Şimdi Ara

Türklerle Bulgar ve Macarların akrabalığı var mıdır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

MAcarlar ve Türkler- AYNI YÜZ, AYNI IRK !!!

Benim dedem Macardı, babam Türk. Şimdi ben neyim? Yani kanımda daha çok ne var benim? Soyadım bile Türk değil. Bir tek kelime Macarca nilmiyorum. Annem Arnavut. Halam Amerikalı, Amcam Kandalı. Dayım Türk.

Ben neyim yaa:)))??? Şimdi Macar mıyım ben? Yoksa Türk mü? Yoksa kanında Macar kanı da olan bir Türk mü?

abi kendini ne hissediyorsan osun, boşver gerisini...
  • yani Türk oğlu Türksün

quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

MAcarlar ve Türkler- AYNI YÜZ, AYNI IRK !!!

Benim dedem Macardı, babam Türk. Şimdi ben neyim? Yani kanımda daha çok ne var benim? Soyadım bile Türk değil. Bir tek kelime Macarca nilmiyorum. Annem Arnavut. Halam Amerikalı, Amcam Kandalı. Dayım Türk.

Ben neyim yaa:)))??? Şimdi Macar mıyım ben? Yoksa Türk mü? Yoksa kanında Macar kanı da olan bir Türk mü?
  • ok rahatladım, böylesi daha iyi çünkü :)
  • Bulgarca cümle yapısı ile Türkçe arasında büyük benzerlikler var. Ayrıca 7000 kelime benzer veya aynı. Bulgarlar bunları ayıklamak istiyor. Ama benzer kelimeler Osmanlı devrinde mi Bulgarcaya girdi yoksa daha önceki devirlerden mi bilemiyorum. Belki her ikisi de olabilir. Akademik bir çalışma konusu da olabilir.
    Macar Tarihçiler der ki: Macar tarihi Türk Tarihidir. Yani kendi kökenlerini Türklükte arıyorlar.
    Vaktiyle bir Irak Arabı ile tanıştım İstanbulda Arapça konuşuyoruz. Yol felan sordu tarif ettim. Sonra ahbap olduk. Devir saddam devri idi. Iraklıların zengin zamanı yani. Ailesini almış özel otosu ile seyehate çıkmış. Bütün avrupayı gezdim dedi. İki millet gördüm Türkler ve Macarlar. Aynı güler yüz aynı misafirperverlik. Çehreler de benziyor dedi. Ona dedim ki: Macarlar da Türk kökenlidir. Hayret etti.
    Osmanlı devrinde macarlar Osmanlı kıyafeti giyerlermiş. Kendilerini osmanlı ile özdeşleştirmişler. Ama Hristiyan yanları ağır basmış daha sonra Osmanlıları Macaristandan atmışlar.
    Osmanlıda kardeşim her şeyi kılıç ile halletmeye çalışmış. Bulgarlara macarlara ilim ile yaklaşsaydı bu gün böyle olmazdı.
    10.yy Arap tarihçiler der ki:" Bulgarlar Türktür. Oğuzlar ile geçinemediler. Orta asyayı terk ederek Roma (bizans) yoluna yerleştiler. Romayı vurdular. Bir defa Konstantini kuşattılar. Kavimler arasında Bulgarlar kadar kan dökücü bir kavim görmedim" Aynen yazdım. Kaynak da verebilirim.

• Ben konuyu su acidan ele alayim isterim:

1. Dilsel bag cok önemli. Dilden kastim dillerde bulunan ayni kelimeler degil dilbilgisi ve fonetik olarak dillerin akrabaligi. Bizim su an kullandigimiz dil Türkce, Ural-Altay dillerinin bir koludur. Bu dillere Fince, Macarca hatta Japonca da dahildir. Bu dil ailesi yüzünden kimsenin kimseyle akraba olmasi gerekmiyor. Bulgarlarin da su an Rusya'nin Avrupa'ya yakin bir bölgesinde vakt-i zamaninda Bulgar Hanligi adli bir ülkeleri bulundugu ve bilmedigim bir sebepten dolayi da bugünkü topraklarina göc ettikleri bilinmektedir. Konustuklari dilin Türkce'nin dil ailesiyle yakindan uzaktan alakasi yoktur. Onlarin dili Rusca ve Slav dillerine cok yakindir. Birbiriyle karsilastiklarinda bu insanlar gayet kolay anlasabilmektedirler tipki bizim Azerilerle anlasabilmemiz gibi.

2.Macarlarin tarih kitaplarinda sayiklanan "Türklüklerini unuttular" gibi bir teoriyi kabul ettiklerini sanmiyorum. Fakat onlarin da Türkiye Türklerinin gelmekte oldugu Orta Asya'dan kalkip Karadeniz üzerinden bugünkü yurtlarina yerlestikleri bilinmektedir.

3.Bugün kimin kiminle akraba oldugunu sormak ve arastirmak bizi ne yazik ki bizi saglikli sonuclara götürmez. Cünkü insanlar yüzyillarca ama yüzyillarca yil göc etmektedirler ve bu göc her gittikleri veya her gectikleri topraklarin üstündeki yasayan oranin yerliler ile karismalari sonucu dallanip budaklanmistir. Yani Orta Asya'da baslayan göc dalgasi, bir anda Anadolu'ya ulasmamis yüzyillarca süren bir zaman diliminde gerceklesmistir. Kurulan devletler, imparatorluklar, yiktiklari aldiklari uygarliklari da harmanlayarak ya bugüne gelmis ya da baska bir uygarligin icinde erimislerdir. Yani Orta Asya dan kalkan bir topluluk Anadolu'ya gelene kadarki karsilastiklari insan topluluklariyla hatta Anadolu'da o zamanlar mevcut topluluklarla kaynasmislardir. O yüzden su an yurdumuzda ya da dünyanin genelinde her insan mutlaka baska bir insanla mutlaka akrabadir. Örnegin Anadolu'da su meshur Hitit uygarliginin sahibi insanlar nerdedir? Alip baslarini gittiler mi? Hayir onlar su anda icimizde belki de genlerimizdeler.

Özetle kimin kimin akrabasi olmasi önemli degil. Cünkü hepimiz akrabayiz hic kuskunuz olmasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morissetteus -- 12 Temmuz 2006; 1:33:00 >

• Siz ne diyorsunuz ilk aminoasit bile Türktü
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Siz ne diyorsunuz ilk aminoasit bile Türktü

• quote:

Orjinalden alıntı: last_janissary
    bunlardan birinin soyunun nuh un bedduası sonrası siyah tenli olarak sürdüğünü okudum

Hayatimda duydugum en saçma ve aptalca bir tez.Bunu yazani afrikanin sicagina surgune gonderecen,anliyacak anya ile konyayi
  • quote:

• quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: Abbas The Traveler

quote:

kıskanmayalım...
  • * Başka bir açıdan konuya bakmak isterim: Acaba dünyayı ne kadar dolaştınız? Hangi ülkelere gittiniz? Ve İnsanlar size nasıl davrandılar? Siz neler hissettiniz?
    1. Makedonyada seyahatte idim. Makedon-müslüman, Makedon-Hristiyan,Arnavut-Müslüman,Arnavut-Hristiyan,Yunan,sırp-karadağ,çingene,....halkların buluştuğu ama kaynaşmadığı bir bölge.......Atatürkün,Namık Kemalin,Mehmet Akif Ersoyun.........Büyük iskenderin......Kavalalı Mehmet Ali Paşanın......doğup büyüdüğü topraklar:
    Halkların kardeşliği ülküsüne inanırım.Ama gerçek olduğunu görmedim. Leninin hayalleri olabilirdi.Ama kendisinin bile inandığını zannetmiyorum.
    Bir Bektaşi Dergahında Dergah şeyhi Türk Asıllı..ataları Kastamonu taraflarından gelmiş Sarı Saltuk dervişlerinden...."Ellerimi öptü benim ağlayarak 70 yaşındaki Şeyh efendi dedi ki bana seni koklayayım Türk kokusunu koklayayım.....çok zulmettiler bize dedi mezarlarımızı bile açtılar Türk izi kalmasın diye......."
    Evinde misafir olduk. Hanımı bize anadolu usulü yufka ekmek yaptı. Jipit ekmek dedi. Ne garip Anadoluda Yörük Türkmenlerde de Jipit ekmek derler....mis gibi kokulu, dantelli beyaz çarşaflarda yattık o gece.......
    Sonra makedon polislere rüşvet vere vere seyahatimize devam ettik......Sırp köylerde Türk olduğumuzu gizledik......Arnavut köylerde tercümanımız ile idare ettik.......halklar kardeş tabii......genler de boşuna yaratılmış.....kromozomlar da bir işe yaramıyor.........konuştuğunuz dilin de önemi yok.....tercüman var ya.............

• quote:

Hayatimda duydugum en saçma ve aptalca bir tez.Bunu yazani afrikanin sicagina surgune gonderecen,anliyacak anya ile konyayi
    burda benm ismime wermşsn ama bunu ben biyerimden uydurmadm nerde yazdığını söyledm benm kabulettiğimide söylemedm açıkçası senn tezinde gerçekten aptalca sence o kadar sıcak bile olsa adamın DNA sına işleyip kıçından çıkan çocuğun bile zenci doğmasını sağlarmıydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: last_janissary

quote:

burda benm ismime wermşsn ama bunu ben biyerimden uydurmadm nerde yazdığını söyledm benm kabulettiğimide söylemedm açıkçası senn tezinde gerçekten aptalca sence o kadar sıcak bile olsa adamın DNA sına işleyip kıçından çıkan çocuğun bile zenci doğmasını sağlarmıydı

öncelikle tartismanin siddetlenmesini son derece üzücü buluyorum. benim bu tartismaya ekleyebilecegim tek sey su olacak: mesela avrupa'dan gelen bir cift afrika'da cocuk dogurursa tabii ki cocugu siyah dogmaz. fakat koskoca bir toplumu afrika'da binlerce yil ordan ayrilmaksizin doganin icinde ve o iklim sartlarinda yasatirsaniz, insanlar en sonunda günesten, kurakliktan dolayi renkleri kararacak, nem oranin düsüklügünden burun yapilari degisecektir vs. ekvator cizgisindeki halklardan kutuplara dogru gidiniz, ne dedigimi anlayacaksiniz.

ayrica zenci kelimesinin kullanilmasini dogru bulmuyorum cünkü onlar bu kelimeyi bir hakaret olarak algilamaktadirlar.

saygilarimla

• quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

quote:

Orjinalden alıntı: tumer_
    macaristanın bazı yörelerinde eski Türk alfabesini kullananların olduğu söyleniyor

Macaristanın hangi yöreleri hocam. Eğer böyle bir şey olsaydı yılda on defa bu konuyla ilgili belgesel seyrederdik TRT 1 de. Macarların Türk soyundan olmasının daha sağlam delilleri olmalı. Umarım bir arkadaş onları bulur da dikkatimize sunar.
    Runic alfabe:http://en.wikipedia.org/wiki/Runic Linki altında şu başlığa bak: Elder Fuþark ve Orhun hitabeleri ayrıca Göktürk alfabesiyle karşılaştır. Almanlarında Hunlarla ilgili kompleksleri var hani Soylarının onlara dayandığı gibi Ama birçok alman bilim adamı Hunların Türkik bir topluluk veya Turkik topluluklarla Akraba bile olduğunu kabul etmez olsa olsa işin kolayına kaçıp her haltı Moğollara bağlarlar sanki moğollarla biz Akraba değilmişiz gibi... Zaten şöyle geniş olarak baksan biz Bütün ural-altay ırklarıyla kardeşizdir Bilgi için bkz(ingilizce):http://en.wikipedia.org/wiki/Ural-Altai

• BURADA BEN ÇOK İYİ AÇIKLADIM. BENİM YAZILARIMI OKUSANIZA

quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

macarlarla ilgili konuyu ben çok iyi açıklamıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_1534245/mpage_1/key_//tm.htm#1534245

hungar adının hunlarla ilgisi yok. batı türkçesinde: on ogur=on kabileler sözünün bozulmuş halidir.
    ...............................................................

bulgarlar balkan slavlarıdır. ama adları eski efendileri olan bir türk kabilesinin adıdır.
    bu kabile kuzey kafkasyada yaşarken 7. yy da 5 e bölünmüş her bölümü başka bir yere dağılmıştır.

balkan bulgar devleti 661-924 arası henüz bir türk devletiydi. dil ve kültür türklere özgüydü. azınlıktaki bulgar türkleri üst sınıfları yani soylular ve askerleri oluşturuyordu. çoğunluktaki slavlar ise alt sınıfı oluşturan serf (toprak kölesi) idiler.

ülke özellikle 864 te ortodox hıristiyanlığı kabul ettikten sonra hızla slavlaştı.
    türk dili ve gelenekleri ortadan kayboldu ve üst sınıf türklerde alt sınıf slavlara benzediler.
    924 te hükümdar ünvanının bile han yerine çar yapılması artık devletin çoktan slavlaşmış olduğunu kanıtladı.

bugünkü bulgarlar kendi adları olmadığı için eski efendilerinin adını taşıyan slavlardır.

• 10 yy arap tarihçileri tuna boylarında yerleşmiş BAŞKIRT TÜRKLERİNDEN bahsederler ki bu günkü macariastanda yaşayan halkın atalarıdır. Bizim bir şeyler söylemeye onların ihtiyaçları yok çünkü bizzatihi kendileri MACAR TARİHİ TÜRK TARİHİDİR derler. Kaynak olarak 1997 de istanbulda yapılmış Türkoloji Kongresi tutanaklarını okumanızı tavsiye ederim.(İÜ yayınları)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.