülkedir ancak kullanımı ve işlenmesi maalesef yok.
    doğu anadolu bölgesi ham petrol açısından zengindir........
    dünyada türklere ait pazarlaması yapılan bir çok marka ve ürün var, sen sadece tv de görfüklerinden bahsediyorsan eğer haklısın. ama bunda bile bilinirlik var, rusya ve civar ülkelerinde hemen hemen tüm türk tekstil markaları bilinmektedir. ingilterenin en çok tv satan firması beko dur.
    özellikle tekstil sektöründe türkiye 1 adım öndedir.
    elektrikli ürünler ve ev aletleri konusunda dünyanın bir çok bölgesine ihraç edilen markalarımızın ürünleri vardır.
    ayakkabı konusunda dünyanın bir çok bölgesinde ihracatlar vardır.
    fnss dünyanın en gelişmiş askeri araçlarının üretimini yapmaktadır, güney asyadaki bir çok ülke fnss üretimi savunma araçlarını alır.
    bunları uzatır giderim, senin adını sanını duymadığın firmalar var, herşeyi gaste ve tv de gördüğün gibi sanma.

ingilizce genel bir lisan değildir, dünyada en çok kullanılan dil çin ve hintçedir. sonrasında ise ispanyolca.

güney amerika ülkelerinin, hava alanında dahi ingilizce bilen insanlara rastlayamazsın, pek umurlarında değildir.
    iskandinav ülkelerinin hemen hemen çoğunda durum budur, iskandinav dilini kullanırlar.
    rusya litvanya belarus gürcistan vb. gibi ülkelerde ingilizce kullanılma oranı düşüktür.
    bi çok asya ülkesinde ingilizce kullanılmamaktadır.
    ada ülkelerinin hemen hemen hiç birisinde yerli halk ingilizce bilmez.....

son sözünle alakalı, hukuk iktidarların fahişedir diyorum ve seni izmir marşı ile uğurluyorum

İlla ayrıntıya mı gireyim:

-- Adam sarhoşu, evsizi şirketine müdür gösteriyor. Müdürler sadece hisse olarak değil, tüm mal varlıklarıyla şirketten sorumludurlar ( resmi olarak müdür gösterilenlerden bahsediyorum, her kart vizitinde müdür yazan müdür değildir şirketlerde). Şirket her haltı yapsın , sonra devlet bulsun da alsın parasını müdürden.

-- Tabi en zengin kaynaklar bizde. Sen bir kazakistanın bir iranın, bir suidi arabistanın, bir libyanın bir rusyanın, bir azerbeycanın, bir afkanistanın kaynaklarından haberin yok anlaşılan. Biz dünyada sömürülen bir ülke değiliz. Niye ? Çünkü kaynağımız yok kısa vadede işe yarar. Sömüren bir ülke de değiliz. Neden?. Çünkü teknoloji üretmiyoruz.

-- Çinlilerin sayısına bakarak bir oran çıkarırsan bende derim ki: "karıncalar dünyanın hakimdir ". Nede olsa sayıları insanların sayısından bir milyon kat fazladır. Dünyadaki bilimsel makaleleri, terminolojiyi, teknolojiyi kullanan ülkelerin ingilizce bilme durumunu, geliçmiş ülkelerdeki ingilizce konuşma oranını düşüneceksin arkadaşım.

-- Bizler teknoloji üretmiyoruz. Ancak taşeronluk yapıyoruz. Bu inşaattede böyle, beyaz eşyada da böyle. İhaleyi dev firmalar alıyor. Biz ancak onların taşeronluğunu yapıyoruz.

-- Son söz olarak halk fahişe olursa, yattığı yerden para kazanayım derse, tembel olursa ..... de çok olur diyorum ve hiç bir yere de gitmiyorum benim laf ebesi arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 18 Ocak 2013; 2:04:51 >

• Size bir hikaye anlatayım..Üni'de hocamız anlatmıştı..Türkiye ithal ikameci sanayi stratejisi uygulamaya kalkmış 60'larda..Örneğin Avrupada imal edilen tv'nin aynısını, tüm parçalarıyla ülke içinde üretmek istemişiz..Teknolojik bir stratejiymiş..Neyse seneler geçiyor biz tv'yi yapıyoruz tüm parçalarıyla..Tv'yi tam tanıtımını yapıcaz, teknolojisi geri kalıyor ve hiç duyurulmadan rafa kalkıyor proje..Devrim arabası yapıyor, benzinini koymayı düşünmüyoruz..

Diyeceğim o ki prestiji sağlayacak ne bir planımız, ne de vizyon sahibi insanlarımız gerekli yerlerde değil..Vizyon sahibi çok insan var ama malesef ülkedeki patronlar ya mason, ya da hasbel kader zengin olmuş, montaj ve ticaretçi tipler..Hiçbirinde ulusal çıkar yok, bencil aile çıkarlarını korumak var..Özellikle otomotiv sektöründe kendi arabalarımızı üretemememiz şaka gibi..Uçak vs demiyorum, araba..Teknolojisi çok yavaş ilerleyen bir sektör..Bir kere motor yap, para kazanıp içten içe büyürsün mesela..Senelerce tofaş araçların muazzam karlarla satılması gibi..Ama işte malesef ülkemizdeki patronlar, yurtdışıyla işbirliği yapıp lisans yoluyla uluslararası firmaların ameleliğini yapıyorlar..Liberal oldukları için, yurtsever olmadıkları için..Prestij diye birşey nasıl olacak bişey üretmezsen..Vestel, Beko, Arçelik diyoruz, devlet teşvik vermese, Çin'den getirdikleri parçaların sadece montajını yaparak kazandıkları paraları kazanamaz, gider Çin'de üretirler..Teşvikler neticesinde ülkeye pek bir faydaları olmuyor, istihdam dışında..Devletin montajı özendirecek teşviği bile vatana ihanettir, devlet teknoloji geliştirmeye teşvik vermeli, ara parça üretimine teşvik vermeli, biz Çin'e parça satmalıyız..Ulusal zenginlik böyle olur, prestij de..Diğer türlü cari açık içinde can çekişirsin, ülkeni bölerler..Şimdilerde olduğu gibi..

• kezbanlardan kaybediyoruz
  • yahu siz oyle saniyosunuz, romanyadayim markete bi girin urunlerin yarisi turk bazilari tercume bile edilmemis gidadan meyve sebzeden tutunda el bezine kadar turk mali. yani turkiyede guclu markalar ihracat olaylari yok degil var. turk urunu daha pahali mesela sebebide kalitesi, ulan o gun ucuz diye bi romen marka portakal suyu aldim allah gunah yazmasin icine isemisler gibi tadi var, vodka zevkinide oldurdu.

tekstil sektoru su bu, turkiye sirketleri cok basarili dunyada kismende olsa soz sahibi. bu mhabbertler 70 lerden kalma.
  • bu konuya yorum yapanların acaba kaçı gündemi yakından takip ediyor çok merak ettim şimdi ? olumsuz detaylı yorumların çoğu 10-15 yıl öncesinin türkiyesine ait.ayrıca türkiye dünyaya entegre olmuş bir ülkedir fakat kore ,japonya,almanya,ingiltere,amerika vs kadar değil.herşey ZAMAN meselesi .zamanla daha iyileride olacak inş.

Fatih ALTAYLI mode on:
    ne zaman adam oluruz?
    -sadece olumsuz yorum yapmadığımız zaman.
    Fatih ALTAYLI mode off.

yav birde T.C kurulduğundan bu zamana kadar siyasi tarihimize baktığımız zaman şuanki halimiz normal hatta çok çok iyi bile denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratad -- 18 Ocak 2013; 2:52:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rising_Sun

Size bir hikaye anlatayım..Üni'de hocamız anlatmıştı..Türkiye ithal ikameci sanayi stratejisi uygulamaya kalkmış 60'larda..Örneğin Avrupada imal edilen tv'nin aynısını, tüm parçalarıyla ülke içinde üretmek istemişiz..Teknolojik bir stratejiymiş..Neyse seneler geçiyor biz tv'yi yapıyoruz tüm parçalarıyla..Tv'yi tam tanıtımını yapıcaz, teknolojisi geri kalıyor ve hiç duyurulmadan rafa kalkıyor proje..Devrim arabası yapıyor, benzinini koymayı düşünmüyoruz..

Diyeceğim o ki prestiji sağlayacak ne bir planımız, ne de vizyon sahibi insanlarımız gerekli yerlerde değil..Vizyon sahibi çok insan var ama malesef ülkedeki patronlar ya mason, ya da hasbel kader zengin olmuş, montaj ve ticaretçi tipler..Hiçbirinde ulusal çıkar yok, bencil aile çıkarlarını korumak var..Özellikle otomotiv sektöründe kendi arabalarımızı üretemememiz şaka gibi..Uçak vs demiyorum, araba..Teknolojisi çok yavaş ilerleyen bir sektör..Bir kere motor yap, para kazanıp içten içe büyürsün mesela..Senelerce tofaş araçların muazzam karlarla satılması gibi..Ama işte malesef ülkemizdeki patronlar, yurtdışıyla işbirliği yapıp lisans yoluyla uluslararası firmaların ameleliğini yapıyorlar..Liberal oldukları için, yurtsever olmadıkları için..Prestij diye birşey nasıl olacak bişey üretmezsen..Vestel, Beko, Arçelik diyoruz, devlet teşvik vermese, Çin'den getirdikleri parçaların sadece montajını yaparak kazandıkları paraları kazanamaz, gider Çin'de üretirler..Teşvikler neticesinde ülkeye pek bir faydaları olmuyor, istihdam dışında..Devletin montajı özendirecek teşviği bile vatana ihanettir, devlet teknoloji geliştirmeye teşvik vermeli, ara parça üretimine teşvik vermeli, biz Çin'e parça satmalıyız..Ulusal zenginlik böyle olur, prestij de..Diğer türlü cari açık içinde can çekişirsin, ülkeni bölerler..Şimdilerde olduğu gibi..

o kadar kolay değil işte. tamam ürün imal ettim diyelim bunu nereye pazarlayacaksın? sadece ülke içerisine mi? malesef tüm pazarlar bir kaç ülkenin tekelinde. seni pazara sokmak istemediklerindede pazara sokmuyorlar... bunun örnekleri çok. gazetelerin ekonomi sayfalarını okursanız göreceksiniz.
    çok kaliteli ve ucuz mal üretmedikten sonra (hoş bunu yapsanız bile şansınız düşük) herhangibir sektörde rekabet edemez bu ülke.

• quote:

dünya ağzımızın içine bakıyor yerine ediyor desen daha doğru olurdu
  • halk ne zaman milliyetci olursa kendi yaptımız arabalara binersek kendi petrolümüzü gazımızı madenlerimizi cıkardımız zaman mesala en son yerli tablet yaptı bitane abimiz yabancı markaları değilde bu adamın yaptını alırsak gelişirhttp://www.pclabs.com.tr/2011/11/16/iste-gercekten-yerli-uretim-ilk-tabletimiz-izec/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

quote:

:)

Mesele tanınmışlıksa dediğiniz doğru.
    Ama önemli olan neyle tanındığınız, nasıl kendinizi kanıtladığınızdır.

-Brazilya Futbol ve Rio Karnavalıyla tanındı. Ee sonra? Uluslararası Politikada kim takıyor? Hangi bilimsel çalışmada ön plandalar? Küresel sermayeyi gram etkileyecek bir yerli burjuvası var mı?
    K.Kore'de tanınıyor ama neyle diktatörlükle. Suriye bu aralar çok meşur, Esad sağolsun. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Bilim-Kültür-Sanat-Ekonomi-Spor

Bu beş unsurunda çok iyi olması gerek.

Konuda bir entegrasyondan bahsedilmiş ama konu açılmamış, benim aklıma 2002 dünya kupası oynanırken bizim kosta rika maçından önce bir taraftara sordular Türkiye yi tanıyormusunuz? diye, adamın cevabı ne o tavuk mu diye cevap verdiinsan üzülüyor yani kendi ülkesinin tanınmamasından ya da bilinmemesinden...

Tabiki sadece sportif anlamdaki gelişmeler global entegrasyon ve tanınmışlık açısından yeterli değil, amaç olarak böyle düşünmeyebilir ama araç olarak bu yol izlenebilir diye düşünüyorum...

• yukarı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.