Şimdi Ara

Türksat Çanağına Azerspace Uydusu Ekleme (Resimli) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
12
Favori
68.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendinden uydu alicili lg tv var. Bunlara biss girilemiyor. Sonuc olarak izleyemez miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

Merhaba,

Kendinden uydu alicili lg tv var. Bunlara biss girilemiyor. Sonuc olarak izleyemez miyiz?

Biss yoksa yayında yok cihazı değiştirmen gerekir

• arkadaşlar çorumda oturuyorum. bu işle ilgilene hiç bir uyducu yok. bende uğraştım yapamadım. uyducunun irini zar zor ikna ettim oda dediki çorum o uyduyu izlemek için konumu uygun değil dedi. 90 lık çanakla frekansının düşük geldiğini söyledi. bu uyducuda bu işlere meyilli tek uyducu. o da öyle söyledikten sonra umudum kırıldı. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. çorumdan izlenemez mi..... cevaplarsanız sevinirim
  • Arkadaşlar TÜRKSAT çanağına ek olarak 2. LNB taksam Yahsat 1A uydusunu, istanbuldan izleyebilirmiyim 90 cm ofset çanak anten mevcut..
  • Arkadaşlar dediğiniz gibi uyducular pek yanaşmiyor. Sebebini de soyledi benimki. Gecende birine kurdum maclari acamamis beni aradi diyor.O yuzden kötüledi sağlikli olmuyor dedi.

• Yapamayan arkadaslar bu sekilde aparatla baglanırsa daha ıyı olur.
     Türksat Çanağına Azerspace Uydusu Ekleme (Resimli)

• Resim görünmüyor.

• KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    Bu tür işlem yapabilmek için alabileceğiniz parçanın adı multifeed'dir.Parabol yada offset antene göre çeşitleri var.Yada kendiniz anlıyorsanız yapıp deneyin.
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Cokta fazla snlamam dostum bugün carşıya cıkınca uyduculari gezeyim biraz.bulursam alacam mutlaka,boşta duran lnb'i degerlendirmek lazim..

• Evet beyler sonunda hallettim. Söylenenleri aynen uygulayın. Yalnız seçeceğiniz malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edin. LNB ve Diseqc'i duyulmadık markalardan almıştım ucuz diye çanaktan eve gidene kadar sinyal seviyesini düşürdü görüntü gelmiyordu. Bu sefer kaliteli malzeme almak zorunda kaldım. Aynı şekilde uydu kablonuzunda kaliteli olması gerekiyor yoksa cihazınıza ulaşana kadar sinyal seviyeniz dibi boylar. Uydu bulucu sayesinde halletik bir elektrikçi abimle. Çok ince ayar yapmak gerekti aksi taktirde bazı Türksat kanalları çekmiyordu. İnce ayar sonrası her iki uyduyu da sorunsuz, sinyal seviyesi yüksek bir şekilde izlemeye başladım.
  • Bwin kullanıcısına yanıt
    merhaba..
    alacağımız malzemelerin en kalitelilerini mümkünse öğrenebilir miyim..?
    bir kere iş yapacağız madem tam olsun istiyorum..
    zaten tahminimce toplam rakamda en fazla 10-15 tl farketsin..
    şimdiden teşekkür ederim..
    saygılar..
  • Hocam ben denedim denedim yapamadım. Ankara Emek'te bahçelide oturan forumdaşlardan yardım bekliyorum.
  • Herkese selamlar konu eski olmasına rağmen çok verimli.

Bu sene Tivibu fiyatları artırınca bende Azersat'a geçme kararı aldım. Fazla anlamasam genel olarak ev elektronik işlerinde fena değilim. Bilmediğim bazı noktalar var onu da sormak istedim. Şimdi benim uydu alıcım Kamosonic IST-3404G. Biss şifresi girildiğini tahmin ediyorum.

Bugün şu parçalardan siprariş vereceğim;
    1. RG6-U6 kablo
    2. Atlanta Diseqc
    3. Sharp ya da Atlanta LNB
    4. Atlanta 3'lü Lnb Aparatı
    5. "F" Konnektör

Kafama takılan şu oldu LNB alırken tek çıkış çift çıkış ve 4 çıkışlı seçenekler var ben hangisini almalıyım?
    Parçalar geldikten sonra hafta sonu ayar vermeye başlarım. Avantajım uydu TV'ye çok yakın. İnşallah sıkıntı yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 17 Haziran 2015; 11:36:38 >
  • http://tinypic.com/r/feqkqb/8

Alacağım parçalar bunlar. En ucuz beraber olacak şekilde güvenilir şekilde HB'den buldum. Bugün uyducuya gidip bir de onlar fiyat alacağım.

Edit: N11.com' da A-Shopping adlı satıcıda Atlanta 3'lü Lnb Aparatı hariç hepsi mevcut ve daha ucuz. Diğer üç parça toplam 27 TL kargo beleş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 17 Haziran 2015; 12:06:40 >
  • [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    [simage]
    [/simage]
    Azersat ı tek bir receiverda izlemek istiyorsan azersat lnbsi tekli, türksat lnbsi çiftli olabilir. Tek receiver ınız varsa her iki lnb de tekli olabilir. Hem azersatı hem türksatı iki cihazdan izleyecekseniz iki tane ikili lnb iki tane de diseqc lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Haziran 2015; 16:28:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar ben de bu yöntemi uygulayacam ama aklıma takılan bir şey var. çanak antenin 85 lik veya 90 lık olması farkeder mi? ustanın biri tek çanaktan izlemek istersen 90 lık anten olması lazım demiş. eğer 85 lik ise iki çanak gerek demiş. doğru mudur bu?
  • Ankaradan 90lik eski canakla ayarladim dun az tvyi gayet guzel izledim. Ustelik canagin onunde de agac dallari falan kapatiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: many@ik

arkadaşlar ben de bu yöntemi uygulayacam ama aklıma takılan bir şey var. çanak antenin 85 lik veya 90 lık olması farkeder mi? ustanın biri tek çanaktan izlemek istersen 90 lık anten olması lazım demiş. eğer 85 lik ise iki çanak gerek demiş. doğru mudur bu?

çok farketmez o genel olarak rahat bi şekilde izleniyor her yerden.yeni çanak almadan denemeni tavsiye ederim ekstra masrafa gerek yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: No_FeaR2266

Ankaradan 90lik eski canakla ayarladim dun az tvyi gayet guzel izledim. Ustelik canagin onunde de agac dallari falan kapatiyor.

lnb den ince bi ayar ile afgansatıda izleyebilirsin.ordaki 3 sport kanalında lazio - rosenborg ve liverpool-kazan maçı var bu akşam ve şifresiz yayınlıyor hep

• ayarlayana kadar epey uğraştım bende multifeed ile yapamadım fazla hareket imkanı olmuyor. en son direkt yapıştırdım turksat lnb nin yanına. sonra da tp lerde sıkıntı yaşadım internette verilen tp ler hep değişmiş misal şu an için uyduyu 11039 V 3700 5/6 da buldum.
    11175 H 27500 5/6 frekansında ise aztv idman tv açılıyor. yeni kurulum yapacak arkadaşlar bunu da dikkate alsın
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.