Şimdi Ara

Türklükten istifa eden Şeyhülİslam: Mustafa Sabri Efendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: LostSpace

Osmanlıyı yıkılmasına son kala bile açık cesaretlilikle savunan, dilini, dinini, özünü yitirmemesi için çabalayan bu zatı iki üç kelimeyle hain ilan etmek çokta zor olmasa gerek. Her ne kadar hain yaftası takılsa da, benim gözümde o zamanalar korkudan ağzını açamayan bir çok alim nüsvettesinin aksine osmanlının üzerinde dönen oyunları farketmiş ve Osmanlıyı, vatanını, dinini, dilini, özünü sonuna kadar korkusuzca savunmuş bir kahraman bu insan.

Vatanını, dinini savunurken neden Türkleri Arap yapmaya çalışmış ve bu savunmaysa ben almayım. Sizin kahramanınız olmaya devam etsin.
    İlk iletide Atatürk hakkında söylediklerini ve o zamanlar vatandışlıktan çıkarıldığını görmediniz sanırım ya da görmek istemiyorsunuz. Hatırlatayım.

quote:

Mustafa Kemal'in ve Ankara Hükümeti'nin kahpeliklerini, sahtekarlıklarını şu ufacık mukaddime'ye sığdıracak değilim. Demek isterim ki bu şekil değiştirmeler, bu zıtlıkları işleyebilmek için insan utanmamazlıkta da kahraman olmalıdır. Hele dinsizlik olmadan haksızlığın, hayasızlığın bu derecesi tasavvur olamaz.

quote:

İki paralık Mustafa Kemal kuvvetinin baskısına boyun eğerek İngilizlerin, Fransızların, ve sair devletlerin İstanbul'dan çekilip gitmelerini ancak Kemalistlerin idam ettiği Türk aklı kabul edebilir

Ulu önderime hakaret edecek birine hain dedim diye istediğiniz kadar alınabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 24 Haziran 2008; 16:20:57 >

• Malazgirt yanılgın zaten burada, sana şimdi Örnek veriyorum; Şuan ki lider Erdoğan birden çok radikal bir karar alıyor ve cumhuriyet yerine hilafeti getiriyor, sokakta kılık kıyafet devrimi yaparak başörtüsüz dolaşmayı yasaklıyor, türkçe konuşmayı yasaklayıp osmanlıcayı getiriyor, bu uğurda darağaçlarını dolduruyor, senin bu duruma ve bu lidere karşı tutumun nasıl olur, onu eleştirmen, kötülemen vatan hainliği mi olur? Mustafa sabri'ninde o günün şartlarına göre yaptığı tamamen buydu, bunda hainlik diye nitelendirilebilecek birşey görmüyorum eğer hainlikse şu günümüzde türkiyede milyonlarca hain var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDE16CD6E -- 24 Haziran 2008; 16:49:58 >
  • quote:

Malazgirt yanılgın zaten burada, sana şimdi Örnek veriyorum; Şuan ki lider Erdoğan birden çok radikal bir karar alıyor ve cumhuriyet yerine hilafeti getiriyor, sokakta kılık kıyafet devrimi yaparak başörtüsüz dolaşmayı yasaklıyor, türkçe konuşmayı yasaklayıp osmanlıcayı getiriyor, bu uğurda darağaçlarını dolduruyor, senin bu duruma ve bu lidere karşı tutumun nasıl olur, onu eleştirmen, kötülemen vatan hainliği mi olur? Mustafa sabri'ninde o günün şartlarına göre yaptığı tamamen buydu, bunda hainlik diye nitelendirilebilecek birşey görmüyorum eğer hainlikse şu günümüzde türkiyede milyonlarca hain var demektir.

Aslında bende bunu izah etmeye çalışmıştım , dönemin olaylarını kendi perspektiflerinizle değerlendiriseniz hata yaparsınız. Bizler Atatürk 'ün yeniliklerinin meyvelerini yiyebilecek bir zamanda dünyaya geldik bu bizim için güven aşamasını kendinden egale etti zaten oysa o dönem insanlarının elinden alınan, alışkanlıkları yaşam biçimleri buna paralel olarak , kırıcı , saldırgan tavır göstermeleri normal.

• quote:

Malazgirt yanılgın zaten burada, sana şimdi Örnek veriyorum; Şuan ki lider Erdoğan birden çok radikal bir karar alıyor ve cumhuriyet yerine hilafeti getiriyor, sokakta kılık kıyafet devrimi yaparak başörtüsüz dolaşmayı yasaklıyor, türkçe konuşmayı yasaklayıp osmanlıcayı getiriyor, bu uğurda darağaçlarını dolduruyor, senin bu duruma ve bu lidere karşı tutumun nasıl olur, onu eleştirmen, kötülemen vatan hainliği mi olur? Mustafa sabri'ninde o günün şartlarına göre yaptığı tamamen buydu, bunda hainlik diye nitelendirilebilecek birşey görmüyorum eğer hainlikse şu günümüzde türkiyede milyonlarca hain var demektir.

Sen diyorsun ki bu adam;
    vatanını, dinini, dilini, özünü sonuna kadar korkusuzca savunmuş bir kahraman bu insan. Bu adam milliyetçiliğe karşıyım diyor ama basbaya Din adı altında Arap miliyetçiliği yapıyor. Batı Emperyalizmden bir farkı yok. Ulu önder Atatürk, sadece Mustafa Sabri Efendi gibi kişilerle değil, Batının Emperyalist güçleriyle de mücadele etmiştir. Bu zor şartlar altında dağılan Osmanlı'nın yerine Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, devrimler yapmıştır. Atatürk'ün yaptıklarını Mustafa Sabri Efendi gibilerin heralde zoruna gidecek ve saldırmaya başlayacak.
    Verdiğiniz örnek alakasız. Türkiye toprak kaybetmiyor ve bölünmedi. Dolayısıyla Erdoğan dediğiniz şekilde radikal kararlar alamaz ve almaya çalışsa bile uygulayamaz. Yaptığını sayalım, buna devrim denmez. Daha çok "gericilik" denir. En basitinden bir örnek verirsek; Atatürk, Kadın haklarının tanınmasına izin vermiş, Türk kadınları şu an medeni dediğimiz bazı ülkelerden önce seçme-seçilme hakkına kavuşmuştur. Senin verdiğin örnek ise; "başörtüsüz dolaşmayı yasaklıyor"
    Atatürk, dincilere karşı değil, din üzerinden prim sağlamaya çalışanlara karşıydı. Ama zararlı derecede fanatik dinciler, Atatürk'ü şeytan, dinsiz olarak göstermeye çalıştı. Gören de Atatürk'ü bunlarla uğraşıyor sanacak.

• quote:

Nasıl bir tarih anlayışı bu pek anlamadım doğrusu.. Bu saptırmaya göre,Bizim Anadolu da ne işimiz var. Bizden önce de buraların sahipleri vardı. Ya da haklı olarak yere göğe koyamadığımız İstanbul u neden fethettik ki. Ya da en önemlisi Hazreti Muhammed devrine göre yaptığı devrimler ve anlayışlarla kötü bir iş mi yapmış oluyor? O zaman müslüman olmayanlara neden kafir deniyor ki?

• Şu forumda ve hatta Türkiye'nin genelinde insanların "MERT" olamamasına sinir oluyorum.

Yok bu ülkede Kemalist yok, yok sizler şöylesiniz, yok insanları zorla dinsizleştirmeye çalışıyorsunuz.. Hani insan hakları, hani özgürlükler? deyip duran adamların gerçek yüzünü ben dahil aslında burada biraz mantıklı düşünebilen herkes biliyor...

Ya biraz delikanlı olun! Biraz cesur olun!!

Çıkın, "Ben Laik ve Demokratik Bir Cumhuriyet istemiyorum! Ben TEOKRASi istiyorum! Şeriat istiyorum!" deyin..gı Çok zor değil bu!

Önce MERT olun, bizde saygı gösterelim!
  • http://www.antiduzen.com/ataturk-islami-yok-etmek-istedimi/

Bakın, aynı KORKAKLARdan burada da var!!
  • Demek saygı göstereceksiniz. Demek mert olalım. Çok iğrenç bir yorum yapmışsın kusura bakmada. Şu halimize saygı göstermeyen öyle olsak ne yapar ha. Geç bunları. Asıl siz azıcık mert olun. Bizim çağdaşlıkla ilerlemeyle işimiz yok din istemiyoruz diyin olsun bitsin.
  • quote:

Cevapların arasındaki en mantıklısı bu olsa gerek....

Olay dönüp dolaşıp son günlerde gündemde olan "Devrimler travma yaratır" sözüne dayanıyor...

• @burak murat geldiğiniz günden beri provake amaçlı yazılarınıza tanık oluyorum , sizin derdiniz nedir , sancınızı daha net belirtinde ona göre cevaplandıralım .

Kimse Önderimize Atatürke bir laf etmedi , edemezde .

Ama sizin bu tavrınız insanlara cephe aldırıyor, aklınız sıra Atatürkçülük yaptığınızı sanıp insanları ters mantığa itiyorsunuz , farkında değilsiniz.

Ama şuan ben evimde paşa paşa otururum , zaten düzenim sistemim belli o adamlarda benim gibi güvenseydi , inansaydı diyemezsiniz. Yıllardır devam eden bir düzenleri , eldeki kuşu daldakine tercih edişleri , hayatlarını değiştirmek istemeyişlerini yadırgayamazsınız.
  • Atatürk üzerinden siyaset sıktı artık.Atatürk'ü değil devrimlerini konuşun.İlerici atılımlarını konuşun.Yaptığı hatalar varsa onlardan da ders alın.Kimse Atatürk süper hatasız bir insan diyip tabulaştırmasın.Ama aynı şekilde kendi görüşlerine yama yapmaya da çalışmasın.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.