Şimdi Ara

Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı” filmine MEB’den gişe desteği…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ocak ayında vizyona giren ve Kültür Bakanlığının 10 yaş altına, "Olumsuz örnek ve şiddet" içerdiği için uygun bulmadığı "Türkler Geliyor/ Adaletin Kılıcı" sinema filmine MEB'den gişe desteği geldi. 81 ilin milli eğitim müdürüne yazılı talimat veren MEB, Görme-işitme-zihinsel engelliler okullarının da aralarında yer aldığı ilk ve orta dereceli tüm okullardaki öğrencilerin, "milli bilinç" kazandırılması amacıyla filme götürülmesini istedi.
    KYK YURTLARIYLA DA ANLAŞMA YAPTIK”
    Filme, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da destek verdiği, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda da gösterime sunulduğu belirtilerek, ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilere filmin tavsiye edilmesi talep edildi.

10 YAŞ ALTINA FİLM YASAKLI AMA MEB İLKOKULLARI DA ÇAĞIRDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yerli Sinema Eserlerine İlişkin Kayıt Tescil Belgesinde Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı adlı filmin 10 yaş altı için uygun olmadığı, ‘şiddet-olumsuz örnek’ içerikleri nedeniyle 13 yaş üzerinin ise aile kontrolünde izlenebileceği izni verilmesine rağmen MEB’in 6-11 yaş grubunun eğitim gördüğü ilkokullara da filmin izletilmesini önermesi dikkat çekti.

GENEL MÜDÜR YILMAZ, “ŞİDDET İÇERİYOR…”
    MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel müdürü Anıl Yılmaz imzalı talimatta; Kültür Bakanlığınca filmin izlenebilmesi için şiddet ve olumsuz örnek nedeniyle 10 yaş altına uygun olmadığı belirtildi. 13 yaş izleyici kitlesinin de ancak ailesiyle birlikte izleyebileceği kaydedildi. Ancak yine de dersler aksatılmadan, gönüllülük esasına göre gereğinin yapılması istendi.

GÖRME ENGELLİLER OKULUNA ÇAĞRI
    Bakanlık filmle ilgili 81 il milli eğitim müdürlüğü aracılığıyla aralarında; resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve liseler ile yatılı bölge okulları, meslek liseleri, öğretmen evleri, teknik liseler, görme engelliler, işitme engelliler, zihinsel engelliler ilk ve ortaokulları ile fen liseleri ve olgunlaşma enstitüleri dahil tüm eğitim kurumlara duyuruda bulundu.

FİLMİ 420 BİN KİŞİ İZLEDİ
    Öte yandan 30 milyon TL’ye mal olduğu öğrenilen film aynı anda 360 ayrı noktada 17 Ocak’ta vizyona girmişti. Box Office Türkiye verilerine göre; Filmi 2 hafta 3 gün içerisinde 420 bin 221 seyirci izlerken, 6 milyon 247 bin 916 TL hasılat elde edildihttps://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turkler-geliyor-adaletin-kilici-filmine-mebden-gise-destegi-5612299/.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• artık filmlere de gişe sözü mü veriyoruz yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gişe de patladı yandaş yalaka yapımcı/senaristin bunu toparlaması gerek tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 7 Şubat 2020; 18:1:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.