Bazıları tarihini, atasını görmezden gelip yeryüzüne Türkiye Cumhuriyeti olarak birden ışınlandığını düşünüyor. Farkında bile olmadığı pek çok zenginlik, birikim ve değerler o görmezden geldikleri hatta aymazca utandıkları tarihlerden devredilmiştir. Bizlerin tarihinde hep güzellikler, iyilikler mi vardır ? Hayır. Tüm milletlerde olduğu gibi bizim tarihimizde de artılar eksiler vardır.
Bazıları da türk tarihinin osmanlı'dan başladıgını zannedip türkiye cumhuriyeti hor görüyor. İşte bilgisizlik tarihi osmanlı'dan ibaret sayanlar.
Hatta osmanlı'yı arap bilenler bile var
Türkiye Cumhuriyetini hor görenler de en az tarihini hor görmek kadar büyük yanılgı içerisinde olurlar. Osmanlının arap olmadığını ilköğretim çocukları dahi biliyor.
Küçümsenmekten öte bilinmiyor. Bugün Macarların, Attila'nın torunları olduğunu onlar da kabul ediyor. Macarların Türk olduğunu savunan fırka %17 oy ile Macar meclisine girdi. Ayrıca eleştirenler varsa tarihim ile açıkca söylüyorum ki övünüyorum. Ve övünmek çok insanî bir tepkidir. Herhangi bir yakınınızın başarısıyla siz de mutlu olursunuz, yeri gelir övünürsünüz. Kökeni Orta Asya olan Attila'nın Avrupa'yı dize getirmesiyle övünüyorum. Mensubu olduğum milletin bir ferdi olmaktan da gurur duyuyorum. Eğer bir daha dünyaya gelsem yine Türk olmak isterdim. Kim ne derse desin... Ha bu arada öyle önüne gelene Faşist damgası yapıştıranlar önce Faşizm'in ne olduğunu bir öğrensin gelsin, sonra konuşuruz kim Faşist'miş... Çünkü aynı bilgi yoksunları Hitleri de Faşist olarak nitelendiriyor. Hitler, Nasyonal Sosyalist'tir. Faşist lider arıyorsanız o da Bennito Mussolini'dir. Ezber laflar ile gelip burada atıp tutmayın..
ABDnin israilinde istegi bu zaten şuanda bi savaş çıksa herkes hemen kaybederiz flan der savaşmadan
quote:
Orijinalden alıntı: Your Life İs Mine
Küçümsenmekten öte bilinmiyor. Bugün Macarların, Attila'nın torunları olduğunu onlar da kabul ediyor. Macarların Türk olduğunu savunan fırka %17 oy ile Macar meclisine girdi. Ayrıca eleştirenler varsa tarihim ile açıkca söylüyorum ki övünüyorum. Ve övünmek çok insanî bir tepkidir. Herhangi bir yakınınızın başarısıyla siz de mutlu olursunuz, yeri gelir övünürsünüz. Kökeni Orta Asya olan Attila'nın Avrupa'yı dize getirmesiyle övünüyorum. Mensubu olduğum milletin bir ferdi olmaktan da gurur duyuyorum. Eğer bir daha dünyaya gelsem yine Türk olmak isterdim. Kim ne derse desin... Ha bu arada öyle önüne gelene Faşist damgası yapıştıranlar önce Faşizm'in ne olduğunu bir öğrensin gelsin, sonra konuşuruz kim Faşist'miş... Çünkü aynı bilgi yoksunları Hitleri de Faşist olarak nitelendiriyor. Hitler, Nasyonal Sosyalist'tir. Faşist lider arıyorsanız o da Bennito Mussolini'dir. Ezber laflar ile gelip burada atıp tutmayın..
Nasyonal sosyalizm ile faşizmin farkı nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: TRojka
quote:
nasnoyal sosyalizm nedir yahu ? resmen sosyalizm küfürdür!
bu kadar berbat bi tanımlama olaamaz. Hitler almanya'sı ne yapmıstır da sosyalist olmuştur.
Nasyonal sosyalist tanımı sacmalıktan ibarettir. Sosyalizm ve komünizmin düşmanlarının pazarladıgı bir olgudur.
quote:
Nasyonal Sosyalizm ya da diğer adıyla Ulusalcı Sosyalizm, 1922-1943 yılları arasında İtalya'da varlığını sürdürmüş Faşizm kavramndan ayrıntısal farklar ile ayrılıyor olsa da, temelde, muhteviyatındaki yapılanma şekli dolayısıyla faşist bir sistem olarak nitelendirilmektedir. Kavramlara bağlı kalmaksızın, yapılar arasındaki büyük ortak noktaları görmeye çalışırsak farkedeceğiz ki, dönem içerisindeki Almanya, İtalya ve İspanya gibi devletlerde anti-komünizm, anti-sendikalizm, yer yer ırkçılığa varan aşırı milliyetçilik, militarizm ve lider kültü gibi yaklaşımların siyasal iktidarlarca dayatılmış olması, bu devletlerin yapılanmalarının faşist bir temele dayandığının belirtisidir. Yoksa, faşizm küçük bölgesel farklılıklar göstermesine rağmen temel özelliklerini muhafaza eder. İtalya'da Faşizm adını alan kavram; Almanya'da Nazizm, İtalya'da Falanjizm, Türkiye'de Turancılık adını alır. İddia edilenin aksine, şu sıralar çeşitli tartışma ortamlarında tekrarlanan birincil ezber laf, Faşizm kavramının içeriğini anlamadan "İtalyanlar faşistti, ama Almanlar değildi" demektir ki asıl yanlış olan da budur.
Övünmek konusuna değinirsek; sergilediğimiz her edim, insanîdir, yani insana özgüdür. Lakin, insanî olan her edim doğru mudur, işte bunu sorgulamalıyız. Keza cana kıymak da insanî bir edimdir, fakat -birkaç radikal öğreti dışında- tüm öğretiler cana kıymayı lanetlemiştir. Yani, "Mensubu olunan milliyetle övünmek insanîdir" diyerek bu yaklaşımı meşrulaştırmaya çalışmak yerine sergilenen davranışın doğruluğu ve akla uygunluğu üzerine kafa yormak gerekir. Yoksa, soykırımı da, insanî olduğu için, insana özgü bir davranış olduğu için meşru görmemiz gereklidir bu değerlendirmeye uyarsak.
quote:
Orijinalden alıntı: boa sorte
Burada türk vurgusu cok önemlidir. Türk demek orta asyadan baslayan şanlı tarih demektir;osmanlı'dan itibaren degil!
Bu ülke maalesef, türklük özelligini yitirmiş; ümmet sevdalıları tarafından yönetilmiş ve yönetilmeye devam etmektedir.
Dikkat ederseniz onlar icin TÜRK IRKI önemli degildir önemli olan İSLAM'dır..
Cunku ayette tum muminler kardestir diyor. Atalarimizin yaptiklariyla ovunuruz ancak Turk oldugundan degil yaptigi islerden dolayi. Irkini bu kadar savunan insanlar gaspci hirsiz dolandirici Turkleri de soydasim diye bagirlarina basarlar mi? Is irkta degil islamdadir her musluman lideri kendi atammis gibi severim
quote:
quote:
quote:
bu kadar berbat bi tanımlama olaamaz. Hitler almanya'sı ne yapmıstır da sosyalist olmuştur.
Nasyonal sosyalist tanımı sacmalıktan ibarettir. Sosyalizm ve komünizmin düşmanlarının pazarladıgı bir olgudur.
Sosyalizmi, Karl Marx mı icat etti? Marksizm, sosyalizmi komünizme giden bir süreç olarak tanımlar sadece. Sosyalizm, komünizmden önce de vardı. Nasyonal sosyalizm de sermayeye karşı olmak yerine yabancı sermayeye karşı bir tavır sergiler. Zaten "nasyonal" ibaresinden de anlaman gerekir.
quote:
quote:
quote:
quote:
Sosyalizmi, Karl Marx mı icat etti? Marksizm, sosyalizmi komünizme giden bir süreç olarak tanımlar sadece. Sosyalizm, komünizmden önce de vardı. Nasyonal sosyalizm de sermayeye karşı olmak yerine yabancı sermayeye karşı bir tavır sergiler. Zaten "nasyonal" ibaresinden de anlaman gerekir.
Peki bu nasnoyel sosyalist hitler söyledigin işleri yapmıştır mıdır ? Sen inanıyor musun yani bu tanıma uyacagını ?
Yani o kadar enteresan bir karsılaştırma yapıyorsunuz ki saşıyorum dogrusu. Hitler almanyasında demokrasi'de vardı biliyorsun degil mi ? Aman ne demokratik ne demokratik...
Sizin sorunuz üzüm yemek mi bagcıyı dövmek mi ?
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Peki bu nasnoyel sosyalist hitler söyledigin işleri yapmıştır mıdır ? Sen inanıyor musun yani bu tanıma uyacagını ?
Yani o kadar enteresan bir karsılaştırma yapıyorsunuz ki saşıyorum dogrusu. Hitler almanyasında demokrasi'de vardı biliyorsun degil mi ? Aman ne demokratik ne demokratik...
Sizin sorunuz üzüm yemek mi bagcıyı dövmek mi ?
Kardeşim cevap verirsen dediklerime daha anlaşılır bir tartışma olur. Dediklerime soru ile cevap veriyorsun. Nasyonal Sosyalizm'in komünizm düşmanlarının pazarladığı bir olgu olduğunu söyledin. Ben de sana bunun komünizm gibi bir siyasi doktrin olduğunu söyledim. Daha açık yazarsan iyi olur zira eleştirdiğin noktayı anlamıyorum.
Zaten eğer Türklükten bahsetmek istiyorsan Osmanlıdan pek bahsetmemek lazım bence.
Osmanlı arabi ve farsi etkiler ile bayağı bir şekıllenmiş bir düzen ile tamamladı ömrünü.
Has Türk anane ve örfünü günlük hayatında yaşatan anadolu alevisi Osmanlı zamanında katledildi ve yok edilmeye çalışıldı.( bu arada alevi değilim, muhabbet mehzep olayına gitmesin.)
köyde halk sefalet içinde yaşamaya devam etti yüzyıllarca ama sarayda sultanlar ve hanedan türlü türlü rezillik, sefa ve payitaht içinde, balkan karıları ile zevk ve ..... içinde yaşadı.
hayran olduğunuz sultanların anaları hep gavur, (yavuza kadar Türk) çoğu padişah karısı din değiştirip müslüman olmuş, ama olmadan hrıstıyan olarak padişah karılığı yapanlarda var.
çok sevdiğiniz padişahlar, babalarını, kardeşlerini,evlatlarını göz kırpmadan öldürmüş hep çeşitli tekniklerle.
entrıka hakım devlet yonetımıne. nufuslu adamlar hep ya damat ya bılmemne..
garıban koylu evladını asker yapmış habıre, devşirilen balkan çocukları ölmüş savaşlarda -asker bol nasılsa- vurmuş balkanın beynıne almış vergıyı bakmış dalgasına.
üretim yok, tıcaret cenevızlının venedıklının bılmemne gavurnun elınde ımış yuzyıllarca,..
devlet ve yonetım açısından Türklük açısından tartışılacak bır yanı yok.
TÜRKLÜĞÜ BU TOPRAKLARA TEKRAR GETIREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTÜR.
Ona kadar ümmetçidir bu topraklar, zavallıdır.
Hep osmanlı anlatılır ama kımse SELÇUKLULARI ANLATMAZ, ANADOLUYU TÜRK YAPAN ATALARIMIZI.
HAS TÜRKLERİ, KIMSE ANLATMAZ..
quote:
Burada türk vurgusu cok önemlidir. Türk demek orta asyadan baslayan şanlı tarih demektir;osmanlı'dan itibaren degil!
Bu ülke maalesef, türklük özelligini yitirmiş; ümmet sevdalıları tarafından yönetilmiş ve yönetilmeye devam etmektedir.
Doğrusu da bu değil midir zaten?
quote:
Orijinalden alıntı: cryzpolo26
quote:
Birbirindeb ayrı iki kavramı çakıştırmayın. Türk ırkımız İslam dinimizdir.
Türklüğü küçümseyenlerden ziyade Sözde milliyetçi insanlarda bir artış oldu son zamanlarda.Haberlerde şehit haberlerini görüp foruma girip sanki tek onlar vatansever miş gibi postlar atıyorlar.Cevap verince de asıl vatan haini biz ilan ediliyoruz dicek başka bir sözüm yok.
''Kurmaylık stajı için verildiğim süvari alayı,Hayfa'da bulunuyordu.Kışla ile deniz arasında geniş bir talim alanı vardı ve piyade acemi eğitim dönemi yeni başlamıştı.Erleri,bölgeden toplanmış arap gençlerinden,öğretici kadroda deneyimli ve Anadolulu kıta çavuşları olan Türk delikanlılarından kurulu idi.Katıldığım bölüğün alaydan yetişmiş ileri yaşlı,Makedonya Türklerinden bir yüzbaşısı vardı.Erlere çavuşlar talim yaptırıyor,biz subaylar arada dolaşarak çalışmaları izliyor ve denetliyorduk.Yüzbaşı,Çavuşlarına karşı sert davranıyor,yeni erlere karşı ise fazla sevgi ve ilgi gösterir görünüyordu.Onların herhangi bir şekilde azarlanmasına gönlü razı olmadığını ısrarla söylüyordu.Halbuki talimlerde,Türkçe bilmedikleri için,Çavuşların söylediklerini iyi anlayamayan kimi erlerin yanlış hareketlerinin,zaman zaman çavuşların sabırlarını tükettiği,sertçe davranışlarına yol açtığı da oluyordu.Bir gün yüzbaşı,bu yolda hareketten kendini alıkoyamayan bir çavuşunu mimlemiş ve talimden dönüldükten sonra,birlikte oturduğumuz bölük komutanlığı odasına çağırtmıştı.Takım komutanıyla birlikte gelerek yüzbaşısını saygıyla ve askerce selamlayan çavuş,yirmi beş yaşlarında dinç ve yakışıklı,ince bıyıklı,elmacık kemikleri fazla kabarık,uyanık bir Türk çocuğu idi.Yüzbaşı,onu ulusal onurunu ağır şekilde hançerleyen '...Türk!' sözleriyle azarlamaya başlamıştı.'Sen nasıl olur da kavm-i necib-i Arab'a bağlı,peygamberimiz efendimizin mübarek soyundan olan bu çocuklara sert davranır,ağır söz söyler,onların kalbini kırarsın.Kendini bil,sen onların ayağına su bile dökmeye layık değilsin...'gibi gittikçe anlamsızlaşan,fakat yaşlı yüzbaşının samimi inancından kuvvet alan sözlerle hareket ediyor,gittikçe asabileşiyordu.Ben dikkatle çavuşun yüz ifadesini izliyordum.Başlangıçta üstünde bir babaya duyulan saygının içtenliği okunan çizgiler sertleşmeye,içten gelen haklı bir isyanın ateşleri gözlerinde okunmaya başlamıştı.Fakat gerçekten emre uymanın simgesi olan her Türk askeri gibi , o da iç duygularını gemlemesini bildi.Sessizce göz pınarlarından dökülmeye başlayan yaş damlaları,yanaklarında birbirini kovalayarak bıyıkları üstünde toplanıyor ve kendini böylece yatıştırmaya çalışıyordu.Ben,bir taraftan üzgün ve sinirli,bu sahneyi seyreder ve söylenenleri dinlerken,bir yandan da içimde bir isyan duygusu şahlanıyor ve şöyle düşünüyordum:'''O erin bağlı olduğu ulus,birçok bakımdan soyu temiz olabilirdi.Fakat çavuşun,yüzbaşının ve benim bağlı olduğumuz ulusun da tarihleri şerefle dolduran büyük ve soylu bir ulus olduğu bir an şüphe götürmez bir gerçekti.Türklük hakkındaki o günkü görüş ise doğrudan doğruya Türk aydınlarının kendi kendini bilmemesinden ve başka uluslarda şu veya bu sebeple üstünlük varsayarak,kendini onlardan aşağı görüp nefsine olan güveni yitirmesindendir.Artık bu yanlış görüşe son vermek,Türklüğümüzü bütün soyluluğu ile tanımak ve tanıtmak gerekmektedir.'dedim ve o andan beri inandığım bu gerçeğe bütün Türklerin inanmasını,bununla övünüp kendine güvenmesini ülkü bildim.'' Mustafa Kemal Atatürk
Türk doğduk,Türk yaşayacağız ve Türk olarak uçmağa varacağız.Ne mutlu Türküm diyene !
Bir din ve bir ırkı karşı karşıya getirenlere hayret ediyorum. Mesajları şikayet ettim. Kendiniz silerseniz daha makbule geçer.
İyi forumlar...
ve konu kapanır......
quote:
Orijinalden alıntı: chakra
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: chakra Bazıları tarihini, atasını görmezden gelip yeryüzüne Türkiye Cumhuriyeti olarak birden ışınlandığını düşünüyor. Farkında bile olmadığı pek çok zenginlik, birikim ve değerler o görmezden geldikleri hatta aymazca utandıkları tarihlerden devredilmiştir. Bizlerin tarihinde hep güzellikler, iyilikler mi vardır ? Hayır. Tüm milletlerde olduğu gibi bizim tarihimizde de artılar eksiler vardır.
Bazıları da türk tarihinin osmanlı'dan başladıgını zannedip türkiye cumhuriyeti hor görüyor. İşte bilgisizlik tarihi osmanlı'dan ibaret sayanlar. Hatta osmanlı'yı arap bilenler bile var
Türkiye Cumhuriyetini hor görenler de en az tarihini hor görmek kadar büyük yanılgı içerisinde olurlar. Osmanlının arap olmadığını ilköğretim çocukları dahi biliyor.
Forumda hala Arap olmadığımızı ( nı ) iddia edebilenler mi var? Bkz: Turgut Nereye Koşuyor? Emin Çölaşan yazarı. İşadamlarımız Singapur ( veya Hong Kong ) civarında kısmı...
Türk demek töreye uyan demektir. Şimdi birine töre nedir diye sorsak akıllara 5 para etmez bir başka milletin kan davaları geliyor. Haberlerde falan da töre cinayetleri töre bir çifti daha öldürdü diye söyleniyor. Sonra da çıkıp Biz Türküz bir öyleyiz biz şöyleyiz oluyor. Türklük düşüncesinin , törenin , kadim türk geleneklerinin bırakılmasını bir yana koyun islamiyetin kabulü Türk soyunu kırıp geçirmiştir. İslamiyetin Türklüğü yücelttiğini falan geçin hangi türklüğü yüceltiyor ? I. Göktürkler Çinlilere töreden uzaklaşıp çinlilere yaklaştıkları için yenilmiştir. sonra çin esaretinden kurtulan Kutluk II.Göktürk devletini kurmuştur. Şu da orhun yazıtlarından günümüz Türkçesiyle : Tanrı lütufkâr olduğu için, benim (de) talihim olduğu için, hakan (olarak tahta) oturdum. Tahta oturup yoksul (ve) fakir halkı hep derleyip topladım: Fakir halkı zengin yaptım. Üstte mavi gök (yüzü) altta (da) yağız yer yaratıldığında, ikisinin arasında insan oğulları yaratılmış. İnsan oğullarının üzerine (de) atalarım dedelerim Bumın Hakan (ve) İştemi Hakan (hükümdar olarak) tahta oturmuş. Üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk milleti, ilini, töreni kim bozabilecekti? Bunca töreyi kazanıp küçük kardeşim Kül Tigin kendisi öylece vefat etti. Babam kağan uçtuğunda küçük kardeşim Kül Tigin yedi yaşında kaldı. sözün özü : Türk tarihini kimse küçümseyemez. Gerçekten şanlı tarihleri var. Huzur içinde yatsınlar.
quote:
quote:
quote:
quote:
Türk ırkı islamdan bile eskidir. Her türk müslüman olacak diye bir kaide yok. Ayrıca biri ırk biri dindir.Türk nefretinizi başka yerde kusunuz
Hasta mısın arkadaşım sen? Her yorumunda bir kusmaktı gidiyor. Ben türküm zaten neden kendimden nefret edeyim. Aynen dediğin gibi biri ırk biri din. Ama sen ırkını ön plana çıkarırsan ırkçılık ortaya çıkar. Irkçılık ayırıcı, din birleştirici bir unsurdur. Dünyayı asırlarca Türkler yönetmiş, bir benzeri yok. "Biz İslamiyetten öncede büyüktük, İslamiyetten sonra dahada büyüdük cihan-şümûl bir güç olduk." diyor bir tarihçi. Bir Türk için İslam her zaman ırkından daha önce gelir. İslamiyeti baş tacı etmiş bu millet ve hüküm sürmüş dünyada. Türkü İslamdan ayırmaya çalışmış ata dedikleriniz. Ayırmaya çalışmışta ne yapmış, batı yalakalığından başka bir işe yaramamış.
Türk bir tuğla ise İslamiyette onun çimentosudur. Bizi ayakta tutan İslamdır. İster kabul edin ister etmeyin.
Yazdıkların ya bilgisizlik yada görmemezlik.
''Bir Türk için İslam her zaman ırkından daha önce gelir.''
Bu cümlene Osman Pamukoğlu'dan alıntı yaparak cevap vereceğim.
''Kurtuluş Savaşı'ndan sonra millet;''Osmanlı'',''İslam'',''Türk'' seçeneklerinden;ben Türkçe konuşuyorum,Türk kalacağım kararını verdi.''
''İslamiyeti baş tacı etmiş bu millet ve hüküm sürmüş dünyada.''
Yanlış.İslamiyet'ten önceki Türk devletlerinin içinde Osmanlı'dan ve Selçuklu'dan da daha gelişmiş ve daha büyükleri vardı.En basiti Hunlar.Roma'yı bile haraca bağlayacak kadar büyük bir devletti.
Türkü İslamdan ayırmaya çalışmış ata dedikleriniz.
Tahmin ediyorum ki Mustafa Kemal'den bahsediyorsun.O sadece arap kültürünü Türk milletinden def edip atmaya çalıştı.Başarılı oldu mu olmadı mı tartışılır ama dönüp baktığımız da Türk'üm dediğinde gözleri dolan,göğsü kabaran büyük bir kitle yarattı.
''Türk bir tuğla ise İslamiyette onun çimentosudur. Bizi ayakta tutan İslamdır.''
En basitiyle bilinen 5 bin yıllık Türk Tarihini son bin yılında tanışmış olduğu İslamiyet'mi ayakta tutmaktadır ? Türk'lerden İslamiyet'i çıkarın kendi öz kültürleriyle büyük millet olma vasfını bir an bile kaybetmezler.İslamiyet arapların uyuşuk beyinlerinde değil,yiğit Türklerin kılıçlarında ve kıvrak zekalarında yüceltildi.
Lütfen rica ediyorum İslamiyet öncesi Türk tarihini okuyun.