Şimdi Ara

Türklerin yüzde 2'si üstün zekalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de bir bilim ve sanat merkezi öğrencisiydim fakat bu merkezler öğrenciler tarafından fazla rağbet görmüyor. Bir çok öğrenci bir kaç sene devam edip vakit kaybı olduğuna kanaat getirip ayrılıyor. Sınavlara hazırlamıyor ya.. İbn-i Sina güel söylemiş: Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A064FD3E1 -- 20 Şubat 2010; 20:30:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

Ben de bir bilim ve sanat merkezi öğrencisiydim fakat bu merkezler öğrenciler tarafından fazla rağbet görmüyor. Bir çok öğrenci bir kaç sene devam edip vakit kaybı olduğuna kanaat getirip ayrılıyor. Sınavlara hazırlamıyor ya.. İbn-i Sina güel söylemiş: Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.

ben yinede zamanla dolacağına inanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PETTIBONE

Aslında Tek Sorun Nasıl Kullanacağını Bilmediğimiz Bir Zeka Demek Daha lyi Olurdu :) Ne Yani Doğru Söylemediğimi Kanıtlamak Çok Zor .. Niçin mi Kullanamadığımız Zekamız Yüzünden Başarılı lcatlarımızı Bile Yurt Dışında Yapıyoruz .. Dediğim Gibi Tabii ki Hemen Bunu Yabancı Ülkeler Üstleniyor Türklerin Hiç Bir Yararı Yokmuş Gibi.. Sonuç Olarak : Biz Türkler Zekamızı Kullanamıyoruz ..

Kesinlikle katılıyorum. İş IQ sonucuna bakmıyor eğer baksaydı benim şu an çok daha farklı yerlerde olmam gerekirdi. Tamamını söylemiyim ama 150 üzeri çıkmıştı IQ test sonucum bilimsel bir testte ve sonuç İngiltere ve Amerika'da bazı ofislere yollanmıştı değerlendirilmesi açısından. Neyse asıl soruna gelelim. Eğer IQ ya göre olsaydı bu işler benim en iyi üniversitelerde okumam çok daha iyi şartlarda yaşamam gerekirdi ama gerek bazı özel nedenlerden gerekse kendi kafasızlığımdan şu an açık öğretimde okuyorum işsizim ve bilgisayar firmasından servis için çağırmadıkları sürece cebime adam gibi para girmiyor.
    E arkadaş hani özel eğitimler vs. hani iş imkanları hani sosyal imkanlar ? Kendim için demiyorum ama eğer 130 üzeri üstün zeka sayılıyorsa ve sen bu kişilere imkanlar tanımıyorsan tabiki göç olacaktır. Bana da teklif gelse bende giderim. Burada karın tokluğuna anca çalışacağıma dışarıda belki on mislini kazanacağım.

• benim favorim bülent arınç
  • Mensa Adlı bir kurum var bu tür işleyen
    Her ülke'nin IQ seviyesi olarak %2'e girenlerin katıldığı bir kuruluştur.
    Bende üyesiyim , Fakat Açıkcası belli bir yararı yok , özellikle de Türkiye'de Sadece Belli Dönemlerde Para Yatırıyorum.
    Evet Muhabbet ve bazı sosyal olanaklar olarak güzel , ama hayatta büyük bir yararı olmadı bana , özellikle IQ puanımın.
    Evet , Şeyleri Daha kolay anlayıp kavrayabiliyorum , Ama Hayatta belli bir yararını göremedim daha. Sadece Okulda yapılmış olan IQ Testinde Yüksek Çıkınca Okuldaki Kabadayı diye adlandırdığımız arkadaşlar tarafından ''Bir şey olursa bize gel kanka'' gibi laflarıyla karşılaştım. Tartışmayı bile bilmeyen insanların arasında , sadece kaba kuvvetin konuştuğu ortamlarda Zeka hiç bir işe yaramaz.

Ayrıca Dünya'nın her yerinde işleyen bir kanun daha vardır.
    Çalışmak > Zeka
  • Ülkede zeki ya da çalışkan adam sorunu yok ülkede dürüst güvenilir adam sorunu var,
  • quote:

Kesinlikle katılıyorum. İş IQ sonucuna bakmıyor eğer baksaydı benim şu an çok daha farklı yerlerde olmam gerekirdi. Tamamını söylemiyim ama 150 üzeri çıkmıştı IQ test sonucum bilimsel bir testte ve sonuç İngiltere ve Amerika'da bazı ofislere yollanmıştı değerlendirilmesi açısından. Neyse asıl soruna gelelim. Eğer IQ ya göre olsaydı bu işler benim en iyi üniversitelerde okumam çok daha iyi şartlarda yaşamam gerekirdi ama gerek bazı özel nedenlerden gerekse kendi kafasızlığımdan şu an açık öğretimde okuyorum işsizim ve bilgisayar firmasından servis için çağırmadıkları sürece cebime adam gibi para girmiyor.
    E arkadaş hani özel eğitimler vs. hani iş imkanları hani sosyal imkanlar ? Kendim için demiyorum ama eğer 130 üzeri üstün zeka sayılıyorsa ve sen bu kişilere imkanlar tanımıyorsan tabiki göç olacaktır. Bana da teklif gelse bende giderim. Burada karın tokluğuna anca çalışacağıma dışarıda belki on mislini kazanacağım.

Türkiye'de işini iyi yapana Gel denmez, onun yerine hemşerim gel denir, o yüzden iş de gelişmez, ülke de gelişmez..

Benim de 143 çıkmıştı bu arada..

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Ülkede zeki ya da çalışkan adam sorunu yok ülkede dürüst güvenilir adam sorunu var,

böyle güzel özetlenemezdi
  • Gerekli girişimler yapılmadığı sürece beyin göçü kaçınılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

Ben de bir bilim ve sanat merkezi öğrencisiydim fakat bu merkezler öğrenciler tarafından fazla rağbet görmüyor. Bir çok öğrenci bir kaç sene devam edip vakit kaybı olduğuna kanaat getirip ayrılıyor. Sınavlara hazırlamıyor ya.. İbn-i Sina güel söylemiş: Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder.

güzel söylemiş umarım siz bu alanda eğitim gören arkadaşlarımız olarak duyarlı olursunuz...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.