Şimdi Ara

türklerin ahlaki durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"İmar affından yararlananlar 10 milyona yaklaşmış, vergi affından neredeyse yararlanmayan yok, ülkenin yarısı birbiri ile mahkemelik, ekonominin % 40 kayıtdışı.
    Toplumsal olarak durumumuz bu ama birey olarak hepimiz ahlaklıyız, ötekiler kötü, iki yüzlülüğümüz ile yüzleşmeliyiz."

bilmiyorum osmanlı zamanında islamiyetten önce nasıldık ama şimdiki durum iç açıcı değil. lümpenlik iliklerimize kadar işlemiş. şehir kültürü diye bir şey kalmadı herkes kafasına göre. ayıp denen bir şey yok, ha pardon kadını cinsel olarak sınırlamak tek tabumuz il. daha da uzatabiliriz.

bu şartlar altında, ahlaki olarak çöküş yaşayan bir toplum daha ne kadar ayakta kalır bilmiyorum.

• Adam mesela ev satacak. Faturada evi 180 bine satmış gibi gösteriyor. Ama alıcıdan 300 bin alıyor sırf vergi kaçırmak için. Maalesef Avcı Orta Doğuya girdiğimizde bütün bu pisliği de üzerimize bulaştırdık. Toplum artık geri döndürülemez bir noktada. İslam öncesi hakkında bir kaç örnek var tarihte. Mesela Ahmet Taşağılın kitaplarından birinde bahseder bir Çin istihbarat raporunda diyor ki; Türkler çok dürüst insanlar, ticarette hile yapmayı bilmiyorlar ama yanlarında Soğd danışmanları var. Onlar sürekli Türklere bizim hilelerimiz konusunda akıl veriyor" Soğd dediği de İrani bir halk. Bu günkü Taciğin dedesi. Acem biliyor tabi alavere çevirmeyi. Bizimkiler de bunlardan öğreniyor. Böyle böyle ufak hesapların milleti olduk biz. Herif sattığı bisküvi üzerinden bile bir manipülasyona gidiyor. İç güdü olmuş adamda. Her gün en az bir kişiyi kazıklamadan duramıyor. Kazıklanan da ulan ben miyim memleketin enayisi deyip o da başkasını kazıklıyor. Böyle böyle toplumdaki güven ortamı azalıyor.

Kadının teki pazardan dönüyor elinde de bir poşet elma var. Ayağı kaydı düştü tabi elmalar da yokuş aşağı yuvarlandı. Yokuşun bittiği yerde de 60 yaşında bir hıyar düşen elmaları toplayıp kadına vereceği yerde toplayıp yiye yiye gitti. Elma lan elma düşünebiliyor musun? Adam elmaya tenezzül etti öyle sokakta yaşayan aç fakir bir tip de değil zaten öyleleri asıl çekingen oluyor.

Yine fırındayım önümde bir alagavat var. Tezgahtar kızdan hamur istedi kız da içeri gitti getirmek için. O ara bu hemen tezgahtan bir kurabiye alıp ağzına attı. Ben başta herhalde tanıdığın dükkanı falan dedim ama adam bildiğin gizli gizli yapıyor icraatı kız dönünce hemen bir toparlandı. Belli etmemeye çalıştı falan. Benim arkasında olduğumun da farkında. Tek bir tane kurabiyeyi çaldı adam. Tenezzül etti ve çaldı. Dedim birader sen ne yapıyon hayırdır, vay efendim göz hakkıdır falan neyse kız araya girdi o da çalışan sonuçta mevzu çıksın istemedi herhalde.
  • Adam mesela ev satacak. Faturada evi 180 bine satmış gibi gösteriyor. Ama alıcıdan 300 bin alıyor sırf vergi kaçırmak için. Maalesef Avcı Orta Doğuya girdiğimizde bütün bu pisliği de üzerimize bulaştırdık. Toplum artık geri döndürülemez bir noktada. İslam öncesi hakkında bir kaç örnek var tarihte. Mesela Ahmet Taşağılın kitaplarından birinde bahseder bir Çin istihbarat raporunda diyor ki; Türkler çok dürüst insanlar, ticarette hile yapmayı bilmiyorlar ama yanlarında Soğd danışmanları var. Onlar sürekli Türklere bizim hilelerimiz konusunda akıl veriyor" Soğd dediği de İrani bir halk. Bu günkü Taciğin dedesi. Acem biliyor tabi alavere çevirmeyi. Bizimkiler de bunlardan öğreniyor. Böyle böyle ufak hesapların milleti olduk biz. Herif sattığı bisküvi üzerinden bile bir manipülasyona gidiyor. İç güdü olmuş adamda. Her gün en az bir kişiyi kazıklamadan duramıyor. Kazıklanan da ulan ben miyim memleketin enayisi deyip o da başkasını kazıklıyor. Böyle böyle toplumdaki güven ortamı azalıyor.

Kadının teki pazardan dönüyor elinde de bir poşet elma var. Ayağı kaydı düştü tabi elmalar da yokuş aşağı yuvarlandı. Yokuşun bittiği yerde de 60 yaşında bir hıyar düşen elmaları toplayıp kadına vereceği yerde toplayıp yiye yiye gitti. Elma lan elma düşünebiliyor musun? Adam elmaya tenezzül etti öyle sokakta yaşayan aç fakir bir tip de değil zaten öyleleri asıl çekingen oluyor.

Yine fırındayım önümde bir alagavat var. Tezgahtar kızdan hamur istedi kız da içeri gitti getirmek için. O ara bu hemen tezgahtan bir kurabiye alıp ağzına attı. Ben başta herhalde tanıdığın dükkanı falan dedim ama adam bildiğin gizli gizli yapıyor icraatı kız dönünce hemen bir toparlandı. Belli etmemeye çalıştı falan. Benim arkasında olduğumun da farkında. Tek bir tane kurabiyeyi çaldı adam. Tenezzül etti ve çaldı. Dedim birader sen ne yapıyon hayırdır, vay efendim göz hakkıdır falan neyse kız araya girdi o da çalışan sonuçta mevzu çıksın istemedi herhalde.

• MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    lümpenlerden her türlü davranış beklenir. belli bir sınıf anlayışı yok kitlesel çıkar yok. olmayınca sadece kendi çıkarını düşünen organizmalara dönüşüyor. kendini riske atmamalısın, eğitilmez + 90 iq'dan fazla bir şey beklememek gerekir
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    haram haramı doğurur
    yalan yalanı gerektirir.
    haram yiyenin utanması olmaz
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    mehmet kardeşim bazı müslümanları yediği haramın günahını camide çıkardıklarını sanıyorlar bu duruma ne dersin?
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    quote:

Anadolu ahlaksızlığın beşiğidir.

bunu kanıtlayabilir misin? açarsan memnun oluruz.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir şehiri ziyaret etmen yeterli olacaktır.

Ya da bu insanların yöneticilerine de bakabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    parayla mı yazıyorsun sanki aç biraz kardeşim allah allah ya :)
    Nesini açayım?

Baştan sona ansiklopedi mi yazayım? Azıcık dışarı çıkan, şehirler gezen, insanlar gören kişiler zaten bunu bilir.

Yok anlaşılmıyorsa biraz dışarı çıkın, doğayı insanları gözlemleyin.

doğada aslan zebra kapışması mı var anasını satayım nesini gözlemleyeceğiz anlamadım. yazacağın 2 parağraf amma lafını ettin sen de.
    Insanları gozleyeceksin. Iki dakika sayın abim dediği adamın arkasindan nasıl küfürler ettiğini göreceksin. Cumaya gitmeyenlere küfür edenlerin, cumadan dondukten sonra yoldan gecen kızları nasıl kestiğini öğreneceksin. Rusvet nasıl verilir, alinir bileceksin. Yerlere nasil çöp atilir, hangi aciyla tükürülürse daha uzağa giderin testini yapacaksın...

quote:

Anadolu ahlaksızlığın beşiğidir.

bu sözün telifini alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Bu mesaj silindi.
    "Anadolu ahlaksızlığın beşiğidir."

Bu şahıs galiba ilgi çekmeye çalışıyor!

"Döviz yukselmisken birde istanbul depremi olsa ve etkisi katlansa"
    Gibi bir yaziyida zamanında sarfetmisti.
    Forumun kuralları varmı yokmu emin değilim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    belki hakediyoruzdur hocam?
    al senin olsun
  • Bu toplum hiç olmadığı kadar ahlaksızlığa 17 sene önce 2 torba kömüre çoluğunun torunlarının geleceğini satarak alıştırıldı.

Adam aç umarım bu iki torba kömüre ülkenin geleceğini satanların aklı başına gelir.
    Aksi halde işimiz çok zor.
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Yalan mı adamın söylediği?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silmu

Bu toplum hiç olmadığı kadar ahlaksızlığa 17 sene önce 2 torba kömüre çoluğunun torunlarının geleceğini satarak alıştırıldı.

Adam aç umarım bu iki torba kömüre ülkenin geleceğini satanların aklı başına gelir.
    Aksi halde işimiz çok zor.
    bu toplum; önderleri 13xx sene evvel din simsarlığı modasına uymazsak yok olup gideceğiz diyen atalarımız sayesinde ahlaksızlığa mahkum oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 7 Nisan 2019; 4:20:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.