Şimdi Ara

Türknet'ten Türk Telekom'a geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
7.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    880'li hizmet numarasından kastınız nedir hocam? Belirttiğiniz pakette de bazı il ve ilçelere özel diye belirtilmiş detaylarda
  • Confick3r kullanıcısına yanıt
    hizmet numarası 881 veya 882 gibi olur o numara ile taşırsınız
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden geçtim hocam.

Turknet portu vs Türk Telekom portu, geçişten sonra gidip ekipten port değişimi rica ettim. İkisi de VAE ikisi de aynı saha dolabı teyit ettirdim. Olmaz demeyin oluyor.

Türknet'ten Türk Telekom'a geçiş

Türk Telekom 50 mbps tarife 24 saat stabil test sonuçları:

Türknet yoğun saatlerde 35 mbps tarife:

50 mbps 99 lira anlaştım güzel bir kampanya varmış bulunduğum bölge de dahilmiş iyi oldu. Full sınırsız.

https://www.ttnet.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Documents/ekspres-kampanya.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 30 Mayıs 2020; 2:26:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Confick3r

Aşağı yukarı öyle hocam. Kartlara bağlanınca büyük oranda Türknet omurgasına geçmiş oluyorsunuz. Siz hangi sağlayıcıdan hizmet alıyorsunuz bu arada? Bağlı olduğunuz santralle/saha dolabıyla aranızdaki mesafe arttıkça hat değerleri paralel olarak düşüş gösteriyor. Eğer modem hat değerlerinizi burada paylaşabilirseniz bir yorum yapılabilir nerden hizmet aldığınızla alakalı.
    türk telekom adsl kullanıcısıyım. 5 haziranda taahhüt bitiyor. türknete geçmeyi düşünüyordum ama türk telekomdan devam kararı aldım.
    https://forum.donanimhaber.com/hat-degerlerim-nasil-hipernet-vdsl-e-gecebilir-miyim--143483399 bu eski modemimle olan değerlerim.

bunlar da bugün aldığım vdsl tp link w9970v3 modemle olan değerlerim: ( hala 16 mbps adsl kullanıyorum )

indirme hat zayıflaması: 4.5
    gönderme hat zayıflaması: 3.1

indirme snr marjı: 13.9
    gönderme snr marjı: 14.5

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBCD

Bu yüzden geçtim hocam.

Turknet portu vs Türk Telekom portu, geçişten sonra gidip ekipten port değişimi rica ettim. İkisi de VAE ikisi de aynı saha dolabı teyit ettirdim. Olmaz demeyin oluyor.

Türk Telekom 50 mbps tarife 24 saat stabil test sonuçları:

Türknet yoğun saatlerde 35 mbps tarife:

50 mbps 99 lira anlaştım güzel bir kampanya varmış bulunduğum bölge de dahilmiş iyi oldu. Full sınırsız.

https://www.ttnet.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Documents/ekspres-kampanya.pdf
    anladım hocam.
    şu an hız da fiyat da iyiymiş 50 mbps. yeni abonelere daha çok indirim veriyorlar. bize hayatta 99 a 50 lik paket satmazlar. :/

şunlar hat değerlerim:https://forum.donanimhaber.com/hat-degerlerim-nasil-hipernet-vdsl-e-gecebilir-miyim--143483399

şu da yeni konum:https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-adsl-den-vdsl-e-geciste-15-gun-internetsiz-mi-kaliniyor--143752665

Altyapı sorguladığınızda VDSL çıkmıyor mu hocam? Hat zayıflama değeriniz santrale olan mesafeye kıyasla oldukça düşük, ki bu da saha dolabına bağlı olduğunuzu gösteriyor. Ancak SNR marjınız da çok yüksek sayılmaz. Sanırım saha dolabında VDSL bağlantı var ancak siz ADSL bağlantı kullanıyorsunuz. Başvurunuz halinde VDSL geçirirler sizi yüksek ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confick3r

Altyapı sorguladığınızda VDSL çıkmıyor mu hocam? Hat zayıflama değeriniz santrale olan mesafeye kıyasla oldukça düşük, ki bu da saha dolabına bağlı olduğunuzu gösteriyor. Ancak SNR marjınız da çok yüksek sayılmaz. Sanırım saha dolabında VDSL bağlantı var ancak siz ADSL bağlantı kullanıyorsunuz. Başvurunuz halinde VDSL geçirirler sizi yüksek ihtimalle.
    evet alt yapı sorgulayınca hipernet yani vdsl çıkıyor. modemimi değiştirdikten sonraki değerlerimi de yazayım:

indirme hat zayıflaması: 4.5
    gönderme hat zayıflaması: 3.1

indirme snr marjı: 13.9
    gönderme snr marjı: 14.5

santral ( müdürlük binasını kastediyorum ) ile aramda e5 var. yani eğer e5'in altından kabloyu geçirmedilerse o kablonun bayaa bi dolaşması gerekir. o yüzden bence de 1 sokak ilerdeki saha dolabına bağlıyım ben diye düşünüyorum.
    saha dolabı tip7. yani oraya kadar fiber getirmişler. oradan bizim evlere kadar bakır geliyor. vdsl yani.
    bu da son 1 yılda geldi zaten. önceden sadece adsl vardı.

Tabi ayrı ev telefonu da var 16,90 falandı sanırım ama yine de yeni müşterilere daha ucuz nedense dediğin gibi.Statik IP de aldım ben yine 150 TL'ye dayandı nerdeyse toplam. Yeni konunu okudum saha dolabın adsl+vdsl destekliyse yani yeni tip ise müşteri hizmetlerinden VDSL geçiş yaptığın an bölgendeki teknik binaya iş emri düşer orda 7/24 ekran başında olan Genius tipler var onlar hemen geçişini sağlıyor yazılımsal olarak saha dolabına fiziksel bir müdahale gerekmiyor port değişikliği falan gibi. Bilgisayardan soket değişikliği yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 30 Mayıs 2020; 11:6:13 >
    Öyleyse geçişinize engel bir durum yok hocam.
  • Her ne kadar çeşitli sebeplerden direkt geçişim sağlanamasa da bu geçen sürede internete dair yaşadığım birçok problemin çözüldüğünü söyleyebilirim arkadaşlar. Turknet'te hat değerleri sabit olmasına rağmen bağlantıda kopma, bağlantı olmasına rağmen sayfaların yüklenememesi ve yurtiçinde TT bağlantılı sunucularda yüksek ping gibi sorunların tümü ortadan kalktı.
  • Confick3r kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam sevindim. Ben de ilk günden beri saat gibi kullanıyorum yukarılarda attığım speedtest değerlerinde en ufak değişiklik olmadı, DSL sinyalim de hiç düşmedi 30-40 günde bir ben reboot ediyorum modemi can sıkıntısından.
  • Arkadaşlar merhaba ben şuanda fiber kullanıyorum ama 2.bir abonelik olarak vdsl almak istiyorum eskiden adsl kullanıyordum sonradan fibere geçirdiler şöyleki geçerken sadece adsl kartı söktüler bakır kablo ana bakır kablo binada hala mevcut alma gibi bir durumum varmıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bir bilgim yok hocam bahsettiğiniz konu hakkında. Türk Telekom müdürlükleri yardımcı olacaktır size büyük ihtimalle, bir sorun isterseniz.
  • Güncel gelişmeleri profilimdeki diğer konudan takip edebilirsiniz dostlar. Esenlikler.

• Türk Telekom ekipleri fiber altyapıyı binaya çekip dairelere kablo çektiler ama kutuya sinyal gelmiyor bende Türk Telekoma mı geçsem acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mevcut sağlayıcınızdan memnunsanız salt süreci hızlandırmak amacıyla geçiş yapmak bana pek mantıklı gelmedi hocam. Ancak karar sizin tabii.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.