Şimdi Ara

Türkler konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gözün üstündeki et kalın olur çekik gibi gözükür benim baba tarafı bilecik söğütlüdür burda japon diyolardı babama
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Talonmaster

Niye sahip olmasın laik bir ülkedeyiz biri dese ben islamı sevmiyorum bu onun özgürlüğü değil midir?

Arkadaşım farklı bir şey ifade etmeye çalışıyorum. Bir insanın suratına karşı seni sevmiyorum diyemezsin. Ayıp olur saygısızlık olur. Bir şeyi sevmiyorsan bunu söylemek zorunda değilsin. İçinde kalsın sevip sevmemen zaten seni alakadar eder. Bana ne ki sev ya da sevme bu seni ilgilendirir. Özgürsün sevip sevmemekle ama bu kimseyi alakadar etmez o yüzden içinde tut. Kalkıp bu kadar müslümanın yaşadığı bir ülkede müslümanları sevmiyorum dememelisin. Aynı şekilde hrsityianlar için veya yahudiler içinde aynı durum söz konusu. Saygıdan dolayı söylememelisin.

Laiklikle sevip sevmeme konusundaki özgürlüğün ne alakası var onuda anlayamadım. Laik bir ülkede yaşayan birisinin müslümanlığı sevmediğini söyleyebilmesi gerektiğini mi anlatmaya çalıştın anlayamadım. Alakayıda kuramadım. Biraz provakatörlük sezdim açıkçası.

Ben sevmiyorum diye birşey yazmadım yazmışım gibi davranmayı bırak öncelikle,etik olmayabilir ama etiklikten bahsetmiyorum zaten.Özgür ama açıkça ifade etme özgürlüğüne sahip değil anlamında senin cümlen,''çikolatayı sevmiyorum'' dese biri sen seviyorsan ifade etme özgürlüğüne sahip olmayacak mı,yada Türkiyedeki çoğunluk seviyorsa o hakkı olmayacak mı,çikolata sevenlere ayıp mı oluyor saygısızlık mı oluyor,herkesin kendi düşüncesi başkasını bağlamaz.

Laik ülkelerde din yoktur dolayısıyla ateizm,buda vs vs de müslümanlık kadar geçerlidir,isteyen istediğine inanır,istediğini söyler başkasının inandıklarına saldırmadıkça kimsede ona karışamaz.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Challengermert

İslam türkleri bozdu diyenler islam düşmanlarıdır başka bir şey değil

İslam düşmanı bile olsalar ayıp birşey değil herkes istediği dini sevme/sevmeme özgürlüğüne sahip

Ama bunu açıkça ifade etme özgürlüğüne saygısızlık olacağından dolayı sahip değil. Sevmiyorsan kendine sevmiyorsun. Bana ne?

Ama ramazan ayında sokak ortasında yemek yiyenleri dövmek serbesttir.

• Konu nerden nereye gelmiş?! Silinsin alakasız yorumlar yea...

Öncelikle bahsettiğin şey; epicanthal fold'dur. işaret parmaklarını gözünün iç tarafına(burnunun kenarlarına) koy ve aşağı doğru çek. al sana epicanthal fold. Tüm türklerin çekik gözlü olması gerekmez nitekim her alman da sarışın değildir...Oğuz türklerinde bu göz tipi gözlenmez. Arkadaşın dediği gibi kıpçak boyuna mensup olan kazaklar, kırgızlar,tatarlarda görebilirsiniz. Fakat oğuz türklerinde yoktur.Oğuzlar türklerin en kalabalık boyudur. Ve tarih boyunca dünyayı etkileyen türk devletlerini çoğunlukla oğuzlar kurmuştur. Mesela Osmanlı İmparatorluğu, mesela Büyük Selçuklu İmparatorluğu gibi.. O yüzden kimse bize daha az türk diyemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garipgenc81

quote:

quote:

quote:

İslam düşmanı bile olsalar ayıp birşey değil herkes istediği dini sevme/sevmeme özgürlüğüne sahip

Ama bunu açıkça ifade etme özgürlüğüne saygısızlık olacağından dolayı sahip değil. Sevmiyorsan kendine sevmiyorsun. Bana ne?

adam belki oruç tutmuyor müslüman değil arabistanmı burası yobaz herif

• quote:

Orijinalden alıntı: süpergtacı

quote:

quote:

quote:

quote:

Forum kapatılıp bu yorum anasayfaya konulmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: süpergtacı

quote:

quote:

quote:

quote:

Bre kafir ! Sen ne diyorsun ! Kolunu kesmediğimize şükretsin !

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.