Şimdi Ara

TurkNet Gigafiber Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce 1000 mbps turknet gigafiber internet aboneliğimi bağlattım! Gelip kurdular iyi güzel ama hiç bir şekilde 1000 veya ona çok yakın değerleri hiç göremedim sebebi test ettiğim cihazlardan mı? Yoksa turknet sıkıntılı mıdır?

Test ettiğim cihazlar

İphone x - değerler 530-500

Realme 8 - değerler 350-350

Hp laptop model (CN0019NT) değerler 600-600

En iyi değeri şuan sadece en güncel cihazım olan hp laptop ile alabildim ama internette paylaşılan 900'lü değerlere bile hiç yaklaşamadım. Sizce sebebi nedir? Turknet'i dün aradığımda henüz bağlantınız yeni sinyalleriniz yeni yeni geliyor gibisinden geçiştirdiler. Acaba test yaptığım cihazlarımın bağlantı teknolojileri mi eski?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İphone x, Realmi 8 Wifi5 ; Hp Wifi6 olması lazım. Taktıkları rüter wifi6 destekli mi; wifi5 mi?

• Hocam modem ZXHN H3601P üzerinde kocaman WİFİ 6 certified yazıyor.

Evet varmış wifi6 laptopta 5ghz wifi6 yazıyor. Tüm cihazları kapatıp modemide kapa aç yaparak tekrar denedim tek cihaz bağlı kalacak şekilde modeme. speedtest ve fast.com üzerinden 500-600 arası hep 700'ü gördüm bir ara ama stabil şekilde 500-600 gidip geliyor. Binada 2 kişi türknetli sadece. Ayrıca speedtest üzerinden bana yakın olan tüm serverlar üzerinden tek tek test yaptım. Sonuç değişmedi.

• Önce kablolu olarak denemelisniz, o testte sorunun sizin cihazınızlarınızda mı yoksa türknet tarafında mı olduğu belli olur.

• Informed I kullanıcısına yanıt

Valla hocam ethernetli cihaz yok evde laptopta bile ethernet girişi yok. Hadi 100 megabit kablosuz kaybını düşelim sanki yine stabil gelmedi bana 500-600 gidip geliyor. 1000 megabite kadar diye bir ibare var zaten. Bundan önce vdslli türk telekom varken o da hesapta 50 megabit ama 35 görürsen öp başına koy modunda takılıyordu. Bu türknette bence onun gibi bir olay yaşatıyor. Bilmem nereye kadar ibaresi mağduru olabilirim.

• https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269-5

Konunun ilk mesajında detaylı açıklama mevcut hocam dilerseniz deneyin, fark oluşacaktır.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

İlginize çok teşekkür ederim ama çok karmaşık geldi. Hem parasını öde gelsin kursunlar hem tam performans için yırtın dur. Saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 27 Ağustos 2024; 10:49:19 >
  • Buhar Abi kullanıcısına yanıt

Takıldığınız yerleri ilgili konuda sorarsanız forum arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.

• kablosuz bağlantılarda deneysel bir ortam olmadıkça hattın verdiği tam değeri almak çok ama çok zordur , bunun servis sağlayıcı ile bir alakası yok dünyanın heryerinde senaryo değişmez , çünkü şehirde yaşıyorsunuz heryeriniz sinyal kirliliği ile dolu , bir sürü farklı parametre var. Aldığınız hızlar bence çok iyi kablosoza göre şikayet edecek bir durum yok

• Gyu kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim hocam. Dün iPad Air aldım, ilk aklıma gelen güncel bir cihaz ile tekrar bir hız testi yapmak oldu. İndirme direk 700 civarına yükleme ise 800 üstünü gördü. Dediğiniz gibi kablosuz kaybı ile makul değerler olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 1 Eylül 2024; 14:9:42 >
  • Buhar Abi kullanıcısına yanıt

Mobil cihazlarda 1000/1000 ihtiyacı olmaz diye düşünüyorum. Laptopta ise daha güncel bir wifi6 kart alarak tam performansa ulaşabilirsiniz.

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

Teşekkürler Hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.