Şimdi Ara

TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ HAKKINDA

(En Son Oy Tarihi: 8.9.2024)
Giriş
  • ----- Aşşağıdaki yanyana 10 polis emojisi koyduğum yere kadar kendi tercihlerimden bahsedicem okumak istemeyen geçebilir. ------

TM Düşünüyorum ilgi alanıma daha uygun olduğu için, seçebileceğim bölüm seçenekleri ortalama şunlar;
    Hukuk Ekonomi İşletme Ulus.İlişkiler Sosyoloji Felsefe Psikoloji Edebiyat

Hukuk yurtdışı için çok zor olay biraz daha doğrusu birazdan fazla maddiyata bakıyor o yüzden onu eledim.

Ekonomiye 8. sınıftan beri ilgim var para, yatırım üzerine çok kafa yoruyordum o yüzden onu bir köşeye yazdım.

İşletme de ekonomi gibi ancak dersleri biraz daha basit eğer boğaziçi olursa kesinlikle işletme olmalı uluslarası exchange anlaşmaları işletmenin daha fazla ve boğaziçi ekonomi müfredatı çok ağır geldi.

Koçta ise ekonomi önceliğim çünkü müfredat ağır değil rahatlıkla çift anadal ve yandal yapabilirim, özgürüm ve tembel insan sayısı daha fazla olacağı için aralarından sıyrılıp yurtdışına gitmem çok daha kolay olur.

Felsefe ve edebiyat bana uymuyor baştan elendiler.

Sosyoloji ve psikoloji biraz uygun yan dal için düşünülebilir ancak psikoloji kişisel olduğundan toplumu inceleyen sosyolojiyi tercih ederim ilerde sales manager gibi meslekler için.

Uluslararası ilişkiler de ekonomi işletme bölümlerinde koç boğaziçi sabancı bilkent galatasaray hadi bir de bonus özyeğin gelmezse direk ilk tercihim olur.

uzun yazdım, kusura bakmayın :D

Türkiyenin en başarılı 5 devlet üniversitesi ( BANA GÖRE )

Boğaziçi
    ODTÜ
    İTÜ
    Galatasaray
    Hacettepe = Ytü [Bence Eşit]

Türkiyenin En Başarılı 5 Özel Üniversitesi ( BANA GÖRE )

Koç
    Sabancı
    Bilkent
    TOBB
    Özyeğin

[ GENEL OLARAK EN BAŞARILI TOP 5 ÜNİVERSİTE ] [BANA GÖRE]

KOÇ
    BOĞAZİÇİ
    SABANCI
    BİLKENT
    ODTÜ

-------------------------------------
    Burdan sonrasında nerenin hangi imkanları sunduğunu yazıcam.
    ( Kriterleri kalitesine göre + işaretiyle puanladım, en kalitelisi üç artılı olan )

Boğaziçi= ++++Network, +++İsim, +++Marka, +++Uluslararası Başarılar, +Uluslararası Sıralamalarda 5.lik, +++Güney Kampüs, ++Güzel Konum ++Kolay Yurtdışı İmkanları.

Koç= +++Network, +++İsim, +++Marka, +++Uluslararası Başarılar, ++++Uluslararası sıralamalarda birincilik, +++Rumelifeneri Kampüsü, +++En Fazla Değişim Anlaşması +++Kolay Yurtdışı İmkanları.

Bilkent= +++Network, +++İsim, +++Marka, +++Uluslararası Başarılar, ++Uluslararası sıralamalarda ikincilik, ++Merkez Kampüs, +++Türkiyenin En Kapsamlı Kütüphanesi, +++Kolay Yurtdışı İmkanları.

Sabancı= +++Network, +++İsim, +++Marka, +++Uluslararası Başarılar, ++Uluslararası sıralamalarda üçüncülük, ++Tuzla Kampüsü, +++Özgürlükçü Amerikan Sistemi +++Kolay Yurtdışı İmkanları.

ODTÜ= +++Network, +++İsim, +++Marka, +++Uluslararası Başarılar, +Uluslarası sıralamalarda dördüncülük, +++Devasa Kampüsü ve Devrim +Aselsanla Güçlü Bağlantıları, ++Kolay Yurtdışı İmkanları.

İTÜ= ++Network, ++İsim, +++Marka, +++Uluslararası Başarılar, ++Konum Avantajı, +++Muhteşem Ayazağa Kampüsü ve Güzel Konum, +Aselsanla Bağlantı, +Kolay Yurtdışı İmkanları.

Galatasaray= ++Network, +++İsim, +++Marka, ++Uluslararası Başarılar, ++Konum Avantajı, +++Boğaza sıfır kampüs, +++Fransayla güçlü bağlantılar, ++Kolay Yurtdışı İmkanları.

TOBB= ++Network, +İsim, +++Marka, ++Uluslararası Başarılar, ++3 Dönem, +++Çok Donanımlı Zengin Kampüs, ++Türkiye odalar ve borsalar birliği, +++Kolay Yurtdışı İmkanları

Özyeğin= ++Network, ++İsim, +++Marka, ++Uluslararası Başarılar, ++Otelden güzel yurt, +++Donanımlı Yeşil Kampüs, +++Çok iyi donanımlı hoca kadroları, +++Kolay Yurtdışı İmkanları.

YUKARDA YAZDIKLARIM TAMAMEN BANA GÖREDİR, HERKES KENDİ FİKİRLERİNİ SÖYLEYEBİLİR.

- Hacettepeyi yazmadım ama hacettepenin tıp konusunda zirve olduğunu herkes biliyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 6 Eylül 2018; 9:35:28 >

• türkiyenin en iyi üniversiteleri diye birsey yoktur. belli alanlarda türkiyenin en iyi üniversiteleri diye bir sey vardir.
    mesela tip olsaydi eger burada hacettepe acik ara 1 olurdu. iki de de iü olurdu.
    ama eger söz konusu sosyal bilimler ise burada da galatasaray, ankara, iü ve bogazici 1. lik icin yarisirdi.
    mühendisliklerde ise genel olarak mühendislik diye bakmak bence yanlis olur. örnek olarak verelim kendimden mesela. ytü normalde mühendisliklerde 7-8 olacakken makinada ilk 3te olur. bilkent mühendisliklerde 4-5 olacakken ee'de 1.olur. yani genel olarak komple üniversiteleri karsilastirmak cok sacma ve tutarsizdir. bölümleri/fakülteleri karsilastirmak her zaman daha dogru olacaktir.

ama eger illa diyorsaniz komple mühendislik karsilastiralim o zaman kesinlikle odtü 1, itü 2, geri kalanlari ise o yildaki calismalara bagli olur.

yani ünileri degil, fakülte/bölümleri karsilastirin.
  • Up up
  • Gaziosmanpaşa üniversitesi nerede?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık Bilimleri ve Tıpta URAP 2018 verilerine göre dünyanın en iyi Türk üniversitesi Hacettepe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingSwift -- 6 Eylül 2018; 0:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam her şeyi biliyorsun bize niye soruyorsun? Benim tercihim özellerden ekstra burs almadıkça ODTÜ veya Boğaziçi olacaktır.
  • KingSwift kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hacettepe tıp konusunda gerçekten çok başarılı ancak ben genel olarak tüm bölümler düşünüldüğünde ytü ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Tercihlerimiz çok benzer, sadece ben yerinizde olsam odtü yerine özyeğini düşünürdüm.

Bu arada yalnızca fikrimi paylaşıyorum ve konuyu okuyacak diğer arkadaşlar ve gelen ziyaretçi kullanıcılar için anket açtım, amacım insanlara faydalı olmak lütfen beni yanlış anlamayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaz ayların öğrenciye kalması gerektiği kanaatindeyim, tobbdaki 3 dönem sistemi benim gibi düşünenler için eksi olabilir.

Ayrıca özellerde ortalama yapmak bilindiği üzere daha kolay boğaziçindeki hoca koçta da var hatta işletme için koçun kadrosu sayısal verilere bakılırsa daha iyi Ekonomide eşit gibi. Ancak koçta öğrenci seviyesi daha düşük olduğu için onları geçip referans alıp yurtdışına doktoraya gitmek daha kolay olacaktır, bence büyük avantaj.

Boğaziçinin de manzarası çok iyi ve Columbia University ile değişim anlaşmaları var ( Dünya 16. sı Columbia ).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 6 Eylül 2018; 9:38:16 >
  • En fazla artısı olan hangisi biri hesaplayabilir mi, ben de konuya eklemiş olurum böylece
  • Parası olana koç olmayana bogaziçi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle yurtdışı istiyorsanız Koç daha mantıklı.

• Kardeş kusura bakma ama sen kimsin diye sorarlar adama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 10.sınıfa mı geçtiniz 11e mi ? ben de 10a geçtim ve boğaziçi için çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashard -- 6 Eylül 2018; 3:28:25 >
  • hacettepeyi istanbul ile aynı sıraya koyma çarpılırsın marmara ve istanbul 4-5 bölüm hariç çöp ötesi üniversite oldular. önüne gelen giriyor

Kac doğumlusun sen 2003 mü

• En yüksek puanla alan okul

ne kadar da iyi bir kriter

Kendi universitemi acsam ve kontenjanini 1 yapsam

Benim uni en ustte yer alir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICreativee

hacettepeyi istanbul ile aynı sıraya koyma çarpılırsın marmara ve istanbul 4-5 bölüm hariç çöp ötesi üniversite oldular. önüne gelen giriyor
    YTÜ = Hacettepe = İstanbul Üniv. yazmış. Çıldırdım.
  • Bana göre de sıralama böyle:
    1. boğaziçi
    2. bilkent
    3. odtü
    4. itü
    5. koç
    6. sabancı
    7. galatasaray
    8. hacettepe
    9. istanbul
    10. ankara
    11. bilgi
    12. marmara
    13. tobb
    14. türk-alman
    15. özyeğin
    16. ytü
    17. yeditepe
    18. bahçeşehir
    19. gazi
    20. kadir has

Ama bugün üniversiteye girecek olsam şöyle yazardım
    1. özyeğin(15) yurt imkanı
    2. boğaziçi(1) boğaz manzarası
    3. galatasaray(7) boğaz manzarası
    4. koç(5) ders programları hafif, kolay mezun olursun
    5. sabancı(6) istediğin bölümü seçebilme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekteselli -- 6 Eylül 2018; 8:13:12 >
  • ICreativee kullanıcısına yanıt
    Sanırım bilgilisiniz, ytü hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Eleştirmek yerine açıklama yaparsanız düzeltebilirim, alıntıladığınız entrydeki gibi.

Kanser davranmaya gerek yok burasi bilgi paylaşım formu siz de bilginizi benimle paylaşın ben de hatamı düzelteyim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.