Şimdi Ara

TurkNet CGN IP Havuzundan çıkmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CGN Havuzunda olduğum için GTA V Online bir süre sonra, farklı coğrafi konumdan giriş oldu diye oyundan atıyor.

Ayrıca, Ip Cam için port yönlendirme ve modeme uzaktan erişimini de bu yüzen kuramıyorum.

Turknet,bana statik ip satmaya çalışıyor.

En dandik İSS bile normal ip verebiliyorken bu firmanın bu işi statik ip üzerinden para ile yapması küfür gibi.

ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Neyi anlamıyorsun?
    Adam ISS'ye diyor ki bana egzozu bozuk araba (internet) satmışsın.
    ISS de pişkin pişkin diyebiliyor ki ₺24 verirsen yenisini takarım.

Sen de bunun üzerine diyebiliyorsun ki ya bu arabanın bozuk egzosuna katlanacaksın yada her ay ₺24 verip keyifli keyifli dolaşacaksın.

Ben CGNat'a karşı değilim.Ben CGNat yüzünden internetin tam anlamıyla kullanılamamasından ve ISS'lerin de bunun kendi problemleri değilmiş te, bastır parayı geç statik IP'ye demelerine karşıyım.CGNat'ı düzgün yapılandırsınlar ister XYNat getirsinler ister mekanik IP getirsinler beni ilgilendirmez.

Ama bu duruma itiraz eden olmazsa tabi ISSler ellerindeki IPleri müşterilerine "hizmet şartları gereği" dağıtmak yerine güzel paralara satıp keyiflerine bakarlar.Böylece hem IPv4 bitmemiş olur hem de oturdukları yerden güzel cukka yapmış olurlar.Sonra biz müşteriler de hizmet bekleriz ISSlerden.

Neymiş efendim dünyada IPv4 bitmiş.Bugün mü bitti bu IPv4 adresleri?
    Biteceği 30 sene evvel bittiği de 10 yıldan fazla oldu.
    Neden bir çözüm bulunmuyor?
    Çünkü talep eden yok, herşey yolunda.Kazanç güzel, müşteri memnun!

Dediğin gibi, düzen böyle!

Bak mesela IETF'nin 2013-Eylül bozuk egzoz raporu:
    https://tools.ietf.org/html/rfc7021

7 sene geçmiş üstünden ve yine egzoz bozuk.
  • up?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Statik IP almaktan başka çareniz yok. IPv4 adresleri tükendi bunu idrak etmeyip ısrarla bu hizmeti ücretsiz isteyenleri anlamak zor. Hiçbir firmanın bu havuzdan ücretsiz çıkarttığı falan da yok bazı firmalarda Güvenli aile profiline falan geçilerek şu anlık çıkılabiliyor onun da başka dezavantajları var. Onu da yakında kapatırlar zaten. Şöyle örnek vereyim dünyada petrol rezervleri tükenme noktasına geldi diyelim çok çok zenginler alabiliyor artık mesela, çıkıp ben eskisi gibi 5 liradan benzin alıcam vs. bağırıp çağırmanızın faydası olucak mı? Bu adresler sayılı ve tükendi IPv6 geçilene kadar durum bu. Turknette 2 sene her ay 12 TL ödeyerek kullandım şimdi de TT'de 24 TL ödeyerek kullanıyorum online oyun, port açma, uzaktan güvenlik kamerası erişimi vs. işlemleri olan herkes bunu paşa paşa ödeyecek ben gibi, bu kadar uzatmanın , olmayacak bir işe bu kadar dil dökmenin alemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 20 Mayıs 2020; 19:32:24 >

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Cevap vermeyeyim, cevap vermeyeyim diye kendimi tutmaya çalışıyorum ama sonunda tutamıyorum maalesef.
    Bu tip; "Hangi hizmete ne için ne para dahi verdiğini bilmeyen, halinden bir şekilde memnun, parası neyse veririz yeter ki işim görülsün" tarzı mesajları görünce dayanamıyorum.

Sizin gibiler oldukça ve memnunsa, internete ne IPv6 gelir ne de CGNat biter.
    Yurtdışında ₺7'ye satılan bir IP, Türkiye'de ₺24'den satılıyor ve alan memnun veren memnun ....ISS ₺17 cebe atar, kullanıcı bana ne ya işim görülüyor işte deyip sıyrlır.

Devam edin bu şekilde...Statik IP almak zorundasın deyin.

O zaman dünya üzerinde IPv4 bitmez işte, gün gelir herkesi /24'lü CGNat bloklarına yerleştirirler, işte o zaman IPv4 de yeter hız da.

EDiT:Typo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 21 Mayıs 2020; 1:45:58 >
  • Merhaba, bunun sebebi dünyadaki IP numarası sıkıntısı. Maalesef IPv4 adresi kalmadı. Bu yüzden bazı şehirlerde CGNat gibi teknolojiler kullanarak havuz IP uygulaması yapmak zorunda kalıyoruz. Bu bizim de istemediğimiz bir durum. IPv6 için çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu süreçte dilerseniz statıik ıp alabilirsiniz.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 'Hangi hizmete ne için ne para dahi verdiğini bilmeyen' bu cümleyi hangi akla hizmet kurdun? Aksesuar mı bu arabaya egzoz falan mı takıyoruz gösteriş için? bunu lazım olan amacını bilen alır. Ne için kullandığımı, bu işlerde tecrübem olup olmadığını vs. nerden biliyosun da böyle bir cümle kurdun? Ben fiyat uygun da demedim durumdam memnunum da demedim hemen yok sizin gibiler yok dışarda 7 TL alakasız alakasız laflar. İnsan gibi yazı yazdık insanı zorla sinirlendiriyosunuz 12 lira için her gün ayrı konu şu CGNAT muhabbetine herkes nasıl bedavaya getiririz derdinde. TT'de pahalı 24 lira ama TT'nin CGNAT yapılandırması çok düzgün Statik ile arada Ping farklı olmuyor zaten ben çok test ettim tek sorun port açılamaması başka fark yaşanmıyor. Sorun yaşayanlar genelde Turknet gibi yancı ISS'lerin kullanıcıları burda da dediğim gibi 12 TL zaten. Ben operatörleri savunmadım kimse parayı sokaktan toplamıyor ama bu düzen böyle.

Neyi anlamıyorsun?
    Adam ISS'ye diyor ki bana egzozu bozuk araba (internet) satmışsın.
    ISS de pişkin pişkin diyebiliyor ki ₺24 verirsen yenisini takarım.

Sen de bunun üzerine diyebiliyorsun ki ya bu arabanın bozuk egzosuna katlanacaksın yada her ay ₺24 verip keyifli keyifli dolaşacaksın.

Ben CGNat'a karşı değilim.Ben CGNat yüzünden internetin tam anlamıyla kullanılamamasından ve ISS'lerin de bunun kendi problemleri değilmiş te, bastır parayı geç statik IP'ye demelerine karşıyım.CGNat'ı düzgün yapılandırsınlar ister XYNat getirsinler ister mekanik IP getirsinler beni ilgilendirmez.

Ama bu duruma itiraz eden olmazsa tabi ISSler ellerindeki IPleri müşterilerine "hizmet şartları gereği" dağıtmak yerine güzel paralara satıp keyiflerine bakarlar.Böylece hem IPv4 bitmemiş olur hem de oturdukları yerden güzel cukka yapmış olurlar.Sonra biz müşteriler de hizmet bekleriz ISSlerden.

Neymiş efendim dünyada IPv4 bitmiş.Bugün mü bitti bu IPv4 adresleri?
    Neden bir çözüm bulunmuyor?
    Çünkü talep eden yok, herşey yolunda.Kazanç güzel, müşteri memnun!

Dediğin gibi, düzen böyle!

Bak mesela IETF'nin 2013-Eylül bozuk egzoz raporu:
    tools.ietf.org
    RFC 7021 - Assessing the Impact of Carrier-Grade NAT on Network Applications
    https://tools.ietf.org/html/rfc7021

7 sene geçmiş üstünden ve yine egzoz bozuk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KabloNet CGN IP Havuzu
    6 yıl önce açıldı
    /edit
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yok abi biz seninle anlaşamıcaz. Ben bunun artık sayılı birşey olup sonunun geldiğini anlatamıyorum sende ISS'ler istese daha ellerinde milyarlarca tane varmış mahşere saklıyolarmış kafasından bir türlü çıkamıyosun. Sen haklısın usta.
    quote:

Evet haklısın seninle anlaşamayacağız.
  • 12₺ statik ip satıyorlar. Peki normal gerçek ip satıyorlarmı? Yani CGN havuzundan dahil olmayan rasgele ip li satış varmı?
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Cng havuzuna dahil olmayan rasgele bir ip adresi veriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2D77F344 -- 21 Mayıs 2020; 21:0:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dynamic Public IP satisi yok. Sadece Static Public IP satiyorlar. Guvenlik icin tehlike olusturuyor. Zamaninda Dedicated Server icin lazim olmustu, almistik. Birkac hafta sonra saldiriya ugramistik.

TurkNet'te boyle ama herkes CGNAT icerisinde gibi bir durum yok. Ozellikle TT abonelerinin onemli bir kismi CGNAT icerisinde degil diye biliyorum.

benzinden ziyade posta kodu örneği daha doğru olur. ilk tasarlanırken 5 hane yeter diye düşünmüşler. 2 hane il plaka kodu zaten sonrasında ki 3 hanede milyonlarca haneye yetmiyor haliyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Dynamic Public IP satisi yok. Sadece Static Public IP satiyorlar. Guvenlik icin tehlike olusturuyor. Zamaninda Dedicated Server icin lazim olmustu, almistik. Birkac hafta sonra saldiriya ugramistik.

TurkNet'te boyle ama herkes CGNAT icerisinde gibi bir durum yok. Ozellikle TT abonelerinin onemli bir kismi CGNAT icerisinde degil diye biliyorum.
    TürkNET den statik ip aktif ettiğimizde ip değiştirmek istiyorsak ne yapılyor. Online işlemden Statik ip no değiştir gibi bir seçenek mi geliyor?
  • djdon D kullanıcısına yanıt
    Çözüm bu:

340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 (3.4×10^38) adet istemci için yeterli IP sayısı IPv6'da mevcut ama ISS'lere göre IPv4'te statik IP satmak varken ne gerek var IPv6 entegrasyonuyla uğraşmaya :)

TurkNet abonesi olmadigim icin bilemiyorum. Ama buyuk ihtimal iletisimle talep etmeniz gerekiyordur. Online islemler chat bolumu vardi.

• Şuan internet için bir girişim yapılacaksa ipv6 için yapılması lazım. Online oyunlarda en büyük sıkıntı bu. Konsollarda chattaki adamın sesini duyamıyoruz. Ya partye bağlanamıyorsun cgnat yüzünden. Ping olayı ayrı dert. Kimse bu illetten kaçamaz. Sisteme ilk atılanlardanım. Zamanında tt müdürü ile bile görüşmüştüm cgnattan çıkarılmak için. Hey gidi günler. Merak etmeyin hepinizi bulacak bu bela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 22 Mayıs 2020; 8:21:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.