Şimdi Ara

Türkler inverter klima üretimi yapabilirmi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Global dünyada herşeyi ben yapayım ben satayım dersen yaptığım ürünlerin parçalarını ben imal edeyim dersen rekabet şansın olmaz;Ama bu forum da konuşmaya gerek yok Cünkü türkiye bir bok yapamaz düşüncesi hakim,emre sağanak arkadaşa katılıyorum,kana göre şerbet vereceksin,
  • quote:

Orjinalden alıntı: eribo

Global dünyada herşeyi ben yapayım ben satayım dersen yaptığım ürünlerin parçalarını ben imal edeyim dersen rekabet şansın olmaz;Ama bu forum da konuşmaya gerek yok Cünkü türkiye bir bok yapamaz düşüncesi hakim,emre sağanak arkadaşa katılıyorum,kana göre şerbet vereceksin,

ama yapamaz,bize şunu yaptık aha buda %100 türk diyin,diyemezsiniz,forumlar sizin hayran oldugunuz cihazların şikayeti ile kaynıyor vestelci arkadaşım.ama şikayettende geçtim şunu yaptık diyin,o LCD lerin nesini yapıyor vestel plastiginimi,dış mukavva kutusunumu
  • quote:

Orjinalden alıntı: yumuyumu

quote:

Orjinalden alıntı: cowon

Adamlar Türkiyede herşeyi yerli Komple Jeneratör yapıyorlar... Otomatik kontrol ünitesi ve yazılımı dahil... Motosan ... Jeneratorleride hiç fena değil... Bu kadar yabacı hayranı olup kendimizi küçük görmeye gerek yok... herşeyi yaparız.. Buna uçak dahil.. şüpheniz olmasın

inandık sağol

Biz İnanmadık .. Gidip gördük.. alıp kullandık ... Kullanıyoruz halen ... Hadi ordan çocuk sende ....
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yumuyumu

quote:

Adamlar Türkiyede herşeyi yerli Komple Jeneratör yapıyorlar... Otomatik kontrol ünitesi ve yazılımı dahil... Motosan ... Jeneratorleride hiç fena değil... Bu kadar yabacı hayranı olup kendimizi küçük görmeye gerek yok... herşeyi yaparız.. Buna uçak dahil.. şüpheniz olmasın

inandık sağol

Biz İnanmadık .. Gidip gördük.. alıp kullandık ... Kullanıyoruz halen ... Hadi ordan çocuk sende ....

neyi gördünde aldın ,atma din kardeşiyiz,bebecik hatta cik cik

• quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Arkadaşım Arçelik ile Lg ortak bir firma biliyorsun ki; Lg Kore firması kendi ürettikleri bir parçanın kendi isimlerini taşıyan bir klimada olmasını istiyorlar parçaların hepsi koreden yada çinden gelmiyor. 4yollu grubu kapilerisi vb bakır tasarımı Türkiyede yapılıyor. Kompresörler Lgnin gönderiyorlar bunu kullanın diye kullanıyorsun sende neden dışarıdan para verip alasın? arçelik inverter yapsa diyorsun Arçeliğin inverter modeli var! Arçeliğin klasik klimasıda yerli malı ama kalitesiz diyorsunuz neden? çünkü ucuz imalat yapılmaya çalışıyor Türkiye standartlarına uygun olması için. Kimi arkadaşlar dışarı ithal edilen klimalarla yurt içindekiler farklı diyor senin bütçen bir arabistanla birmi bir israillle birmi değil? ama Arçelik klimada öncü olan israile bile klima satıyor. Benim bütçeme göre daikin ucuzdur ve benim için kalitelidir senin bütçene göre airfeldir ve sana kalitelidir. sen plastik sesini gözetmezsin ben gözetirim kalitenin kelime anlamını bilmeyen arkadaşlar kaliteden bahsediyorlar. bu söylediklerim şahsına değil umarım yanlış anlamazsın.

arçelik gibi dev bir firma klimanın bütün malzemelerini Türkiyede üretemez mi? kompresörü bile...yapsa iyi olmaz mı? bir malzemenin beynini kalbini dışarıdan alıyoruz. kolları bacakları biz takıyoruz. bu hep böyle oldu. arçelik bir mitsubishi bir panasonic bir samsung olsa iyi olmaz mıydı? kendi üretip kendi satsın.

• +1000
  • quote:

Arkadaşım Arçelik ile Lg ortak bir firma biliyorsun ki; Lg Kore firması kendi ürettikleri bir parçanın kendi isimlerini taşıyan bir klimada olmasını istiyorlar parçaların hepsi koreden yada çinden gelmiyor. 4yollu grubu kapilerisi vb bakır tasarımı Türkiyede yapılıyor. Kompresörler Lgnin gönderiyorlar bunu kullanın diye kullanıyorsun sende neden dışarıdan para verip alasın? arçelik inverter yapsa diyorsun Arçeliğin inverter modeli var! Arçeliğin klasik klimasıda yerli malı ama kalitesiz diyorsunuz neden? çünkü ucuz imalat yapılmaya çalışıyor Türkiye standartlarına uygun olması için. Kimi arkadaşlar dışarı ithal edilen klimalarla yurt içindekiler farklı diyor senin bütçen bir arabistanla birmi bir israillle birmi değil? ama Arçelik klimada öncü olan israile bile klima satıyor. Benim bütçeme göre daikin ucuzdur ve benim için kalitelidir senin bütçene göre airfeldir ve sana kalitelidir. sen plastik sesini gözetmezsin ben gözetirim kalitenin kelime anlamını bilmeyen arkadaşlar kaliteden bahsediyorlar. bu söylediklerim şahsına değil umarım yanlış anlamazsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: alexxiev84

türkler inverter yapsa ne güzel olurdu. sonuçta yerli malı yurdun malı.fiyatları daha hesaplı olurdu. kura bağımlı hale gelmezdik. koca arçelik bile klima parçalarını güney korede lg'ye yaptırıyor. yazık....

Yani arkadaşım siz diyorsunuzki Türk halkı bu kadar kaliteye layık,aslında siz değil büyükleriniz söylüyor,bu ülkede 131 arabayı boyayıp boyayıp,allayıp pullayıp,yok S,SX,SXA,SXAK ,.... diye biz Türk halkına satmadımı bunlar.Yani biz garibanız ancak bu kadar kaliteye layiğiz öylemi,peki o zaman bu kadar dünya markası klimaları kim alıyor.

Ben size söyleyeyim bakın Arçelik diyelimki daıkın la anlaşsa ,ki ilk yıllarında Daıkın dan split getirdi ayrıca ilk sattıkları vede Türkiye de ürettikleri pencere tipi klımalar Daıkın lisanslı idi vede kaliteli idi,vede 20 sene önce bile bu halk aldı kullandı ve kullanda var halen, neyse diyelim ki anlaştı LG den aldığı insiyatifleri Daikin dan alamaz,bu kadar ucuz olamaz tabi ki bu kadar adette satamaz,az yapıpta az satıp ben kaliteliyim diyeceğine,çok yap çok sat çok kazan kim uyraşır Elin Japonuyla dersen böyle olur işte.Zaten yapılanda bu ,ama inanın bu halk Türk malı iyi olupta hem kaliteli hemde pahalıda olsa o malı alır,yeterki aldatmayın.Bence işin özü bu önce para!!!

• Güzel söylüyorsun işin özü para... Peki şimdi şimdi görüyoruz 800 e klima bulurmuyum 350 ye nasıl klima olur Türkiye Cumhuriyetin yaşayan diyelim 10 kişi var bunun kaçtanesinin bütçesi daikin a yetiyor ve kaçtanesinin klima almaya bile hayali var? Yapabildiğinin en iyisini yaparsın dersin ki arkadaş ben bunu yaptım bukadara seni o cihazın senin isteklerini görüp görmediği ilgilendirir? Aaa bunun vidası çinden gelmiş şunun ki filistinden bununki amerikadan bu işi siyasete dökmemek gerekir değilmi? ve sen bir malın satıcısıysan kendi malını pazarlamak pahasına diğerini kötüleyemezsin bu yakışık birşey değildir sen kendi malını översin buyur dersin onun sesi şöyle o alınmaz kafan ağrır gözün şişer gibi terimler hoş değildir. ;Ben kimseye gidin arçelik alın o en kalitelidir yada daikin alın kıy parana demedim. Bütçene uygun olanın en iyisini seç derim.

İyi akşamlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alexxiev84

türkler inverter yapsa ne güzel olurdu. sonuçta yerli malı yurdun malı.fiyatları daha hesaplı olurdu. kura bağımlı hale gelmezdik. koca arçelik bile klima parçalarını güney korede lg'ye yaptırıyor. yazık....

Yani arkadaşım siz diyorsunuzki Türk halkı bu kadar kaliteye layık,aslında siz değil büyükleriniz söylüyor,bu ülkede 131 arabayı boyayıp boyayıp,allayıp pullayıp,yok S,SX,SXA,SXAK ,.... diye biz Türk halkına satmadımı bunlar.Yani biz garibanız ancak bu kadar kaliteye layiğiz öylemi,peki o zaman bu kadar dünya markası klimaları kim alıyor.

Ben size söyleyeyim bakın Arçelik diyelimki daıkın la anlaşsa ,ki ilk yıllarında Daıkın dan split getirdi ayrıca ilk sattıkları vede Türkiye de ürettikleri pencere tipi klımalar Daıkın lisanslı idi vede kaliteli idi,vede 20 sene önce bile bu halk aldı kullandı ve kullanda var halen, neyse diyelim ki anlaştı LG den aldığı insiyatifleri Daikin dan alamaz,bu kadar ucuz olamaz tabi ki bu kadar adette satamaz,az yapıpta az satıp ben kaliteliyim diyeceğine,çok yap çok sat çok kazan kim uyraşır Elin Japonuyla dersen böyle olur işte.Zaten yapılanda bu ,ama inanın bu halk Türk malı iyi olupta hem kaliteli hemde pahalıda olsa o malı alır,yeterki aldatmayın.Bence işin özü bu önce para!!!

• Ya arkadaşım sen biliyormusun ki adam gidip önce Arçelik,Vestel v.s ürünü zar zor bütçeyle alıpta sonra rahatsız olunca yok parasına spota ,ekinci elesatıyor yeterki kurtulsun diye sonrada gidip sütten dili yanıp yoğurdu üfleyerek içer gibi en pahalı cihazı almak için bir sürü borca giriyor.Yazık değilmi önce aldığı klimaya verdiği paraya ,yazık değilmi kıt kanaat geçinirken en pahalı cihazı almaya çalışmasına ,ne yapsın adam girdi bi kere bu işe klimasız yaşayamaz artık.Yok mu arkadaş adam gibi yerli üretecek orta sınıf cihaz.Ba kın bu savun duğunuz markalar piyasada ikinci elde yok parasına gidiyor,sorun bakalım hangi klimacı geri iade akırmı.Ben sizden çok Milliyetçiyim belki ,İnsanları yok bio,yok plazma deyip kandırıyorlar sonra sorun oldumu''bu modeller böyle'' yok böyle birşey.Yahu biz yıllarca insanlara klima akdeniz iklimi tarzı yerlerde klimayı ısınma aracı olarak kullanılır diye 10 sene uyraşıp inandırdık ,sonra bu sizinkiler geldi önce sattılar,sonrada millet şikayet edince ısınamıyorum diye neymiş klima soğutma aracıymış ısıtmada idareten geçici çözümmüş,bunu ben demiyorum İstanbul dakiler müşteri isayn edince bu savun mayı yapıyorlar.Deyin kardeşim biz ısıtma yapamıyoz klimaya çamur atmayın.

Bak Emre kardeşim ben inan senden çok isterim Türkiye de kalite üretilsin,en baştada söyledim ya eğer biri desin kalite üretim yapacagım ben bedava çalışacağım yahu.

Bak sana bir örnek vereyim STORM hava perdesi İzmir de küçük bir sanayici abimiz üretiyor,Hem kaliteli hemde makul fiyat ama ucuz değil neredeyse Türkiye nin her yerinde satılıyor ve aranıyor.Neden ama biliyormusunuz Çünkü dertsiz alanda satanda memnun.Çok namlı markalarda var,çok ucuzlarda ama STORM satıyor kardeşim hemde ne reklam var zaten reklam yapacak parada yok abimizde bütün parasını işini yatırmış.KOÇ un ,Sabancı nın belkide 1000 biri değil ama kaliteli yapıyor ,satıyor çokta şavşıyor tabi piyasayla,

• Aslında koç istese klimanın kralını üretir ama bu firmlarda hazırcılığa alışmış firmalar burada haklısınız. Buna biraz bu tarz şirketleri yönetenlerin yönetim beceriksizliği de denebilir. Ülkemizde neolibarilizm denen lanet bir politika uygulanıyor. Bu politikanın en sonu bütün üretimlerin fabrikaların kapanması tamamen yabancı bağımlı bir ülke haline gelmemiz başka deyişle köle olarak sömürülmektir. Böyle bir yerde bütün finans kurumlarını birileri satmak mecburiyetinde bırkılarak, halk yeni politiklarala kandıraılarak bankalara borçlandırıılp iliğine kadar sömürülerek, yeni para babaları yaratma, tarım alanları yabancıların kartellerine geçirme vb. gibi birçok politika uygulanacaktır. İçecek suyumuza, kullandığımız elektiriğe dahi özelliştirme getirilmesi öngörülmektedir. Böyle bir ortmada ancak ve ancak yabancıların politiklalarına izin vermeyerek bilinçlenerek ve üreteerek kurtulabiliriz. Basın yayının tekelletirilmesi buna ortam hazırlamanın bir oyunudur. Neolibarilizm politikası savaşmaz ama ölmüşten beter eder.

Böyle bir ortamda sadece bu halk avunacak koç vb. var diye. Bu şirketlere dokunulmuyacak çünkü insanaları kandırmak için örnekler olmalı. Bunlarda bu işi görecek.

Emre Saganak bey size bir soru soracağım arçelik istese blomberg markasıyla en lüks klimayı üretip prestij sınıfında konumlandırabilir. Niye böyle bişey yapmıyor bir fikriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 1 Mayıs 2008; 13:58:57 >

• Arkadaşım ben ticareti ve siyaseti bilmem vede yapmam işim soğutmacılıktır. Ama bildiğim kadarıyla cevap vereyim her firmanın pazar payını arttırmak için alt markaları vardır örn. demirdöküm coolline midea samui vestel seg arçelik altus blomberg vs vs. O fiyattaki ürünlerin kategorisi ne ise o konumda yapmakta. Herşeyin en kalitelisi üretilebilir ama bir pazar payı vardır. Bir arkadaş sormuştu arçelik istese kompresör fan motoru üretemezmi diye o iş kompresör fabrikası işidir fan motoru fabrikası işidir ozaman sen gardorap alacağına ağacı kes kurut işle yap dolabını ama kimsenin işine karışmak kimseyede neden böyle yaptın demek değil işimiz nacizane bu soruya cevabımdır ama başka aaçlarıda olabilir sadece tahminim budur.
    iyi akşamlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: acr

Aslında koç istese klimanın kralını üretir ama bu firmlarda hazırcılığa alışmış firmalar burada haklısınız. Buna biraz bu tarz şirketleri yönetenlerin yönetim beceriksizliği de denebilir. Ülkemizde neolibarilizm denen lanet bir politika uygulanıyor. Bu politikanın en sonu bütün üretimlerin fabrikaların kapanması tamamen yabancı bağımlı bir ülke haline gelmemiz başka deyişle köle olarak sömürülmektir. Böyle bir yerde bütün finans kurumlarını birileri satmak mecburiyetinde bırkılarak, halk yeni politiklarala kandıraılarak bankalara borçlandırıılp iliğine kadar sömürülerek, yeni para babaları yaratma, tarım alanları yabancıların kartellerine geçirme vb. gibi birçok politika uygulanacaktır. İçecek suyumuza, kullandığımız elektiriğe dahi özelliştirme getirilmesi öngörülmektedir. Böyle bir ortmada ancak ve ancak yabancıların politiklalarına izin vermeyerek bilinçlenerek ve üreteerek kurtulabiliriz. Basın yayının tekelletirilmesi buna ortam hazırlamanın bir oyunudur. Neolibarilizm politikası savaşmaz ama ölmüşten beter eder.

Böyle bir ortamda sadece bu halk avunacak koç vb. var diye. Bu şirketlere dokunulmuyacak çünkü insanaları kandırmak için örnekler olmalı. Bunlarda bu işi görecek.

Emre Saganak bey size bir soru soracağım arçelik istese blomberg markasıyla en lüks klimayı üretip prestij sınıfında konumlandırabilir. Niye böyle bişey yapmıyor bir fikriniz varmı?

• Bir ülkede üretim çeşitliliği ve yapılabilrliği bir bütündür,örneğin;Bir firmanın bakır kablo üretebilmesi için o ülkede bakır üretiliyor ve işlenebiliyor olmalı,Ki yapılan üretim bir değer üretip ülkeye ve ülke ekonomisine para kazandırsın. Geniş bir üretim kapasitesine ve yelpazesine sahip ülkelere aktığınız zaman ağır sanayilerinin çok gelişmiş olduğunu görürsünüz,en büyük yatırım gerektiren iş alanlarından birisidir ağır sanayii, ve genellikle devlet destegi ile ayakta durur,çünkü olmaz sa olmazlardandır,Maalesef bizim ülkemiz bu yola çok başarılı çıkmış,ATATÜRK'ün başlattığı sanayileşme hamlesi her ne sebeptense(amacım siyaset değil çünkü) devam edememiştir.

Uzun lafın kısası bu anlamda biz gemiyi kaçırmış bulunuyoruz:)

Peki ne olacak dye soran olsa ,cevabım şu olurdu.

Halen tarım ve turizm konusunda ipin ucunu yakalayabilecekj durumdayız. Tarım diyip geçmeyin, hepimiz yemek yemek zorundayız, bu dünyada yaşayan 7 milyar insan gibi.

Genel dünya ekonomilerine baktığımda biz halen şanslı bir coğrafyadayız , istedigimizi en ucuza yiyip çebilecek tarım ve hayvancılık potansiyeline sahibiz,Şu kadarını söyliyeyim, Hemen yanı başımızdaki Suiriyede etin kilosu 4.5 ytl imiş.

Fakat Amerikadan mısır ithal ederek, zeytinyagımızı varille yunanistana satıp şişeyle geri ithal ederek, mis gibi kokulu muzumuzu tatsız tutsuz eşşek muzuna değişerek(ben çocukken öyle derlerdi :))) Binlerce yıllık tarihin üstüne 5 yıldızlı tatil köyü dikiip güzelim sahilleri betonlaştırarak, Kendi başının çaresine bakabilecek sadece 7 ülkeden biriyken , donunu satsa ödeyemeyecek kadar dış borcu olan bir ülke haline gelerek....

Kendi topragımızı zehirleyip ürettiğimiz her sebzeye hormon basarak ( önümüzdeki 10 yıl kanser ne kadar çoğalacak hep birlikte görücez)

Hala yapılabilecek çok şey var, ama bir an önce aymak lazım!

• Arkadaşlar bu ülke istese yaparda parayı seven hazıar alışmış büyükbaşlarımız yapmazlar.Yapan yapıyor.İşte BMC İzmir de kamyon ,kamyonet ve otobüs üretiyor motoru da Türk olmasın ama adamlar tasarımından tutunda kapısından şasesine kadar çok büyük bir yan sanayisi ile %100 Türk sermayesi ile yapıyor işte.Temsa ne yapıyor
    otobüs yapıyor (sadece karasör)ama adı Mitsubishi neden dersiniz Riske gerek yok.
    Dedik ya!!!
    '''YATIRIM YAPACAK VARSA BEN YAPARIM'''

Üstelik bu vatan için Türk markası olsun bedavada çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbbilici

o dediklerinizi yapmak için önce direnç kondansatör yapmak lazım. bin tanesi bir lira olan şeyi yapar mı bu millet. bunu öğrenir mi birbirinden. peki neyi öğrenir?... yolsuzluğu, kolay yoldan para kazanmayı. evet,... ben 33 yaşındayım, anladığım kadarıyla çok uzun süredir bu millet birbirinden yolsuzluğu öğreniyor. birileri aşılamış zamanında, toplumsal bağımlılık olmuş, kurtulamıyacağız sanırım. ve bu yüzden o dedikleriniz olmayacak. ama birileri de biyerlerde tuz ruhunda baskı devre çıkarmaya devam edecektir heralde.

üzülerekte olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar bu ülke istese yaparda parayı seven hazıar alışmış büyükbaşlarımız yapmazlar.Yapan yapıyor.İşte BMC İzmir de kamyon ,kamyonet ve otobüs üretiyor motoru da Türk olmasın ama adamlar tasarımından tutunda kapısından şasesine kadar çok büyük bir yan sanayisi ile %100 Türk sermayesi ile yapıyor işte.Temsa ne yapıyor
    otobüs yapıyor (sadece karasör)ama adı Mitsubishi neden dersiniz Riske gerek yok.
    Dedik ya!!!
    '''YATIRIM YAPACAK VARSA BEN YAPARIM'''

Üstelik bu vatan için Türk markası olsun bedavada çalışırım.

son zamanlardada motoru dahi mitsubishi değildi.... yıllar öncesi marathon ve prenses üretimine son verip bir süre sonra üretmiş olduklaı safir otobüslerde mitsubishi motor kullanılmadığını mitsubishinin artık buna izin verdiğini gazetetde okumuştum. şuanki diamond ları bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.