Şimdi Ara

Türklerle Bulgar ve Macarların akrabalığı var mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • macarlarla ilgili konuyu ben çok iyi açıklamıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_1534245/mpage_1/key_//tm.htm#1534245

hungar adının hunlarla ilgisi yok. batı türkçesinde: on ogur=on kabileler sözünün bozulmuş halidir.
    ...............................................................

bulgarlar balkan slavlarıdır. ama adları eski efendileri olan bir türk kabilesinin adıdır.
    bu kabile kuzey kafkasyada yaşarken 7. yy da 5 e bölünmüş her bölümü başka bir yere dağılmıştır.

balkan bulgar devleti 661-924 arası henüz bir türk devletiydi. dil ve kültür türklere özgüydü. azınlıktaki bulgar türkleri üst sınıfları yani soylular ve askerleri oluşturuyordu. çoğunluktaki slavlar ise alt sınıfı oluşturan serf (toprak kölesi) idiler.

ülke özellikle 864 te ortodox hıristiyanlığı kabul ettikten sonra hızla slavlaştı.
    türk dili ve gelenekleri ortadan kayboldu ve üst sınıf türklerde alt sınıf slavlara benzediler.
    924 te hükümdar ünvanının bile han yerine çar yapılması artık devletin çoktan slavlaşmış olduğunu kanıtladı.

bugünkü bulgarlar kendi adları olmadığı için eski efendilerinin adını taşıyan slavlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 2 Temmuz 2006; 6:26:26 >

• Macarların aslı tuna boylarına yerleşmiş başkırt türklerinden gelir. Her macar tarihçi bilir ki macar tarihi türk tarihidir.
    Bulgarlar orta asyada oğuz türkleri ile savaşmış oguzların galip gelmesi ile bugünkü bulgaristan dağalrına yerleşmiş ve roma (bizansı) vurarak geçimlerini sağlamış bir türk boyudur.
    19. ve 10. yy arap tarihçileri kendi zamanlarında bulgar ve macarlar için türktürler yazmaktadır.
  • Tabi ki geçen yüzyıllar içinde slavlaşmışlardır. Hatta bulgarlar için Türk düşmanı da olmuşlardır diyebiliriz.
  • quote:

Bence bütün insanlar birkaç kökenden geliyor. Bunlarda belli ırklardır. Beyaz, sarı ve siyah ırklar. Bunun dışında ben vikingler, iskoçlar, macarlar, Türkler, Araplar, Kürtler, vs. ..... Hep aynı köktendirler. Aynı şekilde malaylar çinliler japonlar vs. keza.

ben okuduğum bir kitapta dünyadaki insan soyunu sonradan yani nuh tufanından sonra sadece nuh peygamberin 3 oğlu (ham,sam,yafes) tarafından yürüdüğünü ve bunlardan birinin soyunun nuh un bedduası sonrası siyah tenli olarak sürdüğünü okudum ve bu tufanın mezopotamya veya rivayetlere göre ağrı dağında sonlandığını biliyoruz ve asya-avrupa-afrikanın tam ortasında olup nüfus artışınn bu kıtalara yayıldığını göz önünde bulundurrsak doğruluk payı olduğunu düşünüyorum bu konua gelince geçen sene tarih öğretmenizimz türk-bulgar-macarların akraba olduklarnı söylemişti kavimler göçü konusuydu sanırım
    (en baştaki anlattığım şeyle ilgili istenilirse kitabın isim ve yazar ismini werebilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_janissary -- 2 Temmuz 2006; 22:05:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: last_janissary
    bunlardan birinin soyunun nuh un bedduası sonrası siyah tenli olarak sürdüğünü okudum

Bu yanlış. Bilmediğim bir mesele hakkında bu kadar kesin konuşmazdım ama siyah olmak Allah katında bir eksiklik veya çirkinlik değildir. Bu yüzden zenci olmasını dilemek beddua olamaz. Soyu kurusun diye beddua ettiğini duysaydın burada bir ihtilaf olmazdı ama zenci olsun diye beddua olmaz. Eğer Hz.Nuh'un böyle bir beddua edip de Allah'ın kabul ettiğini varsayarsak zenci olmak Allah katında kötü bir şeydir sonucuna varırız.
    Bu ise imkansızdır. Allah adildir.

Bize anlatılanları direk kabul etmeyelim. Biraz kafa yoralım.

• bana anlatıldığını söylemedim sadece okuduğumu söyledim bence sende iyi oku ben kesin doğru olduğunu söylemiyorum kesin inandığımıda söylemiyorum iş anlatılan şeylere gelseydi bu olayla ilgili 1000 trlü dedikodu dolaşio ortalarda tek akıllı sen değilsin bizde biliyoruz neyin ne olduğunu kitapta şu mehmet faruk gürtunca "peygamberler tarihi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi last_janissary -- 2 Temmuz 2006; 22:54:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Bulgarların Türklerle akrabağlığını araştırmıştım bir süre, birçok yerli kaynakta Bulgarların Büyük Hun devletini oluşturan kavimlerden geldiğini öne sürülmektedir. Ancak her ne kadar araştırsamda yabancı kaynaklarda bu bilgilere rastlayamadım. Bir de Bulgar ve Macarların bize akraba olup olmadığını sadece dilin yapsına göre araştırmaya kalkarsan sağlıklı sonuç çıkacağı kanısında değilim.

eski kaynakları yoketme ihtimalleri de var ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wewillrise

quote:

Bulgarların Türklerle akrabağlığını araştırmıştım bir süre, birçok yerli kaynakta Bulgarların Büyük Hun devletini oluşturan kavimlerden geldiğini öne sürülmektedir. Ancak her ne kadar araştırsamda yabancı kaynaklarda bu bilgilere rastlayamadım. Bir de Bulgar ve Macarların bize akraba olup olmadığını sadece dilin yapsına göre araştırmaya kalkarsan sağlıklı sonuç çıkacağı kanısında değilim.

Bir ihtimal ama mutlaka bi yerden kaynak , ipucu çıkması gerek. Sonuçta tarih konusunda dünyada araştırma yapan çok büyük kurumlar var. Sadece bulgar kaynaklarda değil genel anlamda hiçbir yaabancı kaynakta rastlamadım. İyimse bakarasak belki ben rastlamamışıdır

• quote:

quote:

quote:

Bir ihtimal ama mutlaka bi yerden kaynak , ipucu çıkması gerek. Sonuçta tarih konusunda dünyada araştırma yapan çok büyük kurumlar var. Sadece bulgar kaynaklarda değil genel anlamda hiçbir yaabancı kaynakta rastlamadım. İyimse bakarasak belki ben rastlamamışıdır

macarların da hun kökenli oldugu söyleniyor.hatt abzı yerlerde macarlara huns denildigini de duymustum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 3 Temmuz 2006; 0:35:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

macarların da hun kökenli oldugu söyleniyor.hatt abzı yerlerde macarlara huns denildigini de duymustum

macarların hun kökenli oldukları söyleniyor.hatta bazı yerlerde macarlara huns ta denildigini duymuştum

Benim söylediklerim Bulgarlar içindi, Macrlar hakkında bir inceleme ve araştırmam olmadı, ancak senin dediğin tarzda bilgiler duydum

en basiti ülkenin ingilizce adı Hungary

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 3 Temmuz 2006; 0:34:32 >

• konu başlığında macarlar da var
  • quote:

Orjinalden alıntı: last_janissary

bana anlatıldığını söylemedim sadece okuduğumu söyledim bence sende iyi oku ben kesin doğru olduğunu söylemiyorum kesin inandığımıda söylemiyorum iş anlatılan şeylere gelseydi bu olayla ilgili 1000 trlü dedikodu dolaşio ortalarda tek akıllı sen değilsin bizde biliyoruz neyin ne olduğunu kitapta şu mehmet faruk gürtunca "peygamberler tarihi"

Hocam hemen sinirlenme, senin hatanı bulmak gibi bir amacım yok. İhtilaflı bir meseleyle ilgili yorum getirdim ve senin kötülüğüne değil iyiliğine olacak bir tavsiyede bulundum.
  • Kıtalara hükmeşmiş bir imparatorluğun torunları oldığumuza göre..Heryerde vardır
  • söz macarlardan açılmışken şu yabancı forumda adamın biri işte sözde tarihi die bir resim koymuş osmanlılar macar bebekleri katlediomuş gibi ben bu adama cewap wermeye çalıştım ingilizce ama yardım ederseniz sewinirim pardon ama burdan koca bir kayıyorum o adama

http://www.allempires.com/forum/forum_posts.asp?TID=13013
  • macarlar hunların soyundan gelmektedir. çünkü biz onlara macar diyoruz macaristanın normalde ismi "HUNGARY" bu isme dikkatli bakmanızı tavsiye ediyorum. ayrıca macarlar arasında atilla ismi çok yaygın olarak kullanılır. atillayı herkes biliyor avrupa hunlarının buyuk lideri. macaristanda bu ismin cok kullanılması onların hun soyunda geldigini gosterir.
  • Macarların Türklere olan yakınlığı çok yüksektir,Bulgarlarda ise hiç yoktur.Bulgaristanda Osmanlı varlığı düşman olarak görürler Macarlar ise korumaya özen gösterirler.Ayrıca Macarca kelimelerin Türkçe kelimelerele çok benzerliği vardır.
  • olsa nee olmasa ne?

bulgar & macar dedem olsun isterse,

benim gözümde bir laz-bir kürt benim akrabamdır. etnik olarak slav olan boşnak göçmeni benim akrabamdır.
  • Halkıma kurşun sıkan benim akrabam olamaz

TIKLA BURAYA

quote:

Orjinalden alıntı: vese

olsa nee olmasa ne?

bulgar & macar dedem olsun isterse,

benim gözümde bir laz-bir kürt benim akrabamdır. etnik olarak slav olan boşnak göçmeni benim akrabamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::SpyNet::: -- 10 Temmuz 2006; 0:14:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::SpyNet:::

Halkıma kurşun sıkan benim akrabam olamaz

TIKLA BURAYA

evet haklısın,

ama genellemelerden kaçınmak lazım.
  • MAcarlar ve Türkler- AYNI YÜZ, AYNI IRK !!!

Benim dedem Macardı, babam Türk. Şimdi ben neyim? Yani kanımda daha çok ne var benim? Soyadım bile Türk değil. Bir tek kelime Macarca nilmiyorum. Annem Arnavut. Halam Amerikalı, Amcam Kandalı. Dayım Türk.

Ben neyim yaa:)))??? Şimdi Macar mıyım ben? Yoksa Türk mü? Yoksa kanında Macar kanı da olan bir Türk mü?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.