Merhaba arkadaşlar. Aralık ayından bugüne kadar Türknet sokağımızda altyapı çalışması yaparak Gigafiber bağlantısı sağlamaya çalışmaktadır. Bugün itibari ile bina içi kurulumunu yaparak yeni modem ve paket değişikliğini sağladılar arkadaşlar. Gelen arkadaşlar çok yardımsever ve sevecen kişilerdi. Merkez ile iletişim halinde olmalarına rağmen şuan için 100Mbit Download ve 100Mbit Upload hızın problemine çare bulamadılar. Online işlemlerden destek talebi açmamı belirttiler. Talebi açtığımda ise kablolu ve kablosuz hız testi değerlerimi kendileri ile paylaştım ve tarafıma gelen mesajda CAT6 ethernet kablosu ve modemin 5G ağına bağlanarak hızları alabileceğimi belirttiler. Kabloluda CAT6 olmadığı için şuan hızı alamadığımı düşünerek gün boyu telefondan hız testi yaptım fakat bir ilerleme kaydedemedim. Telefonumda veya bilgisayarımda bir problem olabileceğini düşünmüyorum. Sayın Türknet destek ekibi ve değerli arkadaşlar. Bu süreçten sonra nasıl bir yol izlemeliyim ? Bağlantı testlerimi bu şekilde gösterebilirim. |
Türknet Gigafiber Bağlantısı
-
-
ethernet kartınız gigabit interneti destekliyor mu? eğer destekliyorsa
bilgisayarım>özellikler<aygıt yöneticisi>ağ bağdaştırıcıları>ethernet kartı>özellikler>gelişmiş>speed&duplex>sağ tarafta 1.0 gb full duplex veya dublex herneyse onu seçip kaydedip kapatın tekrar test yapın
-
Ağ ayarlarında şu şekilde bir ibare bulunuyor fakat CAT6 olmadan o hızı alabileceğimi düşünmüyorum. Yarın CAT6 kablo siparişi geldiği zaman verimli bir test yapabileceğim fakat kablosuz bağlantıda da 100Mbit down ve up'ı aşamamaktayım.
Ağ ayarlarında ki resim bu şekilde ;
-
kablolu da mı sıkıntı kablosuzda mı?
-
Bunu kontrol et: 1000 mbps göstermesi lazım, yoksa vaat edilen hızı alamazsın.
-
1000 mbps için cat6 şart değil. Cat5e hatta kısa mesafelerde cat5 kablo bile yeterlidir. Atmış olduğunuz ekran görüntüsünde 1000/1000 bağlantı kurulduğu gözüküyor. Yani bu konuda bir problem yok. Türknet tarafında bir sıkıntı var. Bir konfigürasyon hatası vs.
-
Ağ bağdaştırıcı statüsünde 1Gb göstermekte. Speed and Duplex kısmını da dedikleriniz gibi yaptım fakat hızım da değişiklik sağlanmadı. Sanırım Türknet kaynaklı bir hata bulunmakta.
Edit : Sıkıntı kablolu ve kablosuz bağlantı farketmemekte. 100Mbit üstünde hız alamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erushinu -- 1 Mart 2022; 23:58:30 > -
o zaman sinyalde sıkıntı vardır türknete arıza kaydı açın hallederler
-
Bana ONT ile router arasındaki bağlantıda sıkıntı var gibi geldi. Router arayüzünde WAN portu için 1000 link hızı görüyor musunuz.
-
Merhaba, online işlem merkezi üzerinden oluşturduğunuz destek kaydınızın numarasını paylaşır mısınız? -
Günaydın,
Sabah uyandığımda hızımın düzeldiğini ve herhangi bir işlem yapmama gerek kalmadığını belirtmek istemiştim. Yardımcı olmaya çalışan ve cevap veren herkese teşekkür etmek istedim sadece. Umarım şu hızları yakın zamanda herkes kullanabilir duruma gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erushinu -- 2 Mart 2022; 9:54:57 >
-
Hayirli olsun umarim 7 yil icinde bizlerde kullanabiliriz -
Keyifli kullanımlar dilerim -
Konudan bağımsız olarak sormak istedim; hız testlerinde neden 80-85 mbps kayıp görünüyor herkeste 1 gbps bağlantı için? Sonuçta bu xDSL değil, eve kadar fiber geliyor ve kayıpsız gelmesi lazım değil mi? -
100 Mbps Ethernet ile de 92 - 95 Mbps civarı hız alınabiliyor. Tam 100 alabilmek için gigabit Ethernet gerekiyor. 1 Gbps kablolarda da aynı sıkıntı var. ONT ya da yönlendiriciden çıkan kablolar 1 Gbps üstü hızları desteklemeli ki servis sağlayıcı tanımladığı hıza göre bu hızı verebilsin ve cihazlar da darboğaz oluşmadan tam 1 Gbps hızı gösterebilsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X