Şimdi Ara

TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ HAKKINDA

(En Son Oy Tarihi: 8.9.2024)
Giriş
    Haklısınız çıkartıyorum, baya mantıksız olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tobbun 3 donem olması gayet güzel ayrıntı bence. Okul saha erken bitiyor, staj imkanları aşırı fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ICreativee kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakma ama imzanda boğaziçi üniversitesi yazıyor ve boğaziçine bile düşük sıralamalar ile girebiliyorsun. Yani bunu söyleme hakkınız yok. Başkası gelse dese boğaziçi 4-5 bölüm harici çöp dese demediğiniz lafı bırakmazsınız...

• Yine 4 yıl oluyor ancak toplamda 1 yıla yakın staj yaptırtmış oluyorlar ancak yazın work and travel vb. programları yapmak isteyenler için kötü oluyor
  • Evet.
  • sabancı hepsini tokatlar...
  • Zirvedekiler daima yalnızdır.
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Amerikan sistemi,yeni kurulan labları ve az öğrenci olması büyük artı yakın zamanda uluslararası sıralamalarda ilerleyeceğini düşünüyorum ama ''tokatlar'' falan hoş değil sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 6 Eylül 2018; 9:50:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon Lee Cooper

Eleştirmek yerine açıklama yaparsanız düzeltebilirim, alıntıladığınız entrydeki gibi.

Kanser davranmaya gerek yok burasi bilgi paylaşım formu siz de bilginizi benimle paylaşın ben de hatamı düzelteyim.
    "Kanser davranmak"

Peki.
  • türkiyenin en iyi üniversiteleri diye birsey yoktur. belli alanlarda türkiyenin en iyi üniversiteleri diye bir sey vardir.
    mesela tip olsaydi eger burada hacettepe acik ara 1 olurdu. iki de de iü olurdu.
    ama eger söz konusu sosyal bilimler ise burada da galatasaray, ankara, iü ve bogazici 1. lik icin yarisirdi.
    mühendisliklerde ise genel olarak mühendislik diye bakmak bence yanlis olur. örnek olarak verelim kendimden mesela. ytü normalde mühendisliklerde 7-8 olacakken makinada ilk 3te olur. bilkent mühendisliklerde 4-5 olacakken ee'de 1.olur. yani genel olarak komple üniversiteleri karsilastirmak cok sacma ve tutarsizdir. bölümleri/fakülteleri karsilastirmak her zaman daha dogru olacaktir.

ama eger illa diyorsaniz komple mühendislik karsilastiralim o zaman kesinlikle odtü 1, itü 2, geri kalanlari ise o yildaki calismalara bagli olur.

yani ünileri degil, fakülte/bölümleri karsilastirin.

• Dediğiniz şey doğru ama sıralamaları yaparken özel üniversiteleri yok saymışsınız, sanırım sağladıkları imkanlardan haberdar değilsiniz.

Bu arada benim kıyaslamam tüm bölümlerini dengelemekti atıyorum dediğinizin doğru olduğunu varsayalım hacettepe tıpta birinci ancak yurtdışına gitmek isteyene maksimum imkanı hacettepe sağlamaz çünkü uluslararası sıralamalarda sonuncu 801-1000 bandında ama sizin yazdığınız mesajda yok saydığınız koç QS rankings e göre 448. demek istediğimi anladınız umarım hacettepe tıpta en iyisi diye direk hacettepe tercihi yapılmaz uluslararası sıralamalarda hiç yeri olmayan medipol acıbadem bile sayısız imkan sağlarken, direk sırf yıllardır süregelen bir adı olduğu için tıpta 1. demek yanlış olur...
  • Forumda bilkent hariç tüm özellere ve itüye karşı gereksiz bir düşman kitle var.
  • hocam sen daha dediğimin aynısı yapmışsın, o qs sıralamalarında genele değil bölümlere bak, aradaki farkı anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Hocam kusura bakma ama imzanda boğaziçi üniversitesi yazıyor ve boğaziçine bile düşük sıralamalar ile girebiliyorsun. Yani bunu söyleme hakkınız yok. Başkası gelse dese boğaziçi 4-5 bölüm harici çöp dese demediğiniz lafı bırakmazsınız...
    ben ondan bahsetmedim. istnabul üniversitesi'nin hukuk ve psikolojisine giremiyordum mesela. ben istanbul üniversitesinin genel bölümlerine bir şey demedim ancak üniversitede o kadar çok bölüm var ki(arkeoloji vs.) geri kalıyor diğer üniversitelere göre. 4-5 biraz abartı olmuş bu konuda özür dilerim ancak demeye çalıştığım şeyi umarım anlatabilmişimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon Lee Cooper

Sanırım bilgilisiniz, ytü hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Yıldız teknik üniversitesi keşke tm bölümlerini çoğaltmasaydı. Davutpaşa kampüsüne gittim, güzel kampüs baya geniş ama odtü ve itü'nün gerisinde kalıyor biraz. bunun sebeplerini inanın ben bilmiyorum sayısal öğrencisi değildim pek araştırmadım o yüzden hacettepe adına konuştum biraz da.
  • Hocam size saygı duyuyorum hedef belirlemeniz üniversitelerin iş imkanlarını vs. araştırmanız ders çalışmak istemeniz falan gerçekten çok güzel şeyler ama önünüzde 10. Sınıfı daha okumadığınızı düşünerek 3 yıl var tyt ayt çalışmak ilk 500 diyorsunuz, burada tercih yapıp yerleşen adamlarla oturup şunun imkanı iyi şununki kötü diye tartışıyorsunuz. Hedef belirlemek sizi çalışırken bir amaç için çalıştığınızı hissettirir motivasyon kaynağı olur yararı vardır ama erken değil mi sizce de yarın tercih listesini hazırlamış her an kayıda gidip üniversitede okuyacak adam gibi konuşuyorsunuz. Yanlış anlamayın ama 3 yılda sıkı bir tempoda çalışırsanız bıkabilirsiniz, takmayın bu sınavı bu kadar okul sınavlarınızı yüksek tutun + matematik (9-10) için ayrı özen gösterin gerisi sınava hazırlanırken gelir.

• Kim hangi üniversiteli anketine dönüyor bu işler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.