Şimdi Ara

Türksat 4A Çöplüktür (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Chansort ile düzenleme yapıyorum da; ilk 30 kanaldan sonra listeye neyi ekleyeceğimi şaşırdım
    Yüzlerce dandik kanalın koca uyduda işgal ettiği bant genişliğine acıyorum...
  • Çöplükte hem saçmasapan yüzlerce korkan "resmen" kanal var.

Ayrıca digitürk ve dsmart kanalları da kurulumda istesen de istemesen de kuruluyor sonra tek tek sil uzun iş
  • Türksatta adam akıllı seyredilecek kanal sayısı 40'ı geçmez. Kimse aksini iddia edemez.
  • Turksat uydusu kalitesizliğin en dibinde şuan. Normal kanallar evlilik programı, liseli aşk dizileriyle saçmalıyor. Diğer kanallar ise düşük çözünürlükte kalitesiz programlar yayınlıyorlar. Çoğunlukla din ve spor yayınları bunlar. Yararlı bişiler yayınlayan kanal sayısı çok az. Mesela tv1 (Kayserinin Kanalı) her cumartesi 21-23,50 arası Tüketici bilinci programını yayınlıyor. Tavsiye ederim. Günlük hayatta karşılaştığımız sorunlar karşısında ne yapmamız hakkında fikir sahibi oluyoruz. Böyle program ve kanallar çok kısıtlı. Reklam kanallarından hiç bahsetmeme gerek yok bile. Çünkü arsa satışı dahil ürün reklamı yapan tüm kanalları sildim. Bırakmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: --tamer--
    Reyting canavarı biziz.Yanlış tercih yapıyoruz ceremesini çocuklar çekecek. Boş bir nesil geliyor diyoruz ama bizde dolu değiliz.

Reyting canavarı biz değiliz çünkü reyting üzerinde halkın bir etkisi olmuyor. Reyting sistemini evlerinde Reyting cihazı olan 2000 - 3000 aile belirliyor. Eskiden tek ölçüm şirketi vardı aile sayısı 500 bile değildi ama artık daha fazla firma var bu sebeple sayı arttı ama 80 milyonluk ülkede 2000 - 3000 evdeki izlenme oranlarına göre reyting sonuçları belirleniyor. Siz bir mahalle olarak oturun 100.000 kişi aynı kanalı izleyin yinede reyting üzerinde bir etkiniz olmuyor.

Şu andaki durumda bize ne izlettirilmek isteniyorsa onu izliyoruz. TRT'nin bütçesi devasa, isteseler eski formattaki kaliteli programları yeniden çekip kaliteli içerik sunabilirler ama sunmuyorlar. Medya üzerinde halka ne verirseniz mecburen onu izler, sadece 1 kanaldan kaliteli içerik 9999 kanaldan saçma sapan içerik verirseniz doğal olarak kaliteli içeriğe sahip 1 kanal ayakta kalamaz.

Bu konuların devlet politikası olması lazım. Birçok ülkede belli oranda kültür-sanat programı yayınlamak zorunlu oluyor. Tematik kanallara şifresiz erişim oluyor veya tematik kanallara erişim oldukça ekonomik oluyor. Bizde asgari ücretle çalışan bir vatandaş D-smart, Digiturk gibi platformlardaki tematik kanallara, belgesel kanallarına, kültür sanat kanallarına nasıl üye olup izleyebilecek. Ülkede 80 milyon insan var ama paralı aboneliğe sahip yani digital platform üyesi insan sayısı 5 milyonu bile bulmuyor.

• ben mesala türksatı tarattırırken sadece fta şifresizleri tarattırıyorum çok azda olsa izlenebilecek kanallar var öyle paralı platformlara para bayılamam paralı yayın bana tersss...
  • Çöpten demek biraz haksızlık olur %80 i çöp desek daha doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.