Şimdi Ara

TürkNet Sabit Loss sorunu, SNR hep 8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 gündür %1-2 civarı sabit bir Loss sorunu yaşıyorum. indirme hızım 76794 kbps, max rate ise 88000kbps ile 98000kbps arasında değişiyor. Ancak gördüğüm kadarıyla SNR değerim asla 8'in üzerine çıkmıyor ve Loss sorunum da bitmiyor. Bunun nedeni ne olabilir? PORT'umun çok yoğun olması mı? 6-7 yıldır hiçbir sorun olmadan kullandığım bağlandım bir anda mahvoldu.

• Merhaba, konu ile ilgili açık bir destek kaydınız var mı? Açık bir kaydınız varsa numaranızı yazabilirsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

evet açık kaydım var. 86191136. Dönüş bile alamamaya başladım

• Flyingpig kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözümü için saha ekiplerine bilgi iletilmiştir, ekiplerden güncel bilgi alır almaz uzmanımız sizinle iletişime geçecek. Konu hakkında kısa süre içerisinde sizi bilgilendireceğiz.

teşekkürler

Wireshark ile yaptığım testlerde. Hem modemimin hem ankastre kablomun hem de mahalle kablomun sorunsuz olduğunu gördüm. Ancak aşağıdaki IPlerde loss görünüyor:

157.122.233.31.srv.turk.net - %1 ila 4

161.122.223.31.srv.turk.net - %72 ila 84

198.119.192.193.static.turk.net - %15 ila 25

34.92.146.159.srv.turk.net - %64 ila 75

206.113.146.159 - %15 ila 24

Modemimde de kesintisiz olarak hatalı paket birikiyor. Loss testi yaptığımda %1 ila 5 arası loss görüyorum. Oyunlarda ise sürekli %1-10 arası loss görünüyor anlık.

Testte de bariz şekilde görünüyor:

TürkNet Sabit Loss sorunu, SNR hep 8

Ekiplerin bunların ne olduğunu bildiğini bile düşünmüyorum. Zira bana dedikleri tek şey TurkTelekom saha ekiplerini yönlendirdik dönüş bekleyin. Ancak sahada yani hatta bir problem yok, TurkTelekomdan arkadaşlar günler önce geldi ve bir sorun bulamadı, Port değişimi bile gerçekleştirildi, ancak sorunda bir değişme ve çözüm olmadı. TurkNet serverlarından bir sorun görünüyor bağlantımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingpig -- 6 Mart 2025; 17:41:8 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.