Şimdi Ara

turknet giga fiber aboneleride artık cgnat ip havuzunda olucak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • turknet giga fibere abone oldum internetim açıldı ancak 3. günde cgnata atıldım oimden şikayet kaydı oluşturdum gelen cevap bu

turknet giga fiber aboneleride artık cgnat ip havuzunda olucak

• üzücü ve can sıkıcı bir durum hem turknet giga fiberde cgnat yok deyin sonrada cgnatı ip sistemine geçirin müşterinize arkadaşlar modem ara yüzünden ipv4 kısmın dan bakın 100lü ip varmı eğer modemde 100lü ip varsa ve internet hız testindeki ip farklı ise sizde cgnat havuz sistemine atıldınız demek oluyor turknet giga müşterilerinin dikkatine !

• yani her ne kadar kötü olsa da 100 TL'ye :D gigafiber (1000/1000) veriyorlar
    parasıyla statik ip alınabilir
    global olarak ip fiyatları çok yüksek, s cgnat oldukça mantıklı
    kullanıcıların çok küçük bir kısmının gerçek ip ye ihtiyacı vardır

ip adres ücreti 36 dolar olmuş, bu yıllık galiba, bu yüzden aylık 3 dolar maliyeti var, isp'ye
    aws ve bulut platformları bunları genelde 3-5 dolara falan satıyor

turknete 3 dolar maliyet desek 25 TL/ay sadece ip adres için ödemek bence oldukça verimsiz olur, bu yüzden cgnat kaçınılmaz bir şey

edit: statik ip almak isterseniz 12 TL görünüyor, piyasayı bilince uygun gözüküyor

ayrıca herkese ipv4 veren firmalar ipv4 fiyatlarının uçmasına da sebep oluyordur, çünkü ipv4 yetersiz kalıyor günümüzde, ama mecburuz

edit2: yanlış biliyormuşum sanırım

ipv4 ler satılık olunca 30 dolarmış
    kiralamak 70 cent falan gözüküyor
    https://www.heficed.com/blog/articles/should-businesses-buy-or-lease-ipv4-addresses/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 1 Eylül 2021; 9:54:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Turknet uyanıklığı Giga fiber CGN kullamak…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TürkNet Vs KabloNet
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.