Şimdi Ara

Türkler neden hayal kurmayı sevmez?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda dikkat ediyorum türkiyeden göç etmek isteyenlerle sürekli dalga geçiliyor.geleceğe dair en ufak planda insanlar hemen olmaz yapamazsın diyor.Amerikan filmlerinde insanlar birbirlerine daima destek olurkene türkiyede gelecek planlarıyla hayallerle dalga geçiliyor.türkler neden hayal kurmayı sevmez?

• Çünkü o kabiliyetleri 16 yıl süren bir "eğitim-öğretim" süreci içerisinde ellerinden alınmış veya unutturulmuştur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal kuran insanlar bu ülkede asla başarılı olamıyorlar dünyanın aksine bu ülkede böyle hayalperestsen tutunamıyorsun kendimden biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende fazla hayal kuruyorum yolda yürürken uyurken hayatımın her anında
  • Şartlar insanı daha realist ve karamsar yapıyor demek ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz hayal kurmayız yaparız kardeş, 2023 te türkiye yeniden dirilecek, büyük diriliş yakın, avrupa tir tir titreyecek.
  • Cunku Hayal kurabilecek hayal gucleri bile yok. Hayalgucu Ithall etmeyi bekliyoruz.

• Çünkü bu ülkeden gitmek isteyenler kendini aşırı zeki ve üstün sanıyorlar vu sebeple de insanlar gıcık oluyor.

• fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    ama adamlar haklı.dünyanın en çok göç veren ülkesi türkiye.nüfusun %9 u yurtdışında yaşıyor ki buda 72 milyondan yaklaşık 6 milyon insana tekabül ediyor.dünyanın yaşam standartlarının ve özgürlüğün en düşük olduğu ülke türkiye.dünyanın hiçbiryerinde görülemeyecek kadar çirkin insan görmekte çabası.e hal böyle olunca herkes gitmek istiyor.
  • Motoplus kullanıcısına yanıt
    zaten o yüzden hep batı başarılı türkler başarısız oluyor.
  • Öğretilmiş çaresizlik batağına düşen zavallı Türk seçmeni olduğundan dolayı.

• Türkler maalesef zorlamacı bir toplum. Bu yüzden önü aslında açık olan birçok insan sıradanlıkta yok olup gidiyor.

• MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Ertuğrul terk.
  • Türkiye'de torpili olan adam ilerliyor, iş buluyor, para kazanıyor vs. vs.

Adam yıllardır okuyor mezun oluyor iş için başvuruyor aman Allah'ım o da ney deneyimli adam arıyorlarmış.

Öğretmenler atanmak için yıllardır bekliyor.

Bakın bunların hepsi torpilsizlikten. (Tek tük istisnalar hariç)

Özel sektör zaten ölü gibi. İnsanın kanını emiyorlar.

Aslında Türk insanı hayal ile yaşıyor. Bizlerin çok geniş hayalleri var ama işi icraata dökemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 21 Nisan 2017; 23:20:53 >
  • mutsuz, sorunlu insanlarız. başkalarının da mutlu olmasını istemiyoruz
  • Bor yiyince o kabiliyetimizde gelecektir inşallah. Hüloğğğ
  • En büyük hayali yurtdışında dolarla maaş almak olan adamlar hayal kurduğunu zannediyor
  • Guzel konu guzel nokta.

Kiskanc bir mentalitesi var turk kulturunun, ozellikle anadolu kulturu cok kiskanc ve fesat. Basarili insanlar kiskaniliyor. Bende de var mesala biraz ama yanlis oldugunu biliyorum. Bir hirs vermesi iyi fazlasi kotu.

Toplum baskisi cok fazla. Gelismis avrupa ulkelerinde hayal kuran insanlar desteklenir, basarilarin cevren ve ailen tarafindan takdir edilir odullendirilirsin. Turkiyede akraba baskisi var genelde, Akrabalarin universite sinavinda basarili olmani istemez eger onlarda da varsa ogrenci, rekabet gozlerini korelrmis turk insaninin ama basari yok. Cogunluk basarisiz oldugu ve kotu hayatlara sahip oldugu icin kiskaniliyor. Egitim de az ve kotu, biraz da karakteristik bir ozellik turkler icin Malesef.

Genelleme yaptim, azinliklari tenzih ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.