Şimdi Ara

Türkiyenin En İyi Üniversiteleri (TIMES HIGHER EDUCATION+topuniversities)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tübitak kaynaklı açılan başlığa ithafen yazıyorum. Sınav bitiyor ve tercih dönemine yaklaşıyoruz, aramızda hedefi yüksek olan, ya da hedefi olmayan, 11. sınıf olup da hedefe ihtiyacı olanlar var. Bu paylaşacağım üniversite sıralamaları tamamen kendi görüşümle alakasızdır. Hepinize faydalı olsun, fikirlerinizin şekillenmesinde yardımcı olsun inşallah. Her sıralamanın yanında kullandığım kaynağı da yazacağım, tereddütü olanlar kaynağa bakabilir.

Asia University Rankings 2013 Top 100 ahan da kaynak
    22- ODTÜ
    28-Bilkent
    31-Koç
    37-Boğaziçi
    38- İTÜ

World Reputation Rankings Top 100 2014 kaynak (Dünyada Tanınmışlık Sıralamaları)
    76-ODTÜ

Top 100 Universities For Engineering and Technology kaynak (Mühendislik ve Teknoloji Alanında İlk 100)
    98- Bilkent

The 100 Under 50 Universities 2014 kaynak (Son 50 Yılda Kurulan Üniversiteler)
    31-Bilkent
    41-Koç

BRICS & Emerging Economies Rankings 2014 Top 100 kaynak (Ekonomisi Gelişmekte Olan Ülkelerin Üniversite Sıralamaları)
    5-Boğaziçi - 44,3
    7-İTÜ - 42,7
    9-ODTÜ - 41,5
    12-Bilkent - 40,3
    20-Koç - 37,1
    73-İstanbul Üniversitesi - 22,9
    80-Hacettepe Üniversitesi - 21,2

Biraz da başka kaynaklardan yararlanalım.

QS World University Rankings by Faculty 2013 - Engineering and Technology Top 400 - topuniversities.com kaynak (Yine Mühendislik ve Teknoloji alanında bir sıralama. bizi bulana kadar biraz sıkıntı çektim )
    177-ODTÜ
    209-İTÜ
    291-Boğaziçi
    301-Bilkent

shanghairankings.com sitesindeki sıralamalarda hiç bir üniversitemiz bulunmuyor. baya eziklenmişiz.

Şimdi biraz daha bölümlere yönelmek istiyorum. Forumda çok istenen bölümleri ele aldım. Bulabildiğim sıralamaları paylaşacağım.

QS World University Rankings by Subject 2013 - Law Top 200 kaynak (Hukuk Fakültesi Sıralamaları)
    160- İstanbul Üniversitesi

QS World University Rankings by Subject 2014 - Engineering - Electrical & Electronic Top 200 kaynak (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Sıralaması)
    64-ODTÜ
    153-Bilkent
    154-Boğaziçi
    164-İTÜ

Psikoloji bölümü sıralamalarında yokuz malesef. (topuniversities.com için geçerli). Başka genel bir sıralama bulamadım Psikoloji için.
    Tıp için de aynı şey geçerli.

QS World University Rankings by Subject 2014 - Education Top 200 kaynak (Eğitim Fakülteleri Sıralaması)
    112-ODTÜ

QS World University Rankings by Subject 2014 - Politics & International Studies Top 200 kaynak (Politika-Uluslararası İlişkiler Sıralamaları)
    103-Bilkent
    159-Koç

QS World University Rankings by Subject 2014 - Mathematics Top 200 kaynak (Matematik Bölümü Sıralamaları)
    164-ODTÜ

QS World University Rankings by Subject 2014 - Engineering - Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Top 200 kaynak (Mekanik, Havacılık, Üretim Mühendislikleri Sıralamaları)
    66-ODTÜ
    161-İTÜ

QS World University Rankings by Subject 2014 - Computer Science & Information Systems Top 200 kaynak (Bilgisayar Bilimi & Bilgi Sistemleri??? Bilgisayar Mühendisliği sayalım biz :D )
    164-ODTÜ

QS World University Rankings by Subject 2014 - Communication & Media Studies Top 200kaynak (İletişim ve Medya Fakülteleri)
    153-Bilkent
    163-İstanbul Üniversitesi

QS World University Rankings by Subject 2014 - Economics & Econometrics Top 200 kaynak ( Ekonomi-Ekonometri Sıralaması)
    157-ODTÜ

QS World University Rankings by Subject 2014 - Engineering - Chemical Top 200 kaynak (Kimya Mühendisliği)
    107-İTÜ
    166-ODTÜ

Bulabildiğim Sıralamalar bu kadar. Not: işsiz değilim dil öğrencisiyim sınav bitti ben de hepiniz gibi üniversite seçimi konusunda kararsızım, kendim için araştırırken ve forumdaki asılsız tartışmaları gördükten sonra bu başlığı açmaya karar verdim. Eminim ki aranızda bu kaynaklardan araştırma yapan, bu sıralamaları bilen çok insan vardır ama bilmeyen ve öğrenmek isteyenler için bir başlık açmak istedim. Tartışma için değil, tamamen bilgi içerikli bir konu. Yapacağınız yorum, vereceğiniz yeni bir sıralama ve seviyeli tartışmalarınıza hazırız. Bu üniversiteleri isteyen, istemeyen, yeni hedefleyecek olan, kazanan, kazanamayan herkese içten başarılarımı iletiyorum. Tercih döneminde hepimiz umarım hayırlı ve sağlıklı kararlar veririz.

Not2: Burada bulunmayan bölümler(fizik, biyoloji, genetik, işletme, tarih, tercümanlık vb) sıralama bulamadığım için bulunmaktadır. Eğer siz bulabilirseniz, editlerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.